8 tips voor het kopen van je eerste woning

Aankooptips woning

Bij het kopen van je eerste huis komt een hoop kijken. Het is voor velen een spannende gebeurtenis, dit is natuurlijk logisch. Maar waar begin je met het zoeken van je eerste huis? Wat komt er allemaal bij kijken? En wat kost het nou allemaal? Wij geven je 8 tips waar je rekening mee moet houden wanneer je je eerste huis gaat kopen. Op deze manier proberen wij jou zo goed mogelijk voor te bereiden.

Tip 1: Koop een huis binnen de financiële mogelijkheden

Dit klinkt erg logisch, maar het is belangrijk om te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Houd er rekening mee dat je geld nodig hebt voor de kosten koper. Met dit geld worden notaris- en taxatiekosten betaald. Deze kosten vallen niet binnen de hypotheek en dienen dus zelf betaald te worden.

Wanneer je vooraf weet hoeveel geld je kunt lenen, kun je gericht beginnen aan de zoektocht naar een huis. Zo voorkom je dat je huizen gaat bezichtigen die te duur zijn. Op deze manier voorkom je eventuele teleurstellingen.

Tip 2: Bezichtig meerdere woningen

Voordat je een definitieve keuze maakt, bezichtig je altijd meerdere woningen. Bekijk ook woningen die niet gelijk in de smaak vallen. Het is ook een goed idee om woningen binnen verschillende prijsklassen te bekijken. Zo kun je de woningen goed met elkaar vergelijken. Dit zorgt ervoor dat je uiteindelijk een weloverwogen keuze maakt. Neem bijvoorbeeld een kijkje in een huisjes magazine om inspiratie op te doen.

Tip 3: Koop het huis waar jij je het beste bij voelt

Voor je op huizenjacht gaat, kun je het beste een wensenlijst opstellen. Zet de belangrijkste wensen boven aan de lijst. Deze lijst kun je eenvoudig als checklist gebruiken tijdens het bezichtigen van verschillende woningen. Vraag jezelf af welke dingen jij belangrijk vindt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ligging van de woning, het aantal slaapkamers, de grootte van de tuin, etc. Houd er rekening mee dat de meeste woningen niet aan alle eisen voldoen. Maak daarom een keuze uit jouw belangrijkste wensen.

Tip 4: Bekijk de mogelijkheden van de woning die je wilt kopen

Voor je daadwerkelijk een bod doet op een woning, is het belangrijk om te kijken naar de toekomstperspectieven van de woning. Bekijk bijvoorbeeld of het mogelijk is om aan te bouwen. Misschien is dit momenteel nog niet nodig, maar hier kan in de toekomst altijd verandering in komen.

Tip 5: Bekijk de buurt van de woning

Het is belangrijk om de buurt van de woning eens goed te verkennen. Maak op verschillende tijdstippen een rondje door de buurt om te kijken naar de parkeergelegenheid, eventuele overlast van hangjongeren of de drukte van verkeer. Je wilt natuurlijk wel in een veilige omging gaan wonen.

Tip 6: Neem de tijd om jouw droomhuis te vinden

Het kopen van jouw eerste huis is vaak erg spannend en een emotioneel proces. Zorg ervoor dat jouw emoties niet de overhand nemen tijdens het aankoopproces. Tuurlijk zullen er altijd emoties komen kijken bij het aankopen van jouw eerste woning, maar maak geen denkfouten bij het kopen van jouw eerste woning.

Tip 7: Blijf op de hoogte van ontwikkelingen

Zodra jij denkt jouw droomhuis te hebben gevonden, kun je polshoogte nemen bij de verkopende makelaar. Vraag of hij je op de hoogte houdt van ontwikkelingen rondom het huis. Denk hierbij aan biedingen van andere partijen of het uiterste moment van inschrijving. Zo kun jij hier op inspelen en je aankoopmakelaar inschakelen. Op deze manier kun je tijdig een hoger bod uitbrengen dan de andere geïnteresseerden.

Tip 8: Schakel hulp in van een makelaar

Bij de aankoop van je eerste woning komt een hoop kijken. Wil je zeker weten dat de aankoop van de woning vlot verloopt? Schakel dan de hulp in van een aankoopmakelaar. Deze weet waar jij allemaal rekening mee moet houden wanneer je een huis gaat aanschaffen. Zo kom je niet voor onverwachte dingen te staan. De makelaar zorgt uiteindelijk dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw droomwoning!

Je huis sneller verkopen door het juiste deurbeslag te halen

Deurklink

Ben jij van plan om te verhuizen? Of wil jij zo snel mogelijk winst maken op een huis dat je ooit hebt aangeschaft? Er bestaan allerlei methodes om een snelle verkoop van je woning te realiseren. Soms doe je dit voor een kleine verbouwing te kiezen of de interieur opzet te veranderen. Echter, een van de onderbelichte zaken die bij kunnen dragen aan een snelle verkoop van je woning, is het aanbrengen van het juiste deurbeslag. Hoe gaat dit precies in zijn werk? In deze blog leggen we dit graag aan je uit. Tevens leer je welke soorten deurbeslag het overwegen waard zijn hiervoor en waar je op dient te letten wanneer je op zoek bent naar deurbeslag om je huis sneller verkocht te krijgen.

Hoe deurbeslag een impact kan hebben op hoe snel jij je woning verkoopt

In de eerste plaats is het van groot belang om te duiden hoe deurbeslag precies een impact kan hebben op hoe snel jij je woning verkoopt. Mensen staan erom bekend snel een oordeel te hebben. Dit geldt ook voor het zoeken naar een nieuwe woning. Een van de eerste plekken van een woning die ze zowel zien als aanraken, is de deur van de woning. Wanneer het deurbeslag oud en niet meer zo functioneel is, is de kans groter geworden dat iemand niet zo enthousiast is over je woning op het eerste gezicht. Prachtig deurbeslag zoals een retro deurklink zorgt er echter voor dat dit probleem wordt vermeden en men je woning echt een kans geeft.

