Dit zijn de nieuwste trends op het gebied van keukens

Wellicht is je bestaande keuken niet echt meer wat je voor ogen hebt. Je kunt verbeteringen aanbrengen, of een hele nieuwe keuken kopen! Wel wil je dan graag weten in wat ‘in’ is, al is het voor inspiratie. Wat zijn alle opties voor stijl en design?

In dit artikel bespreken we enkele toffe nieuwe trends die functionaliteit, comfort, sfeer én duurzaamheid combineren. Ontdek mooie materialen, kleuren, stijlen, apparaten en meer. Laat je inspireren en creëer de keuken van je dromen!

Materialen en kleuren: Natuurlijk, duurzaam en sfeervol

Hout en natuursteen zijn de materialen die de keuken dit jaar domineren. Ze brengen een warme en natuurlijke sfeer in je keuken en creëren een gevoel van rust en comfort. Duurzaamheid is belangrijker dan ooit, en dat zie je terug in de populariteit van gerecyclede materialen en bamboe.

Lichte kleuren zorgen voor een ruimtelijk gevoel en een frisse uitstraling. Kies voor beige, greige of wit als basiskleur en voeg accenten toe met groen- of blauwtinten. Donkergroen is een echte trendkleur die een chique en moderne uitstraling geeft. Wees creatief en deins niet terug om verschillende materialen en kleuren te combineren om een unieke en sfeervolle keuken te creëren die helemaal past bij jou!

Duurzaamheid en budget

Duurzaamheid is een belangrijk aspect in de keuken van 2024. Kies voor duurzame materialen, zoals FSC-gecertificeerd hout en gerecyclede materialen. Investeer in energiezuinige apparaten met een hoog energielabel. LED-verlichting is een duurzame en energiezuinige keuze voor je keuken. Kies voor kranen met een perlator om water te besparen.

Gebruik tijdens het koken pannen met een passende deksel om energie te besparen. Een duurzame keuken hoeft niet duur te zijn. DIY-projecten zijn een leuke en budgetvriendelijke manier om je keuken een upgrade te geven. Je kunt zelf meubels maken, accessoires pimpen of de muur verven. Geen tijd of zin om zelf te klussen en wil je wel een kant en klare keuken? Geen nood! Een goedkope keuken kopen kan ook prima zijn.

Stijlen en apparaten: Open, functioneel en smart

Open keukens zijn nog steeds populair, hierbij gaat de keuken over in je woonkamer. Het keukeneiland is ook nog steeds enorm populair. Het is een centrale plek waar je kunt koken, eten en gezellig kunt samenzijn. Qua stijl zijn modern landelijk en industrieel erg in trek.

Modern landelijk combineert natuurlijke materialen met moderne elementen, terwijl industrieel een stoere en robuuste uitstraling heeft. Smart apparaten worden steeds populairder. Bedien je oven of koelkast met je smartphone, of laat je keukenrobot je helpen met koken. Geïntegreerde apparaten zorgen voor een strakke en moderne look.

Extra trends: Functioneel, comfortabel en stijlvol

Naast de genoemde trends zijn er nog tal van andere ontwikkelingen die de keukenwereld de aankomende jaren bepalen. Kookplaten met geïntegreerde afzuiging zorgen voor een efficiënte afzuiging van kookdampen en een strakke uitstraling.

Wijnklimaatkasten worden steeds populairder om je favoriete wijnen op de perfecte temperatuur te bewaren. Grepen op keukenkasten maken een comeback en zorgen voor een speels en stijlvol effect. Eigenlijk krijg je echt pas een goed beeld als je zelf wat keukens gaat bekijken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Keuken Heerhugowaard en ontdek welke stijl bij jou past.

Gebruiksgemak

Naast design is er ook steeds meer aandacht voor functionaliteit en gebruiksgemak. Denk aan ergonomische keukenkasten en laden die soepel openen en sluiten. Quookers, kokendwaterkranen die direct kokend water leveren, worden steeds populairder. Inbouwapparaten zorgen voor een strakke en moderne uitstraling.

De smart keuken is in opmars en biedt vele voordelen. Met smart apparaten bedien je je keuken op afstand met je smartphone of tablet. Zo kun je bijvoorbeeld de oven voorverwarmen terwijl je nog onderweg bent naar huis, of de vaatwasser aanzetten terwijl je aan tafel zit, om maar iets te noemen.

Creëer je (bestaande) droomkeuken!

Wil je geen nieuwe keuken kopen, dan kun je er ook voor kiezen om je bestaande keuken op te knappen. Kies materialen die je mooi vindt, combineer kleuren die je sfeer geven, en koop apparaten die je leven makkelijker maken.
Enkele tips voor het opknappen van je bestaande keuken zijn:

  • Verf de keukenkastjes: Een nieuwe kleur kan je keuken een compleet nieuwe uitstraling geven. Kies voor een trendy kleur of ga voor een klassieke look.

  • Behang de muur: Behang is een geweldige manier om een accentwand te creëren in je keuken. Kies voor een patroon dat past bij jouw stijl.

  • Vervang de tegels: Nieuwe tegels kunnen je keuken een frisse en moderne look geven. Kies voor tegels die passen bij de rest van je interieur.

  • Verander de verlichting: Nieuwe verlichting kan de sfeer in je keuken compleet veranderen. Kies voor dimbare verlichting om een gezellige sfeer te creëren.

  • Voeg accessoires toe: Accessoires zoals planten, kookboeken en kunstwerken kunnen je keuken een persoonlijke touch geven.