Jan Olphert Vaillantlaan 63, Amsterdam

Deze woning is uniek vanwege de combinatie van
• de ruimte (5 verdiepingen, 7 slaapkamers, 4 badkamers)
• de tuin (6 bij 13 meter), het dakterras, en drie Franse balkonnetjes
• de lage energielasten
• de...

Lees meer

 • 318 m2 woonopp.
 • 150 m2 perceelopp.
 • 1.055 m3 inhoud
 • Type: woning
 • Aantal slaapkamers:  5
 • Garage:  nee
€ 1.200.000 k.k.
Download de brochure Neem direct contact op met de verkoper
Uw naam
E-mailadres
Telefoonnr.
Onderwerp
Jouw bericht
Je hebt niet alle velden correct ingevuld.
Voeg toe aan favorieten
Samenvatting Kenmerken Plattegrond Kaart

Samenvatting

Omschrijving

Deze woning is uniek vanwege de combinatie van
• de ruimte (5 verdiepingen, 7 slaapkamers, 4 badkamers)
• de tuin (6 bij 13 meter), het dakterras, en drie Franse balkonnetjes
• de lage energielasten
• de mogelijkheid tot het genereren van uitkomsten uit B&B kamers
• de vastgezette erfpacht tegen gunstige voorwaarden
• de volhouten eiken visgraatparketvloer
• de mogelijkheid tot het inbouwen van een lift (liftschacht aanwezig)
• het karakter, de authentieke details, de warme uitstraling
Het is dan ook geen standaard, recht-toe-recht-aan huis.

Dit riante herenhuis is gelegen in de rustige en kindvriendelijke buurt Steigereiland-Zuid op IJburg. De lemen muren geven een unieke, warme uitstraling en zorgen voor optimale vochtregulatie en wooncomfort. Het huis combineert het comfort van een nieuwbouwhuis met de authentieke details van een oud huis doordat ook tweedehands en antieke materialen zijn toegepast. Naast drie zeer ruime leefverdiepingen beschikt het huis over twee verdiepingen met 3 verhuurbare B&B kamers, elk met een eigen badkamer. Zeer geschikt om op een eenvoudige manier extra inkomsten te genereren, of om te wonen met een groot (samengesteld) gezin, met inwonende studerende kinderen, of met ouders/schoonouders.

IJburg biedt een mooie combinatie van enerzijds de verbondenheid met de stad en anderzijds de mogelijkheid tot buitenleven, waar kinderen in alle rust en ruimte kunnen opgroeien met alle faciliteiten die IJburg te bieden heeft. Het huis is gelegen in een gezellige straat op Steigereiland-Zuid, met een buurtwinkel aan het ene uiteinde en een café-restaurant (Vrijburcht) en filmhuis aan de andere kant. Naast Vrijburcht is een zwemsteiger waar het in de zomer heerlijk vertoeven is voor jong en oud. In de winter wordt er geschaatst. De wijk is gelegen op 15 minuten met de tram vanaf Amsterdam Centraal en 15 minuten fietsen vanaf Amsterdam Oost. Een parkeervergunning kan worden aangevraagd. Alle voorzieningen, zoals winkels en scholen, zijn binnen handbereik. Een heerlijke wandeling rondom het eiland met uitzicht op het Durgerdam, het IJmeer of het Amsterdam-Rijnkanaal is zo gemaakt. Ook het Diemerpark met een zwemstrandje, de voetbal- en hockeyvereniging, is op loopafstand, en het Amsterdamse stadsstrand Blijburg ligt op 10 minuten fietsen. Watersporters, wandelaars, hardlopers en wielrenners komen in dit gebied heel goed aan hun trekken.

Indeling:
U komt binnen in de hal met de meterkast en toilet en toegang tot de berging. De berging is met een dubbele openslaande deur ook vanaf de straatkant te bereiken; gemakkelijk voor het stallen van uw fiets, scooter of motor.

Vanuit de hal komt u in de ruime woonkeuken met een prachtige Portugees-geïnspireerde tegelvloer en veel daglicht en weids uitzicht op de tuin door de grote hoeveelheid glas in de achtergevel. De woonkeuken is ingericht met een L-vormige keuken, voorzien van een zwart composiet aanrechtblad, diepe gootsteen, inductiekookplaat, vaatwasser, combi-magnetron, heteluchtoven, koel-vriescombinatie en een extra vriezer. Alle lades en kastjes zijn voorzien van verlichting. Het aanrecht is extra diep voor een lekker ruim werkblad. De keukenvloer is voorzien van vloerverwarming en de muren van muurverwarming.

