Essentials voor het inrichten van je slaapkamer

Essentials in je slaapkamer

De slaapkamer is vaak een ondergeschoven kindje als het aankomt op de inrichting, ondanks dat we hier vaak de meeste uren van de dag doorbrengen. Laten we daar verandering inbrengen! Met deze tips maak je van een saaie slaapkamer een stijlvol en gezellig geheel.

Weg met wit

De muren van de slaapkamer zijn nu misschien basic wit omdat je niet goed weet wat je er mee moet doen. Begin met de muren, dit wordt de basis van de slaapkamer. Ga voor een neutrale tint als je van rust en eenvoud houdt. Mag het wel wat gewaagder? Verf dan alle muren in een donkere tint zoals donkerblauw of bordeauxrood. Dit past mooi bij een hotel chique inrichting. Blauw is toch wel de favoriete kleur voor de slaapkamer, deze kleur zorgt namelijk voor een kalmerend effect.

Printje erbij

Zodra er verf op de muren zit is het al direct een andere kamer. Tegenwoordig zie je ook steeds meer behang terugkomen. Ook hierin kun je kiezen of je voor een neutraal patroontje gaat in een lichte tint of uitpakt met een opvallend design.

Inrichten maar

Als het aankomt op meubels zijn er een paar belangrijke items waar je over na moet denken. Uiteraard het bed, dit is het belangrijkste element van de slaapkamer. Je kunt kiezen uit veel verschillende bedden. Maak een keuze in stof, materiaal, vorm en kleur. Vergeet vooral de nachtkastjes niet. Dit geeft direct een ander gezicht dan losse rommel wat op de grond ligt naast je bed. Ook verlichting is een belangrijk punt om over na te denken. Ga je voor leuke wandlampjes aan beide kanten van het bed of kies je voor een opvallende hanglamp? Tegenwoordig zie je veel smoke glas voorbijkomen. Daar kun je toch een beetje doorheen zien, maar het ziet er iets knusser uit dan een felle lichtbron die aanstaat.

Opbergen maar

Ook een kledingkast of ladekast zie je vaak terugkomen in een slaapkamer. Een kast met webbing details past helemaal in de trends van tegenwoordig. Ook visgraat zie je steeds meer terugkomen in kasten. Als je op zoek bent naar iets unieks en opvallends is dit een stijlvolle toevoeging. Heb je een lagere kast? Maak er gebruik van en plaats er een mooie vaas met droogbloemen en accessoires op voor extra sfeer.

Maak er meer van dan een slaapkamer

De kracht van een stijlvolle slaapkamer zit in het feit dat je de kamer als een prettige leefruimte moet zien en niet alleen een kamer waar je ’s nachts kunt slapen. Leg een vloerkleed neer voor extra gezelligheid. Wil je wel eens lezen of TV kijken in de slaapkamer maar niet per se in bed hoeven liggen? Plaats dan een stijlvolle bouclé fauteuil in de ruimte als je plek hebt. Zo creëer je een gezellig hoekje waar je je even kunt terugtrekken.

Ook accessoires aan de muur doen het altijd goed en een plant zorgt voor meer zuurstof en groen in de kamer.  

De slaapkamer van je huis inrichten? 3 Tips voor een sfeervolle inrichting!

Slaapkamer inrichten

Waar de slaapkamer vroeger nog gezien werd als een plek waar een bed stond met een functionele kledingkast, is het tegenwoordig één van de belangrijkste kamers van je woning. Niet alleen tot rust komen, maar ook nog van een prachtige uitstraling voorzien waar je gelukkig van wordt.
Het inrichten van je slaapkamer kan op verschillende manier en we laten je graag de laatste trends zien om van jouw slaapkamer een trendy en sfeervolle slaapkamer te maken.

Tip #1: Sfeervolle kleuren zijn steeds meer in trek

Waar je vroeger veelal witte tinten gebruikte in je slaapkamer, is het tegenwoordig steeds vaker een gewoonte om de tinten van je woonkamer door te trekken in je slaapkamer. Waar vroeger vooral witte en crème tinten populair waren zijn tegenwoordig de uniek kleuren een veelgemaakte keuze.
Okergeel, Okerbruin, maar ook groene en rode tinten. Kies je voor landelijk of heb je toch liever een romantische rode uitstraling. Stem de kleuren van je slaapkamer af op je kledingkast en je dekbedovertrek en creëer een sfeervolle slaapkamer.

Tip #2: Planten maken je slaapkamer helemaal af!

