Woning Verkopen & Verhuren

Wil je zoveel mogelijk zelf doen bij de verkoop of verhuur van je woning? Verstandig! Het meeste werk dat een traditionele makelaar uitvoert kun je ook makkelijk zelf doen. Ons motto is daarom: alles wat je zelf kunt doe jij, de rest regelen wij. Dat werkt als volgt:

Verkoop of verhuur jouw huis in een paar stappen

Stap 1) Je woning aanmelden

stap 1

Dit doe je zelf:

Pakket selecteren:

Selecteer een verhuur- of verkooppakket dat past bij je wensen. Wil je zoveel mogelijk zelf doen en toch profiteren van onze expertise? Dan raden wij een Funda Plus pakket aan. Wil je meer begeleiding bij de woningverkoop? Dan kun je het beste uit de voeten met een Funda All-in pakket.

Profiel aanmaken:

Maak een profiel aan waarmee je kunt inloggen in de beheeromgeving. Dit is de plek waar je je pakket betaalt en waar je alle advertentieonderdelen (zoals teksten en foto’s) invoert.

Woningkenmerken aanvullen:

Voordat we je advertentie kunnen plaatsen hebben we natuurlijk eerst alle belangrijke informatie nodig. Schiet daarom sfeervolle foto’s van je woning, schrijf een aantrekkelijke tekst en deel alle overige relevante documenten. Zodra wij alles op een rijtje hebben gaan we direct voor je aan de slag.

Dit regelen wij:

Ondersteunen bij maken advertentie:

In de beheeromgeving staan verschillende documenten met tips. Bijvoorbeeld over het schrijven van een goede advertentie of het maken van aantrekkelijke foto’s. Loop je ondanks de tips toch vast? Neem dan contact op met de klantenservice of maak gebruik van een aanvullende dienst.

Woningopname:

Een NVM-gecertificeerde makelaar van HuisPortaal.nl komt bij je langs en neemt de woning op en geeft desgewenst advies. Deze NVM-makelaar is je aanspreekpunt voor de rest van het verkooptraject. Ideaal, want zo heb je altijd contact met iemand die op de hoogte is van je persoonlijke situatie.

Stap 2) Je woning promoten

stap 2

Dit doe je zelf:

Poster ophangen:

Zorg dat de verkoopposter (en eventueel het V-bord) op een duidelijk zichtbare plek hangt. Iedereen moet namelijk zien dat je woning te koop staat.

Social media inzetten:

Via de beheeromgeving kun je de advertentie gemakkelijk delen op social media. Een ideale manier om snel een extra publiek te bereiken.

Dit regelen wij:

Woning op Funda:

Wanneer we alle gegevens hebben gecontroleerd plaatsen we de woning op Funda en andere woningsites. Hierdoor ben je verzekerd van zichtbaarheid door heel Nederland. Net zolang totdat je woning is verkocht.

Stap 3) Je woning verkopen of verhuren

stap 3

Dit doe je zelf:

Bezichtigingen plannen:

Wanneer een woningzoeker een bezichtiging aanvraagt krijg je een bericht via e-mail én via de beheeromgeving. Aan jou de taak om een afspraak te plannen.

Mensen rondleiden:

Niemand kent je woning beter dan jijzelf. Leid mensen daarom rond en laat zien wat je huis te bieden heeft. Neem voor de eerste afspraak overigens onze tips door voor een goede bezichtiging. Die vind je in de beheeromgeving.

Dit regelen wij:

Onderhandelen:

Zodra mensen een bod uitbrengen start het onderhandelingsproces. We nemen het bod samen door en bepalen daarna wat de beste vervolgstap is: afwijzen, accepteren óf een tegenbod doen.

Koopovereenkomst:

Bij het Funda Start pakket ondersteunen we bij het opstellen van de koopovereenkomst én bij het Funda Plus en All-in pakket stellen we de koopovereenkomst zelfs helemaal voor je op. Zo weet je zeker dat dit document 100% in orde is.

Dit doe je zelf:

Je woning op verkocht zetten:

Is je woning verkocht? Zet hem op verkocht in de beheeromgeving. Dan passen we de advertentie aan en krijg je geen reacties meer.

Opleveren van de woning:

Op de dag van de oplevering mag de koper de woning nog eenmaal inspecteren. Dit is tevens het moment waarop de definitieve meterstand wordt genoteerd in het opleveringsrapport. Ook hier staan we voor je klaar met raad en daad.

Tekenen bij de notaris:

Teken de eigendomsakte bij de notaris. Daarmee is de verkoop van je woning definitief.

Slechts in 3 stappen je huis online

Zelf je huis verhuren of verkopen in 3 stappen

Wij werken samen met:

Huis op Funda NVM Makelaar Onderdeel van vb&t makelaars Veilig betalen met iDeal Service beloond met een 9,8 - Kiyoh

Al 4.793 woningen zijn verkocht en verhuurd via HuisPortaal.nl