NVM open huizen dag 2021: Zaterdag 2 oktober

Open huizen dag 2021

Op de NVM open huizen dag gaan woningzoekers op pad om vrijblijvend en zonder afspraak een te koop staand huis te kunnen bezichtigen. Normaal gesproken vindt een open huizen dag twee keer in het jaar plaats, maar door de pandemie waar we inzitten konden de vorige drie edities helaas geen doorgang vinden. Eind dit jaar is er mogelijk eindelijk een nieuwe editie: de NVM open huizen dag van 2021 is op zaterdag 2 oktober.

Gewijzigd programma voor de NVM open huizen dag 2021

Ondanks de hoge naamsbekendheid van 95% en de grote toeloop van mogelijke woningkopers, zag het NVM de laatste edities dat er behoefte was aan verandering voor het programma. Dit heeft onder meer te maken met de krapte die we op dit moment in de huizenmarkt kennen. Ook het coronavirus heeft bijgedragen aan deze wens. Hoe de NVM open huizen dag van 2021 er precies uit komt te zien, weten we nog niet zeker. NVM is namelijk nog druk bezig met de nieuwe invulling. Zodra meer duidelijk is over de precieze invulling, stellen we je zo snel mogelijk op de hoogte.

Wat is de NVM open huizen dag 2021 precies?

De NVM open huizen dag 2021 wordt georganiseerd om verkopers van woningen de gelegenheid te geven om geïnteresseerden zonder afspraak langs te laten komen bij hun huis. Geïnteresseerden kunnen zo gemakkelijk en vrijblijvend het huis bezichtigen. Normaal gesproken wordt een open huizen dag 2 keer per jaar georganiseerd: een keer in het voorjaar en een keer in het najaar. Beide edities vallen op een zaterdag en duren van 11 tot 15 uur. Op de NVM open huizen dag 2021 worden, net als bij voorgaande edities, duizenden woningkopers verwacht.

De NVM open huizen dag 2021 voor kopers

De open huizen dag van NVM is voor kopers een ideale manier om hun zoektocht naar een nieuw huis makkelijker te maken. In deze oververhitte huizenmarkt kan zelfs het inplannen van een bezichtiging al lastig worden. Dit is op de open huizen dag 2021 geen enkel probleem: geïnteresseerden kunnen elk aangesloten huis zonder afspraak bezoeken. Het bezichtigen van jouw favoriete te koop staande huizen wordt daarmee een stuk makkelijker. Ook kun je op een dag meerdere van deze huizen bezoeken. Zo kun je alle mogelijke opties makkelijk met elkaar vergelijken.

De NVM open huizen dag 2021 voor verkopers

Natuurlijk biedt de NVM open huizen dag 2021 ook voordelen voor de verkopende partij. Zij kunnen hun huis eenvoudig (en vrijwel altijd gratis) aanmelden als deelnemend huis tijdens de open dag. Het bord in de tuin wordt dan voorzien van de mededeling dat het huis op 2 oktober te bezichtigen valt.

Als de open huizen dag eenmaal begonnen is, krijgen verkopers een grote toestroom van geïnteresseerden. Dit biedt verkopers de kans hun huis te laten zien aan veel meer verschillende geïnteresseerden. De kans op verkoop is na een open huizen dag dus stukken groter.

Meer aandacht voor het evenement

Hoewel er bij allebei de edities belangstelling is van duizenden huizenkopers, wordt de NVM open huizen dag van 2021 op meerdere manieren flink in de spotlight gezet. Zo komt er een multimediale campagne om de open huizen dag aan te prijzen. Mogelijke huizenkopers zullen dus zeker op de hoogte zijn van de open huizen dag. De steeds stijgende bezoekersaantallen van de NVM open huizen dag zorgen ervoor dat ook steeds meer huizen worden verkocht na het evenement. Van alle deelnemende huizen werd 53% binnen 12 weker verkocht. Van huizen die niet deelnamen werd slechts 42% verkocht.

Alle voordelen op een rijtje

Voor kopers geldt dat ze geen afspraak hoeven maken om het huis te bezichtigen. Zij kunnen dus langskomen wanneer ze willen. Omdat het evenement vrijblijvend is, zitten zij nergens aan vast. Verkopers krijgen een grotere pool van geïnteresseerden en hebben daadwerkelijk een grotere kans dat hun huis wordt verkocht. Daarnaast kunnen zij zelf mensen rondleiden in hun huis. Dit geeft de kans om persoonlijke anekdotes en verhalen te delen, waardoor geïnteresseerden sneller over de streep getrokken kunnen worden. Daarnaast is de deelname voor de verkopers vaak gratis.

Tips voor de NVM Open Huizen Dag

NVM open huizen dag

Heb je je huis te koop staan maar wil het nog niet zo erg lukken met de verkoop? Dan kun je ook je woning aanmelden voor de Open Huizen Dag. Deze wordt regelmatig georganiseerd door de NVM. Op deze Open Huizen Dag geef je mogelijke kopers de kans om te komen kijken zonder dat daar speciaal een afspraak voor gemaakt hoeft te worden.

Zorg voor bekendheid

Zorg er als verkopende partij voor dat je huis op de bekende huizensites de vermelding krijgt dat je meedoet aan de Open Huizen Dag. Zo weten mensen dat ze ook bij jou kunnen komen kijken. Zorg er ook voor dat je huis gedeeld wordt op social media. Ook hierop kun je aangeven dat je meedoet aan de Open Huizen Dag. Daarnaast kun je nog andere reclame maken met bijvoorbeeld posters of flyers of door het uitdelen van materiaal waarop staat dat je open huis houdt. In de praktijk blijkt dat er na een Open Huizen Dag meer huizen verkocht worden maar dat niet alleen de dag zelf belangrijk is maar de promotie op voorhand van de Open Huizen Dag zeker een grote rol speelt.

Tips voor de verkoper

Als je als verkoper meedoet aan de Open Huizen Dag zorg je er natuurlijk voor dat je huis er netjes uitziet. HuisPortaal.nl heeft hier nog een overzicht van verkooptips staan. Zorg dat het opgeruimd en schoon is, dat het niet ineens te druk met mensen wordt en laat de kijkers op hun gemak alles zien en goed rondkijken. Zorg ervoor dat je huis zo voordelig mogelijk uit de verf komt maar wees ook eerlijk tegenover potentiële kopers want dit wordt ook zeker op prijs gesteld.

Tips voor de koper

Ben je als koper op zoek naar een huis? Ook dan kun je eens een kijkje gaan nemen op de Open Huizen Dag. Kijk van tevoren eerst goed wat je verlangt van een huis en wat er financieel gezien mogelijk is. Zo kun je de huizen die je wilt bezoeken ook beperken. Op internet kun je goed van tevoren bekijken welke huizen meedoen aan de Open Huizen Dag. Probeer indien mogelijk al een keer eerder in de buurt van het huis te gaan kijken, het liefst op verschillende tijdstippen zodat je ook weet wat er zich dan allemaal afspeelt. Mocht het huis op de Open Huizen Dag je bijzonder aanspreken dan kun je op een bepaalde locatie ook  langer rondkijken en meer informatie inwinnen bij de verkopende partij.