Veilig wonen

Zorg ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan met deze proactieve oplossingen om jouw huishouden zo veilig mogelijk te maken.

1. Beveilig je huis met sloten

Als je jezelf wilt beveiligen met sloten, dan kun je het beste kiezen voor het kwalitatieve cilindersloten. Cilindersloten zijn verkrijgbaar in Euro-vorm of in ovale vorm. Eurocilindersloten zijn het meest populaire type slot en zijn verkrijgbaar in een brede selectie van maten. Ovale cilindersloten zijn niet zo populair als eurocilinders. Ovale cilinders hebben op hun beurt een beperkter maatbereik en zijn niet zo gemakkelijk te vervangen.

2. Koop een beveiligingscamera

Er is geen betere manier om meteen een ander stel ogen te laten uitkijken naar jou en je huis dan een beveiligingscamera. Deze helpen je te controleren wat er gebeurt als je niet thuis bent, en ze kunnen een inbreker dwingen twee keer na te denken voordat hij je huis als doelwit kiest. Steeds meer criminelen worden gepakt dankzij video die is vastgelegd door beveiligingscamera's. En het beste nieuws is dat er beveiligingscamera's zijn die aan bijna elk budget en elke behoefte voldoen. Als je camera's deel uitmaken van een bewaakt beveiligingssysteem, is het alsof je 24/7 je eigen beveiligingspersoneel hebt zonder het gedoe van een kamergenoot.

3. Installeer bewegingssensor buitenverlichting

Een andere geweldige manier om een inbreker bang te maken, is door ze in de schijnwerpers te zetten. Bewegingssensorlampen bieden extra veiligheid wanneer u door uw terrein loopt, en ze verlichten ook mogelijke slechte daden voordat ze zelfs maar beginnen. Voor het beste resultaat installeert u bewegingssensorlampen in de buurt van elk toegangspunt en in elke ruimte buiten jouw huis waar een inbreker zich kan verbergen of kan binnendringen zonder de nieuwsgierige blikken van buren. Zelfs donkere, moeilijk te zien delen van uw tuin en huis zijn onmogelijk te missen wanneer een schijnwerper wordt geactiveerd door een bewegingssensor.

4. Upgrade naar een slimme deurbel

De meeste inbraken vinden overdag plaats, maar met een slimme deurbel kan je de indruk wekken dat je thuis bent, ook als dat niet het geval is. Deze handige toevoegingen aan huisbeveiliging zijn meestal eenvoudig te installeren en zeer betaalbaar. Slimme deurbellen worden geleverd met live videostreaming, apps voor weergave op afstand en tweewegcommunicatie waarmee je kunt zien en praten met iedereen die voor jouw deur staat. Dit biedt extra beveiliging als afschrikmiddel voor inbraak, en het helpt je ook om jezelf te beschermen tegen een huisinvasie of een andere gewelddadige aanval wanneer je thuis bent. Je hoeft niet meer op te staan en door het kijkgat te kijken. Met deze deurbellen kunt je zien wie er voor de deur staat, waar je je het veiligst voelt.