Tips voor het aanschaffen van een kokendwaterkraan

Kokendwaterkraan

Je kent de reclames vast wel, waarbij er allerlei schalen en kannen onder een multifunctionele kraan worden geschoven. De één haalt fris koud water voor de bloemen uit de kraan, de ander fris bruisend water en een derde, vierde en vijfde vooral kokend water. Voor een kopje thee, om de pasta te koken of om tomaten te wellen. Dit kan alleen met een multifunctionele kokendwaterkraan. Is dat je teveel, dan kun je altijd kiezen voor een enkele kraan die alleen kokend water biedt. Voordat je een dergelijke kraan aan gaat schaffen is het dus goed om eerst over te gaan op kokendwaterkranen vergelijken.

Prijskaartje

Aan een kokend water kraan kan een aardig prijskaartje hangen. Dit ligt enerzijds aan het merk, anderzijds aan de mogelijkheden die je uit de kraan wil halen én de bijpassende boiler. Een van de meest bekende merken is uiteraard de Quooker kraan, daarnaast heeft sanitairspecialist Grohe een mooie assortiment. Dat geldt tevens voor merken Selsiuz en Dekker. Welk merk je ook kiest, de startprijs voor een kokendwaterkraan begint bijna altijd rond de € 600 euro en kan oplopen tot zo’n € 3500 euro. De prijzen hebben vaak te maken met de uitvoering en design van de keukenkraan. Daarom is het goed om voor jezelf een wensenlijstje te maken qua kleur, wat de kraan moet kunnen en natuurlijk wat je er maximaal aan uit zou willen geven.

Verschillende soorten

Er zijn dus verschillende soorten kranen voor kokend water verkrijgbaar. Door te vergelijken vind je al snel de beste die aansluit bij je behoeftes. Naast het feit dat er kranen zijn die dus zowel heet als koud water als zelfs bruisend water kunnen verzorgen, wil je natuurlijk ook iets wat past bij je keuken. Dit type kraan is er in verschillende vormen en maten. Zo is er altijd een kraan die perfect past bij de stijl van je keuken, want het oog wil natuurlijk ook wat.

Boiler

Ga je een nieuwe keukenkraan kopen met kokend water functie, dan is het goed om te kijken of je er apart een boiler bij moet kopen. Deze boiler is bijvoorbeeld geschikt om extra koud water of bruisend water te creëren. Soms heb je een boiler nodig om het water te kunnen verhitten. Dit is per type en merk kraan anders en staat duidelijk vermeld in de specificaties. Is dit reservoir of boiler niet bij de prijs inbegrepen, dan heb je dus extra budget nodig. Let hier dus op bij de aanschaf van de nieuwe, multifunctionele waterkraan.

Verbruik controleren

In de strijd waterkoker vs. kokend waterkraan zijn er verschillende voor- en nadelen voor beide te noemen. Zo verbruikt een waterkoker minder stroom, want de boiler voor de kokend waterkraan staat altijd aan. Deze kun je overigens uitzetten als je op vakantie gaat – dat scheelt weer in het energieverbruik. Maar een kraan voor kokend water verbruikt veel minder water; het water is namelijk meteen heet en je hebt nooit te veel. Bij een waterkoker gooi je nog wel eens water weg. En dat is ook weer zonde. Gemiddeld heeft men berekend dat een kokendwaterkraan zo’n € 18 euro per jaar extra op de energierekening verbruikt. De kranen voor kokend water worden echter wel steeds energiezuiniger. Bovendien is besparen op water heel duurzaam. Ga je overigens het kokende water uit de kraan gebruiken om te koken, dan bespaar je weer meer energie voor het fornuis. Want water aan de kook brengen, kost tijd en dus energie. De keuze voor een dergelijke kraan hangt dus af van vele factoren. Het is aan jou wat in dit geval het zwaarste weegt.

Makkelijk zelf te installeren

Net als het aanleggen van een nieuwe PVC vloer in de keuken, is het installeren van een kokendwaterkraan ook gemakkelijk zelf te doen. De kranen worden altijd geleverd met stap-voor-stap-instructies voor de installatie. Daarnaast zijn er online bij het merk vaak installatiefilmpjes te vinden. Wil je liever niet zelf de kokend waterkraan aansluiten, dan kun je altijd een installateur inhuren.

Er zijn verschillende kranen te koop die je instant van kokend water kunnen voorzien. Van modern design tot kranen die niet misstaan in een landelijke keuken. Drink je veel thee, dan gaat een kokendwaterkraan je veel plezier bieden. En er zijn nog tal van andere mogelijkheden om gebruik te maken van het kokend hete water. Omdat het nogal een aanschaf kan zijn, is het heel verstandig om goed de verschillende kranen met elkaar te vergelijken op gebied van prijs, verbruik, mogelijkheden en jouw wensen.

Drie tips om meer voor je huis te ontvangen tijdens de verkoop! 

