Zelf de bezichtigingen doen

Als je je huis wilt verkopen kun je daarbij de hulp van een goede makelaar inschakelen. Deze persoon kan ervoor zorgen dat je huis op diverse websites komt te staan en je tal van tips geven omtrent bijvoorbeeld bezichtigingen.

Keuze voor een internetmakelaar

Tegenwoordig kiezen veel mensen er ook voor een internetmakelaar in te schakelen bij de verkoop van hun woning. Een van de grootste verschillen is dat je bij een online makelaar vaak ook zelf actief betrokken wordt bij de verkoop van je huis. Zo kan de makelaar bijvoorbeeld je huis op de site plaatsen en is de rest van het werk voor jou. Dit betekent dat je ook zelf mensen die je huis willen bezichtigen kunt rondleiden.

Voordelen van zelf bezichtigingen doen

Bij bezichtigingen laat je mensen je huis van boven tot onder zien en ook de eventuele tuin en bijgebouwen. Als je de bezichtigingen zelf doet heeft dat zijn voordelen: jij weet precies hoe het huis in elkaar steekt. Je kent niet alleen het huis maar ook de buurt en je kunt kijkers het beste zelf vertellen wat er belangrijk is. Bovendien ben je niet aan kantooruren gebonden om mensen rond te leiden en dat is voor veel kijkers erg fijn omdat ze overdag gaan werken.

Tips voor bezichtigingen

Nadeel als je zelf de bezichtigingen doet is dat je er ook voor thuis dient te zijn. Je leidt de mensen zelf rond maar maakt ook zelf een afspraak voor bezichtigingen. Een makelaar kan je tal van tips geven waarop je dient te letten als er mensen voor bezichtigingen komen. Zorg er tijdens bezichtigingen voor dat je huis netjes opgeruimd is en dat het huis rustig oogt. Het is ook erg belangrijk dat de kijkers overal bij kunnen en je een goede doorgang creëert in de vertrekken. Zorg dat er niet teveel dingen zijn die afleiden, zoals een televisie of muziek maar ook niet teveel mensen of een heleboel huisdieren. Deze zijn leuk maar leiden wel af van het doel, namelijk je huis zo goed mogelijk verkopen. Neem ook voldoende tijd voor de kijkers, niet iedereen is even snel klaar en mensen willen wel rustig de tijd krijgen voor de bezichtigingen. Als je deze tips gebruikt zal de bezichtiging goed verlopen en misschien is het de eerste keren nog wat moeilijk maar je raakt er zelf ook steeds meer vertrouwd mee zodat het steeds beter gaat.