4 voordelen van een vloerkleed in jouw interieur

Laminaat, gietvloer, parket, vloertegels, linoleum, tegenwoordig zijn er eindeloos veel mogelijkheden om jouw vloer te bekleden. Een vloer gaat voor een langere tijd mee in jouw woning, waardoor het belangrijk is om de juiste vloer te kiezen. Welke keuze het uiteindelijk ook wordt, uiteindelijk zorgt het vloerkleed ervoor dat er meer warmte gecreëerd wordt en dat jouw interieur een persoonlijke uitstraling heeft. Pas als je voor een vloerkleed gekozen hebt komt het interieur eigenlijk tot leven. Daarnaast zitten er ook nog andere voordelen verbonden aan een vloerkleed. Welke dat zijn, lees je hieronder.

1.     Warmte en persoonlijkheid

Zoals we hierboven al kort even genoemd hebben zorgt een vloerkleed voor meer warmte en persoonlijkheid in huis. Hierbij geldt de vloerbekleding vaak als basis. De kleur van de vloer bepaald namelijk welke kleur vloerkleed er het beste bij past. Vaak zijn de meubels ook afgestemd op de kleur van de vloer, waardoor het makkelijker is om een vloerkleed te kiezen. Je kunt zelf kiezen welke kleur je het mooist bij jouw interieur vindt staan. Vaak staat bij een donker interieur een lichter vloerkleed mooier. Andersom geldt hetzelfde. Heb je een rustig of juist modern interieur? Dan kun je kiezen voor een vloerkleed in een mooie, warme kleur.

2.     Meer eenheid in huis

Een ander voordeel van een vloerkleed is dat je meer eenheid binnen het interieur kunt creëren. Door een vloerkleed onder het meubilair te leggen zorg je er namelijk voor dat de meubels met elkaar verbonden worden en één geheel creëren. Denk hierbij aan een vloerkleed onder de bank of onder de eettafel.

3.     Voor iedereen een geschikt vloerkleed

Doordat er zo veel keuze is tussen de verschillende kleuren en patronen zit er eigenlijk altijd wel een vloerkleed tussen dat jij mooi vindt. Kijk bijvoorbeeld eens op Volero. Hier vind je een ruim aanbod aan vloerkleden in alle soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld voor een vintage vloerkleed kiezen voor een vintage effect of juist voor een jute vloerkleed om meer warmte toe te voegen.

4.     Lekker zacht voor de voetjes

Nog een voordeel van een vloerkleed is dat deze heerlijk zacht aanvoelt onder voeten. Hierdoor is een vloerkleed ideaal om op de lopen en voor kinderen om op te spelen. Leg bijvoorbeeld een vloerkleed naast het bed om iedere ochtend met de voeten op een zacht kleed uit bed te stappen. Of leg een vloerkleed in de woonkamer om een comfortabele speelhoek te creëren voor de kinderen.