Een licht in het donker

Ledlampen

Nu de koude maanden hun intreden weer hebben gedaan en het buiten steeds vroeger donker begint te worden staan de lampen steeds vaker en langer aan. Met een deken, een goed boek en een kop thee zitten we ’s avonds op de bank. Maar er ontbreekt nog iets. Iets dat zoveel extra diepte en sfeer kan brengen aan onze woning. En dat is die ene mooie design lamp! Maar waar moet je naar kijken? Welke lamp past binnen welk interieur? Goed dat je dit vraagt want vaker binnen zitten betekent ook dat we meer willen doen om onze woning sfeervol en stijlvol te maken zodat we optimaal kunnen genieten.

Sfeervol design

Laten we eerst een misvatting de wereld uit helpen. Een design lamp hoeft niet duur te zijn. En hoewel je iets meer betaalt dan voor een lamp die je bij een groot woonwarenhuis kunt krijgen, zie je dit 100% volledig terug in jouw interieur. Waar het bij een design lamp vooral om draait is de kwaliteit van het materiaal, de esthetische waarde en visie van de ontwerper die deze toegankelijk wilt maken voor ieder huishouden of bedrijfsruimte. Zo heeft Artemide een lijn aan tijdloze lampen met een enigszins industriële look en feel dat goed te combineren is binnen zowel een klassiek interieur als een moderne woning. Maar wil je echt een statement maken dan heeft Milanese designer Paolo Rizzatto een uiteenlopende collectie hang, sta, wand en tafel lampen die door iedereen direct gezien zullen worden en de ruimte transformeert tot een uitdagende en wel besproken beleving aan licht en design die een sfeer neerzetten waarvan je volop geniet.

Maar een designer die allerminst niet mag ontbreken is Louis Poulsen. Tijdloos, klassiek, modern en eigentijds design met een lamp geschikt, niet alleen voor elke ruimte maar specifiek voor de sfeer die deze ruimte moet bieden.

Spelen met licht

Wanneer je op zoek gaat naar de perfecte design lamp bedenk dan welke functie deze moet vervullen. Wil je een lamp die functioneel moet zijn of ben je op zoek naar een lamp die decoratief tot zijn recht komt in jouw woning? Ga op zoek naar welk effect je wilt bereiken door te spelen met licht. Een hanglamp kun je gebruiken als eyecatcher in de ruimte en kan tegelijk ook een functionele rol spelen. Met sta lampen en wandlampen kun je mooie, huiselijke sferen creëren wanneer het net nodig is om de hele ruimte te verlichten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de zit hoek of achtergrond verlichting wanneer je op de bank tv kijkt of gezellig aan tafel zit. Met een lamp boven de tafel zorg je voor voldoende functioneel licht wanneer de overige lampen voor extra sfeer zorgen. Dit principe is toe te passen in iedere ruimte, zelfs in het toilet of in de badkamer. De keuze aan materiaal en kleur zal hierin verder een bijdrage leveren. Zo creëer je met een design lamp met een industrieel ontwerp van www.lampenmaster.nl binnen een klassiek interieur een eigentijds en moderne uitstraling. Kleuren als goud, staal, zwart en wit passen tevens goed binnen interieur met een landelijk feel wanneer je een moderne tint wilt terugbrengen in jouw woning.

Herontdek jezelf

Zo zijn er nog velen andere designers en merken die voorzien in iets wat onze woning uniek maakt. Iets waarnaar we aan het einde van de dag naar toe leven om te ontsnappen aan de hectiek en weer helemaal tot onszelf te komen. Een design om verliefd op te worden, een sfeer dat reflecteert wie wij zijn. Dus loop eens door jouw woning en herontdek jezelf en het design dat bij jou past. Of het nu Phillips of LIGHT-POINT is. Herman Miller of GUBI, welk merk of welke designer het ook is, de keuzes zijn eindeloos en voor iedere woning is er iets bijzonders en unieks. Sprekende vormen, uitdagende kleuren, duurzame materialen allen samengebracht tot een design lamp met het doel om nieuw leven te geven aan jouw woning. Dat is waarvoor je kiest voor een design lamp, dat is wat er al die tijd miste.

