De voordelen van vloerverwarming op een rijtje

Een groot deel van de woningen in Nederland wordt verwarmd door middel van radiatoren. Toch kiezen steeds meer mensen ervoor om over te stappen op vloerverwarming. De radiatoren zijn in dat geval overbodig. Hierdoor hoeft u ze ook niet langer aan uw muur te hebben. Dit levert u niet alleen extra ruimte op, maar uw woning ziet er ook een stuk strakker uit. Hier houdt het echter niet bij op. Vloerverwarming heeft namelijk nog veel meer voordelen. Wij lichten de belangrijkste voor u uit in deze tekst.

Meer comfort, minder energieverbruik

Het grote voordeel van vloerverwarming is dat het een stuk meer comfort biedt dan radiatoren. De warmte stijgt namelijk op vanaf de vloer. Hierdoor wordt een ruimte gelijkmatig verwarmd. Bij radiatoren is het alleen rond de radiator zelf warm. Hierdoor moeten radiatoren harder werken om een ruimte warm te krijgen. Hier moet meer energie voor gebruikt worden. Vloerverwarming is dus niet alleen comfortabeler, maar ook nog energiezuiniger dan radiatoren.

Uw woning wordt meer waard

Twijfelt u nog om vloerverwarming te laten plaatsen? Dan moet u weten dat uw woning hierdoor meer waard wordt. Wanneer u voorlopig nog niet van plan bent weg te gaan, heeft u hier niets aan. Op de lange termijn is dit mogelijk wel het geval. Dit geldt ook wanneer u verwacht binnenkort te gaan verhuizen. Het is weliswaar een flinke investering, maar op de lange termijn kunt u het zeker terugverdienen!

Laat vloerverwarming plaatsen

Heeft u nog geen vloerverwarming, maar wilt u dit wel? Doe dan een beroep op een professional. Ga nooit zelf vloerverwarming plaatsen wanneer u hier geen ervaring mee hebt. U hoeft maar een klein dingetje verkeerd te doen en u kunt niet genieten van alle voordelen van vloerverwarming. Bij een verkeerde aansluiting werkt de vloerverwarming bijvoorbeeld niet. Ook kan er een lekkage ontstaan wanneer het leidingwerk onder uw vloer niet juist geplaatst wordt. Laat vloerverwarming daarom plaatsen door iemand die er verstand van heeft.