Bespaar ruimte in je slaapkamer met een hoekkast

Verhuis je binnenkort naar een nieuw appartement of huis en beschikt de slaapkamer over minder ruimte dan je eerst had? Of wil je gewoon optimaal gebruikmaken van de beschikbare ruimte in je slaapkamer? Stop dan vooral niet met lezen, we kunnen wel eens de oplossing voor je hebben! In de slaapkamer zijn er (over het algemeen) twee meubels die het meeste ruimte innemen: het bed en de kledingkast. Niemand slaapt graag in een klein bed, al helemaal niet als je dit bed met je partner deelt. Gelukkig kan je wel ruimte besparen met je kledingkast.

De hoek is vaak een loze ruimte

Wanneer je over niet zoveel ruimte beschikt, of niet veel ruimte in wilt nemen, is het belangrijk dat je elke ruimte die je hebt optimaal benut. In de meeste slaapkamers zijn de hoeken vaak onbenut. Bij slechts enkelen staat er bijvoorbeeld een spiegel. Een reguliere kledingkast in de hoek plaatsen is vaak lastig omdat je dan met de deuren niet uitkomt. Gelukkig is daar nu een oplossing voor: de hoekkast. Een hoekkast plaats je, zoals de naam zegt, in een hoek waar twee muren samenkomen. Stel, je hebt zoveel kleding dat je eigenlijk een kledingkast van minimaal 300cm breed moet hebben. Echter heb je geen muur van 300cm compleet beschikbaar voor je kledingkast. Een hoekkast lost dit probleem op door aan elke zijde bijvoorbeeld 150cm te plaatsen. Door het design van een hoekkast kom je nooit in de problemen met kastdeuren, is er ruimte genoeg voor je kleding en benut je de anders loze ruimte (hoek) in je slaapkamer. Ideaal!

Op maat voor jouw slaapkamer

Een ander bijkomend voordeel van een hoekkast is dat deze volledig op maat voor je gemaakt wordt. Handig, als je bijvoorbeeld een schuin dak hebt waardoor de kast niet te hoog mag zijn. Verder kan je het complete uiterlijk van de hoekkast laten aansluiten bij het interieur van je slaapkamer. Zeg maar gedag tegen een simpele en saaie kledingkast! Als kers op de taart is het ook nog eens mogelijk om de indeling van de kast aan te passen. Zo bepaal je zelf het aantal legplanken, hangrekken en overige handige accessoires.