Hoe kun je de juiste jaloezieën vinden voor jouw huis?

Nadat je besloten hebt om jaloezieën te nemen is het tijd om te kijken welk type het beste geschikt is. Een groot voordeel van jaloezieen is immers dat ze er in allerlei variaties zijn. Dit is enorm handig, want ongeacht in welke ruimte je ze nodig hebt, er zijn altijd wel geschikte jaloezieën te vinden. Lees hieronder welke soorten er onder andere zijn en wat precies het verschil is.

Verticale jaloezieën

Het fijne aan verticale jaloezieën is dat ze enorm veelzijdig zijn. Ze kunnen worden gebruikt in allerlei soorten ruimtes. Met een plastic stok kunnen ze open worden gezet of omhoog en omlaag worden getrokken.

Romeinse jaloezieën

Dit type jaloezieën geeft elke ruimte een stijlvolle uitstraling. Het is gemaakt van een wat zachtere stof die in elkaar kruipt als het op wordt getrokken. Je kunt Romeinse jaloezieën meestal simpel schoonmaken met de stofzuiger.

Geplooide jaloezieën

Deze jaloezieën worden gemaakt van stof. Met een koord kun je ze laten zakken en ophalen. Geplooide jaloezieën helpen enorm om de temperatuur op bepaalde kamers goed te houden. Vandaar dat e prima geschikt zijn voor verschillende soorten ruimtes.

Venetiaanse jaloezieën

Venetiaanse jaloezieën worden ook wel lamellen genoemd, of horizontale jaloezieën. Door deze te kantelen kun je precies bepalen hoeveel licht er binnenkomt en ervoor zorgen dat er niemand naar binnen gluurt als je hier geen zin in heeft. Ideaal dus voor iedereen die gehecht is aan voldoende privacy. Nog een voordeel aan Venetiaanse jaloezieën is dat ze eigenlijk in alle ruimtes passen.

Houten jaloezieën

Ook de houten jaloezie is horizontaal. Je kunt ze bedienen met koorden waarmee ze gekanteld kunnen worden en je ze kunt ophalen of weer laten zakken. Dit type leent zich vooral voor gebruik in woonkamers en slaapkamers. Bovendien zijn ze makkelijk schoon te houden, alles wat je nodig hebt is een droge doek om ze mee af te vegen.

Bamboe jaloezieën

Dit is de nieuwste rage. Helemaal goed natuurlijk nu we bezig zijn onze samenleving en ook ons eigen huis duurzamer te maken. Het zit zo, bamboe groeit enorm hard. En bamboe hoeft niet omgekapt te worden. De bamboe plant blijft dus in leven. En groeit vanzelf weer terug in rap tempo. Om die reden is bamboe steeds populairder zowel bij kleding als ook interieur natuurlijk en niet anders dan bij de raamdecoratie. Bamboe is ook lief voor je portemonnee. Bamboe raamdecoratie is eigenlijk voor iedereen wel betaalbaar.

Bestellen online tips

Tegenwoordig kun je raamdecoratie heel gemakkelijk online bestellen, wil zeggen raamdecoratie die past. Let wel op waar je besteld. Er zijn partijen die helpen je over Whatsapp met het inmeten. Kosteloos en vrijblijvend. Zo kun je op afstand geholpen worden door professionals. Dan weet je precies welke afmeting je moet bestellen zodat het geheel goed past en er mooi uitziet.