Hoe kun je de juiste jaloezieën vinden voor jouw huis?

Raamdecoratie

Nadat je besloten hebt om jaloezieën te nemen is het tijd om te kijken welk type het beste geschikt is. Een groot voordeel van jaloezieen is immers dat ze er in allerlei variaties zijn. Dit is enorm handig, want ongeacht in welke ruimte je ze nodig hebt, er zijn altijd wel geschikte jaloezieën te vinden. Lees hieronder welke soorten er onder andere zijn en wat precies het verschil is.

Verticale jaloezieën

Het fijne aan verticale jaloezieën is dat ze enorm veelzijdig zijn. Ze kunnen worden gebruikt in allerlei soorten ruimtes. Met een plastic stok kunnen ze open worden gezet of omhoog en omlaag worden getrokken.

Romeinse jaloezieën

Dit type jaloezieën geeft elke ruimte een stijlvolle uitstraling. Het is gemaakt van een wat zachtere stof die in elkaar kruipt als het op wordt getrokken. Je kunt Romeinse jaloezieën meestal simpel schoonmaken met de stofzuiger.

Geplooide jaloezieën

Deze jaloezieën worden gemaakt van stof. Met een koord kun je ze laten zakken en ophalen. Geplooide jaloezieën helpen enorm om de temperatuur op bepaalde kamers goed te houden. Vandaar dat e prima geschikt zijn voor verschillende soorten ruimtes.

Venetiaanse jaloezieën

Venetiaanse jaloezieën worden ook wel lamellen genoemd, of horizontale jaloezieën. Door deze te kantelen kun je precies bepalen hoeveel licht er binnenkomt en ervoor zorgen dat er niemand naar binnen gluurt als je hier geen zin in heeft. Ideaal dus voor iedereen die gehecht is aan voldoende privacy. Nog een voordeel aan Venetiaanse jaloezieën is dat ze eigenlijk in alle ruimtes passen.

Houten jaloezieën

Ook de houten jaloezie is horizontaal. Je kunt ze bedienen met koorden waarmee ze gekanteld kunnen worden en je ze kunt ophalen of weer laten zakken. Dit type leent zich vooral voor gebruik in woonkamers en slaapkamers. Bovendien zijn ze makkelijk schoon te houden, alles wat je nodig hebt is een droge doek om ze mee af te vegen.

Bamboe jaloezieën

Dit is de nieuwste rage. Helemaal goed natuurlijk nu we bezig zijn onze samenleving en ook ons eigen huis duurzamer te maken. Het zit zo, bamboe groeit enorm hard. En bamboe hoeft niet omgekapt te worden. De bamboe plant blijft dus in leven. En groeit vanzelf weer terug in rap tempo. Om die reden is bamboe steeds populairder zowel bij kleding als ook interieur natuurlijk en niet anders dan bij de raamdecoratie. Bamboe is ook lief voor je portemonnee. Bamboe raamdecoratie is eigenlijk voor iedereen wel betaalbaar.

Bestellen online tips

Tegenwoordig kun je raamdecoratie heel gemakkelijk online bestellen, wil zeggen raamdecoratie die past. Let wel op waar je besteld. Er zijn partijen die helpen je over Whatsapp met het inmeten. Kosteloos en vrijblijvend. Zo kun je op afstand geholpen worden door professionals. Dan weet je precies welke afmeting je moet bestellen zodat het geheel goed past en er mooi uitziet.

De zitzak, een goed alternatief voor de klassieke stoel?

Zitzakken

Ontstaan van de zitzak

In het midden van de vorige eeuw, in het pittoreske Lombardije, merkten Pierro Gatti, Paolini en Franco Theodoro, drie Italiaanse modeontwerpers van het modehuis Zanotta, dat hun werknemers tijdens de koffiepauze een aantal met piepschuim gevulde zakken als zitvlak gebruikten. Dit inspireerde hen om te experimenteren met een nieuw stoelontwerp: een lederen zak zou gevuld worden met schuim, en zo werd de zitzak geboren.

In tegenstelling tot een klassieke stoel is een zitzak redelijk stevig en eenvoudig van constructie, aangezien deze enkel bestaat uit een omhulsel, vervaardigd uit stevig stof (zoals leder, suède, corduroy of imitatiebont), en een vulsel dat meestal bestaat uit polystyreen bolletjes of gedroogde bonen.

De intrede van de zitzak in onze werk-en leefruimte

Sinds het allereerste exemplaar dat in 1969 werd ontwikkeld, is de zitzak in veel verschillende kleuren, vormen en maten op de markt verschenen. De eerste zitzakken werden al snel designer decoratieobjecten, die hun plaats vonden in de moderne interieurs van de latere decennia. Dit waren immers tijdens waar het modernisme niet alleen invloed had op de architectuur, maar ook op het interieur van deze gebouwen. In deze kunststroming werd steeds ruimte gemaakt voor ontwerpideeën die radicaal braken met de regels van het verleden.  De zitzak leek een ideaal alternatief op de klassieke stoel die al millennia lang gebruikt werd.

Zo werden er niet alleen zitzakken voor moderne salons vervaardigd, maar ook exemplaren voor kinderen en baby’s. Er werd nadien ook geëxperimenteerd met zitzakken op het werk. Dit waren de hoogtijden van het kantoorwerk, waarbij werknemers lange uren sedentair op een stoel bleven zitten. Dit had nefaste gevolgen voor de gezondheid van de werknemer, onder meer een hele hoop rugklachten. Aangezien de zitzak zeer comfortabel aanvoelt, dacht men dat dit een alternatief kon zijn op de klassieke stoel.

Daarom vindt men vandaag de dag in vele moderne kantoorruimtes nog steeds zitzakken, die aan de werknemer heel wat meer comfort moeten bieden. Daarbij is het voor veel ondernemers belangrijk om hun kantoor een hip en jong karakter te geven. In zeer concurrentiële tijden, is het de bedoeling om frisheid en dynamisme uit te stralen, een beeld dat moderne ondernemers graag geassocieerd zien met hun bedrijf.

Impact van de zitzak op onze gezondheid.

Het comfort dat de zitzak aanbiedt, kan zeer misleidend zijn. Men kwam erachter dat een langdurig gebruik van dit modieus meubelstuk al snel ging leiden tot heel wat rugklachten. Aangezien de stof en inhoud van de zitzak zeer flexibel zijn, en zo de rugvorm van de gebruiker aanneemt, komt de ruggenwervel in een suboptimale positie terecht. Dit kan op termijn leiden tot serieuze rugklachten bij regelmatige gebruikers.

Voor langdurig werk, raden medische experts steeds ergonomische stoelen voor. Deze houden de ruggenwervels stabiel en in een gezonde houding. Een zitzak kopen is echter wel een goed alternatief voor zij die even van houding willen veranderen tijdens het werk, en nood hebben aan ontspanning.

De zitzak is een populair meubelstuk geworden, maar zal dus vooral een trendy mode-object blijven.

De klok als meetinstrument

Klokken

De klok is een meetinstrument waarmee tijd gemeten wordt. Het meten van de tijd is een praktijk dat zo oud is als de mensheid en waarschijnlijk begon toen onze voorouders zagen dat het leven op aarde volgens bepaalde cycli evolueerde. Seizoenen volgen een vast patroon, getijden komen en gaan, dagen worden langer en dan weer korter, de zon gaat onder en maakt plaats voor de maan, maar komt elke ochtend komt hij stralend terug. In een chaotisch en onvoorspelbaar verleden, had de mens waarschijnlijk nood aan orde. De drang naar overleving en de behoefte aan veiligheid hebben ervoor gezorgd dat de mens telkens opnieuw pogingen ondernam om zijn chaotisch leven op voorspelbare wijze te organiseren.

Een manier om dat te doen, was door het meten van alle terugkerende patronen in de natuur. Op die manier kon de mens voorspellingen maken die zijn leven gemakkelijker zou maken. De meest eenvoudige manier om tijd te vernemen gebeurde toen met een zonnewijzer: door de schaduwstanden af te lezen op de wijzer, was de mens in staat om een bewust te worden van zijn dagindeling. Zo kon hij zich beter organiseren. Met dit eenvoudig, maar ingenieuze uitvinding, begon een lange reeks technische verbeteringen, dat uiteindelijk zou leiden tot de meer modernere gereedschappen de wij vandaag overal zien en gebruiken.

Klokken als dagelijks voorwerp

Klokken zijn haast niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Zo vinden wij klokken terug op onze keukengereedschap, computers, gsm’s, polshorloges, muurwanden, wekker en nog veel meer. Sommige van deze klokken gebruiken wij als nuttige gereedschap, maar steeds meer hebben klokken ook een decoratieve functie. Zij maken dan deel uit van het huismeubilair, en brengen een zekere charme aan ons interieur. Daarom vind je klokken in alle kleuren en formaten. Voor elke toepassing, voor elke smaak en nood, kan men een verschillende klok bedenken: polshorloges zijn klein en praktisch, maar fungeren ook als sieraad en statussymbool. Grote kerklokken daarentegen zijn log en imposant, maar hadden een belangrijke functie in het organiseren van het dagelijks dorpsleven, in een verleden waar de gewone man op straat geen toegang had tot duurdere draagbare exemplaren. Digitale gsmklokken worden dan weer het vaakst gebruik bij een generatie dat maar al te vaak voor het schermpje van hun mobiel gekluisterd staat. Of denk maar aan de pendule, een grote huisklok die meer als meubel dan klok fungeert. Deze klok wordt meer beschouwd als een kunstwerk dat het resultaat is van echte vakmanschap. Alarmklokken helpen ons bij het tijdig opstaan in de ochtend en keukenklokken helpen ons in het verbeteren van onze kookkunst, door nauwkeurig kooktijden aan te duiden.

Naast de esthetische verschillen, kan elke klok functioneren volgens een verschillend mechanisme. Digitale klokken zijn het resultaat van een computeralgoritme, terwijl analoge klokken volgens mechanische principes werken. De meeste klokken doorheen de geschiedenis waren het resultaat van zulke mechanische doorbraken. Denk maar aan de zandloper, de slingerklok of de waterklok. Al deze klokken worden in beweging gebracht door de zwaartekracht. Digitale klokken zijn een veel recentere uitvinding, dankzij de doorbraak van IT in de maatschappij.

Tempus Fugit

De klok staat symbolisch voor het genie van de mens… De mens schept orde en duidelijkheid, en zo beheerst hij de chaotische natuur om zich heen. Is tijd tenslotte ook niet ons meest kostbare goed? De tijd, die sinds onze geboorte langzaam wegtikt, krijgen wij niet terug. Veel mensen worden hier niet graag aan herinnerd, en streven een leven na waar tijd minder centraal staat. Een rustig leven, los van de klok en het achterna hollen van de tijd. Anderen daarentegen, vinden dat tijd ons eraan herinnert dat wij het beste uit ons leven moeten halen, en onze meest kostbare goed niet moeten verspillen.

Tips om je woonkamer op te frissen

Woonkamer inrichting

Er zijn vele manieren om je woonkamer op te frissen zonder een complete verbouwing. Is je woonkamer muf? Heb je zo vaak naar dezelfde bank, dezelfde gordijnen en hetzelfde decor gekeken dat ze allemaal samen lijken te smelten tot een spannende mengelmoes? Als je een nieuwe omgeving wilt, is er geen reden om het hele ding eruit te gooien en opnieuw te beginnen. Misschien heb je gewoon een verjonging van de woonkamer nodig! Je hoeft geen fortuin uit te geven om je leefruimte om te vormen tot iets dat je doet glimlachen.

Hoe kan ik mijn woninginrichting updaten?

Om te beginnen, kijk eens rond en zie wat je opvalt. Let niet alleen op de elementen die veranderd moeten worden, maar ook op de dingen die er goed uitzien zoals ze zijn. Daar kun je op bouwen! Als er bijvoorbeeld een secundaire kleur in je bank zit die je leuk vindt, kun je er kunstwerken of gebiedsdekens aan toevoegen die die kleur oppikken. Als er een bijzonder aantrekkelijke vaas op een boekenplank staat, kunnen een paar meer van dezelfde stijl andere delen van de kamer opvrolijken. Als je wilt, kunt je je ontdoen van elke vaas, foto en kussen en in de kamer en opnieuw beginnen, maar de beste woonkamer ideeën is meestal een combinatie van items die je al hebt. Een combinatie van wat je bewaart en wat je toevoegt kan de ruimte transformeren.

