Het grote voordeel van een NVM makelaar

Als je een huis wilt kopen of verkopen kun je dit natuurlijk helemaal zelf proberen te regelen maar het is veelal verstandig de hulp van een makelaar in te schakelen. Dit kan een traditionele NVM makelaar zijn maar ook de internetmakelaar komt steeds meer in zwang.

Kijk goed welke makelaar bij jouw situatie past

Voordat je een makelaar inschakelt is het zeker verstandig eens goed rond te kijken wat er allemaal mogelijk is en wat zij voor je kunnen doen. Er zijn veel makelaars te vinden in Nederland en ook bij jou in de buurt zullen er voldoende zijn. Kijk en vergelijk daarom eerst altijd goed.

Betrouwbaarheid

Om er zeker van te zijn dat je makelaar betrouwbaar is kies je het beste voor een makelaar die is aangesloten bij de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars). Als dit het geval is dan ben je ervan verzekerd dat de makelaar in kwestie naast betrouwbaar ook deskundig is en geeft het je ook zekerheid dat het proces goed zal verlopen. Een NVM makelaar is betrouwbaar omdat hij zich dient te houden aan de erecode die geldt binnen de NVM. Hij is onpartijdig en mag nooit voor twee tegenstrijdige partijen tegelijk optreden. Dit wil dus zeggen dat de NVM makelaar nooit tegelijk voor de koper en verkoper mag werken. Hij doet niet aan belangenverstrengeling.

Deskundigheid

Een NVM makelaar is altijd deskundig. Dit komt omdat hij een goede opleiding genoten heeft op zijn vakgebied maar er ook voor zorgt dat zijn kennis up-to-date blijft. Een NVM makelaar heeft een certificaat nodig om te mogen werken maar kent ook alle kneepjes van zijn vak en weet hoe de woningmarkt in elkaar steekt. De NVM makelaar geeft je advies over de aankoop of verkoop maar kan ook ondersteuning bieden bij alle zaken zoals een bezichtiging, het uitbrengen van een bod enzovoort.

Zekerheid

De zekerheid die je krijgt als je een NVM makelaar inschakelt bestaat eruit dat een NVM makelaar goed verzekerd is waardoor er geen grote financiële risico’s gelopen worden. Dit is ook gunstig voor jou als koper of verkoper. Mocht je klachten hebben over de gang van zaken dan kun je altijd bij NVM terecht om deze op te lossen. Bovendien kun je via de NVM makelaar een Huisgarantie afsluiten waarmee je jezelf indekt tegen verborgen gebreken mochten deze zich onverhoopt voordoen. De keuze voor een NVM makelaar levert je dusdanig veel voordelen op dat het altijd slim is daarvoor te kiezen.