Zuidelijke bruiloft? Ga trouwen in Breda!

Zuidelijke bruiloft

De nadelen kun je op één hand tellen. Geen eigenlijk, want die zijn er niet! Deze schitterende stad heeft ook voor jullie de perfecte plek om met elkaar de liefde te vieren!

Voor iedere sfeer en elk budget heeft Breda wel iets! Zo kunnen jullie grootschalig trouwen of het juist meer intiem houden. Dat hangt natuurlijk helemaal van jullie wensen, eisen en voorkeuren af. Het is dan ook heel verstandig om eerst na te gaan wat jullie precies willen en vervolgens te kijken naar welke locatie wat te bieden heeft. Want let wel: in geen enkel opzicht zouden jullie met minder dan het allerbeste genoegen moeten nemen!

Kijk even mee naar enkele voorbeelden. Wellicht zit jullie ideale trouwlocatie in Breda hier wel tussen!

Oude Kerk Dongen

Willen jullie een schitterend historisch pand dat qua kleur en uitstraling helemaal met jullie kleuren wordt versierd? Dan is de Oude Kerk Dongen dé plek voor jullie! De loper ligt uit en zowel binnen als buiten kunnen jullie je gasten ontvangen. Eenmaal binnen weet iedereen zeker: dit wordt een dag en avond om nooit meer te vergeten! Gaan jullie in Breda en omstreken een intieme bruiloft tegemoet met maximaal 150 gasten? Nou, dan is de keuze snel gemaakt!

Zout&Citroen

Voor een iets ruimere bezetting – tot 200 personen – is Zout&Citroen precies wat jullie nodig hebben. Natuurlijk moeten jullie wel het weer mee hebben, maar buiten trouwen kan op weinig plekken mogelijk nog romantischer zijn! Ook live muziek is mogelijk op deze schitterende plek aan een prachtige vijver. Is dat al niet reden genoeg om uit te wijken naar het stadspark van Oosterhout?

Restaurant Boswachter Liesbosch

Om een gezelschap van 300 man te herbergen op een prachtige plek die verscholen ligt in de bossen, kunnen we je Restaurant Boswachter Liesbosch van harte aanbevelen. Alle onderdelen van jullie grote dag kunnen hier worden gefaciliteerd, van het jawoord tot het daarop volgende feest! En vergeten jullie niet om foto’s te (laten) maken in de adembenemende Franse tuin die onderdeel uitmaakt van het erf?

Wil je er toch voor kiezen om een trouwerij bij huis te houden? Besteed je bruiloft budget dan aan een upgrade van je interieur!

Interieur trends 2019: de oosterse lamp

Oosterse Lampen

In dit artikel willen we een van de interieur trends voor komend jaar toelichten en dat is specifiek de oosterse lamp. Eerst even een uitleg wat hiermee precies bedoeld wordt. Een oosterse lamp is een verlichtingselement, uit een regio die niet tot het westen behoord. Men kan dan denken aan Afrika, Azië en het Midden-Oosten. In die regio’s worden lampen met de hand gemaakt. Geen IKEA fabriek, geen massa productie, maar vakmanschap. In kleine ateliers, zitten vaklieden uren lang dagen lang te werken aan prachtige handwerk lampen.

De voordelen zijn. Een handgemaakte lamp is helemaal uniek. Een exact identieke lamp kan men niet vinden bij vrienden, collega, buurman of familie, iedere lamp is weer net even anders zelfs wanneer zelfde model. De lampen worden op zo een wijze gemaakt dat ze zorgen voor veel sfeer in de woonkamer. Wanneer men wel eens gereisd heeft in landen als Marokko, India en Egypte dan weet men de sfeer in restaurants en hotels, is bijna magisch. Dat komt voornamelijk door dergelijke lampen. Het is een mooi contrast voor velen t.o.v. de klinische Hollandse of Scandinavische interieur stijl. Totaal andere werelden, maar het contrast zorgt voor een unieke woonkamer.

Hoe kan men zo een lamp bemachtigen kan men zich afvragen? In de eerste plaats kan men afreizen naar genoemde landen. Deze lampen kunnen de binnensteden van plaatsen Marrakesh eenvoudig gevonden worden. Dan is het wel zaak om goed te onderhandelen zo gaat dat in deze landen. En zorg voor voldoende ruimte in uw bagage. Indien dit allemaal als te veel moeite klinkt. Er zijn een handvol webwinkels in Nederland die authentieke lampen importeren naar Nederland. Uiteraard alleen fair trade, goede werk omstandigheden. Voornaamste adres is: Ghalia oosterse lampen winkel. Er zijn verschillende types lampen. Men kan kiezen voor een staande lamp, die zijn het makkelijkst aan te brengen in een kamer. Anderzijds zijn er tafellampen, juist voor op de tafel bijv. in de eetkamer. Meest populair momenteel is de oosterse hanglamp. Indien genoeg ruimte in de betreffende kamer is dit de beste optie, deze geven maximaal licht projectie over hele kamer voor die gewenste 1001 nacht sfeer.

Enfin, het licht er echt aan de kamer, hoeveel ruimte er is, mogelijkheden om een lamp te plaatsen, maar in principe in iedere Nederlands interieur heeft een oosterse lamp toegevoegde waarde.