Een eigen werkplaats bouwen

‘Help mijn man is klusser’

De meesten van ons hebben het programma ‘help mijn man is klusser’ weleens gezien op tv. Waarschijnlijk dachten we allemaal hetzelfde terwijl we de financiële en huiselijke rampen zagen op tv, als ik moet verbouwen huur ik gewoon een expert in die het voor me doet. Desondanks zijn er toch fantastische voordelen aan zelf klussen, wanneer je weet wat je doet. Je kunt gigantisch veel geld besparen door de klussen die noodzakelijk eens in de zoveel tijd rondom en in het huis moeten gebeuren zelf uit te voeren. Op persoonlijk vlak, mijn vader was altijd een uitstekende klusser die veel dingen rondom het huis zelf kon uitvoeren. Het enige probleem was dat omdat hij natuurlijk kinderen had het huis erg ongeordend was.

Geordende werkplek

Om deze reden was het moeilijk om al het gereedschap en klusmateriaal geordend te houden. Toen we in een groter huis gingen wonen besloten we dat een kamer zijn werkplaats zou worden. In dit artikel bespreken we de meest effectieve manieren om een werkplaats te bouwen in je huis. Ten eerste is natuurlijk de ruimte die je kiest belangrijk. Over het algemeen denken mensen vaak aan een kelder of garage. Een kelder kan goed werken maar houd er rekening mee dat materialen naar boven of beneden brengen extra sjouwwerk is. De andere optie is de garage. Dit is een goede optie als er niet al te veel verkeer is in de garage. Het is niet handig als mensen constant fietsen naar binnen en buiten zetten. Het beste is een ruimte die volledig en uitsluitend als de werkplaats dienstdoet.

Een goede werkbank

Daarnaast is natuurlijk ook de verlichting belangrijk. Je wilt een goed verlichte werkplaats zodat je alle gereedschappen en materialen makkelijk kan terugvinden. De beste verlichtingsoptie is LED verlichtingGereedschap. Deze lampen zijn fel genoeg om alles goed te kunnen zien maar tegelijkertijd ook milieuvriendelijk en energiekosten besparend. Wat ook belangrijk is, is natuurlijk de werkbank. Je wilt een goede werkbank waar ruimte is voor al je gereedschappen en materialen. Je kunt een werkbank kopen maar natuurlijk ook zelf bouwen. Werkbanken zijn over het algemeen van hout gemaakt. Een goede werkbank heeft dus lades voor de opslag van materiaal en gereedschappen. Daarnaast kun je ook goed gebruik maken van de ruimte boven de werkbank. Zet de werkbank tegen de muur en maak een houten wand aan de muur waar je gereedschappen kunt ophangen. Op deze manier heb je een fantastische werkplaats die overzichtelijk is zodat je de klussen efficiënt kan uitvoeren.