Je huis verkopen met social media

Een huis verkopen gebeurde vroeger eigenlijk altijd via de makelaar. Deze hield ergens kantoor en de panden die beschikbaar waren hingen buiten aangeplakt. Tegenwoordig kun je echter op veel meer manieren kenbaar maken dat je huis te koop staat en daarbij kun je zeker gebruik maken van social media.

Kies voor social media

Een huis verkopen met een goedkope makelaar en behulp van social media is niks aparts meer. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van Facebook, Twitter, LinkedIn of YouTube. Kies voor een medium waar je zelf ook veel mee werkt want dat is het makkelijkst maar dan zie je ook het snelst of er reacties komen. Het overgrote deel van de Nederlandse bevolking maakt regelmatig gebruik van social media dus je bereik is enorm.

Facebook gebruiken

Met name veel mensen zitten dagelijks op Facebook. Miljoenen gebruikers kunnen in dat geval jouw berichtjes dat je huis te koop staat zien. Ze kunnen er op reageren maar het ook delen zodat het bij nog meer mensen aankomt. Je kunt je huis te koop zetten op Facebook via je eigen account maar het is ook zeker verstandig een eigen Facebookpagina aan te maken.

Maak het aantrekkelijk

Het is zeker belangrijk als je je huis te koop zet via social media dat je goede foto’s maakt een filmpje zal ook aanspreken. Zorg altijd voor kwalitatief goed materiaal en laat alles op een zo gunstig mogelijke manier uitkomen. Laat mensen weten wie je bent en waar je woont maar ook wat het huis en de buurt ze te bieden hebben.

Houd het goed bij

Met één keer een berichtje posten ben je er op social media nog niet. Je zult dit meer keren per week dienen te doen om het warm te houden en mensen te lokken. Je kunt de berichten voor social media allemaal al van tevoren maken en op bepaalde tijden plaatsen op de pagina. Als mensen je volgen op social media zullen ze ook met regelmaat kijken of je wat nieuws gepost hebt. Het is verstandig niet alle informatie meteen de eerste keer al te plaatsen. Door wat achter de hand te houden kun je ook regelmatig met wat nieuws komen en blijft het interessant voor je volgers op social media. Als je zelf actief blijft kun je ook goed kijken wat mensen belangrijk vinden en hun reacties lezen. Als je daar zoveel mogelijk op inspeelt wordt je huis vast snel verkocht tegen een goede prijs.