Welke soorten deurbeslag het overwegen waard zijn

Er bestaan vele soorten deurbeslag op deze wereld. Daarbij zijn er echter met name twee soorten deurbeslag die het overwegen waard zijn om je huis sneller te verkopen. Hieronder hebben we deze twee soorten voor je uitgelicht, zodat je zelf een beeld kunt vormen.

Deurklinken in donkere kleuren

In de eerste plaats is het goed om te kijken naar donkerkleurig deurbeslag. Denk hierbij aan zwart, bruin of zelfs metallic kleuren. Donkere deurklinken staan bekend om de rustige uitstraling en zorgen ervoor dat je woning er echt beter gaat uitzien. Daarnaast is het ook een stijlvolle keuze die kopers vaak op prijs stellen. Een donkere deurklink zoals een zwarte deurklink is daarom ook een geweldige optie om meer kopers voor je woning te interesseren.

Deurbeslag in een retro stijl

Een andere optie die je kunt overwegen, is het halen van deurbeslag in een retro stijl. Retro stijlen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en kunnen echt iets toevoegen aan de stijl van je huis. Er bestaan veel verschillende soorten retro deurbeslag uit om te kiezen en je kunt er zeker van zijn dat deze stijl voor een meer uniek uiterlijk zorgt. Dit geldt ook voor een modern huis, waar een retro deurklink voor een opvallende uitstraling en contrast kan zorgen.

Waar je op dient te letten met het vinden van het juiste deurbeslag

Verder is het belangrijk om te weten waar je precies op dient te letten wanneer je op zoek bent naar het juiste deurbeslag om je huis sneller verkocht te krijgen. Hieronder hebben we enkele aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.

De afwerking

Het eerste waar je op dient te letten, is de afwerking. De afwerking van het deurbeslag heeft namelijk bij een groot effect op de uitstraling van je woning. Kies daarom voor een afwerking die bij je woning en smaak past. Denk hierbij aan het type metaal, maar ook aan een afwerking die voor een meer luxe uitstraling zorgt.

Hoe betrouwbaar de aanbieder is

Ten tweede is het goed om te kijken naar hoe betrouwbaar de aanbieder is. Een van de meest essentiële elementen van het kopen van deurbeslag, is dat je weet dat je een betrouwbare aanbieder vindt die kwaliteit levert. Zorg er daarom voor dat je goed onderzoek doet naar de reputatie van de aanbieder zodat je er zeker van kunt zijn dat je deurbeslag van goede kwaliteit koopt.

Het design

Tot slot is het design van deurbeslag ook een zeer belangrijk aandachtspunt. Kies voor een design dat niet alleen bij je woning past, maar ook bij je stijl en smaak. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat het deurbeslag een unieke look aan je woning geeft en geïnteresseerde kopers de juiste eerste indruk krijgen.

Al met al heb je in deze blog alles geleerd over hoe deurbeslag jou kan helpen om je huis sneller verkocht te krijgen. Pas deze tips daarom zeker toe om succes te krijgen!

Wees creatief met steigerbuizen en koppelingen in huis – 8 ideeën

steigerbuizen

Heb je behoefte aan een upgrade van je huis dat zowel betaalbaar als mooi is? Zoek niet verder dan steigerbuizen en koppelingen! Met deze veelzijdige materialen kun je unieke, opvallende stukken maken tegen een fractie van de kosten die het zou kosten om iets soortgelijks in een winkel te kopen. Laten we 8 coole ideeën verkennen voor het gebruik van steigerbuizen en koppelingen in huis:

#1 DIY buizenstelling

Transformeer elke kamer met een op maat gemaakte DIY buizenstelling. Alles wat je nodig hebt, is wat timmerhout, buizen en flenzen om je eigen unieke boekenplank of entertainment ruimte te maken. Het beste deel? Je kunt de grootte en vorm van de steigerbuizen aanpassen aan de ruimte waar je mee werkt! 

#2 Gordijnroede 

Hang in enkele minuten een gordijnroede in industriële stijl op met behulp van pijpen, buiskoppeling en doppen. Hang lichtgewicht gordijnen op voor privacy of gebruik ze als decorstukken. Wees creatief met verschillende vormen en maten voor een extra mooi resultaat! Steigerbuis is een gemakkelijk te installeren optie die je in elke woonwinkel kunt vinden, waardoor het een goedkope keuze is voor iedereen die op zoek is naar een budgetvriendelijke en stijlvolle gordijnroede. Bovendien is het verkrijgbaar in verschillende maten voor elk raam, zodat je de flexibiliteit hebt om elke gewenste look in je huis te creëren. Koppelingen maken bochten in meerdere richtingen mogelijk, zodat je de buis zo kunt ontwerpen en vormen als je wilt, voordat je uiteindelijk je beslag en gordijnen toevoegt! Met een paar eenvoudige stukjes beslag geeft dit knutselproject zeker een persoonlijke touch aan je ramen!

#3 Vuurplaats

Als je ooit een vuurplaats voor buiten hebt willen hebben, maar geen fortuin wilt uitgeven aan een kant-en-klare, waarom bouw je dan niet je eigen vuurplaats? Verzamel wat steigerpijpen, snij ze in gelijke lengtes, las ze aan elkaar in een cirkel, wikkel het geheel in betonplaat voor extra duurzaamheid en voilà! Je hebt een vuurplaats voor buiten die nog jaren meegaat.

#4 Moderne koffietafel

Maak je eigen moderne koffietafel die ook dienst doet als opbergruimte door een oude houten pallet te zoeken en daar vier sets steigerbuizen (twee aan elke kant) aan te bevestigen met koppelingen en schroeven. Verf het wit of zwart voor een strakke afwerking! De perfecte aanvulling voor elke woonkamer of kantoorruimte.  

#5 Hangende plantenbak

Maak je eigen hangende plantenbak door twee stukken pijp aan elkaar te bevestigen met twee verbindingsstukken (één aan elke kant). Hang hem dan op waar je wat groen nodig hebt – boren of zagen is niet nodig! Voeg kleurrijke bloemen of planten toe voor een perfecte decoratie in elke hoek van je huis of tuin. 

#6 Kapstokken

Wist je dat steigerbuizen geweldige kapstokken zijn? Alles wat je nodig hebt, is een stuk buis dat stevig aan de muur is bevestigd (gebruik eventueel ankers) plus vijf sets ellebogen (twee aan elke kant) – nu heb je een plek om al je jassen, hoeden en andere accessoires op te hangen zonder al te veel ruimte in beslag te nemen. Ja, een kapstok maken van steigerbuizen en koppelstukken is een spannend doe-het-zelf project! Met wat gereedschap en wat creatief denken is het eenvoudig om een stijlvolle kapstok te maken die elke kamer een uniek karakter geeft. Als je geen steigerbuizen hebt, kun je ze gemakkelijk online of bij je plaatselijke bouwmarkt vinden. Je hebt ook wat koppelstukken nodig om de buizen in de gewenste vorm voor je kapstok aan elkaar te bevestigen. Dit project vergt minimale inspanning, maar grote resultaten

#7 Speelhuisje 

Wat is er spannender dan een speelhuisje maken voor onze kinderen met behulp van steigerbuizen en koppelstukken? Niet alleen is dit project gemakkelijk en leuk voor het gezin, maar het is ook een geweldige manier om onze kleintjes te leren over bouwen en uitvinden! Met wat creativiteit en vindingrijkheid kunnen we in ons eigen huis een magische ruimte creëren die urenlang vermaak oplevert. Je hoeft alleen maar stevige buizen en stevige koppelingen te kiezen om dit geweldige bouwwerk in elkaar te zetten en binnen no-time staat daar het perfecte speelhuisje in de achtertuin.

#8 Upgrade terras

En waarom voeg je niet wat spark toe aan je terrasmeubels door unieke krukjes te maken van steigerbuizen en koppelingen? Nogmaals – wees creatief met vormen (cirkels zijn altijd leuk!) voordat je het eindproduct overschilderd in levendige kleuren als geel of roze voor een opvallende aanvulling buiten je huis dit zomerseizoen!  

Zoals je hierboven kunt zien zijn er zoveel mogelijkheden als het gaat om het gebruik van steigerbuizen en koppelingen buiten het bouwen van constructies – ga vandaag nog creatief aan de slag door nieuwe manieren te vinden waarop deze materialen elke ruimte binnen of buiten je huis kunnen verbeteren! 

Met deze stylingtips zet je de verkoop van jouw huis in stroomversnelling

Stylingtips woonkamer

De huizenmarkt is de laatste jaren behoorlijk intens geweest. De afgelopen maanden merken we echter dat er een verandering plaats aan het vinden is. De huizen gaan niet meer over de toonbank als warme broodjes, en ook de rentes zijn aan het veranderen. Wanneer je jouw woning gaat verkopen, wil je natuurlijk dat dit proces voorspoedig verloopt. Potentiële kopers zijn vaak op zoek naar mogelijkheden in een woning. Maar ook het gevoel bij een woning speelt een grote rol bij het wel of niet maken van een 2e afspraak. Je krijgt immers maar één kans om kijkers omver te blazen. Zorg ervoor dat alles er piekfijn uitziet voor een bezichtiging. Met deze stylingtips zorg je ervoor dat jouw woning een streepje voor heeft op andere woningen uit de buurt.

Creëer een gezellige woonkamer

Het gevoel van thuiskomen is voor iedereen anders. Maar er zijn wel een aantal dingen die een huis sfeervol maken en die ervoor zorgen dat kijkers zich welkom en op hun gemak voelen. Hierbij kan je denken aan een aantal mooie, knusse kussens voor op de bank. Een prachtige kleurrijke bos bloemen voor op de eettafel, en kaarsen voor de sfeer. Zorg er wel voor dat het niet té wordt, want dat kan weer rommelig overkomen.

Zorg voor voldoende lichtinval

Een donkere woning wordt vaak als een minpunt gezien. Zorg er dus voor dat er zoveel mogelijk natuurlijk licht naar binnen kan schijnen. Maak de gordijnen open, trek de rolluiken omhoog en laat het licht zijn werk doen. Zorg er ook voor dat de ramen schoon zijn, zo oogt je huis ook lichter en schoner. Heb je de pech dat de bezichtigingen plaatsvinden op een donkere, druilerige winterdag? Zorg dan voor voldoende sfeerverlichting. Dit creëert een warm en knus gevoel op de donkere dagen van het jaar.

Fris de hele woning op

Voordat er potentiële kijkers je woning komen bezichtigen is het belangrijk om zelf met een kritische blik de woning te bekijken. Is de verf op bepaalde plekken vies of beschadigd? Overweeg dan om een nieuw likje verf op de muur te smeren. Het is een kleine investering maar zorgt voor een veel beter aanblik. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een opgeruimde en schone woning. Zorg ervoor dat er geen rommel in de hoeken ligt en maak de vloeren leeg en schoon. De badkamer dient natuurlijk goed gepoetst te zijn en een hoteluitstraling werkt hierbij positief. Hierbij kun je denken aan enkele shampoos en netjes opgevouwen handdoeken. Ook een opgeruimde keuken zorgt voor een verzorgde en nette uitstraling.

Zet meubels zo ruim mogelijk neer

Zorg ervoor dat je woning niet te vol gepropt is en dat je meubels ruim opstelt. Op deze manier oogt de ruimte een stuk groter. Potentiële kopers krijgen zo een goede indruk van de oppervlakte van de woning. Zorg er daarnaast voor dat je de woning zo neutraal mogelijk houdt. Haal overtollige decoratie weg en zorg dat het niet te vol staat. Heb je huisdieren? Dan is het aan te raden om spullen van huisdieren op te ruimen en het dier even naar de buren te brengen. Dit kan een afknapper zijn voor kopers.  

Denk ook aan buitenshuis

Het allereerste dat kijkers zien wanneer ze aankomen bij jouw woning is de voortuin. Zorg ervoor dat deze er netjes en verzorgd bij ligt. Heb je ook een achtertuin? Zet dan een leuke tuinset neer met een aantal gezellige kussens of dekentjes. Zo kunnen potentiële kopers meteen zien dat je hier heerlijk buiten kunt zitten in de zomermaanden. Vergeet niet dat de buitenruimtes net zo belangrijk zijn als de binnenkant van de woning.  

Investeer slim

Wil jij voordat je de woning in de verkoop zet nog investeringen doen om te zorgen voor een flinke waardevermeerdering? Zorg er dan voor dat je de juiste investeringen doet. De beste manieren om de waarde van een woning te verhogen is door te investeren in duurzaamheid & isolatie. Schilderwerk, kozijnen, het dak en de algehele afwerking van de woning. Het investeren in een badkamer of keuken zorgt voor minder waardevermeerdering omdat je hier ook te maken hebt met smaak. Misschien heeft de toekomstige bewoner wel een hele andere smaak dan jou en wordt die prachtige nieuwe keuken er zo weer uit gesloopt. 

Achterstallig onderhoud

Je kent het vast wel, van die kleine klusjes die veel te lang blijven liggen. Die kleine klusjes kunnen uiteindelijk zorgen voor achterstallig onderhoud waarbij er schade aan de woning ontstaat. Zorg ervoor dat de woning netjes onderhouden is en er geen verborgen gebreken zijn.

Meer opbergruimte creëren in je thuiskantoor doe je zo!

Thuiswerken heeft zo zijn voordelen: geen woon-werkverkeer, flexibele uren, en de mogelijkheid om in je pyjama te werken zijn er maar een paar. Maar zoals iedereen die thuis werkt weet, kan het ook lastig zijn om georganiseerd te blijven. Zonder een kantoormanager of iemand anders die je helpt je ruimte schoon en opgeruimd te houden, kan je thuiskantoor gemakkelijk rommelig en chaotisch worden. Hier zijn wat tips om meer opbergruimte in je thuiskantoor te creëren, zodat je geconcentreerd en productief kunt blijven terwijl je op afstand werkt. Laten we beginnen!

Gebruik verticale ruimte

Als je op zoek bent naar meer opbergruimte in je kantoor, waarom kijk je dan niet omhoog? Het gebruik van verticale ruimte is een geweldige manier om meer opslagruimte toe te voegen zonder kostbaar vloeroppervlak in te nemen. Als je hoge plafonds hebt in je thuiskantoor, gebruik dan die extra centimeters om dingen als vakkenkasten, boekenplanken en wandrekken op te bergen. Je kunt ook overwegen om een vide aan je kantoor toe te voegen. Deze extra ruimte kan gebruikt worden voor opslag of als werkplek. En als je echt weinig ruimte hebt, vergeet dan het opbergmeubilair niet. Boekenplanken en archiefkasten kunnen allemaal extra opslagruimte bieden terwijl ze toch relatief compact zijn. 

Gebruik opbergbakken

Opbergbakken zijn een van de beste manieren om kleine voorwerpen zoals paperclips en pennen te organiseren zonder al te veel ruimte in te nemen op je bureau of planken. Probeer doorzichtige bakken te gebruiken, zodat je gemakkelijk kunt zien wat erin zit zonder ze allemaal te hoeven openen. Deze bakjes kun je ook perfect in je vitrinekasten neerzetten! Denk ook meteen aan het labelen van je opbergbakken. Labelen is essentieel als het gaat om georganiseerd blijven; niet alleen geeft labelen je een idee waar alles in moet, maar het voorkomt ook verwarring over welke bak welk voorwerp bevat, omdat het duidelijk aan de buitenkant is gelabeld (wat het opbergen van dingen veel gemakkelijker maakt).

Hang organizers 

Een goed georganiseerd huis is de sleutel tot productiviteit en efficiëntie. En hang organizers zijn de perfecte manier om dat doel te bereiken! Ze maken het gemakkelijk om snoeren en kabels netjes opgerold te houden en papieren en documenten netjes gesorteerd. Ook heb je zo pennen, potloden en andere benodigdheden binnen handbereik. Bovendien maken ze bureauruimte vrij, zodat je je op je werk kunt concentreren. En als je niet werkt, helpen ze je thuiskantoor opgeruimd en georganiseerd te houden. Dus als je op zoek bent naar een manier om je productiviteit en efficiëntie te verhogen, overweeg dan te investeren in een paar hangkasten. 

Investeer in multifunctionele meubels

In plaats van meerdere meubels te kopen voor verschillende doeleinden (bijvoorbeeld een bureau om te schrijven, een stoel om te lezen), investeer in meubels die meerdere doelen dienen. Denk bijvoorbeeld aan een voetenbankje met opbergruimte of een verstelbaar staand bureau met laden in het onderstel, zodat je zowel stijl als functie in één meubel kunt maximaliseren. Te vaak is kantoormeubilair een bijzaak. Men investeert in een bureau en een stoel en houdt het voor gezien. Maar als je een meer efficiënte en stijlvolle werkplek wilt creëren, is het de moeite waard de tijd te nemen om meubilair te kiezen dat meerdere doelen dient. Een boekenplank kan ook gebruikt worden als kamerscherm. En een salontafel kan dienen als werkblad wanneer je die nodig hebt. Door te investeren in multifunctionele meubels kun je je ruimte optimaal benutten en een kantoor creëren dat zowel stijlvol als functioneel is.

Vergeet de hoeken niet

Hoeken worden vaak over het hoofd gezien als het gaat om het maximaliseren van opslagruimte, maar ze zijn een geweldige manier om gebruik te maken van anders ongebruikte gebieden in je thuiskantoor. Voeg hoek planken toe of hang zelfs manden aan de muur in deze hoekjes en gaatjes zodat ze niet ongebruikt blijven! Ook meteen een reden om je snoeren op te ruimen. Deze hoeven niet te verdwijnen in hoeken. Snoeren worden vaak over het hoofd gezien bij het organiseren van een werkruimte, maar ze kunnen kostbare ruimte in beslag nemen als je ze niet onder controle houdt! Door te investeren in snoer opbergers houd je de snoeren netjes en opgeruimd en maak je wat extra ruimte vrij op je bureau of vloer. 

Georganiseerd blijven is essentieel bij thuiswerken – niet alleen voor de productiviteit, maar ook voor je gemoedsrust! Met bovenstaande tips kun je binnen no-time meer opbergruimte creëren, zodat je je kunt concentreren op het doen van zaken in plaats van door stapels te zoeken naar wat je nodig hebt. Veel succes!

5 tips voor het creëren van sfeer in huis

Sfeer in huis tijdens de Kerst

Nu de donkere dagen voor Kerstmis officieel van start zijn gegaan, merk je dat het snel donker wordt in huis. Misschien is dit juist wel het moment waarop je ziet dat je woning wel wat extra sfeer kan gebruiken.

Het creëren van sfeer in je interieur is niet moeilijk, maar je moet wel even weten hoe je dat moet doen. Met de tips in dit artikel maak je van jouw woning, groot of klein, een gezellig en sfeervol geheel.

1. Warme kleuren op de muren voor meer sfeer

Als er iets is waarmee je direct zorgt voor sfeer in huis dan zijn het wel warme kleuren in je interieur. Of je nu in een oude herenboerderij zoals het Gerard Sanderink huis woont of wanneer je een appartement op drie hoog hebt; in beide gevallen kun je met warme tinten de boel net wat gezelliger maken. De grootte van je huis maakt dus helemaal niet uit.

Verf een of twee muren bijvoorbeeld in een warme kleur, zoals okergeel, terracotta of warm beige. Daarmee heb je direct meer warmte in je woonkamer, keuken of slaapkamer. Wil je geen andere kleur op de muren, maar wel meer sfeer? Met een plaid over de bank, kussens in de stoelen en andere woondecoratie in warme tinten kom je ook al een heel eind.

2. Schaf mooie dikke gordijnen aan in kleuren

Zelfs zonder het aanpassen van je huidige interieur kun je al een warmere inrichting krijgen. Hoe je dat doet? Simpel: door mooie dikke gordijnen aan te schaffen in een fijne kleur. Denk aan gordijnen van velours of fluweel of ga voor gordijnen die geen licht doorlaten. Dat soort gordijnen zijn meestal sowieso al gemaakt van een dikkere stof.

Wat ook leuk is, is om voor dergelijke gordijnen met een printje te gaan. Een rustig patroon kan je woonkamer of slaapkamer al een totaal andere look geven – en dat terwijl je verder niets aanpast. Wat mooi meegenomen is, is dat dikke gordijnen een isolerend karakter hebben. Daarmee kun je dus ook nog eens energie besparen, wat meer dan welkom is tijdens de huidige hoge energieprijzen.

3. Pas je verlichting aan naar warme lampen

Als er iets is dat veel invloed heeft op de sfeer in een ruimte dan is het wel verlichting. Hoe handig felle witte lampen ook zijn; erg gezellig is het niet. TL-verlichting is dus bijvoorbeeld zeker geen aanrader wanneer je een beetje sfeer in huis wilt hebben. Ga liever voor meerdere kleinere lampen dan voor één grote lamp om op meerdere plekken licht te hebben.

Let hierbij goed op de wattage van de lampen want des te hoger de wattage is, des te feller het licht is van de lamp. Voor sfeerlampen in de hoek van de kamer, naast de kast, op je bureau of naast de bank kies je dus liever voor lampen met een lagere wattage. Met dit soort verlichting zorg je direct voor een totaal andere sfeer in huis. Daarmee kom jij de donkere dagen wel door.

4. Kaarsjes aan voor meer sfeer in huis

Nu we het toch over verlichting hebben; wat dacht je van her en der een paar kaarsen in huis? Kaarsen, in verschillende formaten en kleuren, zorgen gegarandeerd voor sfeer in huis. Op een donkere ochtend of avond is het ontzettend gezellig wanneer je een paar kaarsjes aan hebt in je woonkamer. Daarbij staat een schaal met kleurrijke kaarsen sowieso al heel gezellig; ook wanneer ze nog uit zijn.

Het is niet voor niets het geval dat mensen dergelijke schalen vaak neerzetten wanneer ze foto’s moeten maken van een huis dat in de verkoop gaat. Dat werkt een beetje hetzelfde als het verhaal van de geur van gebakken appeltaart op het moment dat mensen komen kijken naar het huis. Kortom: vul je huis met kaarsjes voor wat extra warmte en verlichting tijdens de donkere dagen.

5. Meubels en accessoires van teddystof

Tot slot is er nog een eenvoudige manier om meer sfeer en warmte in je huis te krijgen, namelijk met behulp van meubels en accessoires en teddystof. Teddy is een materiaal dat we de laatste jaren steeds vaker in het interieur zien. Deze knuffelachtige stof was eerder vooral zichtbaar in fashion en accessoires, maar kan nu worden gekozen als stof voor banken, stoelen en zelfs kussens en plaids.

Teddy voelt heerlijk zacht aan en heeft ook de looks van een warm en sfeervol materiaal. Kies je voor wit, beige of bruin teddy dan creëer je automatisch een fijn sfeertje in je huis. Ook hierbij maakt het niet uit of je een groot Gerard Sanderink huis of een andere villa zoals een beroemdheid hebt of wanneer je in een rijtjeshuis woont; met de bovenstaande tips heb jij je huis binnen no time sfeervol gemaakt.

