Voeg extra sfeer toe aan jouw leefruimte met een vloerkleed

Vloerkleden

Elke ruimte wordt ineens een stuk gezelliger met een leuk vloerkleed. Het kleedt de ruimte niet enkel aan, een vloerkleed voegt ook kleur, definitie en warmte toe aan je interieur. Of je nu op zoek bent naar een vloerkleed dat de kamer tot één geheel vormt of juist naar een opvallend statement item, het kan soms een hele zoektocht zijn om de perfecte match te vinden. Voor welke vorm, grootte, materiaal en kleur moet je gaan en waar moet je zoal rekening mee houden? Wij helpen je in 5 stappen op weg naar het vloerkleed van jouw dromen.

In 5 stappen naar het vloerkleed van jouw dromen

Er zijn enkele dingen waar je best even bij stilstaat voor je overgaat tot aankoop van een vloerkleed. Vloerkleden zijn er in alle soorten maten, kleuren en materialen en voor elke interieurstijl is er wel een leuke match te vinden.

  1. Klein, middel of groot?

Eén van de eerste vragen die je jezelf moet stellen voordat je enthousiast aan het shoppen gaat, is in welke kamer het vloerkleed zal komen liggen. Afhankelijk van het antwoord op deze vraag, kan je een inschatting maken van welke grootte het tapijt mag zijn. Het is een echte doorn in het oog als een vloerkleed te klein of te groot is voor de ruimte. Wil je graag een vloerkleed in de woonkamer, dan ga je best voor een groter exemplaar dat de ruimte vult. Het ziet er erg leuk en knus uit als de woonkamermeubels op het tapijt gezet worden, maar het is ook leuk als de bank het vloerkleed afgrenst. Hoe dan ook, een groot of medium exemplaar is een goede keuze voor de woonkamer of leefruimte. Wil je graag een tapijt in de slaapkamer of badkamer, dan reikt doorgaans een iets kleiner formaat.

  • Welke vorm mag het zijn?

Gaat jouw voorkeur uit naar een rechthoekig, vierkant of rond exemplaar? Werp even een blik op de kamer waar het tapijt zal komen te liggen. Hoeveel ruimte is er beschikbaar en hoe ziet deze ruimte eruit? Door te kijken naar de beschikbare ruimte wordt deze vraag meestal al opgelost. Een rond vloerkleed kan heel mooi zijn in een grote ruimte met veel plaats, maar komt minder tot zijn recht in een kleine ruimte.

  • Kleuren en prints

Een ander belangrijk punt is het kleurenschema van de kamer waar je het tapijt wilt leggen. Je gaat best voor een vloerkleed dat de bestaande kleuren in de ruimte aanvult en niet een dat ermee botst. Als de ruimte overwegend neutraal is, kan je dan weer wel een extra beetje leven toevoegen doormiddel van een tapijt in een leuke kleur of print. Als de kamer al vrij levendig is, kies je best voor een meer ingetogen tapijt om de ruimte niet te overweldigen.

  • Een vloerkleed voor elke levensstijl

Bij het kiezen van een vloerkleed is het ook belangrijk rekening te houden met jouw levensstijl. Als je samenwoont met kinderen of huisdieren, wil je iets duurzaam en daarbij een gemakkelijk schoon te maken tapijt. Een laagpolig vloerkleed gemaakt uit synthetische vezels is een goede optie voor gezinnen of personen met huisdieren. Is je huis iets veiliger en bewaard van ongelukjes en huisdierenhaar, dan kan je gaan voor een luxueus of delicaat exemplaar, zoals een zijden of vintage tapijt.

  • Passend in jouw interieur

Als je alle bovenstaande vragen beantwoord hebt, krijg je een idee welk soort vloerkleed in jouw interieur past. Deins echter niet terug om voor een iets gewaagder tapijt te gaan dat in het oog springt. Dit seizoen zijn de vloerkleden met een print, gaande van vintage, Perzisch, Kelim tot Bohemian weer helemaal in. En het beste is: ze passen bij elk soort interieur. Of je nu een liefhebber bent van een strakke en moderne stijl of net een eclectisch interieur, een vloerkleed met een print is een echte blikvanger in huis.

Shoppen maar!

Het kiezen van het perfecte vloerkleed voor jouw leefruimte, slaapkamer of kantoor hoeft niet moeilijk te zijn. Als je deze vijf stappen in gedachten houdt bij het uitkiezen van een vloerkleed, vind je binnen geen tijd het vloerkleed van je dromen. Heb je door deze blog zin gekregen om te gaan shoppen? Maak het jezelf dan lekker gemakkelijk en neem een kijkje op de website van vloerkleden specialist ikwilvloerkleden.nl en bestel het vloerkleed van jouw dromen zo vanuit je zetel. Zij zorgen voor gratis verzending, retour én het perfecte vloerkleed voor in jouw huis.

Drie tips om meer voor je huis te ontvangen tijdens de verkoop! 

Houtenvloer woning

Natuurlijk wil je het huis voor een zo hoog mogelijke prijs op de markt zetten. Om dat te bereiken kun je verschillende werkzaamheden zelf verrichten, zonder tussenkomst van een aannemer of vastgoedhandelaar. 

De eerste tip tel ik niet eens mee, want die is eigenlijk zo logisch. Maak je huis grondig schoon!  

De tweede tip is belangrijker, de vloerbedekking, investeer in de vloerbedekking. 

De nieuwe eigenaar ziet de kleine vlekken in het tapijt op de gang toch niet, denk je. Maar ik denk van wel. Jij en je medebewoners zijn gewend aan de vlekjes, je kent de geschiedenis ervan, weet hoe ze ontstaan zijn. De kandidaat-koper heeft die voorkennis niet. 

Weghalen

Vloerbedekking, zoals tapijten, vloertegels en lopers kun je beter weghalen. Behandel de onderliggende vloer. Met een schuurbeurt en een laag blanke lak als het hout is, en er nog goed uitziet.  

Maar als dat niet het geval is moet je grondigere maatregelen nemen. De vloer egaliseren door het aanbrengen van MDF-platen en een nieuwe, houten vloer. Het lijkt een grote en onnodige uitgave, maar vergeet niet dat het de prijs kan bepalen voor je huis. Het is ook iets wat je al kunt doen voordat je definitief besluit je huis te verkopen. Je zou de investering dus over enkele jaren kunnen verspreiden. 

Ook de tweede, serieuze tip is logisch 

Verzorg de tuin voor en achter het huis. Let daarbij op het gazon. Maak dat niet te groot. Het is makkelijk aan te leggen, maar een groot gazon kan nieuwe kopers afschrikken, het onderhoud is wel veel werk. 

Leg liever een klein stukje waterwerk aan. Een vijvertje met een fontein is leuk, schoon en ziet er goed uit. Bovendien leidt het af van wat minder geschikte details in je tuin.  

Het is de bedoeling dat je ruimte schept in je huis en in je tuin 

Haal gewoon weg wat niet meer nodig is. Mijn derde tip is een extensie van de eerste, gratis tip, ruim op en maak schoon.  

Die gangkast, die je nodig had omdat de kastruimte op de slaapkamers niet voldoende was. De nieuwe koper kan beter zelf bepalen hoeveel opslagruimte hij nodig heeft in zijn nieuwe huis. 

Bijna alle kasten en meubels kun je beter weghalen, voor er kopers komen kijken. Dat geeft de kopers niet alleen het gevoel een groter huis te kopen dan het werkelijk is, het geeft tegelijk een beter overzicht van het hele huis. 

Sla de ongebruikte meubels ook niet op in de garage of de schuur 

 Als je het huis wilt verkopen kun je beter een opslagbox of een container huren, om daarin die meubels en andere spullen een tijdelijk plekje te geven. Dat is ook makkelijker wanneer je gaat verhuizen. 

Het algemene advies blijft; maak schoon, ruim op en breng achterstallig onderhoud naar een actuele stand. En wees niet bang voor investeringen, je verdient ze snel weer terug bij de verkoop. 

4 voordelen van een vloerkleed in jouw interieur

Laminaat, gietvloer, parket, vloertegels, linoleum, tegenwoordig zijn er eindeloos veel mogelijkheden om jouw vloer te bekleden. Een vloer gaat voor een langere tijd mee in jouw woning, waardoor het belangrijk is om de juiste vloer te kiezen. Welke keuze het uiteindelijk ook wordt, uiteindelijk zorgt het vloerkleed ervoor dat er meer warmte gecreëerd wordt en dat jouw interieur een persoonlijke uitstraling heeft. Pas als je voor een vloerkleed gekozen hebt komt het interieur eigenlijk tot leven. Daarnaast zitten er ook nog andere voordelen verbonden aan een vloerkleed. Welke dat zijn, lees je hieronder.

1.     Warmte en persoonlijkheid

Zoals we hierboven al kort even genoemd hebben zorgt een vloerkleed voor meer warmte en persoonlijkheid in huis. Hierbij geldt de vloerbekleding vaak als basis. De kleur van de vloer bepaald namelijk welke kleur vloerkleed er het beste bij past. Vaak zijn de meubels ook afgestemd op de kleur van de vloer, waardoor het makkelijker is om een vloerkleed te kiezen. Je kunt zelf kiezen welke kleur je het mooist bij jouw interieur vindt staan. Vaak staat bij een donker interieur een lichter vloerkleed mooier. Andersom geldt hetzelfde. Heb je een rustig of juist modern interieur? Dan kun je kiezen voor een vloerkleed in een mooie, warme kleur.

2.     Meer eenheid in huis

Een ander voordeel van een vloerkleed is dat je meer eenheid binnen het interieur kunt creëren. Door een vloerkleed onder het meubilair te leggen zorg je er namelijk voor dat de meubels met elkaar verbonden worden en één geheel creëren. Denk hierbij aan een vloerkleed onder de bank of onder de eettafel.

3.     Voor iedereen een geschikt vloerkleed

Doordat er zo veel keuze is tussen de verschillende kleuren en patronen zit er eigenlijk altijd wel een vloerkleed tussen dat jij mooi vindt. Kijk bijvoorbeeld eens op Volero. Hier vind je een ruim aanbod aan vloerkleden in alle soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld voor een vintage vloerkleed kiezen voor een vintage effect of juist voor een jute vloerkleed om meer warmte toe te voegen.

4.     Lekker zacht voor de voetjes

Nog een voordeel van een vloerkleed is dat deze heerlijk zacht aanvoelt onder voeten. Hierdoor is een vloerkleed ideaal om op de lopen en voor kinderen om op te spelen. Leg bijvoorbeeld een vloerkleed naast het bed om iedere ochtend met de voeten op een zacht kleed uit bed te stappen. Of leg een vloerkleed in de woonkamer om een comfortabele speelhoek te creëren voor de kinderen.

Meer sfeer met Marokkaanse woondecoratie

HuisPortaal.nl Berber Vloerkleed

Op zoek naar een nieuw uiterlijk voor de woonkamer? Specifiek meer sfeer? Er zijn vele opties. Maar vandaag willen we een stijl en thema toelichten dat uitermate toegankelijk is voor Nederlandse huishoudens om de woning van meer cachet te voorzien.

Uiteraard, wonen en leven er veel Marokkanen in Nederland. De multiculturele samenleving komt met voordelen. Zo kunnen we genieten van Surinaams eten, eten uit Azië zijn voor de hand liggend. Maar ook op woongebied zijn er vele verrijkingen, en die liggen wat ons betreft met name in de Marokkaanse en ook Turkse hoek. In deze landen worden prachtige woonaccessoires doorgaans nog met de hand gemaakt. Het vakmanschap is in deze landen nog steeds alive en kicking, daar waar in Europa we doorgaans alles met machines doen voor massa productie, misschien uitermate goedkoop voor productie maar bepaalde niet sfeervol.

Een van de decoratiestukken waar we meest enthousiast over zijn, zijn de lampen uit Marokko. De lampen geven een apart tintje aan iedere kamer waar ze maar geplaatst worden. Wijzelf hebben bijvoorbeeld een lamp voor op de tafel in de eetkamer, men kan deze hier vinden: ghalia.nl – oosterse tafellamp. Zo een lamp is makkelijk aan te brengen, men hoeft hem niet op te hangen zoals een plafonnière.

Anderzijds, naast verlichting worden er ook adembenemende vloerkleden met de hand geweven. Specifiek uit de Atlas gebergtes van Marokko waar de Berber lieden met veel ervaring en vakmanschap prachtige kleden weven. Deze kan men tevens vinden hier: Ghalia.nl – berber kleed. Prachtige patronen zie je op de vloerkleden, en het is gewoon tof om met je blote voeten op een vloerkleed te lopen waarvan je weet dat het helemaal uit Afrika komt, niet uit de fabriek van IKEA.

Slechts een lamp en een vloerkleed kunnen in 1 klap een hele kamer transformeren van sfeerloos naar magisch. Dit is het voordeel van Marokkaanse woondecoratie.