De zoektocht in makelaarsland

Woning op Funda

Je zoektocht in makelaarsland: hoe kies je een goede voordelige makelaar?
In makelaarsland hebben zowel voor verkopers als voor kopers de laatste jaren veel wijzigingen en ontwikkelingen plaatsgevonden. Door de grote vraag en het aanbod wat steeds kleiner wordt zijn de prijzen gestegen en nog belangrijker de doorlooptijden zijn afgenomen tot het minimum. Bij woningen tot €350.000,- euro is het vaker regel dan uitzondering dat deze binnen 1 a 2 maanden verkocht zijn. Sommige zelfs al binnen enkele weken. Hiermee heeft de internetmakelaar aan populariteit gewonnen. Een logische ontwikkeling vinden wij!

Funda Start

 • Funda basisplaatsing Funda makelaars
 • Raamposters (2 stuks)
 • Onbeperkt wijzigen
 • Verkoophulp NVM makelaar

Slechts €495,-

★ Meest gekozen pakket
Funda Plus

 • Alles van Funda Start
 • Met 50 foto's op Funda
 • Met o.a. v-bord & plattegrond
 • Wij stellen koopovereenkomst op

Slechts €695,-

Funda All-In

 • Alles van Funda Plus
 • Inclusief fotografie en video
 • Met woningomschrijving
 • 360°-foto tour

Slechts €995,-

Funda Start Verhuur

 • Vermelding op top verhuursites
 • Met 1 foto op Funda Funda makelaars
 • Raamposters (2 stuks)
 • Hulp bij verhuurovereenkomst

Slechts €375,-

De kosten zijn vele malen lager

De belangrijkste reden waarom verkopers een de samenwerking met een internetmakelaar aangaan is dat de kosten bij een internetmakelaar tot wel duizenden euro's lager liggen. Waar een internetmakelaar werkt met een vaste prijs die tussen de €400,- en €1.300,- euro ligt. Werkt een traditionele makelaar met een courtage. Dit is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs, vaak ligt dit rond de 1,5% tot 2%. Samen met de opstartkosten komt dit al snel op €4.000,- à €5.000,- euro neer. We hoeven geen rekenvoorbeeld te geven om te kunnen concluderen dat dit duizenden euro's scheelt.

Sneller verkopen en meer opbrengst

Onlangs zagen wij een artikel verschijnen in de correspondent: Stop met geld weggooien: internetmakelaars zijn goedkoper, sneller én beter. Hierin wordt een onderzoek besproken dat is uitgevoerd door een aantal Nederlandse economen. De conclusie: Internetmakelaars zijn niet alleen goedkoper, ze verkopen hun woningen 21 dagen sneller tegen een verkoopprijs die 2,7% hoger ligt dan bij de traditionele makelaardij.

Jij kunt je huis beter verkopen dan een makelaar

Bovendien zijn wij van mening dat de bezichtiging door niemand beter uitgevoerd kan worden dan door een eigenaar zelf. Deze heeft immers jaren op deze bijzondere plek gewoond en weet precies welke dingen aan het huis als zo prettig heeft ervaren. Jij weet ook veel vragen direct te beantwoorden zoals wanneer is het buitenschilderwerk voor het laatst gedaan of wat voor mensen zijn de buren? Een makelaar blijft hier vaak het antwoord schuldig op. Tevens bieden wij verschillende pakketten aan waarbij je zelf kunt bepalen wat je zelf wilt doen en welke werkzaamheden je door ons wilt laten verrichten. Naast de bezichtigingen zelf uit te voeren kun je nog extra op de kosten besparen door werkzaamheden als fotografie, het opmaken van de verkooptekst of zelfs het koopcontract zelf uit te voeren. Uiteraard wel met de professionele begeleiding vanuit onze kant. Het is een flinke zoektocht in makelaarsland, want er zijn vele traditionele makelaars en ook een tiental online makelaars actief in Nederland. HuisPortaal.nl heeft als voordeligste NVM van Nederland de 7 zekerheden opgesteld.

Opname van de woning en plaatsing op Funda

Voordat je woning in de verkoop komt, krijg je bezoek van een makelaar van HuisPortaal.nl. Deze makelaar meet de woning in, zal je adviseren met het vaststellen van de vraagprijs en begeleid je tijdens het hele verkooptraject. Wanneer alles gereed is plaatsen we de advertentie op Funda. Dit is een uitgebreide plaatsing zoals je deze zoveel tegen komt op Funda.

Onderhandeling door een professional

Wij begrijpen dat de onderhandeling een punt is dat u als verkoper liever uit handen geeft. Daarom wordt de onderhandeling gevoerd door een makelaar van HuisPortaal.nl. Uiteraard gaat dit in overleg met u. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken dat de verkoopprijs lager uitvalt doordat u niet met een traditionele makelaar in zee bent gegaan. Wanneer er een akkoord is bereikt met een koper dan staan wij u bij in het opstellen van de koopovereenkomst (Funda start pakket) of wij nemen dit geheel uit handen. (Funda plus of Funda all-in pakket).

Een huis op Funda zetten met HuisPortaal.nl? Dat werkt zo!

Schrijf een leuke tekst over je woning, maak sfeervolle foto’s en upload alles naar HuisPortaal.nl. Vervolgens gaan onze NVM makelaars voor je aan de slag. Binnen een paar dagen staat je huis op Funda en ontvang je de eerste aanvragen. Je huis verkopen was nog nooit zo gemakkelijk.Je huis op Funda

Wij werken samen met:

Huis op Funda NVM Makelaar Onderdeel van vb&t makelaars Veilig betalen met iDeal Service beloond met een 9,8 - Kiyoh

Al 4.820 woningen zijn verkocht en verhuurd via HuisPortaal.nl