Vier voorbeelden van unieke tegelsoorten die je misschien nog niet kende!

Een woning met prachtige unieke tegels kan een stijlvolle sfeer uitstralen. Is het nou je woonkamer, slaapkamer, badkamer of keuken, je zult met deze tegelsoorten een originele look kunnen creëren. 

In dit artikel zullen we het hebben over vier unieke tegelsoorten die je misschien nog niet kende. Het zijn creatieve tegels die kleur en levendigheid aan een ruimte bieden. Kleurrijke tegels met patronen of natuurlijke tinten waar jij en je gezin jarenlang van zal kunnen genieten.

Metro tegels

Metro tegels zijn glanzende en kleurrijke wandtegels die heel iconisch zijn. Het behoort tot een van de meest verkochte tegels in Nederland. Meestal wordt het gebruikt in keukens en badkamers, maar ze kunnen in bijna iedere ruimte worden verwerkt. Dit komt door de veelzijdigheid ervan. 

Deze tegels komen ook vaak voor in de populaire metro stations van Londen of Parijs. Je kunt ze herkennen aan hun schuine randen, ook wel facetrand genoemd. De voordelen van metrotegels zit in de duurzaamheid en tijdloos design. Ze zijn eenvoudig schoon te maken, dus het is zeer hygiënisch. Ze zullen dan mooi blijven schitteren. Ook is deze tegelsoort hitte- en vochtbestendig en van top kwaliteit.

Portugese tegels

Portugese tegels zijn zeer geschikt voor de vloeren en wanden van je woning. Het zal de ruimte sfeervol maken met de smaakvolle prints, patronen en tinten. Ze worden ook wel cementtegels genoemd en ze staan bekend voor hun authenticiteit. 

Portugese tegels worden gemaakt van cement, zand en water. Ook hebben ze een toplaag van marmer, kiezelaarde en organische kleurpigmenten. Je kunt ze vinden met vrolijke prints en diverse motieven. Het is perfect voor alle ruimtes en kamers van je huis.

Marokkaanse tegels

Marokkaanse tegels kun je kopen in verschillende kleuren, maten en vormen. Ze zullen een Oosterse sfeer aan je woonruimte geven. Het is perfect voor de mensen die een Marokkaans tintje in huis willen hebben. Er zijn enorm veel varianten aan Marokkaanse tegels die het mogelijk kan maken. 

In je woonkamer of slaapkamer kunnen kleuren zoals groen, blauw of crème voor rust en ontspanning zorgen. In dit badkamer kun je een Mediterrane sfeer creëren door kleuren zoals turquoise, antraciet, wit en roze te combineren. 

Mozaïek tegels

Mozaïek tegels behoren tot een heel speciale tegelsoort. Het is namelijk een patroon van stenen die samen een prachtig ontwerp laat zien. Het kan uit vele materiaalsoorten bestaan. Er zijn ook wand- en vloertegels beschikbaar op de markt. Ook kunnen ze binnen of buiten gebruikt worden, want er zijn Mozaïektegels die vorstbestendig zijn. 

De materiaalsoorten waaruit je kunt kiezen zijn glastegels, kiezelsteentjes, Marmer, porselein en nog veel meer andere kleurrijke stenen.