Je woning in de stille verkoop

Wil je je huis verkopen maar niet dat iedereen daarvan op de hoogte is? Dan kies je het beste voor een stille verkoop. Je kunt diverse redenen hebben waarom je liever niet wilt dat een huis dat te koop staat voor iedereen te zien is. Als er geen haast mee geboden is kun je er zeker voor kiezen het huis eerst in de stille verkoop te doen. Als je niet wilt dat je huis door iedereen bekeken kan worden op internet en ook niet wilt dat iedereen überhaupt weet dat het te koop staat is stille verkoop verstandig.

Niet voor iedereen openbaar

Als je naar een internet makelaar gaat en je huis in de stille verkoop wilt zetten kunnen zij op hun eigen website een vermelding doen maar wordt het niet op openbare verkoopsites waartoe iedereen toegang heeft geplaatst. Dit is dan zeker ook gunstig als je dit om privacy redenen niet wilt. Als je bijvoorbeeld dure dingen in huis hebt staan wil je wellicht niet dat iedereen dit kan zien omdat dit ook mensen met de verkeerde bedoelingen op ideeën kan brengen.

Alleen serieuze kandidaten in huis

Als je in het bezit bent van een uitzonderlijk huis dat je niet zomaar aan iedereen wilt verkopen of waarvan je niet wilt dat iedereen het te zien krijgt kies je voor een stille verkoop. Het belangrijkste hierbij is dat de makelaar ervoor zorgt dat niet iedereen het huis te zien krijgt.

Maak je wensen duidelijk

De makelaar die je aantrekt voor deze stille verkoop overlegt in eerste instantie altijd met jou wat je wensen zijn en wat je precies voor ogen hebt met de stille verkoop. Daarna gaan zij vertrouwelijk om met je gegevens en proberen alleen kandidaten te laten bezichtigen waarvan ze denken dat het ook echt een match is. Ook is het bij HuisPortaal.nl mogelijk om je huis in de stille verkoop te nemen, meer informatie over de pakketten, klik hier.

Voordelen stille verkoop

Aan een stille verkoop zitten diverse voordelen. Zo hoef je geen bord te laten plaatsen in de tuin waaraan iedereen kan zien dat het huis te koop wordt aangeboden. Omdat je niet adverteert worden er ook geen kosten voor gemaakt. Omdat je aan de buitenkant van het huis niet kunt zien dat het te koop staat zullen er ook minder mensen langsrijden of even stil blijven staan om een kijkje te nemen. De makelaar heeft een groot bestand aan potentiële klanten en stuurt alleen mensen waarvan ze denken dat het iets kan opleveren. Zo krijg je ook minder bezichtigingen en komen er niet zo veel mensen over de vloer.