Geen Courtage Makelaar

Woning op Funda

Geen makelaarscourtage bij HuisPortaal.nl
HuisPortaal.nl berekent geen courtage of andere extra kosten achteraf. Je betaalt enkel de vaste lage prijs van het Funda Pakket of Funda Plus pakket. Dus zelf je huis verkopen of verhuren zonder courtage of andere andere verborgen kosten? Kies één van de onderstaande pakketten:

Funda pakket - Verkoop

 • Vermelding op HuisPortaal.nl
 • FUNDA Basisplaatsing Funda makelaars
 • Raamposters (2 stuks)
 • Opname, advies & onderhandeling

Slechts €295,-

Funda Plus pakket - Verkoop

 • Alle Funda pakket onderdelen
 • Op FUNDA met 30 foto's
 • Open huis vermelding op Funda
 • Hulp bij koopovereenkomst

Slechts €395,-

Funda All-in pakket - Verkoop

 • Alle Funda Plus pakket onderdelen
 • V-bord (raambord)
 • Koopovereenkomst
 • Professionele plattegronden

Slechts €550,-

Funda pakket - Verhuur

 • Vermelding op HuisPortaal.nl & Pararius.nl
 • FUNDA Basisplaatsing Funda makelaars
 • Opname & advies door makelaar
 • Onderhandeling door makelaar

Slechts €225,-

Wat houdt het makelaars courtage in?

Indien je jouw woning verkoopt bij een traditionele makelaar dan betaal je hiervoor een vergoeding.
Deze vergoeding noemt men de makelaarscourtage. Het betreft hier de vergoeding welke de makelaar ontvangt voor de werkzaamheden die hij verricht tijdens het verkoopproces. Naast de courtage kosten brengen veel makelaars hiernaast ook nog opstartkosten in rekening. De opstartkosten zijn de kosten die een makelaar maakt voor het in de verkoop opnemen van jouw woning. Onder deze kosten vallen onder andere de nota voor de fotograaf, de uitgebreide plaatsing op Funda, het opmaken van de brochure en het plaatsen van een tuin of v-bord. Het totaal bedrag komt vaak uit rond de €500 - €600,-. Let op! Hier komen de courtage kosten op het moment van verkoop van de woning nog bij.

De gemiddelde courtage van een makelaar ligt tussen de 1,0% en 1,6%. De courtage wordt bepaald aan de hand van de definitieve verkoopprijs van de woning. Uiteindelijk zal over dit bedrag nog BTW worden berekend. Voor een woning in de lagere prijs categorie zal de verkoopcourtage dichterbij de 1.5% - 1.6% liggen en bij een woning uit de hogere prijsklasse dichter bij de 1,0% of 1,1%. Door deze regeling zal de makelaar zijn uiterste best doen om zo’n hoog mogelijke verkoopprijs te bedingen omdat op deze manier zijn vergoeding ook zal stijgen.

Een rekenvoorbeeld: Stel je verkoopt je woning voor € 240.000,- en je bent overeengekomen dat de makelaar een courtage hanteert van 1,25% dan betaal je uiteindelijk € 240.000,- X 1,25% = €3000,- + €630,- (21% BTW) = €3630,-.

Bij HuisPortaal.nl ben je dus ongeacht de verkoopprijs vele malen goedkoper uit dan de gemiddelde hoogte van de makelaarscourtage bij een traditionele makelaar. Bij HuisPortaal.nl betaal je een vast laag tarief, ongeacht wat de uiteindelijke verkoopprijs ook zal worden. De hoogte van dit vaste tarief bepaal je zelf aan de hand van jouw wensen.

Wat kost een makelaar? en wat krijgt ik hiervoor terug? zijn dus belangrijke vragen die je jezelf stelt wanneer je overweegt jouw huis te verkopen zonder makelaar. Een makelaar zal de volgende werkzaamheden voor je uitvoeren.

Indien je er net zoals wij van overtuigd bent dat je deze werkzaamheden zelf net zo goed uit kunt voeren als dat een traditionele makelaar dit kan dan is HuisPortaal.nl een uitgelezen mogelijkheid om flink te besparen op de kosten voor een makelaar. Wij bieden je 4 pakketten welke aansluiten op je persoonlijke wensen en in de beheeromgeving kun je nog gebruik maken van extra diensten indien dit gewenst is.

Extra diensten waaruit je een keuze kunt maken zijn bijvoorbeeld: het inschakelen van een professionele fotograaf, het opmaken van plattegronden of het aanschaffen van een tuinbord.
Naast deze diensten zijn er nog veel meer diensten beschikbaar!

Slechts in 3 stappen je huis online

Online je huis verkopen

Wij werken samen met:

Huis op Funda NVM Makelaar Veilig betalen met iDeal

Al 1361 woningen zijn verkocht en verhuurd via HuisPortaal

Volg ons op social media: