Wat is een internetmakelaar?

Je huis verkopen kun je zelf doen maar je kunt er ook de hulp van een professional voor inroepen. Hiervoor zoek je over het algemeen een goede internetmakelaar. Bij HuisPortaal zit je dan zeker goed, wij hanteren namelijk de 7 zekerheden. Deze zijn er veel dus het is nog niet eens zo makkelijk om er eentje te vinden die bij jou en de woonsituatie past.

Traditionele makelaar

Vroeger werd vaak de hulp ingeroepen van een traditionele makelaar die alles voor je regelde. De makelaar zorgde ervoor dat je huis voorzien werd van een Te Koop-bordje, dat je advertentie in de krant kwam te staan of op het raam van het kantoor geplakt werd maar regelde ook de bezichtigingen. Omdat het vaak een kostbare zaak was die niet echt doorzichtig was voor de verkoper waren mensen er wel eens ontevreden over en vonden ze het ook te duur.

Internetmakelaar

In de huidige tijd is het daarom ook mogelijk op een andere manier een makelaar in te schakelen. Je kunt namelijk ook kiezen voor een internetmakelaar. Het voornaamste verschil met een traditionele makelaar is dat een internetmakelaar hoofdzakelijk communiceert via de mail en je huis op één of meer sites plaatst. De internetmakelaar gaat er ook van uit dat je zelf actief deelneemt aan het verkoopproces. Veel mensen vinden dat juist ook fijn om dit zelf te kunnen doen.   Verschillen in tarieven Een internetmakelaar vraagt prijzen die variëren tussen de 250 en 1500 euro. Dit grote verschil wordt hoofdzakelijk verklaard door de diensten die zij aanbieden. Als de internetmakelaar alleen je huis online te koop zet betaal je natuurlijk niet zoveel maar als je graag wilt dat hij meer zaken voor je regelt wordt de prijs hoger. Een internetmakelaar kan  je allerlei diensten aanbieden die de traditionele makelaar ook doet maar het is vooral belangrijk dat hij ook gebruik maakt van internet waardoor je bereik veel groter wordt. In de huidige tijd zijn de meeste mensen snel te bereiken via social media maar kun je zelf als verkoper ook eenvoudig contact onderhouden met je internetmakelaar via de mail. Zo weet je altijd wat er speelt.   Ga voor veilig en kies een makelaar van NVM Als je op zoek bent naar een deskundige en betrouwbare online makelaar kies je het beste voor iemand die is aangesloten bij de NVM (Nederlandse Vereniging voor Makelaars). Dan weet je zeker dat de internetmakelaar kennis van zaken heeft en goed is opgeleid.