Het aankleden van je slaapkamer met behulp van accessoires is helemaal trendy. Niet langer een saaie uitstraling, maar een moderne look waar je vrolijk van wordt. Planten zouden onderdeel moeten zijn van iedere slaapkamer. Het brengt de slaapkamer tot leven en geeft zoveel meer uitstraling dan zonder planten. Planten zijn uitstekend te combineren met landelijke meubilair, groene- en bruine hoeslaken en aanvullende accessoires, zoals een dierenvelletje.

Tip #3: Trek de stijl van je woonkamer door naar boven

Om je slaapkamer helemaal in je eigen stijl in te richten zie je vaak dat men de keuze van de woonkamer doortrekt naar de slaapkamer. Wanneer je jouw woonkamer landelijk wilt inrichten, dan zal je niet snel kiezen voor een moderne slaapkamer. Heb je landelijk en industrieel meubilair in je woonkamer, richt dan je slaapkamer ook op deze manier in. Voor iedere andere stijl geldt hetzelfde principe.

Een huis naar eigen inzicht opbouwen

Een huis naar eigen inzicht opbouwen

Als je eens rondvraagt naar de grote droom van mensen, dan zal een bepaald antwoord vaak terugkomen. Het is voor velen een vurige wens om helemaal zelf een eigen woning op te kunnen bouwen. Dan gaat het dus ook echt om een huis dat van begin tot eind helemaal voldoet aan de eigen wensen en eisen. Dat begint al bij het ontwerpen. Eenvoudig een huis tekenen is dus het eerste wat ze willen doen. Wanneer de basis gelegd is, is het namelijk mogelijk om alles naar smaak te maken. Het is goed om daarnaar te kijken.

Het indelen van de ruimtes

Het begint natuurlijk allemaal bij het indelen van de ruimtes. Je wilt bijvoorbeeld de ideale woonkamer hebben. Ook wil je er zeker van zijn dat je een wasruimte hebt. Daarnaast moet de keuken op orde zijn. Dat is dan alleen nog maar de begane grond. Daar ben je dus alvast enige tijd mee bezig. Daarna is het zaak om ook de andere verdiepingen van de woning op deze wijze op papier te zetten. De ene ruimte vraagt daarbij om meer aandacht dan de andere. Het is wel slim om dit even goed te leren begrijpen.

De woonkamer direct ook inrichten

Wanneer je dan toch bezig bent met het ontwerpen van de woonkamer, vul deze dan ook direct in. Er zijn talloze woonkamer stijlen waar je tegenwoordig uit kunt kiezen. Van een heel strakke moderne stijl, tot en met de landelijke rustieke stijl. Ook de meer ruwe stijl van het industriële is nog altijd heel populair. Het is in ieder geval aan te raden om eens om je heen te kijken wat er allemaal te krijgen is en wat je mooi vindt. Mogelijk kan je hier je ontwerp ook nog iets op aanpassen voor je het indient.

De verdieping helemaal uittekenen

Wanneer je de basis hebt gelegd, is het wel slim om ook direct de etage op dezelfde manier aan te pakken. Ook dit begint natuurlijk met tekenen en ontwerpen. Kijk naar het aantal slaapkamers en hoeveel oppervlakte je hiervoor hebt. Wel is het slim om ook aan de toekomst te denken. Blijft de samenstelling van het gezin zoals die nu is? Of is er nog een kans dat het gezin groter wordt? In dat geval moet je daar dus wel vooraf rekening mee houden. Dat doe je al wanneer je gaat tekenen en ontwerpen op het papier.

Creatief met de mogelijkheden

Je kunt natuurlijk ook creatief zijn met de mogelijkheden. Dit is immers juist waarom je ook altijd al hebt gedroomd van het ontwerpen van je eigen woning. Dat betekent bijvoorbeeld dat je de slaapkamer en de badkamer kunt samentrekken tot een geheel. Wat je dan bijvoorbeeld doet, is kiezen voor een bad in de slaapkamer. Daarmee kan je het allemaal net wat mooier en aantrekkelijker maken. Terwijl je ook gunstig uitkomt met de beschikbare ruimte. Het zijn al dit soort zaken die je wel eerst even goed moet uitzoeken voor een duidelijk beeld van de vele mogelijkheden.

Hulp van de kenners

Natuurlijk klinkt alles zelf doen wel heel aantrekkelijk in de oren. In grote mate kan je dit dan ook doen. Wel is het aan te raden om goed op te passen en te zorgen dat je zeker bent van je zaak. Dat doe je door bijvoorbeeld gewoon de hulp van specialisten in te roepen voor bepaalde zaken. Het geeft je de zekerheid dat alles wat je voor ogen hebt ook echt kan. Mochten er zaken aangepast moeten worden, dan is daar tijdig op in te grijpen. Dat is natuurlijk wel ook zo belangrijk voor het uiteindelijke resultaat.