Huizenzoeker

Woning op Funda

Gebruik de huizenzoeker van HuisPortaal.nl
Jaarlijks zijn er tal van huizenzoekers op zoek naar hun droomhuis. In Nederland is er een breed aanbod als het gaat om verschillende type woningen, waardoor de huizenzoeker een ruime keuze heeft in het diverse aanbod van koop en/of huurwoningen. Door het feit dat de huizenzoeker naarstig opzoek is naar een koop of huurwoning, worden woningen die in Nederland te koop staan zeer snel verkocht of verhuurd. Dit betekend dat de verhouding van vraag en aanbod van elkaar afwijken en het steeds lastiger is om een woning te bemachtigen. Mede door de stijgende huizenprijzen en de lage hypotheekrente wil men snel in aanmerking komen voor de aankoop van het door hen beoogde droomhuis.

Hulp bij het zoeken van een nieuwe woning

Naast de financiële aspecten is het zoekprofiel van de huizenzoeker van essentieel belang in het verkoop en aankoopproces van een woning. Soms kan men door alle verschillende woningen die online te koop of te huur worden aangeboden door de bomen het bos niet meer zien. Daarom is het belangrijk dat men selectief kan filteren op persoonlijke wensen en behoeften. De communicatielijnen tussen makelaar, woningverkoper/verhuurder en de huizenzoeker dienen zo kort mogelijk te zijn. Zodra de woning online wordt gezet moet er direct naar voren komen wie de verkopend makelaar is, zodat er gemakkelijk contact kan worden gezocht voor aanvullende informatie of voor het opvragen van een brochure.

Om de huizenzoeker zo goed mogelijk te bedienen wordt er gebruik gemaakt van diverse (online) verkoopkanalen. Woningplatform Funda staat daarin centraal en trekt zo'n 43 miljoen bezoekers per maand, tevens zijn er ruim 5.000 NVM-gecertificeerde makelaars aangesloten op de Nederlandse huizensite. Het woningplatform biedt de makelaars eindeloze toepassingen om de woning zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen bij de huizenzoekers. Aangesterkt door (360 graden) fotografie, videobeelden, (3D) plattegronden en tal van woningkenmerken die ingevuld kunnen worden om men de benodigde informatie te verstrekken omtrent de woning. Al deze promotiemiddelen zorgen ervoor dat de geïnteresseerde al een indruk krijgen van de woning zonder dat ze deze daadwerkelijk hebben bezocht. Hierna is het zaak dat men op een dusdanige manier nieuwsgierig raakt in de woning, zodat de vervolgactie in de vorm van een bezichtigingsaanvraag is.

Huis bezichtigen

Bij een bezichtiging heeft men de kans om de uitstraling en het karakter van de woning over te brengen aan de potentiële koper. In het geval dat de huizenzoeker te maken heeft met een internetmakelaar, zal deze taak worden uitgevoerd door de verkoper zelf in plaats van de verkopend makelaar. In praktijk vormt dit geen obstakel omdat de verkoper het huis en de buurt zelf heeft bewoond en beleefd. De potentiële koper zal bij de bezichtiging vragen naar veel informatie omtrent de staat van de woning en de buurt, tevens kan het zijn dat de huizenzoeker bij dit proces is vergezeld met een aankoopmakelaar.

Aankoopmakelaar

De aankoopmakelaar begeleidt de huizenzoeker bij het zoeken, bezichtigen en onderhandelen van een geschikte woning. De desbetreffende aankoopmakelaar zal bij de bezichtiging vooral de focus leggen op de waarde, bouwtechnische staat en eventuele bijkomende kosten die betrekking hebben op de woning. Deze aspecten worden in een mogelijke bieding op de woning meegenomen en zullen de basis zijn van de onderhandelingspositie tegenover de verkopend makelaar en verkoper. Het in de arm nemen van een aankoopmakelaar kan de huizenzoeker dus een bepaalde vorm van zekerheid en vertrouwen geven.

Een huis zoeken op HuisPortaal.nl? Dat werkt zo!

Maak hieronder de keuze voor een koop- of huurwoning. Je kunt op provincie en/of plaats zoeken. Uiteraard kun je ook de prijsrange bepalen van de woning. Wil je meer filters toepassen klik dan op 'Geavanceerd zoeken', dan heb je de mogelijkheid om op meerdere kenmerken te zoeken en te filteren. Heb je een woning gevonden, dan is het zeer gemakkelijk om online een bezichtigingsafspraak in te plannen of meer informatie op te vragen bij de verkoper of verhuurder.

Wij werken samen met:

Huis op Funda NVM Makelaar Onderdeel van vb&t makelaars Veilig betalen met iDeal Service beloond met een 9,8 - Kiyoh

Al 4.820 woningen zijn verkocht en verhuurd via HuisPortaal.nl