Vanuit de keuken is de tuin te bereiken door drie openslaande deuren, met het terras grenzend aan de keuken (voor heerlijke etentjes in de tuin), een originele pizza-oven, gazon en achterin een groenten-/bloementuin. Electra en waterpunt zijn aanwezig. De tuin is 6 meter breed en 13 meter diep en ligt op het zuidwesten, waardoor er bijna de hele dag zon is, en in de namiddag op het terras en in de keuken.

In de hal bevindt zich de soepel lopende trap naar de eerste verdieping die uitkomt op een knusse zithoek grenzend aan een vide boven de woonkeuken. Aan de zithoek grenst een studeerkamer met prachtig uitzicht op de tuin. Aan de voorkant van het huis bevindt zich een zeer sfeervolle B&B kamer met eenvoudige maar stijlvolle badkamer en eigen zithoekje met aanrecht.

De volhouten eiken parketvloeren hebben een prachtig klassiek visgraatpatroon, met hardhouten wenge bies, en liggen door het gehele huis. Alle trappen lopen soepel en zijn minder stijl dan regulier. In de gehele woning is wandverwarming aangebracht met als aanvulling vloerverwarming in de keuken en badkamers.

Een antieke Franse deur geeft toegang tot de hal en trap naar de tweede verdieping, in Hollandse stijl. De stijlvolle gang geeft toegang tot 4 ruimtes: een linnenkamer; een ruime slaapkamer met aangrenzende badkamer voorzien van een ruime douche; een ruimte met wastafel en aansluitingen voor de wasmachine en droger; en een kleinere slaapkamer, met badkamer voorzien van een authentiek gietijzeren bad op pootjes en gedecoreerd met mozaïek en originele tegels uit Lissabon. Beide badkamers hebben een karakteristiek zwart-wit geblokte tegelvloer met vloerverwarming. De lemen muren zijn op deze verdieping wit en voorzien van wandverwarming. De gang kan worden afgesloten door een deur met een driepuntssluiting om de overgang van publieke ruimtes (B&B) naar privé te markeren. Deze deur wordt aangevuld door een extra openslaand deel om het verhuizen van grotere objecten mogelijk te maken. Achter de deur bevindt zich een ingebouwde schoenenkast.

De derde verdieping heeft een Japanse uitstraling met Shoji schuifdeuren en lemen muren in een originele warme aardse tint. De gang heeft een open karakter waardoor licht zowel in de ochtend, van voor naar achteren, als in de avond, van achter naar voren een bijzonder warm lichtspel creëert. Door de Shoji schuifdeuren volledig te openen ontstaat een veel grotere luxueuze ruimtebeleving.
De gang geeft toegang tot 3 ruimtes;
• De Japanse badkamer is super ruim en voorzien van vloerverwarming, twee wastafels, een ruime douche, een infraroodsauna, en twee extra wateraansluitpunten voor bijvoorbeeld een (dompel)bad, een extra wasmachine of een mogelijke tweede wastafelvoorziening.
• De ouderslaapkamer aan de tuinkant heeft de beschikking over ingebouwde kledingkasten zodat er voldoende opbergmogelijkheden zijn. De openslaande deuren geven toegang tot een Frans balkon.
• De slaapkamer aan de voorzijde is ook voorzien van een Frans balkon van waar de gehele straat kan worden waargenomen.

De vierde verdieping is heerlijk licht met aan de achterzijde twee slaapkamers en aan de voorzijde een woonkamer. Het Frans balkon aan de voorzijde geeft een heerlijk uitzicht op de boomtoppen in onze groene straat. Een grote op-maatgemaakte houten boekenkast geeft ruimte aan een boekenverzameling voor de boekenliefhebber. Op deze verdieping is er tevens een ruimte waar mogelijk nog een badkamer gerealiseerd kan worden. Een comfortabele trap geeft toegang tot het dakterras.

Het dak is een heerlijke plek met een terras, een weids uitzicht (het huis is één van de hoogste in de buurt), en de gehele dag zon, waar bloemen, groenten en kruiden goed bij gedijen.

Mocht er de wens zijn om iets te wijzigen aan de indeling in het huis; geen van de binnenmuren zijn onderdeel van de draagconstructie, dus alle muren kunnen worden verwijderd of verplaatst. Daarnaast is het huis zeer energiezuinig, door toepassing van een warmtepomp, lage temperatuurverwarming in de muren en vloeren, zonnepanelen (stroom) en een zonneboiler (warm water), en door het warmteterugwinsysteem (WTW) in de badkamers. Verder is het huis voorzien van een centraal stofzuigersysteem.

Kortom, deze bijzondere, ruime woning, met meerdere badkamers, een dakterras én een tuin, is, zeker voor Amsterdam, uniek. De sfeer van het huis is warm met heel veel aandacht voor detail. De woning biedt rust, ruimte en nog veel meer! Neem snel contact op voor een bezichtiging en laat u verrassen!


ENGLISH

This house is unique because of the combination of
• space (5 floors, 7 bedrooms, 4 bathrooms)
• the garden (6 by 13 meters), the roof terrace, and three French balconies
• the low energy costs
• the possibility to generate income from B&B rooms
• the secured leasehold on favorable terms
• the solid oak parquet floor
• the possibility to install a lift (lift shaft available)
• the character, the authentic details, the warm appearance
It is therefore not a standard, straightforward home.

This spacious mansion is located in the quiet and child-friendly neighborhood of Steigereiland-Zuid on IJburg. The earth plaster walls give a unique, warm appearance and ensure optimal moisture regulation and living comfort. The house combines the comfort of a new-build house with the authentic details of an old house because of the use of second-hand and antique materials. In addition to three very spacious living floors, the house has two floors with 3 rentable B&B rooms, each with a private bathroom. Very suitable to generate extra income in a simple way, or to live with a large (composed) family, with students (and their friends) living with their parents, or with parents or in-laws.

IJburg offers a nice combination of the connection with the city on the one hand and the possibility of outdoor living on the other, where children can grow up in peace and space with all the facilities that IJburg has to offer. The house is located in a pleasant street on Steigereiland-Zuid, with a convenience store on one end and a café-restaurant (Vrijburcht) and film house on the other. Next to Vrijburcht is a bathing jetty where it is wonderful to stay in the summer for young and old. In the winter there is ice skating. The district is located 15 minutes by tram from Amsterdam Central and 15 minutes by bike from Amsterdam East. A parking permit can be requested. All amenities, such as shops and schools, are within easy reach. A wonderful walk around the island with a view of Durgerdam, the IJmeer or the Amsterdam-Rhine Canal is easily made. The Diemerpark with a swimming beach, and the football and hockey association, is also within walking distance, and the Amsterdam city beach Blijburg is a 10-minute bike ride away. Water sports enthousiasts, hikers, runners and cyclists get their money's worth in this area.


Layout:
You enter the hall with the toilet and access to the storage room. The storage room can also be reached from the street side with a double door; easy to store your bicycle, scooter or motorcycle.

From the hall you enter the spacious kitchen with a beautiful Portuguese-inspired tile floor and lots of natural light and extensive views of the garden because of the large amount of glass in the rear facade. The living kitchen is equipped with an L-shaped kitchen, with a black composite worktop, deep sink, induction hob, dishwasher, combi-microwave, convection oven, fridge-freezer and an extra freezer. All drawers and cupboards are equipped with lighting. The countertop is extra deep for a nice spacious worktop. The kitchen floor has underfloor heating and the walls have wall heating.


From the kitchen, the garden can be reached through three patio doors, with the terrace adjacent to the kitchen (for delicious dinners in the garden), an original pizza oven, lawn and a vegetable / flower garden in the back. Electricity and water point are present. The garden is 6 meters wide and 13 meters deep and is located on the southwest, so that there is sun almost all day, and in the afternoon on the terrace and in the kitchen.

In the hall the smooth-running staircase leads to the first floor, which opens onto a cozy sitting area adjacent to a loft above the kitchen. A study room adjoins the sitting area with a beautiful view of the garden. At the front of the house is a very attractive B&B room with a simple but stylish bathroom and a private sitting area with counter.

The solid oak parquet floors have a beautiful classic herringbone pattern, with dark hardwood inlay lines, and are located throughout the entire house. All stairs run smoothly and are less steep than usual. Wall heating has been installed throughout the house, with additional floor heating in the kitchen and bathrooms.

An antique French door gives access to the hall and stairs to the second floor, in Dutch style. The stylish corridor gives access to 4 rooms: a linen room; a spacious bedroom with adjoining bathroom with a spacious shower; a room with sink and connections for the washing machine and dryer; and a smaller bedroom, with bathroom with an authentic cast iron roll top bath and decorated with mosaic and original Lisbon tiles. Both bathrooms have a characteristic black and white checkered tile floor with underfloor heating. The earth plaster walls are white on this floor and equipped with wall heating. The corridor can be closed by a door with a three-point lock to mark the transition from public spaces (B&B) to private. This door is supplemented by an additional folding part to allow the movement of larger objects. There is a built-in shoe cabinet behind the door.

