Veelgestelde vragen

Ties: "Wij staan voor je klaar!"

Staat je vraag er niet tussen of is er iets onduidelijk, neem dan gerust contact met ons op.

De meest voorkomende vragen zijn hieronder weergegeven. Inhoudelijke tips en informatie over het verkoop- of verhuurproces zijn te vinden in de online beheeromgeving.

Is HuisPortaal.nl actief in heel Nederland?

Ja, HuisPortaal.nl is actief door heel Nederland en ons aanbod wordt ook weergegeven op andere woningsites als Funda.nl, Pararius.nl en Huislijn.nl. Hierdoor richten wij ons op alle huizenzoekers in Nederland op het gebied van koop en huur en bereiken 580.000 woningzoekers per dag.

Waarom zijn jullie zo goedkoop?

Traditionele makelaars maken hebben vele hoge kosten omdat ze o.a. de bezichtigingen doen en vaak in een mooi kantoorpand zitten. Al deze kosten moeten uiteindelijk door de klant worden betaald. Jij dus! Ons vaste en lage tarief is onder andere mogelijk doordat jij zelf de bezichtigingen doet. Wie kent jouw huis en buurt immers beter dan jijzelf? Het begeleiden van bezichtigingen is een tijdrovende bezigheid voor de traditionele makelaar, omdat die vaak ook nog reistijd heeft. Bij HuisPortaal.nl zal jouw NVM makelaar er alles aan doen om de beste resultaten te behalen bij de verkoop van jouw huis. Dus snel verkopen tegen de beste verkoopprijs. Door de expertise van jouw makelaar te benutten, zal het jou uiteindelijk veel meer opleveren dan dat het je aan courtage gekost heeft. Zo krijg je dezelfde kwaliteit in de begeleiding van de verkoop, maar dan van een goedkope makelaar.

Komen er nog extra kosten bij?

Nee, je betaald eenmalig het tarief van je gekozen pakket. Je woning blijft online totdat de woning verkocht of verhuurd is. Alle tarieven zijn inclusief BTW en overige kosten. Ook betaal je achteraf geen courtage en/of intrekkingskosten. Jij weet als klant precies waar je aan toe bent bij HuisPortaal.nl.

Wat gebeurt er nadat ik een pakket heb besteld via HuisPortaal.nl?

Als eerst maak je een account aan met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord waarmee je in kunt loggen in de beheeromgeving. Vervolgens kun je het juiste pakket kiezen en de bestelling plaatsen, je ontvangt direct een bevestiging per mail. Je kunt vervolgens direct aan de slag met het invoeren van de gegevens van de woning. Online kun je foto’s uploaden en de promotionele tekst toevoegen, hiervoor word je waar nodig geholpen door een online guide. Na het invoeren van de gegevens wordt er direct een afspraak gemaakt voor de woningopname door één van onze gecertificeerde NVM makelaars. Deze komt de woning opmeten en geeft een adviesprijs.

Komt een NVM makelaar de woningopname doen?

In tegenstelling tot andere internetmakelaars, schakelen wij geen externe taxateur in, maar komt een (K)RMT gecertificeerde NVM makelaar langs van HuisPortaal.nl. Doordat wij zelf de woning opnemen kunnen wij u ook veel beter helpen tijdens het verkoop- of verhuurproces.

Wat kan ik allemaal doen in mijn beheeromgeving?

In de beheeromgeving kun je niet alleen je woning invoeren maar ook aan de achterkant meekijken met het verloop van de verkoop of verhuur. Zo kun je bijvoorbeeld bijhouden hoe vaak de woning bekeken is en krijg je tips en informatie tijdens elke stap van het verkoop- of verhuurproces. Vanuit de beheeromgeving is het tevens mogelijk het gekozen pakket te upgraden of deeldiensten bij te bestellen. Klik hier voor een overzicht van de extra deeldiensten.

Wat moet ik zelf doen vanaf het moment dat mijn woning te koop of te huur staat?

Vanaf het moment dat je woning te koop of te huur staat, leid je zelf geïnteresseerde kandidaten rond. Je krijgt hierbij tips via ons online beheeromgeving hoe je het beste een bezichtiging uit kunt voeren. Alle bezichtigingsaanvragen worden direct doorgezet per mail en komen overzichtelijk in de beheeromgeving te staan, je kunt de kandidaten direct bellen of mailen om een afspraak in te plannen.