Hoe kan ik mijn woonkamer mooi maken?

Je hoeft geen lening af te sluiten om een woonkamer te creëren waar je van kunt genieten. Probeer een paar van deze budgetvriendelijke vernieuwingsideeën uit. Verander de kleuren. Kies een nieuwe kleur of geef jezelf meer van een kleur die je al hebt. Schilderen is maar één manier; je kunt kussens, gordijnen en kunstwerken toevoegen die in de door jouw gekozen kleur schitteren. En schilderen hoeft niet eendimensionaal te zijn. Denk aan een accentkleur voor de plint, deuren en raamkozijnen. Als je brutaal bent, creëer dan een ‘accentmuur’, en geschilderd in een contrasterende tint.

Het is verbazingwekkend hoe anders een kamer eruit kan zien als elk stuk een nieuwe plek vindt. De inhoud van je herstelde ruimte hoeft niet precies dezelfde te zijn als waar je mee bent begonnen. Verplaats iets naar binnen of iets naar buiten. Kies een accentstoel of een nieuwe koffie- of bijzettafel. Als je bank, stoelen en TV zo goed als overal bevalt, probeer dan alleen het decor te herschikken: een eenvoudige taak die je ideeën geeft over de mogelijkheden van je kamer.

Kleed de muren aan. Maak een galerijwand. Hang wat sculpturale muurkunst op. Herstel je kunst met kaders die bij elkaar passen of lijken op andere decorstukken in de kamer. Experimenteer met lampen. Zowel vloer- als tafellampen geven je twee verbeteringen voor de prijs van één. Het zijn aantrekkelijke stukken op zich, en je kunt ze zo plaatsen dat ze licht uitstralen dat het gevoel van een kamer verandert. Verplaats je TV. Als hij op een standaard staat, overweeg dan om hem aan de muur te monteren. Of neem hem van de muur en laat hem zien op een entertainmentcenter of mediaconsole. Breng wat groen binnen. Hang hem op met een macrame of zet hem op een boekenplank of tafel. Dit heldere en natuurlijke element zal je ruimte zeker opvrolijken. Het vervangen van tapijt of vloerbedekking is een groot project, maar het toevoegen van een vloerkleed is dat niet. Wees niet bang om het aan te dikken met een felle kleur of een interessant patroon. Het is makkelijker om nieuwe ideeën uit te proberen als je je niet vastlegt op een compleet nieuw oppervlak.

Hoe kan ik mijn woonkamer groter laten lijken?

Een kleine ruimte kan mooi zijn, maar het is nog aantrekkelijker als je hem groter laat lijken. Hier zijn een paar ideeën over hoe je dat kunt doen:

 

Is er een stuk, een stoel of tafel, die er niet helemaal hoeft te zijn? Haal het eruit! Schik de meubels zodat mensen mooie brede banen hebben om te lopen. Denk aan salontafels, bijzettafels en voetenbanken met opbergvakken voor een meer gestroomlijnde uitstraling.

Een lichtere ruimte lijkt ruimer. Laat het zonlicht binnen met gebonden of getrokken gordijnen en kies voor zachte kleuren en licht materiaal zoals linnen. Kies in plaats van donkere en zware stoelen en banken voor wit en beige. Voor een prachtige ruimte, probeer wit met een knallende accentkleur. Verf de muren in een lichte kleur en geef de voorkeur aan matte boven glanzende – het geeft een minder vlekkerige en meer diffuse uitstraling. En niets verlicht een kamer zoals een wit plafond.

Maak een slim huis nog slimmer!

Maak een slim huis nog slimmer!

Iedereen vindt het toch fijn om zijn eigen huis op te knappen en nieuwe items toe te voegen? Het is goed dat je daarom op zoek gaat naar leuke tips om het wonen in huis nog leuker te maken. Heb jij al een smart home of wil je het nog beter maken? We hebben een paar voorbeelden voor jou zodat je zelf eens na kunt gaan wat er bij je past. Misschien heb je al een paar van de tips in het gebruik, maar er zijn er zoals je hieronder kunt lezen dus nog veel meer.