The third floor has a Japanese look with Shoji sliding doors and earth plaster walls in an original warm earthy tone. The corridor has an open character, so that the sun creates a particularly warm play of light both in the morning, from front to back and in the evening, from back to front. By fully opening the Shoji sliding doors, a much larger luxurious space experience is created.
The corridor gives access to 3 rooms;
• The Japanese bathroom is super spacious and has underfloor heating, two washbasins, a spacious shower, an infrared sauna, and two extra water connection points for, for example, a bath, an extra washing machine or a possible second washbasin facility.
• The master bedroom on the garden side has built-in wardrobes so that there are sufficient storage options. The French doors give access to a French balcony.
• The bedroom at the front also has a French balcony from which the entire street can be seen.

The fourth floor is wonderfully light with two bedrooms at the rear and a living room at the front. The French balcony at the front gives a wonderful view of the treetops in our green street. A large custom-made wooden bookcase provides space for a book collection for the book lover. On this floor there is also a space where a bathroom can possibly be realized. A comfortable staircase gives access to the roof terrace.

The roof is a lovely place with a terrace, a wide view (the house is one of the highest in the area), and sun all day, where flowers, vegetables and herbs thrive.

If there is a desire to change the layout of the house; none of the interior walls are part of the supporting structure, so all walls can be removed or moved. In addition, the house is very energy efficient, due to the use of a heat pump, low temperature heating in the walls and floors, solar panels (electricity) and a solar boiler (hot water), and the waste water heat recovery system in the bathrooms. Furthermore, the house is equipped with a central vacuum cleaner system.

In short, this special, spacious house, with several bathrooms, a roof terrace and a garden, is unique, especially for Amsterdam. The atmosphere of the house is warm with a lot of attention to detail. The house offers peace, space and much more! Contact us quickly for a viewing and be surprised!

Kenmerken
 • Vraagprijs
  € 1.200.000 k.k.
 • Aangeboden sinds
  20-07-2020
 • Conditie
  Kosten koper
 • Aanvaarding
  Per direct
 • Woontype 1
  woning
 • Woontype 2
  Herenhuis
 • Woontype 3
  Tussenwoning
 • Aantal kamers
  10 kamers (5 slaapkamers)
 • Aantal badkamers
  4
 • Tuin
  achtertuin, zonneterras
 

Kenmerken

Kenmerken
Overdracht
 • Vraagprijs
  € 1.200.000 k.k.
 • Aangeboden sinds
  20-07-2020
 • Conditie
  Kosten koper
 • Aanvaarding
  Per direct
 
 
Indeling
 • Aantal kamers
  10 kamers (5 slaapkamers)
 • Aantal badkamers
  4
 • Aantal WC's
  5
 • Kelder
  nee
 • Zolder
  nee
 • Garage
  nee
 • Aantal woonlagen
  4
 
 
Tuin
 • Achtertuin
 • Oppervlakte
  78m2
 • Breedte
  6m
 • Diepte
  13m
 • Oriëntatie
  Zuid-West
 • Kwaliteit
  Verzorgd
 • Zonneterras
 • Oppervlakte
  15m2
 • Breedte
  5m
 • Diepte
  3m
 • Oriëntatie
  Zuid-West
 • Kwaliteit
  Normaal
 
 
Ligging
 • Ligging
  residentieel, aan rustige weg, stad, in woonwijk
Bouw
 • Woontype 1
  woning
 • Woontype 2
  Herenhuis
 • Woontype 3
  Tussenwoning
 • Bouwjaar
  2007
 • Algemene staat
  Normaal
 • Binnen waardering
  Goed
 • Buiten waardering
  Goed
 • Raamwerk
  draai- kiepramen, hout, overig
 
 
Oppervlakten en inhoud
 • Perceeloppervlakte
  150m2
 • Totale woonoppervlakte
  318m2
 • Inhoud
  1.055m3
 
 
Energie
 • Verwarming
  warmtepomp, vloerverwarming gedeeltelijk, zonnecollectoren, elektriciteit, overig
 • Type warm water
  warmtepomp, zonnecollectoren, zonneboiler, elektrische boiler eigendom
 • Beglazing
  dubbel
 • Type isolatie
  dakisolatie, vloerisolatie, eco-bouw, muurisolatie, volledig geïsoleerd
 
 
Energie prestatie advies
 • Geldig tot
  23-06-2030
 • Klasse
  A
 • Certificaat Nr.
  661829716

Plattegrond

Kaart

Wij werken samen met:

Huis op Funda NVM Makelaar Veilig betalen met iDeal Service beloond met een 8,9 - Kiyoh

Al 3663 woningen zijn verkocht en verhuurd via HuisPortaal.nl

Volg ons op social media: