Tips voor de NVM Open Huizen Dag

Heb je je huis te koop staan maar wil het nog niet zo erg lukken met de verkoop? Dan kun je ook je woning aanmelden voor de Open Huizen Dag. Deze wordt regelmatig georganiseerd door de NVM. Op deze Open Huizen Dag geef je mogelijke kopers de kans om te komen kijken zonder dat daar speciaal een afspraak voor gemaakt hoeft te worden.

Zorg voor bekendheid

Zorg er als verkopende partij voor dat je huis op de bekende huizensites de vermelding krijgt dat je meedoet aan de Open Huizen Dag. Zo weten mensen dat ze ook bij jou kunnen komen kijken. Zorg er ook voor dat je huis gedeeld wordt op social media. Ook hierop kun je aangeven dat je meedoet aan de Open Huizen Dag. Daarnaast kun je nog andere reclame maken met bijvoorbeeld posters of flyers of door het uitdelen van materiaal waarop staat dat je open huis houdt. In de praktijk blijkt dat er na een Open Huizen Dag meer huizen verkocht worden maar dat niet alleen de dag zelf belangrijk is maar de promotie op voorhand van de Open Huizen Dag zeker een grote rol speelt.

Tips voor de verkoper

Als je als verkoper meedoet aan de Open Huizen Dag zorg je er natuurlijk voor dat je huis er netjes uitziet. HuisPortaal.nl heeft hier nog een overzicht van verkooptips staan. Zorg dat het opgeruimd en schoon is, dat het niet ineens te druk met mensen wordt en laat de kijkers op hun gemak alles zien en goed rondkijken. Zorg ervoor dat je huis zo voordelig mogelijk uit de verf komt maar wees ook eerlijk tegenover potentiële kopers want dit wordt ook zeker op prijs gesteld.

Tips voor de koper

Ben je als koper op zoek naar een huis? Ook dan kun je eens een kijkje gaan nemen op de Open Huizen Dag. Kijk van tevoren eerst goed wat je verlangt van een huis en wat er financieel gezien mogelijk is. Zo kun je de huizen die je wilt bezoeken ook beperken. Op internet kun je goed van tevoren bekijken welke huizen meedoen aan de Open Huizen Dag. Probeer indien mogelijk al een keer eerder in de buurt van het huis te gaan kijken, het liefst op verschillende tijdstippen zodat je ook weet wat er zich dan allemaal afspeelt. Mocht het huis op de Open Huizen Dag je bijzonder aanspreken dan kun je op een bepaalde locatie ook  langer rondkijken en meer informatie inwinnen bij de verkopende partij.