Geen Courtage Makelaar

Woning op Funda

Bij HuisPortaal.nl betaal je geen courtage
Waarom zou je een dure makelaar inschakelen als je veel werk ook zelf kunt doen? Bij HuisPortaal.nl betaal je alleen voor de makelaarsdiensten die je echt nodig hebt. Kies daarom een pakket en ga direct aan de slag.

Funda Start

 • Funda basisplaatsing Funda makelaars
 • Raamposters (2 stuks)
 • Onbeperkt wijzigen
 • Verkoophulp NVM makelaar

Slechts €495,-

★ Meest gekozen pakket
Funda Plus

 • Alles van Funda Start
 • Met 50 foto's op Funda
 • Met o.a. v-bord & plattegrond
 • Wij stellen koopovereenkomst op

Slechts €695,-

Funda All-In

 • Alles van Funda Plus
 • Inclusief fotografie en video
 • Met woningomschrijving
 • 360°-foto tour

Slechts €995,-

Funda Start Verhuur

 • Vermelding op top verhuursites
 • Met 1 foto op Funda Funda makelaars
 • Raamposters (2 stuks)
 • Hulp bij verhuurovereenkomst

Slechts €375,-

Wat is het makelaarscourtage?

Het makelaarscourtage is een soort prestatiebonus die een traditionele makelaar ontvangt na een succesvolle deal. Het gemiddelde courtage voor een makelaar varieert tussen 1% van de verkoopprijs voor goedkopere woningen en 1,6% voor de duurdere woningen. Naast het courtage verdient een verkoopmakelaar aan opstartkosten. Een woningopname en het ontwikkelen van promotiemateriaal zijn hier voorbeelden van. Dankzij de verplichte opstartwerkzaamheden en het variabele courtage kunnen de kosten voor een makelaar flink oplopen. Wat ons betreft onnodig!

Wat kost een verkoopmakelaar? Rekenvoorbeeld courtage makelaar

Wil je weten wat een verkoopmakelaar kost? Hier is een rekenvoorbeeld! We gaan uit van €600,- opstartkosten, een verkoopprijs van €240.000,- en een courtage van 1,25%. Daarmee komt je uit op de volgende som:

Best veel geld toch? Zeker als je weet dat het meeste werk van een makelaar gaat zitten in zaken die je zelf ook kunt doen. Wij pakken het daarom anders aan. Wij zijn namelijk geen makelaar, maar een online makelaar.

Waarom is HuisPortaal.nl veel voordeliger dan een verkoopmakelaar?

Het meeste werk voor een verkoopmakelaar zit in de woning promoten, afspraken plannen en mensen rondleiden tijdens een bezichtiging. Wij zijn van mening dat je dit als verkoper ook gemakkelijk zelf kunt. Want wie kent je huis nu beter dan jijzelf? Het enige waar je ons voor inhuurt zijn de zaken waar de meeste huizenverkopers hulp bij kunnen gebruiken (zoals onderhandelen) én de onderdelen die verplicht zijn door Funda (zoals de woningopname). Dat merk je natuurlijk in de prijs. Maar ook onder online makelaars behoren wij tot de meest voordelige van het land.

Kosten huis verkopen te hoog? Profiteer van onze sterke punten

Als je graag wilt besparen op de kosten van een makelaar is HuisPortaal.nl een goede optie. De zaken die je zelf kunt pak jij op, de rest regelen wij. Dit kun je van ons verwachten:

 1. Het grootste bereik van Nederland: we plaatsen je huis op Funda en andere woonsites én zetten daarnaast social media in voor extra publiciteit. Hierdoor bereiken we maandelijks een miljoen huizenzoekers. Met afstand het grootste bereik in Nederland.
 2. Top service: misschien omdat je alles regelt met dezelfde makelaar, misschien omdat we altijd voor je klaar staan. Feit is dat onze klanten ons beoordelen met een 8,8. Daar zijn we uiteraard heel trots op :).
 3. Met HuisPortaal.nl behaal je resultaat: we bestaan pas een aantal jaren. Toch zijn we al betrokken geweest bij meer dan 1.300 verkopen. En ook niet onbelangrijk: een huis staat gemiddeld drie maanden te koop én we verkopen vrijwel altijd boven de vraagprijs. Een geruststellende gedachte.
 4. Scherp tarief: je betaalt alleen voor de makelaarsdiensten die je echt nodig hebt. Daarom vragen we een stuk minder dan reguliere makelaars. Maar ook onder online makelaars behoren wij tot de voordeligste van het land.

Aan de slag met HuisPortaal.nl? Dat werkt zo!

Schrijf een leuke tekst over je woning, maak sfeervolle foto’s en upload alles naar HuisPortaal.nl. Vervolgens gaan onze NVM makelaars voor je aan de slag. Binnen een paar dagen staat je huis op Funda en ontvang je de eerste aanvragen. Je huis verkopen was nog nooit zo gemakkelijk.

Online je huis verkopen

Wij werken samen met:

Huis op Funda NVM Makelaar Onderdeel van vb&t makelaars Veilig betalen met iDeal Service beloond met een 9,8 - Kiyoh

Al 4.793 woningen zijn verkocht en verhuurd via HuisPortaal.nl