Inbrekers buiten de deur houden

Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat je spulletjes veilig staan in huis, ook als jij bent werken of bijvoorbeeld op vakantie gaat. Om inbrekers buiten de deur te houden kun je verschillende maatregelen treffen.

Zorg voor goede sloten

Zorg in ieder geval altijd voor goed hang- en sluitwerk. Het is belangrijk dat je goede sloten op deuren hebt maar vergeet ook de ramen niet. Zeker ramen op makkelijk bereikbare plekken voor inbrekers (zoals bijvoorbeeld vlak boven een plat dak) voorzie je van goede sloten. Als je speciale ramen of deuren hebt die op een bepaalde manier kantelen of open schuiven kies dan een slot dat er goed bij past. Als je voor een gecertificeerd slot kiest weet je ook zeker dat dit goed is. In sommige plaatsen vragen verzekeringen ook om dit soort sloten omdat ze anders de woning niet verzekeren tegen inbrekers.

Laat het er bewoond uitzien

Behalve het plaatsen van goede sloten houd je het beste ook rekening met de volgende zaken. Zorg ervoor, ook al ben je maar kort van huis, dat alle ramen en deuren gesloten zijn. Als je voor wat langere tijd weg bent zorg dan dat er altijd ergens licht brandt zodat het voor mogelijke inbrekers lijkt alsof er iemand thuis is. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een tijdklok aan de verlichting te koppelen zodat een lamp altijd op hetzelfde tijdstip aanspringt. Als je met vakantie gaat vraag dan of iemand de post wil oprapen en de gordijnen wil sluiten en openen. Zo wek je minder snel voor ongewenste gasten de indruk dat er niemand aanwezig is. Meld niet op sociale media dat je niet thuis bent maar laat ook geen bericht achter op je voicemail. Zo maak je het inbrekers wel heel erg makkelijk om erachter te komen dat je er niet bent.

Andere mogelijkheden om inbrekers buiten te houden

Naast goede sloten zijn ook rolluiken zeker een extra beveiliging om inbrekers buiten de deur te houden. Sluit deze dan ook altijd zo veel mogelijk als je er niet bent. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor het installeren van een alarm. Dit activeer je als je weg bent en als er inbrekers proberen binnen te dringen zal het afgaan of worden ze gespot op de camerabeelden. Met name als je niet thuis bent is een alarm een extra verzekering dat je spulletjes veiliger bewaard staan tegen inbrekers.