Notaris

HuisPortaal.nl Notaris

Koop je een huis? Schakel een lokale HuisPortaal.nl Notaris in.
Is je bod op een nieuw huis goedgekeurd en heb je de koopovereenkomst getekend? Gefeliciteerd! Nu is het tijd dat je een notaris inschakelt. Hij maakt namelijk de verplichte leveringsakte en hypotheekakte voor je op. Als goedkoopste notaris dienstverlener van Nederland helpen wij je graag verder.

Wat doet een notaris?

Zodra je een akkoord hebt met de verkoper is het zaak om de deal ook 100% te beklinken. Daarvoor moet je als koper een notaris inschakelen, die zorgt namelijk voor de wettelijk bindende overdracht van de woning. Een notaris houdt zich vooral bezig met de volgende twee juridische documenten:

De leveringsakte

In dit document wordt de overdracht van het huis juridisch beklonken. De koopovereenkomst dient als basis voor de leveringsakte. De notaris controleert de koopovereenkomst en zorgt ervoor dat er geen onduidelijke of onjuiste paragrafen in staan. Daarnaast onderzoekt een notaris de achtergrond van de verkoper. Ligt er bijvoorbeeld een beslag op het huis? Of is er nog een betalingsachterstand bij de vereniging van de eigenaren? Als er een probleem is komt dat vóór de definitieve overdracht naar boven, zodat je achteraf niet voor een verrassing staat.

In de leveringsakte staat daarnaast beschreven hoe het bezit met een medekoper, zoals je partner, is geregeld. Is het bezit bijvoorbeeld gelijk verdeelt, of staat het huis slechts op een naam? Zodra al deze vragen zijn beantwoord schrijft de notaris je woning in bij het kadaster. Je nieuwe huis is definitief van jou.

De hypotheekakte

In de hypotheekakte staan alle afspraken die je hebt gemaakt met een hypotheekverstrekker. Wat is bijvoorbeeld de rente? Wat is de hoogte van de inschrijving (je maximale lening)? En wat is het onderpand voor de hypotheek (in dit geval waarschijnlijk je huis). De hypotheekakte wordt opgesteld door de notaris en ondertekend door jou en een vertegenwoordiger van bank (of de notaris namens de bank).

Wat zijn de notariskosten bij HuisPortaal.nl?

Een HuisPortaal.nl notaris behoort tot de goedkoopste van Nederland. Voor een volledige leveringsakte betaal je €549,- en voor een leveringsakte in combinatie met hypotheekakte betaal je slechts €1.045,-.

Waarom zijn we zo voordelig? Ten eerste omdat we groot inkopen bij de Nationale Notaris, waardoor we een scherpe prijs kunnen bieden. Daarnaast regelen we alles heel efficiënt. We maken bijvoorbeeld gebruik van een simpel maar doeltreffend digitaal platform. Hierin houd je afspraken bij en verzamel je alle relevante documenten. Zo kan de notaris zijn tijd en energie vooral steken in de voor de overdracht belangrijkste werkzaamheden.

De voordelen van een HuisPortaal.nl notaris

Je krijgt hulp van een vakkundige en goedkope notaris:

  1. Snel contact: binnen een dag na je aanvraag neemt een lokale notaris contact op voor een telefonische en/of persoonlijke kennismaking. Tijdens de kennismaking legt de notaris uit hoe het aankoopproces verder verloopt, zodat je direct weet waar je aan toe bent.
  2. Zorgvuldig te werk: de notaris gaat uiteraard zeer zorgvuldig te werk, zodat alle onduidelijkheden uit het koopcontract verdwijnen en alle mogelijk problemen boven tafel komen.
  3. Contact met alle partijen: de notaris neemt contact op met de makelaar (en eventueel een adviseur) van de verkopende partij. Met jouw toestemming worden zij ook op de hoogte gehouden van het proces.
  4. Heldere communicatie: we vermijden juridisch taalgebruik, zodat je ons altijd begrijpt. Dat scheelt een hoop gedoe.
  5. Goedkoopste notaris van Nederland: wil je een goedkope notaris, die wel van wanten weet? Dan zit je bij HuisPortaal.nl goed. Wij kopen groot in en kunnen daarom zeer scherp geprijsde diensten aanbieden, uitgevoerd door een vakkundige notaris bij jou in de buurt.

Een gebruiksvriendelijk digitaal platform:

  1. Digitaal notarisdossier: wij maken een online notarisdossier aan waardoor je alle documenten kunt inzien en de voortgang van het proces kunt volgen.
  2. Snelle updates: zodra er een nieuw stuk voor je klaar staat ontvang je een SMS of e-mail. Zo ben je direct op de hoogte.
  3. Privacy: het portaal is beschermd volgens de hoogste privacy standaarden. Dus je gegevens zijn altijd veilig.
  4. Langdurige toegang: ook na het afronden van de werkzaamheden houd je toegang tot het notarisdossier. Zo kun je altijd afspraken en documenten inzien. Uiteraard kunnen we ook alles permanent verwijderen op jouw verzoek.

HuisPortaal.nl Notaris

Altijd een HuisPortaal.nl notaris bij je in de buurt:

Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Assen, Assendelft, Bergambacht, Borne, Bostel, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Drachten, Eindhoven, Emmen, Groningen, Grou, Haarlem, Hilversum, Hoofddorp, Krimpen aan den IJssel, Leiden, Lekkerkerk, Lichtenvoorde, Maasbracht, Maastricht, Middelstum, Nuenen, Oosterhout, Roosendaal, Rotterdam, Sneek, Spijkenisse, Sprang Capelle, Stichtse Vecht, Utrecht, Venlo, Vlissingen, Waardenburg, Wassenaar, Wijchen, Wormerveer, Zaandam, Zelhem, Zwijndrecht en Zwolle.

Wij werken samen met:

Huis op Funda NVM Makelaar Onderdeel van vb&t makelaars Veilig betalen met iDeal Service beloond met een 9,4 - Kiyoh

Al 4.630 woningen zijn verkocht en verhuurd via HuisPortaal.nl