Buiten spelen voor de ontwikkeling van kinderen

Rechte trampoline

Kinderen moeten naar buiten, maar met activiteiten binnenshuis, zoals videogames, is het onwaarschijnlijk dat ze zichzelf losrukken van het computer- en telefoonscherm. Soms lijkt het idee om een ​​hele middag buiten door te brengen meer vermoeiend dan leuk voor hen. Stel je voor waartoe ze in staat zouden zijn als je ze buiten zou laten rennen in plaats van ze de hele dag in huis te laten blijven. Bij buiten spelen heb je niet alleen geen troep om later op te ruimen, maar het heeft ook een aantal voordelen voor de gezondheid en ontwikkeling van kinderen.

Buiten spelen ontwikkelt hersenkracht

Er zijn veel manieren waarop buiten spelen kinderen kan helpen hun hersenen te ontwikkelen. Een van de belangrijkste is blootstelling aan de natuur, waarvan is aangetoond dat het de fysieke en mentale gezondheid verbetert. Kinderen die buiten spelen, krijgen meer beweging dan kinderen die de hele tijd binnen doorbrengen. Kinderen die regelmatig bewegen, presteren beter op school en hebben hogere IQ-scores dan kinderen die niet regelmatig sporten. Buiten spelen helpt kinderen ruimtelijk inzicht en andere soorten probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen die ze later in hun leven nodig zullen hebben. Buiten spelen helpt kinderen ook hun creativiteit te ontwikkelen door ze door ervaringen bloot te stellen aan nieuwe ideeën. Een trampoline kopen voor je kinderen om op te spelen is een goed idee. Ze denken soms dat ze kunnen vliegen zoals hun favoriete superhelden. Wanneer kinderen zich ’s avonds in het donker rond een kampvuur verzamelen, bedenken ze vaak verhalen over spoken. Deze twee voorbeelden zijn het bewijs dat kinderen die buiten spelen creatiever worden.

Kinderen hebben er baat bij als ze risico’s nemen

Buiten spelen geeft kinderen de kans om te leren risico’s te nemen, onafhankelijker te worden en verantwoordelijkheid en veerkracht te ontwikkelen. Kinderen zijn in het nadeel als het gaat om het nemen van risico’s. Dit komt omdat ze nog niet de volwassenheid of ervaring hebben om de gevolgen van hun acties te begrijpen. Als je met je kinderen buiten speelt of ze meeneemt op avontuur in de natuur, is het belangrijk dat ze leren risico’s te nemen. Dit kan door ze aan te moedigen in bomen te klimmen of op een rechte trampoline te springen. Wanneer kinderen buiten in de natuur spelen, beginnen ze zowel onafhankelijkheid als gevoel voor hun omgeving te ontwikkelen. Het kan voor sommige ouders eng zijn als hun kind bij hen weg is terwijl ze buiten spelen. Het zorgt er echter voor dat je kinderen onafhankelijk en creatief worden. Dit is belangrijk omdat kinderen met onbekende en complexe situaties te maken krijgen als ze ouder worden.

Optimaal kunnen genieten van je tuin deze zomer

Loungeset tuin

Niets is zo lekker om eindeloos buiten te zijn op warme zwoele zomeravonden. Het is natuurlijk dan heerlijk om lekker op een terras te gaan zitten of in een park. Maar soms heb je niet altijd zin om de deur uit te gaan en wil je gewoon lekker thuis blijven. Daarnaast is het ook fijn dat wanneer het gedurende de avond de temperatuur daalt je wat warmere kleren aan kan gaan doen of een dekentje erbij kan pakken. Het is natuurlijk heerlijk om je tuin zo aan te passen zodat je deze zomer optimaal kan genieten van jouw tuin. Ben je benieuwd hoe je dit het beste kan doen? Lees dan snel verder.

