Internet makelaar of een traditionele makelaar?

De internet makelaar, doet helzelfde als de traditionele makelaar. Echter bij de internet makelaar levert u zelf al de gevraagde informatie, eventueel plattegrond en foto’s aan en u doet zelf de bezichtigingen. Vanzelfsprekend verzorgd de internetmakelaar, brochure, raamposter en/of raamborden een en ander afhankelijk van het door u gekozen pakket. Er wordt ook een opdracht tot dienstverlening opgesteld, dat is een overeenkomst waarin u als verkoper opdracht geeft aan de makelaar om uw woning te verkopen.

Woning opname door NVM Makelaar

De makelaar komt wel bij u thuis om de woning op te nemen en om te controleren of de door u verstrekte informatie, zoals verkooptekst, foto’s, eigendomsbewijs en overige  gegevens kloppen, en adviseert u hoe u het beste de woning kan presenteren tijdens een bezichtiging. Als de makelaar bij u is geweest en wij alle benodigde stukken hebben ontvangen, plaatsen wij uw woning op onze eigen site (www.huisportaal.nl) en op Funda.

Bezichtigingen en de onderhandeling

Wanneer potentiële kopers een bezichtiging wensen, komt de aanvraag hiervoor  bij ons binnen via de website. Wij sturen de gegevens van de potentiële kijkers naar u door en u kunt zelf een afspraak met deze mensen maken wanneer u dat past. Mocht de kijker een bieding doen, dan geeft u dat aan ons door en wij voeren in overleg met u de onderhandelingen. Als de onderhandelingen rond zijn gekomen wordt er een koopovereenkomst opgesteld die door beide partijen getekend moet worden. De koper heeft na ontvangst van de door beide partijen getekende koopakte 3 dagen bedenktijd. Dat houdt in dat hij binnen deze 3 dagen zonder reden van opgaaf van de koop af kan zien. De koper kiest ook de betreffende notaris. Wij sturen de koopakte door naar de in de koopakte genoemde notaris en deze zal zorg dragen voor transport op de in de koopakte genoemde datum. Uit het voorgaande blijkt dat u bij een internet makelaar zelf het een en ander moet doen. Maar wie kent beter de woning, dan degene die er woont? U weet alle in en outs van de woning, kent de woonomgeving op uw duim en weet ook precies welke voorzieningen in de buurt zijn. De traditionele makelaar doet wel voor u de bezichtigingen.