Tips voor het shoppen van eetkamerstoelen voor je nieuwe huis

Eetkamerstoelen

Gefeliciteerd met je nieuwe huis! Je bent vast zo enthousiast om er in te trekken en te beginnen met inrichten. Het is immers hét perfecte moment om iets te doen wat je altijd al wilde en het huis als een thuis te laten voelen. Een van de eerste dingen die je zult willen overwegen is hoe je je eetkamer gaat inrichten. Er zijn zoveel verschillende soorten stoelen verkrijgbaar dat het moeilijk kan zijn om te beslissen welke het beste werken voor jouw ruimte. Laten we eens een paar van je opties op een rijtje zetten! 

Gestoffeerde stoelen 

Gestoffeerde stoelen bieden comfort en stijl, waardoor ze perfect zijn voor lange gesprekken tijdens een diner met familie en vrienden. De bekleding kan in verschillende stoffen en kleuren worden geleverd, zodat je kunt kiezen wat het beste bij de eetkamertafel past. En als je er iets op morst, kun je ze gemakkelijk afvegen of met een vlekje schoonmaken. Gestoffeerde stoelen zijn er ook in verschillende vormen en maten, dus of je nu een grote of kleine eethoek hebt, er is vast wel een stoel die bij je past! 

Houten stoelen 

Als je een optie zoekt die lang meegaat zonder al te veel onderhoud nodig te hebben, dan is een houten eetkamerstoel een uitstekende keuze! Ze zijn er in klassieke ontwerpen die mooi staan bij elk type inrichting, maar ook een modern tintje kunnen geven als je kiest voor meer eigentijdse stijlen. Houten stoelen zijn ook ongelooflijk stevig, wat betekent dat ze niet snel zullen wiebelen of breken bij intensief gebruik – ideaal als je van plan bent vaak mensen op bezoek te laten komen! 

Metalen stoelen 

Voor wie iets strak en modern wil, zijn metalen stoelen misschien precies wat je zoekt. Metalen stoelen zijn ongelooflijk veelzijdig, want ze zijn er in verschillende stijlen. Ze zijn meestal ook licht van gewicht, waardoor ze gemakkelijk te verplaatsen zijn. Bovendien vergen metalen stoelen meestal minimaal onderhoud omdat ze niet zo vaak schoongemaakt of gepoetst hoeven te worden als andere materialen.  

Plastic stoelen

Plastic eetkamerstoelen hebben een lange weg afgelegd sinds ze voor het eerst op de markt kwamen, en er is een goede reden waarom ze nu zo in de mode zijn. Duurzaam, stijlvol en kosteneffectief. Deze stoelen zijn verkrijgbaar in vele kleuren, patronen en stijlen die gemakkelijk bij elk decor passen zonder te veel geld uit te geven. Bovendien zijn ze ook uiterst veelzijdig – geweldig voor zowel binnen als buiten! Je kunt ze niet alleen in je interieur gebruiken, maar hun weerbestendige materiaal maakt ze ook ideaal voor bijeenkomsten buiten – waardoor ze de perfecte keuze zijn voor in huis

Glazen stoelen

Glazen eetkamerstoelen zijn het toppunt van moderniteit! Niet alleen voegen ze een verfijnde stijl toe aan elke eetruimte, ze zijn ook licht en duurzaam. Je kunt er dus zeker van zijn dat je investering lang meegaat. De transparantie van glas is perfect om elke kamer ruimer te doen aanvoelen, omdat het het uitzicht niet te veel blokkeert. Om nog maar te zwijgen van alle complimenten die je zeker zult krijgen van verbaasde gasten die langskomen en deze glanzende juweeltjes rond je eettafel zien staan – luxe heeft er nog nooit zo goed uitgezien!

Welke eetkamerstoel past bij mij?

Het kiezen van de juiste eetkamerstoelen is een spannend onderdeel van de inrichting van je nieuwe huis! Er zijn een paar belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden bij je keuze – je zult aandacht willen besteden aan het uiterlijk van de stoel, maar ook aan praktische elementen zoals de grootte, de vorm en het materiaal. Bedenk hoeveel comfort je belangrijk vindt; grote stoelen met kussens kunnen comfortabel zijn voor langere maaltijden, maar nemen vaak nogal wat ruimte in beslag. Als je eenmaal weet welk type stoel het beste bij je ruimte en gewenste uitstraling past, is het gewoon een kwestie van er een te vinden binnen je budget die aan al je criteria voldoet. Zorg ervoor dat het iets is dat jaren meegaat, zodat je er vele diners met familie en vrienden van kunt genieten!

Welk type eetkamerstoel je ook kiest voor je nieuwe huis, het is belangrijk dat het past in het algemene ontwerpschema van de ruimte en dat het uitnodigend aanvoelt voor gasten (en jezelf). Als je online of in een meubelwinkel in de buurt gaat winkelen voor eetkamerstoelen, zorg er dan voor dat de stijl waar je oog op valt comfortabel genoeg is. Met deze tips in gedachten moet het vinden van de perfecte set eetkamerstoelen eenvoudig zijn! Veel succes!

6 tips voor het kiezen van de perfecte gordijnen voor je huis

Gordijn

Gordijnen zijn een essentieel onderdeel van elke woninginrichting. Ze bieden privacy, isolatie en een decoratief tintje aan onze belangrijkste ruimtes. Bij het kiezen van de perfecte gordijnen zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Hier zijn 6 tips om je te helpen de perfecte gordijnen voor je huis te kiezen! 

#1 Overweeg je behoeften

De eerste stap bij het kiezen van de juiste gordijnen is nadenken over welke functie ze moeten dienen. Ben je op zoek naar privacy? Wil je iets wat je ramen isoleert? Bij het kopen van een gordijn voor je huis zijn er tal van factoren te overwegen die je helpen de perfecte set te vinden. Je moet bedenken hoeveel natuurlijk zonlicht je in elke kamer ontvangt en/of dikkere gordijnen of verduistering zoals vitrage een prioriteit zijn. Als je je behoeften kent, kun je je opties beperken en het keuzeproces vergemakkelijken.

#2 Kies een stijl

Er zijn zoveel leuke stijlen om uit te kiezen – strepen, stippen, bloemen, modern en meer. Om de beste stijl voor je ruimte te vinden, moet je nadenken over de kamer zelf. Overweeg het thema van de ruimte en wat je wilt benadrukken of als centraal punt wilt hebben. Als je gebloemde muurkunst hebt, kies dan misschien een gordijn met vergelijkbare kleuren maar andere details. Een andere optie is om te kijken naar tinten en vormen die op verschillende manieren de aandacht trekken. Als je het perfecte gordijn hebt gevonden, vergeet dan niet de maten op te nemen voordat je het koopt, zodat je weet dat het perfect past zonder verrassingen!

#3 Meet zorgvuldig

Voordat je gaat winkelen voor gordijnen is het opmeten van de breedte en lengte van je raam cruciaal. Begin met het beoordelen van de hoogte en breedte van het raamkozijn, en beslis dan welke uitstraling je wilt creëren als de gordijnen zijn dichtgetrokken. Geef je de voorkeur aan een getailleerde, strakke uitstraling? Of wil je wat extra volume met plooien of poefs? Meet waar en hoe ver je de gordijnen wilt laten hangen, van plafond tot vloer of net onder het raamkozijn. De laatste stap is het meten van de afstand die je gordijnen moeten overspannen en dubbel controleren of alle maten kloppen. 

#4 Stof is belangrijk

De stof van je gordijnen kan het verschil maken als het gaat om kwaliteit en levensduur. Ten eerste, wat voor soort stof wil je – dun, lichtgewicht katoen of misschien iets warms en knus zoals fluweel? Beslis vervolgens of je een effen kleur of een patroon wilt. Denk ook na over de sfeer die je in de kamer wilt creëren: donkere stoffen zorgen meestal voor een formele uitstraling, terwijl lichte stoffen een ruimte vrolijker doen lijken. 

#5 Kies voor functionaliteit

Als je op zoek bent naar energie-efficiëntie, kijk dan uit naar speciale functies zoals thermische voering of verduisteringstechnologie die kunnen helpen je ruimte koel te houden in de zomer en warm in de winter! En Bedenk bij het kiezen van kleur en patroon hoe de gordijnen passen bij de rest van de inrichting van de kamer, zoals meubels, tapijten en ander textiel. Je wilt dat ze perfect aansluiten! 

#6 Blijf binnen het budget

Last but not least – blijf binnen het budget bij het uitzoeken van nieuwe gordijnen voor in je inboedel! Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen, maar onthoud dat er genoeg betaalbare opties zijn als je de tijd neemt om rond te shoppen! Begin dus eerst met het opmeten van het raam of de deuropening waar je ze wilt ophangen, zodat je een idee hebt van de grootte en de hoeveelheid stof die je nodig hebt. Onderzoek verschillende prijspunten door winkels online of persoonlijk te bekijken. Maar vergeet ook de kringloopwinkels niet – daar kun je misschien een geweldig gordijn vinden voor een fractie van de winkelprijs! Bekijk de materialen en eigenschappen van elke optie; zoek naar patronen, kleuren, texturen en lengtes die bij je wensen passen. Controleer tenslotte of de winkel kortingen of uitverkoop aanbiedt – vaak geeft het prijskaartje niet aan wat de prijs zou kunnen zijn als je vraagt naar goedkopere opties! 

Met deze 6 tips in gedachten is het vinden van de perfecte set gordijnen voor in je huis gemakkelijker dan ooit tevoren – dus vooruit, ga shoppen! Of het nu gaat om het toevoegen van extra isolatie of het verbeteren van je interieur – nieuwe raamdecoratie kan een grote impact hebben op elke ruimte. Dus, kies iets waar je van houdt en geniet ervan om die ramen te laten stralen! Voor zowel website-eigenaren als huiseigenaren is het vinden van mooie en toch functionele raam bekleding nog nooit zo eenvoudig geweest. Veel plezier met winkelen!

Waarom LED verlichting in nieuwe huizen de juiste keuze is

LED lampen

Als er iets is dat we de laatste jaren steeds vaker in (nieuwbouw)huizen zien dan is het LED verlichting, zoals LED spots en andere soort lampen. Dat is niet heel vreemd, want deze vorm van verlichting past ontzettend goed in deze moderne tijd waarin duurzaamheid een belangrijk onderwerp is. 

Zit je erover na te denken om ook te switchen naar LED verlichting in je woning? In dit artikel lees je meer over waarom dat een goed idee is voor zowel een huis waar je net naartoe bent verhuisd of een woning die je nog van plan bent te verkopen.

Lagere energiekosten door LED spots en andere LED lampen

Het grootste voordeel is zonder twijfel dat LED verlichting veel minder stroomt verbruikt dan gloeilampen en halogeenlampen. De meeste mensen weten dat al, maar wist je ook dat dit écht aanzienlijk scheelt? Met LED spots of LED lampen verbruik je tot wel 80% of 90% minder aan energie. 

Je kunt je dus wel voorstellen dat je daarmee flink wat geld bespaart op je energierekening. Dat is in tijden van torenhoge energieprijzen voor de meeste mensen in Nederland meer dan welkom. Je moet weliswaar even investeren in LED lampen, maar je hebt deze investering binnen korte tijd al terugverdiend. Dat heeft eveneens te maken met het volgende voordeel.

LED lampen gaan veel langer mee dan andere lampen

Wat je hier namelijk bij moet onthouden, is dat er een duidelijke reden is waarom LED verlichting over het algemeen iets duurder is dan bijvoorbeeld gloeilampen. Dat komt onder andere omdat ze veel langer gebruikt kunnen worden. Een LED lamp gaat namelijk gemiddeld tussen de 15.000 en 50.000 uur mee. Kijken we naar de levensduur van een gloeilamp dan zien we dat zo’n lamp gemiddeld 1.000 uur kan branden. 

Een halogeenlamp heeft een levensduur van 2.000 branduren en een spaarlamp gaat ongeveer 5.000 uur mee. Gebruik je een LED lamp ongeveer 6 uur per dag en de lamp gaat gemiddeld 30.000 branduren mee dan hoef je de lamp pas na 15 jaar te vervangen! Een gloeilamp met dezelfde branduren is na een half jaar al aan vervanging toe. In verhouding zijn LED lampen dus veel voordeliger.

Met oog op milieu is LED verlichting een goede keuze

Door die langere levensduur zijn LED lampen, zoals een LED TL buis of spots, ook veel beter voor het milieu. Je produceert minder afval, omdat je veel langer kunt doen met LED verlichting. Omdat de lampen ook nog eens veel minder energie verbruiken, draag je je steentje bij aan een betere wereld wanneer je voor LED verlichting gaat. Wat goed is om te weten, is dat steeds meer mensen duurzaamheid belangrijk vinden.

Ben je dus van plan om je huis te verkopen en zoek je nog naar een paar handige toepassingen die je wat extra geld kunnen opleveren dan is investeren in duurzaamheid zeker een goed idee. Naast het aanschaffen van LED verlichting kun je denken aan de overstap op zonnepanelen, het volledig laten isoleren van je huis en het switchen naar een volledig gasloos huis.

In alle soorten, maten en kleuren beschikbaar

Wat ook erg prettig is aan LED verlichting is dat er voor ieder soort interieur wel een passende lamp verkrijgbaar is. LED lampen komen namelijk in allerlei soorten en maten en zelfs in verschillende kleuren. Je hebt de keuze uit warme verlichting, maar ook uit allerlei kleurtjes of standaard witte verlichting. Daarbij geeft LED altijd direct licht en heeft geen tijd nodig om op te warmen.

Bij een spaarlamp merk je dat bijvoorbeeld al gauw; daar duurt het best even voordat de lamp in volle verlichting is. De verwachting is dat er in de toekomst nog veel meer mogelijk is met LED. Als je alleen nu al kijkt hoeveel soorten, kleuren en maten (armaturen) er beschikbaar zijn dan kan het alleen maar nóg beter worden in de toekomst.

LED lampen worden minder heet dan gewone lampen

Het grote nadeel van normale verlichting zoals halogeenlampen en gloeilampen is dat ze erg warm worden naarmate ze branden. Bij gloeilampen kan het zelfs voorkomen dat er donkere plekken ontstaan op de muur waar ze tegenaan staan (of op het plafond waar ze hangen). Dat is niet alleen zonde van je huis, maar zorgt ook voor een groter risico op brand. Dat past eigenlijk helemaal niet meer in deze tijd waarin brandveiligheid ontzettend belangrijk is.

Het is sowieso niet echt een prettig idee dat je jezelf kunt verbranden wanneer je zo’n lamp aanraakt. Met LED spots of andere verlichting hoef je je daar niet druk om te maken, omdat LED lampen koud blijven. Dat is handig voor iedere woning, maar in het speciaal voor gezinnen met (jonge) kinderen en voor mensen die op latere leeftijd nog op zichzelf wonen. LED spots en verlichting zijn kort samengevat een stuk veiliger dan alle andere lampen.

Creëer een luxe uitstraling in je huis

Luxe woning inrichting

Een luxe uitstraling in je huis: wie wil dat nou niet. In deze tekst laten wij jou precies weten hoe jij dit kunt doen. Bekijk hier alle luxaflex om van jouw woning een luxe huis te maken en om jouw gasten een tikkeltje jaloers te maken op jouw interieur.

Raamdecoratie voor de ramen

De meest effectieve manier om jouw huis er luxe uit te laten zien, is door gebruik te maken van raamdecoratie. Nee, we hebben het hier niet over stickers die je op je ramen plakt of stiften waarmee je figuurtjes tekent op je ruiten – we bedoelen hier dat je zonwering zoals shutters of jaloezieën ophangt. Mooie jaloezieën en shutters zijn een echte eyecatcher voor de mensen die je huis binnen komen. Deze raamdecoratie is ook nog eens volledig aan te passen aan het interieur van jouw huis. Of je nu veel gebruikmaakt van natuurlijke kleuren, zoals beige en bruin of juist een huis vol hebt met felle kleuren: raamdecoratie is in allerlei kleuren te krijgen, waardoor er voor ieder huis wel iets moois bij zit.

Shutters voor de ramen en deuren

Een van de beste manieren om je huis er direct luxueus uit te laten zien, is door shutters voor de ramen en de deuren te bevestigen. Shutters zijn klap- en raamluiken met horizontale lamellen. Deze hang je voor je ramen, zodat je de zon en warmte kunt tegenhouden. Een voordeel dat hierbij komt kijken is dat je ook nog eens de pottenkijkers kunt vermijden. Shutters zijn van verschillende materialen te krijgen. De meest bekende zijn van hout of kunststof. Shutters geven jouw huis een zeer luxe uitstraling en dat terwijl het eigenlijk zo iets simpels is. bekijk maatwerk om de shutters op maat te laten maken, zodat deze perfect passen op jouw ramen en deuren.

Een stijlvolle manier om jouw huis er luxe uit te laten zien

Shutters zijn dus dé perfecte raamdecoratie om jouw huis een luxe uitstraling te geven. Shutters zijn immers erg stijlvol en passen in erg veel interieurstijlen. Dit komt doordat de zonwering in veel verschillende kleuren te krijgen is. Bovendien kun jij bij het bestellen kiezen voor het materiaal dat jij mooi vindt. Kunststof is gemakkelijk schoon te maken, maar hout geeft weer meer karakter aan een interieur. Voor welk soort materiaal en voor welke kleur jij ook kiest: shutters plaatsen voor je ramen is de ultieme manier om jouw huis er mooi en luxe uit te laten zien.