Houtenvloer woning

Natuurlijk wil je het huis voor een zo hoog mogelijke prijs op de markt zetten. Om dat te bereiken kun je verschillende werkzaamheden zelf verrichten, zonder tussenkomst van een aannemer of vastgoedhandelaar. 

De eerste tip tel ik niet eens mee, want die is eigenlijk zo logisch. Maak je huis grondig schoon!  

De tweede tip is belangrijker, de vloerbedekking, investeer in de vloerbedekking. 

De nieuwe eigenaar ziet de kleine vlekken in het tapijt op de gang toch niet, denk je. Maar ik denk van wel. Jij en je medebewoners zijn gewend aan de vlekjes, je kent de geschiedenis ervan, weet hoe ze ontstaan zijn. De kandidaat-koper heeft die voorkennis niet. 

Weghalen

Vloerbedekking, zoals tapijten, vloertegels en lopers kun je beter weghalen. Behandel de onderliggende vloer. Met een schuurbeurt en een laag blanke lak als het hout is, en er nog goed uitziet.  

Maar als dat niet het geval is moet je grondigere maatregelen nemen. De vloer egaliseren door het aanbrengen van MDF-platen en een nieuwe, houten vloer. Het lijkt een grote en onnodige uitgave, maar vergeet niet dat het de prijs kan bepalen voor je huis. Het is ook iets wat je al kunt doen voordat je definitief besluit je huis te verkopen. Je zou de investering dus over enkele jaren kunnen verspreiden. 

Ook de tweede, serieuze tip is logisch 

Verzorg de tuin voor en achter het huis. Let daarbij op het gazon. Maak dat niet te groot. Het is makkelijk aan te leggen, maar een groot gazon kan nieuwe kopers afschrikken, het onderhoud is wel veel werk. 

Leg liever een klein stukje waterwerk aan. Een vijvertje met een fontein is leuk, schoon en ziet er goed uit. Bovendien leidt het af van wat minder geschikte details in je tuin.  

Het is de bedoeling dat je ruimte schept in je huis en in je tuin 

Haal gewoon weg wat niet meer nodig is. Mijn derde tip is een extensie van de eerste, gratis tip, ruim op en maak schoon.  

Die gangkast, die je nodig had omdat de kastruimte op de slaapkamers niet voldoende was. De nieuwe koper kan beter zelf bepalen hoeveel opslagruimte hij nodig heeft in zijn nieuwe huis. 

Bijna alle kasten en meubels kun je beter weghalen, voor er kopers komen kijken. Dat geeft de kopers niet alleen het gevoel een groter huis te kopen dan het werkelijk is, het geeft tegelijk een beter overzicht van het hele huis. 

Sla de ongebruikte meubels ook niet op in de garage of de schuur 

 Als je het huis wilt verkopen kun je beter een opslagbox of een container huren, om daarin die meubels en andere spullen een tijdelijk plekje te geven. Dat is ook makkelijker wanneer je gaat verhuizen. 

Het algemene advies blijft; maak schoon, ruim op en breng achterstallig onderhoud naar een actuele stand. En wees niet bang voor investeringen, je verdient ze snel weer terug bij de verkoop. 

Je woning opknappen

Woning opknappen

Je woning is erg belangrijk voor de meeste mensen. Het is de plek waar jij jezelf moet kunnen zijn en de plek waar je jezelf thuis moet voelen. Uiteindelijk zal je een woning moeten opknappen. Dit kan zijn omdat je bent verhuisd en de woning nog in een oude staat is, maar dit kan ook zijn omdat je jouw eigen woning niet meer zo mooi vindt. Het beste is om te gaan bekijken hoe je de woning voor jezelf weer als thuis kan laten voelen. De woning opknappen kan een leuke uitdaging zijn. 

Waar begin je?

De eerste vraag die je jezelf zal moeten is waar je gaat beginnen. Wat is de beste optie om mee te beginnen wanneer je een woning gaat opknappen. Het makkelijkste is om te beginnen bij de muren en de vloeren. Dit zijn erg grote onderdelen. Zo kun je gaan bepalen of je de muren wilt verven of een vloer wilt vervangen. Als dit het geval is, kan dit bovenaan je to-do lijstje komen te staan. 

Bij de muren en de vloer moet ook worden gedacht aan voordeuren. De meeste mensen vergeten dit onderdeel vaak, omdat dit aan de buitenkant van je huis zit. Maar aan de binnenkant is de voordeur ook zichtbaar. De voordeur moet je een gevoel geven van thuis, want dit is het eerste deel wat je ziet als jij je woning binnen loopt. 

Moet je alles veranderen voor een opknap beurt?

Wanneer je de vloer wilt aanpakken, betekent dit niet direct dat je de muren ook moet aanpakken. Misschien wil je erg graag één van de pvc vloeren graag opnieuw leggen. Dan hoef je er niet voor te kiezen om ook alle muren direct aan te pakken. Het is een kwestie van kijken wat jezelf verstandig vindt om aan te pakken en waar je op dat moment het budget voor hebt. Dit kan per persoon en per woning verschillen. 

Het opknappen van je woning hoeft niet altijd in één keer te gebeuren. Je kan ervoor kiezen om het in delen te doen. Voor jezelf is het handig om te bekijken wat er wel en niet veranderd moet worden om je weer thuis te voelen. Soms helpt het alleen al om het interieur iets aan te passen. Dit kan er al voor zorgen dat de woning er een stuk gezelliger uit ziet. 

Een budget bepalen

Voordat je begint met het opknappen van je woning of een deel van je woning, is het verstandig om een budget vast te stellen. Op die manier kun je voorkomen dat je iets niet kan waarmaken wat jezelf wel graag zal willen. Je kan een ruim budget opstellen, zodat je zeker weet dat je genoeg hebt om je huis op te knappen. 

Niet iedereen werkt met een budget. Sommige mensen vinden het fijn om gewoon naar de winkel te gaan en alles te kopen. In de meeste gevallen valt dit niet aan te raden, omdat je dan vaak veel meer uitgeeft dan dat daadwerkelijk nodig zal zijn.

Klik pvc vloer zelf leggen

PVC vloer visgraat

Je pvc vloer zelf leggen

Click pvc vloeren zijn pvc tegels die tegen elkaar aan geklikt worden. De vloer heeft de goede eigenschappen van de gebruikelijke pvc ( zoals duurzaamheid en waterbestendigheid maar ook warmte. Een voordeel is de gemakkelijke en snelle installatie. In dit artikel zullen we alle meest populaire vragen over je pvc vloer zelf leggen beantwoorden, zodat je kunt weten of deze geschikt voor jou is.

Hoe wordt click pvc geïnstalleerd?
Click pvc vloeren hebben hun benoeming te danken aan hoe ze werken. Ze hebben een kliksysteem. Hierdoor kan de vloer makkelijk in elkaar kan worden gezet.

Zijn Vinyl Click-vloeren waterdicht?
Ja! Eigenlijk zijn vrijwel alle vloeren van pvc, of ze nu click pvc of gelijmd zijn, volledig waterdicht. Ze zijn zodoende een zeer goede en veilige keuze, met name voor keukens en badkamers.

Hoe herken je een click pvc vloer?
Zoals je maar wenst! Het oppervlak van click pvc vloeren heeft een laag met een zeer echt ogende foto van elk denkbaar vloermateriaal. Hierdoor kan je click pvc vloer eruitzien als alles wat je wilt. Bijvoorbeeld donker hout. Maar ook een lichte steen of iets anders ertussenin. Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer, begin je je misschien overweldigd te voelen – met zoveel soorten vloeren om uit te kiezen, hoe kies je dan de optie die bij jouw levensstijl en huis past? Pvc plankenvloeren worden om verschillende redenen snel een favoriet onder huiseigenaren, zoals deze:

1. Waterdicht.
Waterdichte pvc planken kunnen overal worden gebruikt, maar ze zijn vooral ideaal voor ruimtes zoals keukens, badkamers en kelders. Van onbedoeld morsen tot rotzooi van huisdieren, de zorgeloze pvc planken houden je vloer beschermd tegen vocht.

2. Realistische afbeeldendingen.
Misschien is een van de grootste aantrekkingskracht van klik pvc de vele verschijningsvormen die het kan aannemen. Patronen, kleuren en texturen die worden gebruikt om vinylplanken te maken, zijn uiterst authentiek en geven je vloeren de look en feel van het echte spul.

3. Gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.
Zoals bij elk type vloer, moet pvc af en toe worden schoongemaakt. Dit geldt vooral als het wordt gebruikt in een gebied met veel verkeer, maar gelukkig zijn ze gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Om je pvc planken er als nieuw uit te laten zien, gebruik je een bezem, stofzuiger of microvezelveger om ze snel op te ruimen. Voor een diepere reiniging zijn een vochtige dweil en een milde reiniger voldoende. Als bonus is waxen niet nodig. Bovendien hebben pvc plankenvloeren een beschermende slijtlaag waardoor ze hun glans jarenlang behouden.

4. Extreem duurzaam.
pvc plankenvloeren zijn gemaakt om op te leven. Het krast, deukt of vlekt niet gemakkelijk, waardoor het kind- en huisdiervriendelijk is. Dankzij de duurzame kwaliteiten van pvc kun je deze vrijwel overal in huis plaatsen.

5. Veel variatie.
Van hout tot marmer, steen, decoratieve tegels, parket, overlappingen en beton, je keuzes voor vloeren zijn vrijwel onbeperkt. Je zult niet alleen gemakkelijk een vloer kunnen vinden die je leuk vindt en die past in je gewenste interieurstijl, het kan ook zijn dat je moeite hebt om slechts één favoriet te kiezen.