Verkooptips en verhuurtips

Hieronder een aantal tips om snel je huis te verkopen of te verhuren.

Bekijk je huis objectief

Indien je je woning wil verkopen of verhuren, dan is het verstandig vooraf objectief naar je woning te kijken. Probeer je te verplaatsen in de potentiële koper of huurder. Bekijk je huis alsof je het voor het eerst ziet en stel jezelf de vraag: “Wat zou er verbeterd moeten worden?”. Indien er klein onderhoud uitgevoerd zou moeten worden dan is dit het moment omdat te doen. Zijn er loszittende stopcontacten of dient er schilderwerk gedaan te worden zorg dan dat dit gedaan is voor dat de eerste geïnteresseerde langs komt.

Maak goede foto’s

Presenteer bij het maken van de foto’s alle kamers zo ruim mogelijk; een koper is niet geïnteresseerd in je persoonlijke voorkeur, maar kijkt naar de mogelijkheden van het huis. Indien mogelijk verwijder of verplaats meubilair waardoor de kamers zo ruim mogelijk lijken. Zorg bij het maken van de foto’s voor de juiste belichting. Zorg dat alle gordijnen en raamvitrage geopend zijn en tot slot dat alle overbodige spullen of rommeltjes opgeborgen zijn.

De eerste indruk telt

“Voor een eerste indruk bestaat geen tweede mogelijkheid”. Voordat een koper of huurder je woning komt bezichtigen heeft deze al een idee over je huis. Zorg daarom dat je huis netjes op orde is voordat je een bezichtiging gaat doen. Zorg dat alles is opgeruimd, schoon en netjes is. Alle losse dingen (tijdschriften, tassen, koffers, speelgoed, enz.) van de grond en in de kasten. Ingebouwde kasten goed opruimen, tuintje netjes in orde en de ramen gelapt. Zorg dat de tuin er netjes uit ziet en zorg ervoor dat je de woning voor een bezichtiging nog even goed laat doorluchten zodat alle onaangename geurtjes weg zijn.

Een bezichtiging

Probeer een bezichtiging te plannen bij daglicht. Zo krijgt een geïnteresseerde het beste een idee van de woning. Wanneer het niet anders kan en de bezichtiging vindt plaats in de avond vergeet dan niet het licht buiten en in alle vertrekken aan te doen. Dit staat gastvrij. Zorg dat radio en televisie niet aanstaan. Dit leidt af en stoort de bezichtiging.
Zorg er verder voor dat er zo weinig mogelijk mensen aanwezig zijn in huis. Zorg dat een van je huisgenoten eventueel een flinke wandeling maakt met de hond. Daardoor is het niet alleen een stuk rustiger maar oogt alles ook nog een stuk groter.

Vragen tijdens een bezichtiging

Tijdens een bezichtiging kunnen er vragen worden gesteld. Dit kunnen vragen zijn waar je nog niet eerder over na hebt gedacht. Bereid je daarom voor op mogelijke vragen die gesteld kunnen worden. Indien er vragen zijn waar je het antwoord niet direct op weet, geef dan gewoon aan dat je hier op terug komt en zoek het antwoord later op. Om je zo goed mogelijk op deze vragen voor te bereiden staan in de beheeromgeving een aantal vragen die je zou kunnen verwachten tijdens een bezichtiging.

Wees vriendelijk en beleefd

Door vriendelijk en beleefd te zijn en de potentiele koper alle tijd te geven die hij of zij nodig heeft zorg je ervoor dat deze persoon zich op zijn of haar gemak voelt. Biedt een kopje koffie aan en beantwoord netjes alle vragen.

Een lekker luchtje

Zorg dat het lekker ruikt in huis: bijvoorbeeld naar gebakken brood of naar een vers gebakken appeltaart. Zet koffie en zorg voor een mooie verse bos bloemen op tafel.

Hou het gezellig

Wek niet de indruk dat je al een ander huis gekocht hebt. Zorg dat de verhuisdozen uit het zicht blijven. Indien je al verhuisd bent, zorg dan dat de gordijnen en raamvitrage en wat meubels achter blijven zodat de koper een idee kan krijgen van de grootte van de kamers en hoe de indeling kan zijn.

Wij werken samen met:

Huis op Funda NVM Makelaar Veilig betalen met iDeal

Al 1361 woningen zijn verkocht en verhuurd via HuisPortaal

Volg ons op social media: