Woning Verkopen & Verhuren

Stap 1. Je woning aanmelden

stap 1

Dit doe je zelf:

In de beheeromgeving meld je stap voor stap je woning aan. Het is belangrijk om een goede aanbiedingstekst te maken om jouw huis zo aantrekkelijk te maken. Hierin prijst je de sterke punten van de woning aan. Maak duidelijke en mooie foto’s en creëer hiermee een aantrekkelijke advertentie van je woning. Verzamel verder belangrijke documenten als het eigendomsbewijs en stukken van de VVE. Ook vul je de vragenlijst en roerende zaken lijst in en deze bewaar je in de beheeromgeving.

Vul je persoonlijke gegevens in op de opdracht tot dienstverlening die wij je toesturen en retourneer deze aan ons. Hierna starten wij met de verkoop of verhuur van je woning.

Dit doen wij:

Opname van een makelaar

Indien je gekozen hebt voor een Funda pakket, Funda plus pakket of een Funda All-in pakket zal er een makelaar langskomen voor de woningopname. Deze zal gegevens van de woning opnemen zoals de staat van onderhoud, de inhoud, de woonoppervlakte en de kadastrale gegevens. Vervolgens geven wij je een prijsadvies voor de woning.

Ondersteuning bij het plaatsen van je woning

Heb je vragen bij het presenteren van je woning? Dan zijn wij natuurlijk bereid om je daarbij te helpen! Onze klantenservice staat klaar om je tips of hulp te bieden bij het aanmelden van je woning.
Natuurlijk is het ten alle tijden mogelijk om wijzigingen aan te brengen in je advertentie.

Stap 2. Je woning promoten

stap 2

Dit doe je zelf:

Een poster, v-bord of tuin bord plaatsen.

Van HuisPortaal.nl krijg je na je aanmelding 2 raamposters toegestuurd per post. Zorg dat deze op een duidelijke plek voor de raam wordt bevestigd. Indien je een v-bord (raambord) of een tuinbord wilt plaatsen dan kun je deze bestellen in de beheeromgeving. Ook ontvang je hierbij een verkocht sticker zodat je kunt laten zien dat je woning verkocht is op het moment dat dit zo is.

Dit doen wij:

Wanneer je je woning hebt aangemeld en alle belangrijke documenten in de beheeromgeving hebt geüpload dan worden de gegevens door ons gecontroleerd. Indien alle gegevens kloppen dan zetten wij hem voor je in de verkoop op HuisPortaal.nl en andere toonaangevende landelijke websites. Je woning zal overal te zien en we plaatsen hem ook op onze social media websites.

Stap 3. Je woning verkopen

stap 3

Dit doe je zelf:

Afspraak inplannen & bezichtigen

Indien er een geïnteresseerde is welke een bezichtiging wil inplannen dan ontvangen wij een melding van de betreffende website. Wij sturen de gegevens naar je door aan en je neemt contact met de kandidaat op om een afspraak voor een rondleiding in te plannen.

Dit doen wij:

Onderhandelen met kandidaat-kopers

Indien een geinteresseerde een bod wil uitbrengen op jouw woning zal de makelaar van HuisPortaal.nl de onderhandeling namens jou voeren.

Koopovereenkomst opstellen

Indien er overeenstemming is bereikt over de verkoopprijs en eventuele andere voorwaarden dan dient dit te worden vastgelegd in een koopovereenkomst. Deze zal door een makelaar van Huisportaal.nl worden opgesteld.

Dit doe je zelf:

Oplevering van de woning

Op de dag dat de woning wordt overgedragen heeft de koper het recht om de woning nog een keer te inspecteren. Tijdens de inspectie worden verder de meterstanden genoteerd in het opleveringsrapport. Ook dit is te downloaden in de beheeromgeving. Vervolgens teken je bij de notaris de eigendomsakte en is de verkoop van je woning officieel.

Slechts in 3 stappen je huis online

Zelf je huis verhuren of verkopen in 3 stappen

Wij werken samen met:

Huis op Funda NVM Makelaar Veilig betalen met iDeal

Al 1361 woningen zijn verkocht en verhuurd via HuisPortaal

Volg ons op social media: