Nieuwe badkamer? Vermijd deze fouten

Ben je van plan om een nieuwe badkamer te maken of jouw huidige badkamer te renoveren. In deze blog gaan je we op weg helpen door fouten te bespreken die je moet vermijden.

Je ziet op het internet allemaal mooie badkamerideeën waar je zoveel van kunt leren. Maar als het gaat om het plannen van je eigen badkamer, verschijnen er plotseling vraagtekens.

Moet de badkamerinrichting eenvoudig of juist ongebruikelijk zijn? Liever een douche of een bad? Welke producten zijn goed? En past een douche-wc eigenlijk wel in het dagelijks leven?

Lees snel verder.

Geen raam

Laten we er niet omheen draaien: badkamers met ramen zijn mooier, beter en makkelijker te ventileren. Natuurlijk kan je ook iets moois uit een binnenbadkamer toveren. Maar frisse lucht en daglicht in de badkamer hebben onovertroffen voordelen:

  • Jouw badkamer loopt minder risico op schimmel
  • Je elektriciteitsrekening is lager, veel lager
  • Je make-up ziet er natuurlijker uit
  • Je badkamer lijkt groter
  • Je voelt je beter

Dus als je overweegt "badkamer met of zonder raam?" kies dan altijd voor een badkamer met een raam.

Mooier is altijd beter

Het idee dat een luxere badkamer ook een betere badkamer is, kan door menig modelbadkamer worden overgebracht. Maar deze veronderstelling is onjuist. In feite gaat het erom ervoor te zorgen dat jouw badkamer goed werkt.

Want wat heb je aan de chicste badkamer als:

  • Je niet genoeg ruimte hebt voor je spullen?
  • Je ’s ochtends opstaat aan een te kleine designwastafel?
  • Je moet blijven vegen om het er schoon uit te laten zien?
  • Je bijna nooit gebruikt maakt van dure details zoals een vrijstaand bad?

Jij en jouw gezin moeten zich comfortabel voelen in de badkamer en goed met elkaar kunnen opschieten in het dagelijks leven - zowel vandaag als over 10 of 15 jaar.

Badkamer grenst aan verkeerde kamers

Stel je deze situatie eens voor: gezellig thuis eten met vrienden, iemand gaat naar het toilet en aan de eettafel kan iedereen horen wat er in het toilet gebeurt.

Let daarom bij het plannen van jouw badkamer op de locatie:

  • Vanuit welke kamer is het te bereiken? Keuken, woonkamer en eetkamer zouden taboe moeten zijn.
  • Aan welke andere kamers grenst het?
  • Hoe goed zijn geluiden te horen?

Doe jezelf, jouw gezin en jouw gasten een plezier en plan de badkamer en/of toilet zo ongestoord mogelijk in.

Watertoevoer te zwak

Het is een fout die vaak voorkomt bij het renoveren van oude gebouwen. Bij de nieuwe renovatie willen mensen vaak uitbreiden en betere producten installeren. Maar de watertoevoer loopt via een kleine doorstroom verwarmer. Geen kans om het chique dubbele ligbad of de ruime inloopdouche met regendouche te realiseren. Pas je badkamerinrichting aan je watervoorziening aan.

Haastig tegels kiezen

De juiste tegels maken de badkamer mooi en onderhoudsvriendelijk. Neem daarom altijd de tijd bij het kiezen van de juiste kleur, vorm, materialen en indeling van jouw tegels. XL-tegels zijn momenteel erg populair en kunnen kleine badkamers groter doen lijken - maar ze zijn niet goedkoop en moeten professioneel worden gelegd.