Relaxen

Het is natuurlijk om optimaal te kunnen genieten van je tuin en lekker tot rust te komen. Dit kan je doen door lekker op een handdoekje te gaan liggen in de zon of door lekker op een stoeltje te gaan zitten. Maar soms is het ook lekker om gewoon lekker op de bank te kunnen liggen als je moe bent. Het is alleen zonde om binnen te gaan zitten wanneer de zon schijnt. Door een luxe loungeset te kopen kan je lekker genieten van de zon én lekker op een bank liggen. Hierdoor ben je sneller geneigd om naar buiten te gaan en hoef je ook niet per se de deur uit om lekker te kunnen relaxen. 

Elk moment genieten

Het is heerlijk om overdag lekker in de tuin te kunnen zitten in de zon. Gelukkig is het inmiddels steeds langer licht zodat je niet in het donker hoeft te zitten. Maar iedereen kent natuurlijk wel die heerlijke zomeravonden dat het als het donker wordt nog steeds heerlijk warm buiten is en dat het eigenlijk zonde is om naar binnen te gaan. Natuurlijk zou je dan allemaal kaarsjes buiten kunnen zetten om een gezellige sfeer te creëren, maar hoe lekker zou het zijn al je gewoon goed licht buiten hebt? Door een goed lichtplan tuin te maken kan je altijd wanneer je maar wilt buiten zitten. Daarnaast is het ook fijn om in de winter ook lekker buiten te kunnen zitten bij een kampvuur en dan nog wat licht buiten te hebben. 

Kortom, er zijn verschillende dingen die je zou kunnen doen om optimaal te kunnen genieten deze zomer van jouw tuin. Door een lekkere loungeset en fijn licht aan te schaffen zul je vaker in je eigen tuin gaan zitten.

8 aandachtspunten bij het kiezen voor een knusse pergola in de tuin

Pergola

Lijkt pergola zonwering je wat voor in de tuin? Dan zijn er veel opties. Een pergola in de tuin geeft een knus buitengevoel, fungeert als zonwering en houdt de warmte vast. In dit artikel zetten we 8 aandachtspunten voor je op een rijtje bij het kiezen van een pergola.

1: De overkapping

Je kunt bij een pergola op meerdere manieren invulling geven aan de overkapping. Zo kun je voor zonwering bijvoorbeeld gaan voor een gespannen doek, een systeem dat in en uit kan schuiven, planten of slechts de balken. Bij inhuisplaza.nl kun je voor meerdere soorten pergola’s. 

2: Begroeiing

Voor een echt buitengevoel kun je de pergola laten begroeien. Zo krijgt je pergola een knus groen dak. Veel mensen laten er een klimroos, druif of wisteria tegenop klimmen, maar er zijn nog veel meer opties.

3: Positionering in de tuin

In grote lijnen worden pergola’s op twee manieren in de tuin geplaatst. De pergola wordt vaak óf aan huis geplaatst of los in de tuin. Wil je het binnen gevoel naar buiten halen of andersom? Dan kan het heerlijk zijn om de pergola aan je huis te plaatsen. Zo heb je echt een overgang tussen je huis en tuin. Het kan ook erg knus zijn om in de tuin ergens een hoekje vrij te maken voor de pergola.

4: Let op de hoogte

Voor een knus gevoel is het gezellig als de pergola niet té hoog hangt. Maar je moet er natuurlijk ook niet je hoofd tegenaan kunnen stoten. Ga daarom voor een passende hoogte. Het kan ook zijn dat er een bepaalde maximum hoogte is, dat is vaak zo’n 2,5 meter. Wil je een hogere pergola dan dat? Dan is het handig om te kijken hoe het zit met regelgeving.

5: De juiste balken

De balken zijn het belangrijkste onderdeel van de pergola. Het is immers de constructie. Voor een groot deel bepalen ze daardoor mede de uitstraling van de pergola. Ga altijd voor stevige balken. De kleur en dikte van de balken kun je zelf invullen.

