Veelgestelde vragen

De meest voorkomende algemene vragen zijn hieronder weergegeven. Inhoudelijke tips en informatie over het verkoop- of verhuurproces zijn te vinden in de beheeromgeving.

Is HuisPortaal.nl actief in heel Nederland?
Ja, HuisPortaal.nl is actief door heel Nederland en ons aanbod wordt ook weergegeven op andere woningsites als Funda, Pararius, KijkMijnHuis.nl, Huislijn.nl en ZoekAlleHuizen.nl. Hierdoor richten wij ons op alle huizenzoekers in Nederland op het gebied van koop en huur en bereiken 580.000 woningzoekers per dag.

Wat gebeurt er nadat ik een pakket heb besteld via HuisPortaal.nl?
Na je bestelling krijg je een bevestiging per mail. Je maakt vervolgens een eigen gebruikersnaam en wachtwoord aan waarmee je in kunt loggen in de beheeromgeving. Je kunt vervolgens direct aan de slag met het invoeren van de gegevens van de woning. Online kun je foto’s uploaden en tekst invoeren, hiervoor word je waar nodig geholpen door een online guide.

Wat kan ik allemaal doen in mijn beheeromgeving?
In de beheeromgeving kun je niet alleen je woning invoeren maar ook aan de achterkant meekijken met het verloop van de verkoop of verhuur. Zo kun je bijvoorbeeld bijhouden hoe vaak de woning bekeken is en krijg je tips en informatie tijdens elke stap van het verkoop of verhuur proces. Vanuit beheeromgeving is het tevens mogelijk het gekozen pakket te upgraden of deeldiensten bij te bestellen.

Op welke websites is de door mij aangeboden woning te zien?
Je woning zal worden getoond op HUISPORTAAL.NL, FUNDA.NL, KIJKMIJNHUIS.NL, HUISLIJN.NL, ZOEKALLEHUIZEN.NL en PARARIUS.NL (bij huur). Je woning zal op meerdere sites zichtbaar zijn maar voor plaatsing op andere dan genoemde sites kunnen we geen garanties afgeven. Bij koopwoningen is FUNDA.NL de nummer 1 site en voor huurwoningen is PARARIUS.NL de nummer 1.

Wat is een Funda Basisplaatsing?
Met een Funda Basisplaatsing komt je woning bovenaan op Funda te staan met een uitgebreide plaatsing, dit is een volwaardige publicatie op Funda. Hiermee kun je bij het 'Funda Pakket' maximaal 1 foto uploaden, bij het 'Funda Plus Pakket' 30 foto's en bij het 'Funda All-in' 50 foto's. Ook word je op de hoogte gehouden van de statistieken van het aantal keer dat je woning is bekeken op Funda. Je woning blijft op Funda staan totdat deze verkocht of verhuurd is (dit in tegenstelling tot vele andere internetmakelaars, waarbij je jaarlijks verleningskosten moet betalen). De Funda basisplaatsing zit inbegrepen bij al onze pakketten.

Kan ik het standaard pakket kiezen en alsnog Funda Plus plaatsing vanuit de beheeromgeving bestellen?
Ja, dit is mogelijk.

Ik sta wel op HuisPortaal.nl maar nog niet op andere woningsites, hoe kan dit?
De website van HuisPortaal.nl wordt dagelijks automatisch geïndexeerd door de diverse woningsites waarop ons aanbod te zien is. Jouw woning wordt automatisch op deze sites geplaatst maar wij kunnen geen invloed uitoefenen op het tijdstip van de plaatsing. Indien je woning na een week nog niet op de betreffende site gepubliceerd is, dien je contact op te nemen met HuisPortaal.nl.

Hoe lang staat mijn woning te koop op HuisPortaal.nl, Funda, Pararius, KijkMijnHuis.nl, Huislijn en ZoekAlleHuizen en andere woningsites?
De woning staat gepubliceerd tot dat de woning verkocht is of tot het moment dat je besluit dat je je woning niet meer te koop of te huur aan wilt bieden. De Funda basisplaatsing is dus onbeperkt en de plaatsingskosten zijn eenmalig.

Kan mijn advertentie later nog gewijzigd worden?
Ja, nadat de advertentie via HuisPortaal.nl geplaatst is kan deze later kosteloos door je worden gewijzigd.

Is er een mogelijkheid tot restitutie van de publicatiekosten?
Nee, nadat je de betaling hebt gedaan en de opdracht is verstrekt, is er geen mogelijkheid tot restitutie of creditering van de betaalde publicatiekosten.

Ik wil stoppen met de verkoop of verhuur van mijn woning. Wat kost mij dat?
Je betaalt bij HuisPortaal.nl geen intrekkingskosten of courtage zoals bij een traditionele makelaar.

Wat moet ik zelf doen vanaf het moment dat mijn woning te koop of te huur staat?
Vanaf het moment dat je woning te koop of te huur staat leidt je zelf geïnteresseerde kandidaten rond. Je krijgt hierbij tips via ons online dossier hoe je het beste een bezichtiging uit kunt voeren.

Wat is een Huurders Check?
HuisPortaal.nl bied je de mogelijkheid om (kandidaat) huurders op kredietwaardigheid te controleren en tevens wordt gechecked of de (kandidaat) huurder zich op de zogenaamde zwarte lijst van huurders bevindt. De Huurders Check kan voor de verhuurder betalingsproblemen in de toekomst voorkomen.

Wij werken samen met:

Huis op Funda NVM Makelaar Veilig betalen met iDeal

Al 1141 woningen zijn verkocht en verhuurd via HuisPortaal

Volg ons op social media: