Hoe ziet jouw (t)huis eruit?

Heerlijk als je eindelijk het huis hebt gevonden waar je jezelf oud ziet worden. Je moet alleen nog even er voor zorgen dat je huis ook echt een thuis zal worden. Dat kun je alleen voor elkaar krijgen door de juiste keuzes te maken voor de inrichting. Iedereen heeft zijn eigen smaak en daarom is het juist zo belangrijk dat je echt goed kijkt naar wat jij of jullie graag willen doen met het huis. Zo zijn er een paar keuzes die erg belangrijk zijn voor de gehele look van het huis. Welke keuzes dit zijn en hoe je dat goed kunt regelen, lees je hier.

De muren

Je kunt nog zo leuke spullen kopen voor in huis, maar als je muren je uiteindelijk niet aanstaan zal dat zonde zijn. Denk dus heel goed na over de kleuren die je graag terug wilt zien in huis. Je accessoires en meubels moeten allemaal op die leur(en) afgestemd worden dus is het maken van een weloverwogen keuze zeer belangrijk. Houd je van een rustige sfeer kies dan voor wit, pastelkleuren of lichtkleurige aardetinten zoals beige. Ben je meer van de klassieke huizen? Denk dan na over cognackleur, groentinten en bruin. Verf je muren in ieder geval niet een kleur, omdat je die kleur ‘wel mooi’ vindt. Bedenk wat er wel en niet bij zal passen en je maakt veel betere keuzes.

De vloer

Als er iets is dat je huis jouw huis maakt en niet dat van de buren is het de combinatie van de muren en de vloer. Er zijn veel soorten vloeren en al die soorten zijn er ook nog eens in meerdere kleuren en patronen. Laminaat, vinyl en tegels zie je het meest. De kans is groot dat jij bij jou in huis ook graag een van deze vloeren plaatst. Denk na over het karakter dat je graag voor je huis zou willen. Een redelijk modern huis met lichte muren zou perfect samengaan met een witte of grijskleurige laminaat. Voor echt goed advies over laminaatvloeren en het aanschaffen er van kun je beter terecht bij De Laminaat Expert dan bij ons. Ook vinyl kun je vaak in allerlei soorten vinden.

Ga voor tijdloos

Als er iets is wat zonde zou zijn, is het meegaan met een trend. Binnen de kortste keren zal je de inrichting van je huis al zat zijn en dat wil niemand. Welke kleur worden jouw muren? En ga je voor laminaat van De Laminaat Expert of wordt het een totaal andere vloersoort? Wat je ook in gedachten hebt, deze keuzes zullen van jouw huis een thuis maken.

Woning brandveiliger maken: voorkom een hoop ellende

Woning brandveiliger maken

Er zijn meer woningbranden in Nederland dan veel mensen denken. Het afgelopen jaar waren er gemiddeld zo’n 103.650 woningbranden in Nederland, een fors aantal. Voorgaande jaren waren de aantallen redelijk gelijk, waarbij dagelijks tussen de 200 en 300 brandmeldingen waren. Bij branden vallen jaarlijks zo’n 45-50 dodelijke slachtoffers, terwijl honderden mensen gewond raken of gezondheidsklachten oplopen. Hoge aantallen, die duidelijk maken dat het belangrijk is om maatregelen te nemen die een woningbrand helpen voorkomen. Maar wat kun je precies doen om jouw woning brandveilig te maken?

Laat de schoorsteen regelmatig schoonmaken
Heb je een schoorsteen in je woning? Schoorstenen zijn in maar liefst 33 procent van de gevallen de oorzaak van een woningbrand. Daarom is het verstandig om de schoorsteen minimaal tweemaal per jaar te laten reinigen door een daarin gespecialiseerd bedrijf.

Rook niet in huis
Liefst 19 procent van de woningbranden wordt veroorzaakt door roken. Hierbij gaat het om mensen die in bed roken en in slaap vallen, maar ook om niet goed uitgedrukte peuken die leiden tot een brand. Door ervoor te kiezen altijd buiten te roken, neemt de kans op een woningbrand aanzienlijk af. Nog beter en veiliger is het natuurlijk om volledig te stoppen met roken.

Plaats voldoende rookmelders
Een rookmelder kan het leven van jou en je huisgenoten redden. Meestal maakt de tijdwinst van enkele minuten die rookmelders je geven het verschil tussen leven en dood. Zorg daarom voor minimaal één goede rookmelder op elke verdieping en controleer elke maand of de rookmelder goed werkt door de testknop in te drukken.

Hang een of meer brandblussers in huis op
Door op elke verdieping een brandblusser te hangen, kan een beginnende brand snel gedoofd worden. Zelfs een flink uitslaande brand kan met een goede brandblusser onder controle krijgen. Daarom is een brandblusser een slimme investering, die niet alleen veel schade kan voorkomen maar ook levens kan redden.

Maak een goed brandplan en bespreek dit
Maak een goed brandplan en bespreek dit met je huisgenoten of familie. Zo weet iedereen, mocht er brand uitbreken, precies wat hij of zij moet doen in geval van nood. Bespreek de vluchtroute, oefen enkele keren per jaar, zorg dat iedereen weet waar de blussers hangen en wat hij of zij moet doen. Zoals laag bij de grond blijven bij rook, 112 bellen en – indien mogelijk – hulp inschakelen in de buurt.

Laat de inboedel en opstal goed verzekeren
Bij brand is je eigen veiligheid en dat van anderen het aller belangrijkste, maar ook de woning en de inboedel daarvan zijn belangrijke zaken. Materie en meestal dus uiteindelijk vervangbaar, maar wel heel belangrijk. Om dat vervangen veel makkelijker te kunnen doen, is het verzekeren van de opstal en de inboedel heel belangrijk. Sluit daarvoor een opstal en inboedelverzekering af, of een gecombineerde woonverzekering. Om de beste dekking en de laagste premie te vinden, kun je de opstal- en inboedelverzekering vergelijken. Controleer jaarlijks of de verzekering nog de juiste waarde dekt. Zo niet, pas de verzekering dan aan of stap over. Zo zorg je ervoor dat je de inrichting, of een deel daarvan, na een brand weer kunt financieren via een vergoeding van de verzekeraar. Evenals de opstal (woning zelf). Deze zaken kosten heel veel. De premie die je betaalt om deze te verzekeren, vallen in het niet bij de kosten die je vergoed krijgt.