6: Verlichting

Om het knusse gevoel van een pergola af te maken, kun je het geheel aanvullen met gezellige verlichting. Een lichtsnoer brengt in de tuin bijvoorbeeld veel sfeer. Je kunt ook werken met lampionnen of normale lampen. In de tuin kan je ook gaan voor lampen die werken op zonne energie.

7: Materiaal

Het frame van een pergola wordt vaak gemaakt van hout. Er zijn veel soorten hout waar je uit kunt  kiezen, waardoor er voor iedereen wel een geschikte versie tussen zit. Ben je toch op zoek naar iets anders dan hout? Overweeg dan een aluminum variant. Dit heeft een minder natuurlijke uitstraling maar is net zo stevig, onderhoudsvriendelijk en geeft een stoere look.

8: Afwatering

Op voorhand is het verstandig om bij pergola zonwering rekening te houden met de afwatering. Vooral als je gaat voor een pergola met doek of zonnescherm kan het water erop blijven liggen. Daarom worden veel pergola’s tegenwoordig voorzien van een speciale geul om het water af te voeren.

Maak van je nieuwe woning direct een thuis

Het is haast ongelooflijk hoe fantastisch je nieuwe woning er uit kan zien door simpelweg de schutting te verven. Met name wanneer je met je gezin in een nieuwe woning trekt, die nog niet helemaal voelt als thuis. Natuurlijk, het bankstel is vertrouwd. Net als de gordijnen, je televisie, eetkamertafel. Je weet wel; jouw spullen. Ieder meubel, ieder voorwerp in je nieuwe woning stond eerder ook in het oude huis. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Toch moet je nog wennen aan je nieuwe thuis. De kinderen slapen wat onrustig en je hebt soms het gevoel dat je op vakantie bent. Maar het verhuizen naar een huis met een tuin, of verhuizen naar een tuin met een schutting geeft je precies wat je nodig hebt om van je woning direct een thuis te maken. Direct? Ja, direct!

Jouw schutting verven

Door de schutting te verven zorg je ervoor dat die prachtige nieuwe woning een thuis wordt. Je schutting verven in de kleur die bij jou past, de voor- en achtertuin inrichten op je eigen manier en natuurlijk zorgen voor een verfje op de kozijnen die matcht met je schutting! Iedere dag wanneer je thuis komt is die schutting het eerste wat je ziet. Dat voelt lekker vertrouwd! Op die manier maak je de woning helemaal je eigen. En dan heb je nog niet eens gedacht aan hoe goed het eigenlijk is voor je schutting om geverfd te worden! Het hout kan door dat likje verf namelijk veel beter tegen weersomstandigheden. De levensduur van de schutting wordt door verven enorm verlengd. Daarnaast bescherm je met hoogwaardige beits ook nog de kleur tegen UV-straling.

De ene schutting is de andere niet

Wacht! Voordat je in je overall op de ladder staat met een kwast in handen, moet je wel de juiste verf voor jouw schutting kiezen. Er is dan ook nogal wat om rekening mee te houden. Wil je de nerf van het hout blijven zien? Wil je slechts een beschermende laag, zodat je de originele kleur van je schutting behoudt? Of ga je voor een spannende nieuwe kleur? Wat voor hout ga je eigenlijk schilderen? Is de schutting vergrijsd of zijn er delen die eerst vervangen dienen te worden? Je merkt het al, je schutting verven doe je niet zomaar even. Zo’n belangrijke klus moet je zorgvuldig voorbereiden.

Deskundig advies op maat Je kunt nu eenmaal geen expert zijn op ieder gebied. Maar door deskundige vakmensen te raadplegen kun je wél rekenen op die belangrijke ervaring en kennis. Kies daarom voor je materialen begint te bestellen even voor een moment van bezinning. Bij een leverancier zoals Osmo, die tegelijkertijd dient als kenniscentrum en service-gerichte vraagbaak, kun je vragen stellen alvorens je tot een beslissing komt. Vriendelijke medewerkers met verstand van zaken nemen de tijd voor je, luisteren naar je en zorgen voor doordacht advies dat volledig is toegespitst op jouw project. De schutting verven wordt een stuk gemakkelijker wanneer je een expert van Osmo aan je kant hebt. Voor je het weet drink je een kopje koffie in de stralende zon. In je eigen achtertuin natuurlijk, met de mooiste schutting van de hele straat!

Meer zwembaden in tuinen door corona

Zwembaden

De coronacrisis heeft op alle vlakken een enorme impact. Niet alleen zijn veel bedrijfstakken deels, of geheel stil komen te liggen, de maatregelen die de regering aankondigde, heeft gemaakt, dat Nederlanders massaal thuis kwamen te zitten.

Dit is voor de meeste mensen enorm wennen omdat er ineens een heel ander ritme ontstaat. Daarnaast is het noodzakelijk, dat er creatief gedacht moet worden aan een goede invulling van de tijd in de huiselijke sfeer.

Waar ouders zich nog wel weten te redden met de ontstane vrije tijd, geldt dat voor kinderen in veel mindere mate. Kinderen willen zich kunnen vermaken. Om dit reden is de verkoop van zwembaden enorm gestegen. Deze trend is al een aantal jaren gaande vanwege de toenemende droogte en daarmee, warmere zomers. Om tegemoet te kunnen komen aan de wens van de kinderen, zijn ouders op grote schaal op zoek gegaan, naar een geschikt zwembad voor in de tuin.

Door de aanschaf van een zwembad, kunnen kinderen zich toch uitstekend vermaken, als de temperatuur uitnodigt tot een heerlijke zwempartij.

Groeiende vraag naar zwembaden in de tuin

De coronacrisis heeft de verkoop dus een extra impuls gegeven, naast de stijgende temperatuur van de afgelopen jaren. Zwembaden zijn lange tijd niet aan te slepen geweest. Bij het kiezen van een zwembad, is gelukkig voor elke portemonnee een oplossing voorhanden. Niet alleen de financiën, ook de beschikbare ruimte zijn belangrijk bij het kiezen van een geschikt zwembad. Om die reden is het goed, eerst de grootte van de tuin op te meten en vervolgens op zoek te gaan naar een zwembad, dat hier goed tot zijn recht komt.

Opzetzwembaden

De collectie opzetzwembaden, is met recht royaal te noemen. Niet alleen zijn de zwembaden verkrijgbaar in verschillende afmetingen en prijsklassen, er zijn ook uitvoeringen, die echt heel origineel zijn.

Opzetzwembaden zijn voor de kleine tuinen al in 10 minuten op te zetten. Hierbij gaat het om de ronde zwembaden die eenvoudig op te blazen zijn. Deze zwembaden hebben een bolle rand, die voor stevigheid zorgt. Zwemplezier gegarandeerd.

Voor royale tuinen is de keuze uitgebreider, aangezien in een ruime tuin meerdere soorten zwembaden te plaatsen zijn. In deze categorie komt men al gauw terecht in de opzetzwembaden, die voorzien zijn van een frame. Groot voordeel van deze zwembaden is, dat bij goed onderhoud, het zwembad de gehele zomer kan blijven staan. Een zomer vol zwemplezier is dus mogelijk bij dit type zwembad.

Na een uurtje kan er al een frisse duik worden genomen in dit robuuste zwembad. Zowel in ronde als rechthoekige variant verkrijgbaar, wat het weer eenvoudiger maakt, om hem in diverse tuinen te kunnen plaatsen.

Om direct van alle gemakken voorzien te zijn, kan ervoor gekozen worden, een opzetzwembad aan te schaffen, inclusief alle toebehoren. Hierbij kan gedacht worden aan een afdekzeil, een trap voor een veilige instap, maar ook aan een filterpomp die het water schoon en gezond houdt.

Deze baden lenen zich bovendien uitstekend, voor een zwemsessie met meerdere personen.

Zwembaddealer

Om een goed beeld te krijgen van de diverse zwembaden, is het goed op voorhand gedegen onderzoek te doen.

