Snel ingrijpen bij ongedierte in huis

Ongedierte komt in meerdere soorten voor binnen en rondom woningen. Denk niet alleen aan een muis of rat, maar ook aan mieren, motten en vlooien. Om de kans op een ongedierteplaag tegen te gaan, is snel ingrijpen noodzakelijk. Des te sneller je het ongedierte bestrijd, des te kleiner is de kans op overlast van deze beestjes. Zelf ongedierte bestrijden is een mogelijkheid die je hebt. In bouw- en supermarkten vind je tegenwoordig diverse hulpmiddelen voor de bestrijding van ongedierte. Lees hier hoe jij van ongedierte in huis af kunt komen!

Zelf ongedierte bestrijden of dit laten doen

Reeds is er al beschreven, dat je ongedierte zelf kunt bestrijden. In de bouw- en supermarkt vind je chemische bestrijdingssprays, die verschillende ongediertesoorten zullen doden. Houd er rekening mee, dat het gebruik van deze middelen niet zonder risico is. Denk jezelf eens in, dat je kinderen per ongeluk met het bestrijdingsmiddel in aanraking komen als zij over de vloer kruipen. Of wat te denken van je huisdieren?

Het kan om deze reden slim zijn om voor professionele hulp te kiezen. Wij spraken met een ongediertebestrijder, die hier meer over vertelde. Hij gaf aan: “bel ons bij last van ongedierte, om verzekerd te zijn van een efficiënte oplossing!” Bestrijdingssprays zijn vaak bepaald niet efficiënt.

Hitte en kou gebruiken tegen ongedierte

De ongediertebestrijder die wij hebben gesproken, gaf aan dat hij voornamelijk gebruik maakt van hitte en kou. Door ruimtes of bijvoorbeeld tapijten hevig te verwarmen of te koelen, zal het ongedierte doodgaan. Bestrijdingssprays zijn vaak alleen efficiënt bij de bestrijding van zichtbare ongediertesoorten. In veel gevallen hebben deze ongediertesoorten hun larven elders in huis achtergelaten. Het maakt dat je al snel opnieuw te maken zal krijgen met ongedierte.

3 antwoorden op “Snel ingrijpen bij ongedierte in huis”

  1. Dus jullie raden niet aan om sprays te gebruiken voor ongedierte bestrijding? Maar enkel via hitte en kou kan ik niet alle soorten ongediertes wegkrijgen. Is er een andere oplossing maar eentje dat niet gevaarlijk is voor mijn huisdieren thuis?

  2. Via een andere ongediertewebsite heb ik al tips ontvangen. Maar dankzij deze blog weet ik zeker dat ik niet zelf aan de slag ga. Bedankt voor de informatie!

  3. Bij sommige soorten ongedierte helen alleen grove middelen die helaas niet erg dier- of milieuvriendelijk zijn. Wanneer je al een kat hebt, blijven muizen meestal vanzelf weg. Tegen mieren wil kaneel nogal eens helpen. Daar hebben ze gewoon echt een hekel aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *