Zo beveilig jij je tuin!

Een veilig gevoel in en rondom je huis is belangrijk. Je wil je thuis voelen in je woning en wanneer je je niet veilig voelt, zal dat moeilijk worden. Natuurlijk heb je geïnvesteerd in een goed slot op de deur en laat je geen ramen openstaan zodra je weggaat, maar heb je ook wel eens aan de voor- en achtertuin van je huis gedacht? Wij geven je een aantal tips om de veiligheid te verhogen.

Tip 1: zorg voor een goede omheining

Nu denk je misschien: dat is logisch. Maar bij een omheining moet je verder denken dan een houten hekje of schutting. Zorg ervoor dat inbrekers niet makkelijk je tuin in kunnen komen, zorg dus voor een omheining waar ze niet gemakkelijk overheen kunnen klimmen. Wanneer je een schutting plaatst, kan je hier bijvoorbeeld een struik tegenaan laten groeien aan de buitenkant. Ook kan je kiezen voor een hek met verticale spijlen, zodat er geen grip op is. Controleer regelmatig of je omheining nog stevig genoeg is. Een houten schutting kan heel stevig zijn op het moment dat deze wordt geplaatst, maar de weersinvloeden kunnen ervoor zorgen dat de schutting een jaar of twee wat instabiel is.

Tip 2: schaf een poort aan

Je denkt misschien dat de voortuin of je oprit lastiger te beschermen is, maar niets minder is waar. Een voortuin of oprit is makkelijk te beveiligen met een schuifpoort. Je kan kiezen voor een automatische schuifpoort en het voordeel is, dat deze poorten ook op maat te maken zijn. Zo weet je zeker dat jouw schuifpoort aansluit op je tuin en oprit en je erdoor kunt met je auto.

Tip 3: bewegingssensoren

Door bewegingssensoren in de tuin te installeren, weet je precies wanneer iemand de tuin in gaat. Het is slim om dit op een subtiele manier in je tuin te verwerken. Je kan dit doen door bijvoorbeeld lampen met sensoren in de tuin te zetten. Zodra het donker is, werken deze. Wanneer er iemand door de tuin loopt, nemen de sensoren een beweging waar en zullen de lampen aangaan. Je weet dus direct of er iemand in de tuin loopt. Dat is niet alleen handig wanneer er indringers de tuin in sluipen, maar ook jijzelf hoeft nooit meer in het donker door de tuin heen te lopen. Het enige nadeel is wellicht dat als de kat van de buren langsloopt de lampen ook aangaan.