Zwembaddealer is de plek bij uitstek, om eens rustig rond te kijken. Misschien kan een zwembad met overkapping een idee zijn, om de kinderen beschermd te laten genieten, van het heerlijke water.

Een zwembad dat lange tijd zal blijven staan maakt dan langdurig deel uit van de tuin. Door te kiezen voor een zwembad met een print van stenen, is het zwembad direct een lust voor het oog. Zo kan ook worden gekozen voor een zwembad met doorkijkramen en een rotan look. Zo kan de zomer niet lang genoeg duren en wordt het zwemplezier alleen maar groter.

Om de ouders ook tegemoet te komen, kan daarnaast een jacuzzi worden aangeschaft. Als de kinderen na een heerlijk dagje zwemmen, lekker liggen te slapen, kan met de partner worden genoten van een verwenmomentje in de jacuzzi. Zo blijft de zomer voor alle gezinsleden bijzonder aangenaam.

Steeds meer mensen gaan voor kunstgras

Kunstgras

Kunstgras wordt steeds populairder

Het is de droom van elke huiseigenaar om een ​​achtertuin te hebben met een verzorgd gazon.
Iedereen houdt van het idee om op een zonnige dag op een levendig groen en prachtig zacht stukje gras te liggen. Helaas kan het moeilijk zijn om natuurlijk gras aan die ongelooflijk hoge standaard te houden. Dat is waar kunstgras om de hoek komt kijken. Er zijn veel redenen om voor kunstgras te kiezen, en hoogwaardig kunstgras dat speciaal voor alle klimaten is ontwikkeld, is het overwegen waard.

Enkele voordelen van kunstgras

Het is onderhoudsarm

Natuurlijk gras kan een beetje gedoe zijn. Je moet er veel tijd, energie en geld in steken als je er het maximale uit wilt halen. De basiskosten kunnen bestaan ​​uit het kopen en onderhouden van een grasmaaier en snipper, evenals kunstmest om ervoor te zorgen dat het gras gelijkmatig groeit. Bovendien heeft natuurlijk gras regelmatig water nodig. Voordat je het weet, zijn de kosten voor het onderhoud van je gazon enorm gestegen en begint het allemaal te lijken alsof het meer problemen oplevert dan het waard is. Er is zelfs een kans dat je geen tijd heeft om het zelf te onderhouden, dus je moet iemand anders betalen om het te doen. Aan het eind van de dag heb je misschien niet eens het gazon dat je wilde, ondanks alle moeite die je hebt gedaan om het te onderhouden. Het mooie van kunstgras kiezen is dat je alleen de installatiekosten hoeft te betalen. Het is extreem onderhoudsarm – het hoeft nooit te worden gemaaid en de randen hoeven niet opgeruimd te worden. Zodra het is geïnstalleerd, ziet het er geweldig uit, en het mooiste is dat het nog jaren zo zal blijven.

Kunstgras: waarom meer mensen kunstgras gebruiken

Het kunstgras is geweldig voor zowel kinderen als huisdieren. Het is ontworpen voor allerlei omstandigheden. Iedereen houdt van natuurlijk gras, vooral als het zowel van hoge kwaliteit als goed onderhouden is. Helaas is het niet altijd in een goede staat, en als het eenmaal begint te sterven, kan het erg duur zijn om het weer op peil te brengen. Dit is de reden waarom de zomer zo moeilijk is voor mensen met een natuurlijk gazon in hun achtertuin. Het kunstgras behoudt zijn weelderige groene kleur zelfs op het hoogtepunt van de zomer, terwijl het natuurlijke gazon van je buren geel en droog kan worden. Als je voor kunstgras kiest, ziet je achtertuin er het hele jaar door als een oase uit.

De omgeving zal er gek op zijn
Je weet dat de waterrekening daalt, maar hoe zit het met het milieu? Natuurlijk gras heeft constant onderhoud nodig om er zeker van te zijn dat het er op zijn best uitziet, en dit onderhoud kan mogelijk schadelijk zijn voor de planeet. Als je rekening houdt met waterbeperkingen, vervuiling door gazonchemicaliën en koolstofemissies van benzine grasmaaiers, is natuurlijk gras eigenlijk helemaal niet erg groen. Als je kiest voor kunstgras, heb je je groene achtertuin zonder kosten voor zowel jou als het milieu.

De zitzak, een goed alternatief voor de klassieke stoel?

Zitzakken

Ontstaan van de zitzak

In het midden van de vorige eeuw, in het pittoreske Lombardije, merkten Pierro Gatti, Paolini en Franco Theodoro, drie Italiaanse modeontwerpers van het modehuis Zanotta, dat hun werknemers tijdens de koffiepauze een aantal met piepschuim gevulde zakken als zitvlak gebruikten. Dit inspireerde hen om te experimenteren met een nieuw stoelontwerp: een lederen zak zou gevuld worden met schuim, en zo werd de zitzak geboren.

In tegenstelling tot een klassieke stoel is een zitzak redelijk stevig en eenvoudig van constructie, aangezien deze enkel bestaat uit een omhulsel, vervaardigd uit stevig stof (zoals leder, suède, corduroy of imitatiebont), en een vulsel dat meestal bestaat uit polystyreen bolletjes of gedroogde bonen.

De intrede van de zitzak in onze werk-en leefruimte

Sinds het allereerste exemplaar dat in 1969 werd ontwikkeld, is de zitzak in veel verschillende kleuren, vormen en maten op de markt verschenen. De eerste zitzakken werden al snel designer decoratieobjecten, die hun plaats vonden in de moderne interieurs van de latere decennia. Dit waren immers tijdens waar het modernisme niet alleen invloed had op de architectuur, maar ook op het interieur van deze gebouwen. In deze kunststroming werd steeds ruimte gemaakt voor ontwerpideeën die radicaal braken met de regels van het verleden.  De zitzak leek een ideaal alternatief op de klassieke stoel die al millennia lang gebruikt werd.

Zo werden er niet alleen zitzakken voor moderne salons vervaardigd, maar ook exemplaren voor kinderen en baby’s. Er werd nadien ook geëxperimenteerd met zitzakken op het werk. Dit waren de hoogtijden van het kantoorwerk, waarbij werknemers lange uren sedentair op een stoel bleven zitten. Dit had nefaste gevolgen voor de gezondheid van de werknemer, onder meer een hele hoop rugklachten. Aangezien de zitzak zeer comfortabel aanvoelt, dacht men dat dit een alternatief kon zijn op de klassieke stoel.

Daarom vindt men vandaag de dag in vele moderne kantoorruimtes nog steeds zitzakken, die aan de werknemer heel wat meer comfort moeten bieden. Daarbij is het voor veel ondernemers belangrijk om hun kantoor een hip en jong karakter te geven. In zeer concurrentiële tijden, is het de bedoeling om frisheid en dynamisme uit te stralen, een beeld dat moderne ondernemers graag geassocieerd zien met hun bedrijf.

Impact van de zitzak op onze gezondheid.

Het comfort dat de zitzak aanbiedt, kan zeer misleidend zijn. Men kwam erachter dat een langdurig gebruik van dit modieus meubelstuk al snel ging leiden tot heel wat rugklachten. Aangezien de stof en inhoud van de zitzak zeer flexibel zijn, en zo de rugvorm van de gebruiker aanneemt, komt de ruggenwervel in een suboptimale positie terecht. Dit kan op termijn leiden tot serieuze rugklachten bij regelmatige gebruikers.

Voor langdurig werk, raden medische experts steeds ergonomische stoelen voor. Deze houden de ruggenwervels stabiel en in een gezonde houding. Een zitzak kopen is echter wel een goed alternatief voor zij die even van houding willen veranderen tijdens het werk, en nood hebben aan ontspanning.

De zitzak is een populair meubelstuk geworden, maar zal dus vooral een trendy mode-object blijven.

Water in en om je tuin

Water in en om je tuin

Dat is een vanzelfsprekend iets, zou je denken. Maar er mag niet te veel van zijn, noch te weinig. Hoe houd je de balans op orde?

Tja. Dat doet Moeder Natuur, toch? Af en toe een buitje. En af en toe niet. Maar als het zo gemakkelijk was, was je nu wel iets anders aan het doen dan deze tekst door te lezen. Dus ligt je tuin en alles wat erin groeit je na aan het hart en wil je ervoor zorgen dat het waterniveau precies op het gewenste punt blijft? Wacht dan de bui niet af en zorg dat je je op een betrouwbaar systeem kunt beroepen. Zo heb je altijd reserves, maar nooit last van overtollig water in je tuin!

Regentonnen

Dit systeem is uiteraard redelijk simpel. Tijdens een regenbui komt er water terecht in je dakgoten en die spelen dat weer door naar een regenton. Of je al snel genoeg hebt om heel je tuin mee van water te voorzien hangt af van de omvang van de bui en van je tuin oppervlak, uiteraard. Sowieso kan het erg veel voldoening geven dat je in ieder geval enkele gieters vol met water, dat je direct uit de natuur hebt verkregen, heel precies over je tuin verdeelt. Hiermee krijg je een prachtige tuin die aansluit op jouw huis!

Irrigatie

Uiteraard kun je zelf moeite doen met gieters en tuinslangen. Maar er zijn ook genoeg systemen te bedenken die je heel wat werk uit handen nemen! Een sproeisysteem komt in allerlei soorten en maten. De meest gangbare constructie is als volgt:

  • Basisapparaat: het hart van het systeem. Reguleert de waterdruk filtert het water dat erdoor stroomt.
  • Mestbijmengapparaat: waarom zou je moeilijk doen als het ook gemakkelijk kan? In plaats van enkel je gazon of moestuin te bewateren, kun je het gelijk bemesten met behulp van deze toevoeging.
  • Druppelaars: deze zijn in allerlei uitvoeringen beschikbaar, omdat ze gebruikt kunnen worden voor zowel balkonbakken als hele tuin oppervlakken.
  • Sproeikoppen: ideaal voor bloemperken, struiken, moestuinen en plantenbakken.
  • Tuinsproeiers: deze onderdelen zorgen ervoor dat je tuin met regelmaat automatisch besproeid wordt!

Drainage

Dankzij een combinatie van irrigatie en regen kan het zijn dat jouw bodem te veel water gaat bevatten. Drainage is een handige en effectieve manier om de balans te herstellen! Geperforeerde buizen, die in de grond worden geplaatst, nemen overtollig water op en voeren het af naar een afvoerpu(n)t van jouw keuze. Zodra dit systeem geplaatst is, heb jij er geen omkijken meer naar!

Kunstgras in de tuin, nooit meer grasmaaien

Steeds meer mensen kiezen ervoor om kunstgras in de tuin aan te brengen. Kunstgras biedt een aantal voordelen voor de tuin en tuin eigenaar. Kunstgras behoudt het gehele jaar door een mooie frisse groene kleur. Maar je kan ook voor andere kleuren kiezen. Er zijn veel verschillende kunstgras soorten beschikbaar die je online kan aanschaffen. We vertellen graag waarom steeds meer mensen ervoor kiezen om kunstgras in de tuin te leggen. Kunstgras voor de tuin kopen hoeft bovendien niet duur te zijn, het wordt tegenwoordig steeds goedkoper.

Kunstgras is onderhoudsarm

De meest genoemde reden om voor kunstgras te kiezen is het onderhoud, daar ben je niet veel tijd aan kwijt. Bovendien heb je nooit meer last van vervelende molshopen in de tuin. Als je een mooi gazon hebt dan wil je dit natuurlijk ook mooi houden. Zeker als je een dagje ouder bent is het niet fijn om elke week achter de grasmaaier te staan. Kies er daarom voor om kunstgras aan te brengen en je kan altijd in de tuin genieten zonder dat je veel onderhoud hoeft uit te voeren.