Slim wonen doe je zelf

Een goed voorbeeld om je woning slimmer te maken is de slimme thermostaat. Daar maken steeds meer huishoudens dan ook graag gebruik van. Als je niet thuis bent kun je toch je thermostaat hoger of lager zetten. Dit is bijv. ideaal wanneer je bijna naar huis gaat en in een warme woning thuis wilt komen. Maar ook wanneer je vergeten bent de verwarming uit te zetten toen je van huis ging. Je kunt hem namelijk met een apparaat op afstand bedienen. Hierdoor kun je ook aparte kamers verwarmen en ook dat is een besparing op je energiekosten.

Wanneer ga jij aan de slag?

Je hebt nog veel meer tips van ons tegoed! Je kunt ook denken aan de slimme verlichting. Hiermee bespaar je een hoop geld dat je weer kunt gebruiken voor bijvoorbeeld je traprenovatie! Deze kun je dan op vaste tijden aan en uit laten gaan, dit is bijv. ideaal wanneer je op vakantie bent. Het is dan ook inbraak werend en ook als je een dagje weg bent en je wilt niet in het donker thuis komen, dan is dit de ideale tip om het wonen nog leuker en slimmer te maken. Ontdek daarom zelf wat er zoal kan en dan kun jij zelf aan de slag!

Een huis naar eigen inzicht opbouwen

Een huis naar eigen inzicht opbouwen

Als je eens rondvraagt naar de grote droom van mensen, dan zal een bepaald antwoord vaak terugkomen. Het is voor velen een vurige wens om helemaal zelf een eigen woning op te kunnen bouwen. Dan gaat het dus ook echt om een huis dat van begin tot eind helemaal voldoet aan de eigen wensen en eisen. Dat begint al bij het ontwerpen. Eenvoudig een huis tekenen is dus het eerste wat ze willen doen. Wanneer de basis gelegd is, is het namelijk mogelijk om alles naar smaak te maken. Het is goed om daarnaar te kijken.

Het indelen van de ruimtes

Het begint natuurlijk allemaal bij het indelen van de ruimtes. Je wilt bijvoorbeeld de ideale woonkamer hebben. Ook wil je er zeker van zijn dat je een wasruimte hebt. Daarnaast moet de keuken op orde zijn. Dat is dan alleen nog maar de begane grond. Daar ben je dus alvast enige tijd mee bezig. Daarna is het zaak om ook de andere verdiepingen van de woning op deze wijze op papier te zetten. De ene ruimte vraagt daarbij om meer aandacht dan de andere. Het is wel slim om dit even goed te leren begrijpen.

De woonkamer direct ook inrichten

Wanneer je dan toch bezig bent met het ontwerpen van de woonkamer, vul deze dan ook direct in. Er zijn talloze woonkamer stijlen waar je tegenwoordig uit kunt kiezen. Van een heel strakke moderne stijl, tot en met de landelijke rustieke stijl. Ook de meer ruwe stijl van het industriële is nog altijd heel populair. Het is in ieder geval aan te raden om eens om je heen te kijken wat er allemaal te krijgen is en wat je mooi vindt. Mogelijk kan je hier je ontwerp ook nog iets op aanpassen voor je het indient.

De verdieping helemaal uittekenen

Wanneer je de basis hebt gelegd, is het wel slim om ook direct de etage op dezelfde manier aan te pakken. Ook dit begint natuurlijk met tekenen en ontwerpen. Kijk naar het aantal slaapkamers en hoeveel oppervlakte je hiervoor hebt. Wel is het slim om ook aan de toekomst te denken. Blijft de samenstelling van het gezin zoals die nu is? Of is er nog een kans dat het gezin groter wordt? In dat geval moet je daar dus wel vooraf rekening mee houden. Dat doe je al wanneer je gaat tekenen en ontwerpen op het papier.