Op welke websites is de door mij aangeboden woning te zien?

Je woning zal worden getoond op HuisPortaal.nl, Funda.nl, Pararius.nl en Huislijn.nl. Je woning zal op meerdere sites zichtbaar zijn maar voor plaatsing op andere dan genoemde sites kunnen we geen garanties afgeven. Bij koopwoningen is Funda.nl de nummer 1 website en voor huurwoningen is Pararius.nl de nummer 1.

Hoelang staat mijn woning te koop op HuisPortaal.nl, Funda.nl, Pararius.nl en Huislijn.nl en andere woningsites?

De woning staat gepubliceerd tot dat de woning verkocht is of tot het moment dat je besluit dat je je woning niet meer te koop of te huur aan wilt bieden. De Funda basisplaatsing is dus onbeperkt en de plaatsingskosten zijn eenmalig, dit in tegenstelling tot vele andere internetmakelaars, waarbij je jaarlijks verleningskosten moet betalen. De Funda basisplaatsing zit inbegrepen bij al onze pakketten.

Hoe komt mijn woning bovenaan op Funda.nl?

Funda.nl sorteert automatisch op relevantie. Met relevantie bedoelt Funda de mate waarin een woning aansluit op de woonwensen van de woningzoeker. Deze wordt ingesteld via de zoekopdracht.
Wat verder zeer belangrijk is om zo veel mogelijk informatie aan te leveren over de woning, hoe meer informatie, hoe beter. Ook aanvullende media zoals een plattegrond of een 360° foto levert een hogere positie in Funda.nl op. Deze aanvullende diensten zijn los te bestellen via de online beheeromgeving, een overzicht van deze diensten vind je hier.

Wat is een Funda Basisplaatsing?

Met een Funda Basisplaatsing komt je woning op Funda.nl te staan met een uitgebreide plaatsing, dit is een volwaardige publicatie op Funda. Hiermee kun je bij het 'Funda Pakket' maximaal 1 foto uploaden, bij het 'Funda Plus Pakket' 30 foto's en bij het 'Funda All-in' 50 foto's. Ook word je op de hoogte gehouden van de statistieken van het aantal keer dat je woning is bekeken op Funda. Je woning blijft op Funda staan totdat deze verkocht of verhuurd is (dit in tegenstelling tot vele andere internetmakelaars, waarbij je jaarlijks verleningskosten moet betalen). De Funda basisplaatsing zit inbegrepen bij al onze pakketten.

Kan ik het standaard pakket kiezen en alsnog Funda Plus plaatsing vanuit de beheeromgeving bestellen?

Ja, dit is mogelijk.

Ik sta wel op HuisPortaal.nl maar nog niet op andere woningsites, hoe kan dit?

De website van HuisPortaal.nl wordt dagelijks automatisch geïndexeerd door de diverse woningsites waarop ons aanbod te zien is. Jouw woning wordt automatisch op deze sites geplaatst maar wij kunnen geen invloed uitoefenen op het tijdstip van de plaatsing. Indien je woning na een week nog niet op de betreffende site gepubliceerd is, dien je contact op te nemen met HuisPortaal.nl.

Kan mijn advertentie later nog gewijzigd worden?

Ja, dit is mogelijk. Nadat de advertentie via HuisPortaal.nl geplaatst is kan deze later kosteloos door je worden gewijzigd inclusief eventueel nieuwe foto’s.

Is er een mogelijkheid tot restitutie van de publicatiekosten?

Nee, nadat je de betaling hebt gedaan en de opdracht is verstrekt, is er geen mogelijkheid tot restitutie of creditering van de betaalde publicatiekosten.

Ik wil stoppen met de verkoop of verhuur van mijn woning. Wat kost mij dat?

Je betaalt bij HuisPortaal.nl geen intrekkingskosten of courtage zoals bij een traditionele makelaar.

Wat is een Huurders Check?

HuisPortaal.nl bied je de mogelijkheid om (kandidaat) huurders op kredietwaardigheid te controleren en tevens wordt gechecked of de (kandidaat) huurder zich op de zogenaamde zwarte lijst van huurders bevindt. De Huurders Check kan voor de verhuurder betalingsproblemen in de toekomst voorkomen.

Wij werken samen met:

Huis op Funda NVM Makelaar Veilig betalen met iDeal

Al 1361 woningen zijn verkocht en verhuurd via HuisPortaal

Volg ons op social media: