Besparen en herinrichten: Twee handen op één buik!

Ben je toe aan iets nieuws wat betreft wonen? Misschien is het tijd voor een nieuwe stap in je leven en hoort daar een nieuwe woning bij. Of ben je uitgekeken op je interieur en klaar voor een frisse wind? Wat het ook is, met onderstaande tips ben je klaar om net dat beetje extra toe te voegen aan je woning zonder al te veel geld kwijt te zijn.

Visualiseer je droomhuis

Allereerst: weet wat je wil. Voordat je je op de huizenmarkt of op de woonboulevard begeeft, is het raadzaam om in je hoofd te hebben waar je naar op zoek bent. Er zijn verschillende mobiele apps die je hierbij kunnen helpen. Bekijk eens de suggesties in dit inrichting stappenplan. Er zijn verschillende gratis of goedkope apps waarbij je je complete huis virtueel kan herinrichten. Of bekijk het eens vanuit een ander perspectief en pas een nieuw kleurenpalet toe. Op deze manier krijg je een idee van hoe je favoriete kleuren, materialen en vormen samenkomen in een nieuw interieur. En, niet onbelangrijk, het is ook nog eens leuk tijdverdrijf!

Maak gebruik van je online netwerk

Tegenwoordig zijn er verschillende apps en fora beschikbaar die je op weg kunnen helpen. Of je zoektocht nu moet eindigen in een nieuw interieur of een nieuwe woning: social media bieden vaak uitkomst! Raadpleeg gratis apps voor inspiratie en beschikbare woningen. Of wordt lid van online groepen waarin handige tips worden gedeeld of waarop je gratis meubels en andere items kan vinden. Daarnaast kun je je virtuele vrienden gebruiken om je wensen in vervulling te laten komen. Laat hen helpen met het verspreiden van een boodschap om makelaarskosten te beperken en je bereik zo groot mogelijk te maken.

Geef meubels een tweede leven

Een nieuw interieur hoeft niet te betekenen dat al je oude spullen de prullenbak in moeten. Misschien kun je bepaalde meubels opnieuw verven of bekleden. Ook hierbij kan het internet je helpen. Er zijn allerlei tips en tricks om een stoel, kast of bijzettafeltje om te toveren tot iets compleet nieuws. Daarnaast kun je ook andermans spullen een kans geven. Bezoek de plaatselijke kringloop of rommelmarkt en wie weet vind je er een vintage designerstoel of een antiek kastje. Met een beetje geluk vind je er de meest originele meubels voor een scherpe prijs. Besparen en inrichten Dus: zet de beschikbare middelen op een slimme manier in. Of dit nu de Facebook-app is, je vriendenkring of je creatieve brein. Door goed na te denken over wat je wil en waar je naar op zoek bent voorkom je onnodige uitgaven. Weloverwogen beslissingen leiden vaak tot de juiste investeringen. Ook de zoektocht naar authentieke meubels is een dankbaar werkje en ze voegen negen van de tien keer karakter toe aan je woning. Zet bovenstaande tools in en maak iets leuks van de huizenjacht!