In alle soorten en maten te bestellen

De meeste mensen denken bij kunstgras aan de welbekende grassoorten die we van sportvelden kennen. Maar er zijn tegenwoordig veel meer mogelijkheden. Zo kan je kunstgras in diverse lengtes bestellen. Net als vloerkleden bijvoorbeeld, je hebt dan hoogpolig en laagpolig tapijt. Dat kan je met kunstgras ook doen. Daarnaast is kunstgras tegenwoordig in vrijwel alle kleuren te bestellen, rood of blauw is ook wel mogelijk. Een leuke manier om je tuin een kleurtje te geven.

Koop je kunstgras online

Je hoeft er tegenwoordig zelfs niet met de voorruit je kunt gratis wil aanschaffen. Vroeger moest hiervoor naar de bouwmarkt en toen werden de prijzen een stuk hoger. Tegenwoordig kan je het gemakkelijk en eenvoudig online bestellen, bijvoorbeeld bij Superkunstgras.nl. Het wordt dan bij je thuis bezorgd. Bovendien zijn de prijzen tegenwoordig een stuk lager omdat de online concurrentie hevig is. Daar profiteer je als consument van.

Zo beveilig jij je tuin!

Tuin beter beveiligen

Een veilig gevoel in en rondom je huis is belangrijk. Je wil je thuis voelen in je woning en wanneer je je niet veilig voelt, zal dat moeilijk worden. Natuurlijk heb je geïnvesteerd in een goed slot op de deur en laat je geen ramen openstaan zodra je weggaat, maar heb je ook wel eens aan de voor- en achtertuin van je huis gedacht? Wij geven je een aantal tips om de veiligheid te verhogen.

Tip 1: zorg voor een goede omheining

Nu denk je misschien: dat is logisch. Maar bij een omheining moet je verder denken dan een houten hekje of schutting. Zorg ervoor dat inbrekers niet makkelijk je tuin in kunnen komen, zorg dus voor een omheining waar ze niet gemakkelijk overheen kunnen klimmen. Wanneer je een schutting plaatst, kan je hier bijvoorbeeld een struik tegenaan laten groeien aan de buitenkant. Ook kan je kiezen voor een hek met verticale spijlen, zodat er geen grip op is.

Controleer regelmatig of je omheining nog stevig genoeg is. Een houten schutting kan heel stevig zijn op het moment dat deze wordt geplaatst, maar de weersinvloeden kunnen ervoor zorgen dat de schutting een jaar of twee wat instabiel is.

Tip 2: schaf een poort aan

Je denkt misschien dat de voortuin of je oprit lastiger te beschermen is, maar niets minder is waar. Een voortuin of oprit is makkelijk te beveiligen met een schuifpoort. Je kan kiezen voor een automatische schuifpoort en het voordeel is, dat deze poorten ook op maat te maken zijn. Zo weet je zeker dat jouw schuifpoort aansluit op je tuin en oprit en je erdoor kunt met je auto.

Tip 3: bewegingssensoren

Door bewegingssensoren in de tuin te installeren, weet je precies wanneer iemand de tuin in gaat. Het is slim om dit op een subtiele manier in je tuin te verwerken. Je kan dit doen door bijvoorbeeld lampen met sensoren in de tuin te zetten. Zodra het donker is, werken deze. Wanneer er iemand door de tuin loopt, nemen de sensoren een beweging waar en zullen de lampen aangaan.

Je weet dus direct of er iemand in de tuin loopt. Dat is niet alleen handig wanneer er indringers de tuin in sluipen, maar ook jijzelf hoeft nooit meer in het donker door de tuin heen te lopen. Het enige nadeel is wellicht dat als de kat van de buren langsloopt de lampen ook aangaan.