Geef je nieuwe huis sfeer met deze handige tips

Je hebt dan eindelijk je droomwoning gevonden, na lang zoeken en met behulp van een huizenzoeker is de keuze gemaakt. Nadat de formalisatie rond is komt het leuke gedeelte, je nieuwe woning inrichten. De woning is nu nog leeg, dit geeft jou de kans om helemaal opnieuw te beginnen en het huis eigen te maken. In dit artikel geven we jou een aantal tips die je kunnen helpen om sfeer te geven aan die nieuwe woning zodat je jezelf er snel thuis zult voelen.

Zorg voor een consistente stijl

De ene persoon houdt van een landelijke stijl, de ander van industrieel en weer iemand anders van modern. De kunst van een woning stylen is zorgen voor consistentie in het gebruik van materialen, kleuren en accessoires. Je kunt objecten mixen maar let op dat deze uit éénzelfde woonstijl bestaan. Dit geeft harmonie in jouw huis wat uiteindelijk resulteerd in rust en het ‘thuis gevoel’ zal versterken. De kleur en materiaalsoort is hierin belangrijker dan de vorm van een object. Denk bijvoorbeeld aan meubilair. Een tafel met een eikenhouten blad past zeer goed bij een buffetkast van dezelfde houtsoort. Kies je voor een antraciete metalen poot onder je tafel, zorg dat dit ergens anders weer terugkomt in bijvoorbeeld de lampen.

Ga voor warme kleuren

De grootste veranderingen in een woning, zonder te verbouwen, kun je realiseren met een eenvoudige blik verf, kwast en roller. Kies voor de warme kleuren zoals bijvoorbeeld aardekleuren.  Denk hierbij aan verschillende soorten bruintinten zoals terracotta, beige, champagne, taupe, zand enzovoorts. Aardekleuren of ook wel aardetinten genoemd, zijn kleuren die je veelal in de natuur tegenkomt. Deze zijn uitermate goed te combineren met metalen en houten voorwerpen. De muren van je woning verven geeft een perfecte basis voor een sfeervolle uitstraling. Je kunt voor een relatief klein bedrag grote impact maken.

De wanden aankleden

Nadat je de wanden van je woning hebt voorzien van een mooi kleurtje, is de basis klaar. Je kunt nu beginnen met het uitzoeken van mooie en tevens praktische wanddecoratie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een wandrek, hiermee kun je op een praktische wijze je wanden decoreren. Wandrekken zijn er in verschillende varianten, een wandrek van metaal geeft juist een industriële uitstraling. Je kunt hiermee spullen opbergen of juist de decoratie op het rek regelmatig wisselen zodat je nooit uitgekeken raakt. Zodoende hoef je ook maar éénmalig je wanddecoratie op te hangen, zeer praktisch dus.

Gordijnen en raamdecoratie

Je denk in een modern huis misschien niet direct aan gordijnen. Echter zijn gordijnen helemaal niet ouderwets, ze geven een huis smoel en zorgen tevens voor een uitstekende akoestiek. Het is daarnaast ook fijn om ’s avonds je huis gezellig te maken door de gordijnen dicht te doen en een paar kaarsjes aan te maken. In plaats van gordijnen kun je ook kiezen voor shutters, plisségordijnen of vitrage. Let wel, dat je hiermee enkel je ramen bedekt en niet een deel van de muur. Alles omtrent raamdecoratie is zeer smaakgevoelig, ga alvorens je een gordijn koopt eens langs bij een woon of modewinkel om inspiratie op te doen.