Creatief met de mogelijkheden

Je kunt natuurlijk ook creatief zijn met de mogelijkheden. Dit is immers juist waarom je ook altijd al hebt gedroomd van het ontwerpen van je eigen woning. Dat betekent bijvoorbeeld dat je de slaapkamer en de badkamer kunt samentrekken tot een geheel. Wat je dan bijvoorbeeld doet, is kiezen voor een bad in de slaapkamer. Daarmee kan je het allemaal net wat mooier en aantrekkelijker maken. Terwijl je ook gunstig uitkomt met de beschikbare ruimte. Het zijn al dit soort zaken die je wel eerst even goed moet uitzoeken voor een duidelijk beeld van de vele mogelijkheden.

Hulp van de kenners

Natuurlijk klinkt alles zelf doen wel heel aantrekkelijk in de oren. In grote mate kan je dit dan ook doen. Wel is het aan te raden om goed op te passen en te zorgen dat je zeker bent van je zaak. Dat doe je door bijvoorbeeld gewoon de hulp van specialisten in te roepen voor bepaalde zaken. Het geeft je de zekerheid dat alles wat je voor ogen hebt ook echt kan. Mochten er zaken aangepast moeten worden, dan is daar tijdig op in te grijpen. Dat is natuurlijk wel ook zo belangrijk voor het uiteindelijke resultaat.

De beste traprenovatie

Trappen

Iedere trap is op zijn tijd aan vervanging toe. Soms is dit na een paar jaar of bij kwalitatieve niet veel gebruikte trappen na tientallen jaren. Een traprenovatie wordt vaak uitgevoerd omdat de oude trap versleten of kapot is of omdat hij niet meer bij de rest van het interieur past. Het is natuurlijk fijn wanneer dit eenvoudig en snel gebeurt zodat jij snel weer gebruik kunt maken van de trap. Daarnaast is het ook belangrijk dat de trap niet alleen veilig en kindvriendelijk is, maar ook makkelijk in onderhoud is en milieuvriendelijk.

Wat is de werkwijze van een traprenovatie

Allereerst moet er natuurlijk een trap uitgezocht worden. Dit kan in de showroom maar ook bij jou thuis. Wanneer er een keuze is gemaakt wordt er een offerte opgemaakt met een vaste prijsgarantie. Vervolgens komen zij binnen twee weken de trap opmeten en renoveren. Dit gebeurt meestal binnen een dag. Het gehele proces gebeurd dus erg snel, sneller dan het verwijderen van een oude trap en het laten aanmeten van een nieuwe trap.

Een unieke traprenovatie

Wanneer je denkt aan een traprenovatie zijn er een aantal punten die belangrijk zijn. Bij Next Step zorgen ze ervoor dat de trap altijd veilig en kindvriendelijk is. Ook is de trap onderhoudsarm en heeft hij een antislip laag. Zij renoveren je trap zonder hak- of breekwerk en zorgen ervoor dat de klus binnen een dag voltooid is. De levering gebeurt altijd binnen twee weken en je krijgt 20 jaar garantie op de trap. Ook is het mogelijk om leuke extra’s aan je trap toe te voegen zoals trapleuningen van blauwstaal, RVS of in de kleur van de treden en trapverlichting voor een mooie sfeer of veiligheid. Ook zijn diverse kleuren en stijlen mogelijk bij een traprenovatie. Dit is allemaal bespreekbaar met de expert.

Wat zijn de mogelijkheden

Iedereen heeft zo zijn eigen smaak, dat is met het uiterlijk van een trap niet anders. Wanneer je nu een open trap hebt maar je wilt deze graag dicht hebben, kunnen zij dat voor je in orde maken. Ook wanneer je de trap graag in dezelfde kleur wilt hebben als de vloer is dat geen enkel probleem. Net als bij de trap heeft ook de vloer een antislip laag, is hij onderhoudsarm en kleurvast. Tevens hebben alle kleuren dezelfde prijs. Wanneer je de traptreden in een andere kleur wilt hebben als de stootborden betaal je hier dus niet meer voor.

Leer of stoffen stoel: voor- en nadelen

Leren eetkamerstoelen

Als u een nieuwe stoel koopt, moet u vaak kiezen tussen stof en leer. Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor leer of juist stof. Zo zitten er voor- en nadelen aan zowel stof als leer. Welk materiaal is het meest geschikt voor u?

Voordelen van een leren stoel

  • Gemakkelijk schoon te houden.
  • Duurzaam materiaal, gaat lang mee.
  • Mooi uiterlijk, vooral als u het iets langer gebruikt

Nadelen van een leren stoel

  • Leer moet goed onderhouden worden, zodat het mooi blijft
  • Het kan aanvoelen als een gladde en koude stof wanneer u erop gaat zitten

De voordelen van een stoffen stoel

  • Stof zit vaak zachter dan leer
  • Stof zit een stuk warmer dan leer
  • Geen ingewikkeld onderhoud om het in goede staat te houden.

De nadelen van een stoffen stoel

  • Vlekken zijn moeilijk van het stof te verwijderen zonder een beschermende laag.
  • Sommige stoffen kunnen breken met tabletten of breken als hoogwaardige materialen niet worden gebruikt.

Combinatie van stof en leer

Mocht u niet kunnen kiezen, dan kunt u natuurlijk ook nog kiezen voor een combinatie van beide. Denk aan een stoffen zitting, waarbij de rest van de stoel van leer is. Dit is bijvoorbeeld handig als u het uiterlijk van leer het mooist vindt, maar u zit liever op stof. Dit is andersom natuurlijk ook mogelijk

Een leren eetkamerstoel kan ook worden gecombineerd met stof. Bijvoorbeeld dat verschillende delen van de stoel leer of stof bevatten. Dit zorgt voor een speels effect. Bovendien kunt u kiezen voor armleuningen gemaakt van stof of leer.

Echter wat u ook wil kiezen, het is helemaal afhankelijk van uw smaak, de inrichting van uw huis en nog veel meer andere factoren. Zo hebben beide materialen een aantal positieve kanten, maar ook een aantal negatieve kanten. Kortom, de keuze is aan u!

Bespaar ruimte in je slaapkamer met een hoekkast

Witte hoekkast

Verhuis je binnenkort naar een nieuw appartement of huis en beschikt de slaapkamer over minder ruimte dan je eerst had? Of wil je gewoon optimaal gebruikmaken van de beschikbare ruimte in je slaapkamer? Stop dan vooral niet met lezen, we kunnen wel eens de oplossing voor je hebben! In de slaapkamer zijn er (over het algemeen) twee meubels die het meeste ruimte innemen: het bed en de kledingkast. Niemand slaapt graag in een klein bed, al helemaal niet als je dit bed met je partner deelt. Gelukkig kan je wel ruimte besparen met je kledingkast.

De hoek is vaak een loze ruimte

Wanneer je over niet zoveel ruimte beschikt, of niet veel ruimte in wilt nemen, is het belangrijk dat je elke ruimte die je hebt optimaal benut. In de meeste slaapkamers zijn de hoeken vaak onbenut. Bij slechts enkelen staat er bijvoorbeeld een spiegel. Een reguliere kledingkast in de hoek plaatsen is vaak lastig omdat je dan met de deuren niet uitkomt. Gelukkig is daar nu een oplossing voor: de hoekkast.

Een hoekkast plaats je, zoals de naam zegt, in een hoek waar twee muren samenkomen. Stel, je hebt zoveel kleding dat je eigenlijk een kledingkast van minimaal 300cm breed moet hebben. Echter heb je geen muur van 300cm compleet beschikbaar voor je kledingkast. Een hoekkast lost dit probleem op door aan elke zijde bijvoorbeeld 150cm te plaatsen. Door het design van een hoekkast kom je nooit in de problemen met kastdeuren, is er ruimte genoeg voor je kleding en benut je de anders loze ruimte (hoek) in je slaapkamer. Ideaal!

Op maat voor jouw slaapkamer

Een ander bijkomend voordeel van een hoekkast is dat deze volledig op maat voor je gemaakt wordt. Handig, als je bijvoorbeeld een schuin dak hebt waardoor de kast niet te hoog mag zijn. Verder kan je het complete uiterlijk van de hoekkast laten aansluiten bij het interieur van je slaapkamer. Zeg maar gedag tegen een simpele en saaie kledingkast! Als kers op de taart is het ook nog eens mogelijk om de indeling van de kast aan te passen. Zo bepaal je zelf het aantal legplanken, hangrekken en overige handige accessoires.