Badkamer verlichting kiezen

Als je na een drukke dag even wil ontspannen, dan leent een warme douche of uitgebreid bad zich daar uitstekend voor. Goede verlichting is dan niet alleen noodzakelijk, maar kan ook bijdragen aan het gevoel van ontspanning.

Verlichting voor de badkamer

De uitstraling van een badkamer is echter niet alleen afhankelijk van de stijl en inrichting die wordt gekozen. Verlichting kan enorm bijdragen aan de ambiance, mits het op de juiste manier wordt toegepast. Door de vormgeving van de badkamer door te trekken in de verlichting, kan een prachtig eindresultaat worden bereikt. Maar weinig mensen weten, dat een badkamer is verdeeld in diverse zones. De eisen waaraan verlichting dient te voldoen, is echter niet voor elke zone hetzelfde. Water en elektriciteit kunnen een gevaarlijke combinatie zijn, als het niet vakkundig wordt aangebracht. Weten op welke plaatsen LED verlichting zonder meer kan worden aangebracht is dus van groot belang.

LED verlichting

De toepassing van LED verlichting leent zich uitstekend voor een natte ruimte. Door te kiezen voor spotjes met een IP waarde van 65 kan jij vertrouwen op een optimaal functionerende inbouwspot, die veilig toepasbaar is in jouw badkamer. Waterdichte spots die dimbaar en kantelbaar zijn, kunnen dan op een dusdanige manier worden ingesteld, dat de finesse van de verlichting optimaal tot haar komt. De keuze die je hebt op het gebied van inbouwspotjes is enorm. Zo weet je zeker, dat ook voor jouw badkamer een perfect passende oplossing voorhanden is.

Vormgeving verlichting

Afhankelijk van de smaak en stijl, die jij toepast in je badkamer, kan je kiezen uit ronde of vierkante LED spot.

Kies je voor de ronde variant, dan kan je kiezen uit diverse kleuren waaronder: wit, metaal, zwart maar ook nikkel. Gemiddeld voorziet een inbouwspot jouw badkamer van vijf tot acht Watt. Zo blijft de LED verlichting altijd sfeervol.

Past een vierkant vormgegeven LED inbouwspot beter in jouw badkamer? Ook dan kan jij je hart ophalen. Zwart of nikkel kan direct een industriële uitstraling geven aan jouw natte cel. Deze kleuren zijn heel mooi te combineren met houtstructuren en staan garant voor een luxe ambiance.

Indeling badkamer bepalen

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe badkamer is het goed, je op voorhand te verdiepen in de vele mogelijkheden waar het gaat om de invulling. Afhankelijk van jouw wensen kan het zijn, dat er leidingen verlegd moeten worden. Vaak wordt bij een nieuwe badkamer ook gekozen voor een geheel andere indeling. Hiermee krijgt de vernieuwde badkamer een complete make-over. Het verbouwen van je badkamer loopt vaak aardig in de papieren. Wil jij het grondig aanpakken, dan is het goed je te laten adviseren door een deskundige. Deze kan jou van gedegen advies voorzien, met betrekking tot de uitvoering van jouw project. Op het gebied van verlichting is goede kennis net zo belangrijk. Verlichting is erg bepalend voor het uiteindelijke resultaat. Als op een vakkundige manier in kaart wordt gebracht, wat de juiste plek is om inbouwspots te plaatsen, betaalt dit zich altijd terug.

Aanvullende verlichting

In je nieuwe douchecabine staan en genieten van LED verlichting die steeds verandert van kleur, kan een rustgevende uitwerking hebben. Zo wordt het douchen wel erg sfeervol.

Als je de douchecabine uitstapt en je brengt je haren in model, is het prettig als de spiegel ook voorzien is van warme verlichting. Juist door de toepassing van verschillende vormen van verlichting, kan in een mum van tijd de ideale badkamer gerealiseerd worden.

Niet elke vorm van verlichting wordt aangebracht vanwege functionaliteit. Maak jij graag en langdurig gebruik van een bad, dan kan het gewoon heel mooi zijn om net boven het bad wat subtiele verlichting aan te brengen. Dit is niet zozeer om de hoeveelheid licht te verhogen, maar meer vanwege het sfeervolle aspect.

Heb jij het licht inmiddels gezien en ben je overtuigd van LED verlichting voor in je badkamer? Dan is de eerste stap naar jouw nieuwe, rustgevende natte ruimte gezet.