Meer zwembaden in tuinen door corona

De coronacrisis heeft op alle vlakken een enorme impact. Niet alleen zijn veel bedrijfstakken deels, of geheel stil komen te liggen, de maatregelen die de regering aankondigde, heeft gemaakt, dat Nederlanders massaal thuis kwamen te zitten.

Dit is voor de meeste mensen enorm wennen omdat er ineens een heel ander ritme ontstaat. Daarnaast is het noodzakelijk, dat er creatief gedacht moet worden aan een goede invulling van de tijd in de huiselijke sfeer.

Waar ouders zich nog wel weten te redden met de ontstane vrije tijd, geldt dat voor kinderen in veel mindere mate. Kinderen willen zich kunnen vermaken. Om dit reden is de verkoop van zwembaden enorm gestegen. Deze trend is al een aantal jaren gaande vanwege de toenemende droogte en daarmee, warmere zomers. Om tegemoet te kunnen komen aan de wens van de kinderen, zijn ouders op grote schaal op zoek gegaan, naar een geschikt zwembad voor in de tuin.

Door de aanschaf van een zwembad, kunnen kinderen zich toch uitstekend vermaken, als de temperatuur uitnodigt tot een heerlijke zwempartij.

Groeiende vraag naar zwembaden in de tuin

De coronacrisis heeft de verkoop dus een extra impuls gegeven, naast de stijgende temperatuur van de afgelopen jaren. Zwembaden zijn lange tijd niet aan te slepen geweest. Bij het kiezen van een zwembad, is gelukkig voor elke portemonnee een oplossing voorhanden. Niet alleen de financiën, ook de beschikbare ruimte zijn belangrijk bij het kiezen van een geschikt zwembad. Om die reden is het goed, eerst de grootte van de tuin op te meten en vervolgens op zoek te gaan naar een zwembad, dat hier goed tot zijn recht komt.

Opzetzwembaden

De collectie opzetzwembaden, is met recht royaal te noemen. Niet alleen zijn de zwembaden verkrijgbaar in verschillende afmetingen en prijsklassen, er zijn ook uitvoeringen, die echt heel origineel zijn.

Opzetzwembaden zijn voor de kleine tuinen al in 10 minuten op te zetten. Hierbij gaat het om de ronde zwembaden die eenvoudig op te blazen zijn. Deze zwembaden hebben een bolle rand, die voor stevigheid zorgt. Zwemplezier gegarandeerd.

Voor royale tuinen is de keuze uitgebreider, aangezien in een ruime tuin meerdere soorten zwembaden te plaatsen zijn. In deze categorie komt men al gauw terecht in de opzetzwembaden, die voorzien zijn van een frame. Groot voordeel van deze zwembaden is, dat bij goed onderhoud, het zwembad de gehele zomer kan blijven staan. Een zomer vol zwemplezier is dus mogelijk bij dit type zwembad.

Na een uurtje kan er al een frisse duik worden genomen in dit robuuste zwembad. Zowel in ronde als rechthoekige variant verkrijgbaar, wat het weer eenvoudiger maakt, om hem in diverse tuinen te kunnen plaatsen.

Om direct van alle gemakken voorzien te zijn, kan ervoor gekozen worden, een opzetzwembad aan te schaffen, inclusief alle toebehoren. Hierbij kan gedacht worden aan een afdekzeil, een trap voor een veilige instap, maar ook aan een filterpomp die het water schoon en gezond houdt.

Deze baden lenen zich bovendien uitstekend, voor een zwemsessie met meerdere personen.

Zwembaddealer

Om een goed beeld te krijgen van de diverse zwembaden, is het goed op voorhand gedegen onderzoek te doen.

Zwembaddealer is de plek bij uitstek, om eens rustig rond te kijken. Misschien kan een zwembad met overkapping een idee zijn, om de kinderen beschermd te laten genieten, van het heerlijke water.

Een zwembad dat lange tijd zal blijven staan maakt dan langdurig deel uit van de tuin. Door te kiezen voor een zwembad met een print van stenen, is het zwembad direct een lust voor het oog. Zo kan ook worden gekozen voor een zwembad met doorkijkramen en een rotan look. Zo kan de zomer niet lang genoeg duren en wordt het zwemplezier alleen maar groter.

Om de ouders ook tegemoet te komen, kan daarnaast een jacuzzi worden aangeschaft. Als de kinderen na een heerlijk dagje zwemmen, lekker liggen te slapen, kan met de partner worden genoten van een verwenmomentje in de jacuzzi. Zo blijft de zomer voor alle gezinsleden bijzonder aangenaam.