Hier moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe woning!

Ben jij van plan om een nieuwe woning te kopen? Dan ben jij je ongetwijfeld al enige tijd aan het oriënteren. Waarschijnlijk loop je geregeld langs de etalage van makelaars in jouw omgeving om te kijken wat er zoal te koop staat. Daarnaast kun jij je natuurlijk ook tot het internet richten. Hier vind je tegenwoordig namelijk ook alle huizen die in jouw omgeving te koop staan. Bij het kopen van een woning ga je natuurlijk niet over één nacht ijs. Je wilt immers geen kat in de zak kopen. Wil jij geen spijt krijgen van de aankoop van jouw nieuwe woning? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou hieronder namelijk waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe woning!

Lekkages

Wil je een oude woning kopen? Reken er dan goed op dat er behoorlijk wat onderhoud uitgevoerd moet worden. Inspecteer de woning altijd goed voor jij een bod uitbrengt. Er kan namelijk sprake zijn van een aantal gebreken. Zo is een oude woning bijvoorbeeld sneller gevoelig voor lekkages. Controleer het huis hier dan ook altijd goed op. Kijk onder meer naar de staat van het dak en de dabbedekking. Is de dakbedekking oud en oogt deze fragiel? Dan is de kans op een lekkage behoorlijk groot. Kijk vooral ook naar het plafond. Mogelijk zijn hier een aantal vochtplekken te zien. Deze vochtplekken duiden vaak op een lekkage in het plafond.

Hoe zit het met de isolatie?

Nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig standaard goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw ontbreekt het nog geregeld aan goede isolatie. Zo zijn sommige woningen in ons land bijvoorbeeld nog voorzien van enkel glas. Dit isoleert natuurlijk een stuk minder dan dubbel glas. Daarnaast is er nog lang niet altijd dakisolatie aanwezig. Hoe minder isolatie er aanwezig is, des te meer bent u kwijt aan stookkosten. De warmte ontsnapt namelijk een stuk sneller. Wilt u dit voorkomen? Dan moet u dus zelf nieuwe en/of betere isolatie aanbrengen.