Waarom kies je voor een online makelaar?

Als je een huis wilt kopen kun je zelf al op zoek gaan naar leuke woningen op internet of eens een kijkje nemen in de etalage van de makelaar. Wil je je huis verkopen dan kun je dit ook zelf doen. In beide gevallen kun je ook gebruik maken van de diensten van een makelaar.

Aanbod op internet

Daar waar er vroeger alleen maar traditionele makelaars op dit gebied te vinden waren kiezen mensen steeds vaker voor een online makelaar. Dit betekent dat de makelaar je huis voor je op hun website (of een andere huizensite) plaatst en dat het onderlinge contact veelal via de mail verloopt. Voor veel mensen is dit ideaal in het huidige digitale tijdperk.

Zelf ook actief meedoen

Een online makelaar kan daarnaast nog veel meer voor je doen maar je kunt zelf bepalen wat je wilt. Een internet makelaar gaat er wel van uit dat je zelf ook actief bezig bent met de verkoop van je huis. Dit kan op meer manieren zijn maar je kunt bijvoorbeeld denken aan het zelf afspraken maken met kijkers of rondleidingen geven.

Prijzen variëren

De prijzen die door traditionele makelaars berekend worden vinden mensen vaak aan de hoge kant. Voor een online makelaar betaal je gemiddeld tussen de 250 en 1500 euro. Dit verschil wordt hoofdzakelijk bepaald door de diensten die ze verlenen. Hoe meer ze voor je regelen hoe hoger het tarief zal uitvallen.

Meer diensten mogelijk

Indien een online makelaar alleen je huis op de eigen website plaatst hoeft dat natuurlijk niet veel te kosten. Vaak loopt het contact alleen via de mail maar als je graag wilt dat de makelaar ook telefonisch bereikbaar is, zowel voor jezelf als verkoper maar ook voor eventuele klanten, breidt de service zich al uit. Ook kun je een online makelaar inschakelen voor bezichtigingen, voor het maken van afspraken en voor het geven van tips. Voor alle diensten betaal je dan ook een vergoeding.

Kies voor een NVM online makelaar

Er zijn veel makelaars te vinden en zeker ook online. Kijk en vergelijk daarom goed wat ze kosten maar ook wat ze je te bieden hebben. Naar gelang je eigen wensen kies je dan de online makelaar die het beste bij jou en de situatie past. Als je kiest voor een online makelaar die is aangesloten bij de NVM dan weet je ook zeker dat deze betrouwbaar en deskundig is.