Tips om inspiratie op te doen voor je interieur

De laatste jaren zijn er steeds meer mensen verhuisd naar regio’s buiten de randstad, blijkt uit cijfers van het CBS. Met de gekte op de huizenmarkt is dat niet heel vreemd. In provincies als Drenthe, Overijssel en Gelderland staan grotere huizen met meer (buiten)ruimte te koop voor in verhouding lagere prijzen.

Een nieuwe woning inrichten is voor veel mensen vooral erg leuk. Toch weet niet iedereen waar hij of zij moet beginnen met het kiezen en inrichten van een interieur. Kun je wel een beetje hulp gebruiken? In dit artikel lees je enkele tips waar je inspiratie op kunt doen voor je interieur, waaronder in de krant en op social medium Instagram.

Inspiratie opdoen in magazines en kranten

Wat misschien wel het leukst is om te doen, is om offline op zoek te gaan naar de nodige inspiratie. Misschien deed je het vroeger ook al wel: door kranten en magazines bladeren om de nieuwste trends te ontdekken. Er bestaan talloze woonbladen met themanummers, binnenkijkers en tips en tricks voor wonen waar je gegarandeerd leuke ideeën voor je eigen woning van krijgt. Wat ook zeker een aanrader is, is de zaterdagbijlage van de krant. 

Regelmatig vind je daar een interview of een binnenkijker met iemand die meer van zijn of haar (klus) woning laat zien. Koop een paar losse nummers of ga voor een proefabonnement bij Proefabonnementkrant.com om te kijken welke krant de beste match is voor jouw smaak. Pak er een schaar bij en knip de leukste stukjes uit. Die stukken kun je eventueel gebruiken voor een moodboard waarop je al je wensen, kleuren en trends verzameld.

Plaatjes kijken op Pinterest voor inspiratie

Ben je niet zo van het neuzen in bladen en zit je liever achter je laptop of tablet? Geen zorgen; ook in dat geval is er volop inspiratie te vinden voor je interieur. De laatste jaren zijn er ontzettend veel social media kanalen bijgkomen. Eén daarvan is Pinterest, een medium waar je online moodboards kunt maken met foto’s van jezelf en andere gebruikers. Pinterest is dé online plek waar je inspiratie kunt vinden voor alles wat je wil. 

Naast wooninspiratie vind je hier lekkere recepten, kledingtips en tips voor te gekke bestemmingen. Kortom: een website die je echt moet gebruiken wanneer je wel wat advies en inspiratie kunt gebruiken. Op Pinterest vind je overigens niet alleen afbeeldingen van volledig ingerichte woningen, maar ook van verbouwingen of bepaalde woonstijlen en meubels. Weet je dus een beetje welke stijl je tof vindt dan kun je daar in de zoekfunctie gemakkelijk op zoeken. Vervolgens krijg je duizenden beelden waaruit je inspiratie op kunt doen.

Volg influencers en bloggers die met interieur bezig zijn

Over social media gesproken; er is nóg een manier waar je volop inspiratie op kunt doen voor je woonkamer, slaapkamer of thuiskantoor en dat is via Instagram. Op Instagram vind je allerlei leuke accounts van influencers en bloggers (of vloggers) die bezig zijn met interieur en wonen. Zij maken dagelijks story’s en feed content over de laatste trends of producten en/of meubels die ze hebben uitgeprobeerd. 

Weet je nog niet zo goed welke stijl je zelf mooi vindt in huis of heb je hulp nodig bij het inrichten van een kleine ruimte? Check dan zeker dit lijstje met prachtige interieur-accounts op Instagram dat online glossy Elegance afgelopen jaar samenstelde. Natuurlijk kun je ook zelf op zoek gaan naar leuke mensen met goede smaak om te volgen. Via de zoekfunctie in Instagram kun je met de zoekwoorden ‘wonen’ en ‘interieur’ al een heel eind komen.

Kijk televisieprogramma’s die woongericht zijn

Is het lezen van kranten en magazines en het gebruiken van internet voor wooninspiratie nog niet genoeg? Voeg daar dan nog een activiteit aan toe: het kijken van televisieprogramma’s die woongericht zijn. Dat kan van alles zijn: van programma’s waar make-overs te zien zijn tot aan shows van bijvoorbeeld VT Wonen. Wat ook zeker een aanrader is, zijn programma’s waarbij mensen blind huizen kopen. 

Waarom dat juist een tip is wanneer je zelf op zoek bent naar inspiratie voor je interieur? Om te zien wat er gedaan kan worden met een oude(re) woning zonder dat men zelf een idee had wat ze te verwachten stond. Ook al weet jij wel wat voor huis je gekocht hebt, kan dit alsnog een hele creatieve manier zijn om inspiratie te krijgen voor het inrichten van je eigen woning. Kortom: ga er even goed voor zitten en je zult zien dat je op diverse plekken, online en offline, volop interieurinspiratie kunt vinden voor het realiseren van je droomhuis.

Nieuwe badkamer? Vermijd deze fouten

Regendouche

Ben je van plan om een nieuwe badkamer te maken of jouw huidige badkamer te renoveren. In deze blog gaan je we op weg helpen door fouten te bespreken die je moet vermijden.

Je ziet op het internet allemaal mooie badkamerideeën waar je zoveel van kunt leren. Maar als het gaat om het plannen van je eigen badkamer, verschijnen er plotseling vraagtekens.

Moet de badkamerinrichting eenvoudig of juist ongebruikelijk zijn? Liever een douche of een bad? Welke producten zijn goed? En past een douche-wc eigenlijk wel in het dagelijks leven?

Lees snel verder.

Geen raam

Laten we er niet omheen draaien: badkamers met ramen zijn mooier, beter en makkelijker te ventileren. Natuurlijk kan je ook iets moois uit een binnenbadkamer toveren. Maar frisse lucht en daglicht in de badkamer hebben onovertroffen voordelen:

 • Jouw badkamer loopt minder risico op schimmel
 • Je elektriciteitsrekening is lager, veel lager
 • Je make-up ziet er natuurlijker uit
 • Je badkamer lijkt groter
 • Je voelt je beter

Dus als je overweegt “badkamer met of zonder raam?” kies dan altijd voor een badkamer met een raam.

Mooier is altijd beter

Het idee dat een luxere badkamer ook een betere badkamer is, kan door menig modelbadkamer worden overgebracht. Maar deze veronderstelling is onjuist. In feite gaat het erom ervoor te zorgen dat jouw badkamer goed werkt.

Want wat heb je aan de chicste badkamer als:

 • Je niet genoeg ruimte hebt voor je spullen?
 • Je ’s ochtends opstaat aan een te kleine designwastafel?
 • Je moet blijven vegen om het er schoon uit te laten zien?
 • Je bijna nooit gebruikt maakt van dure details zoals een vrijstaand bad?

Jij en jouw gezin moeten zich comfortabel voelen in de badkamer en goed met elkaar kunnen opschieten in het dagelijks leven – zowel vandaag als over 10 of 15 jaar.

Badkamer grenst aan verkeerde kamers

Stel je deze situatie eens voor: gezellig thuis eten met vrienden, iemand gaat naar het toilet en aan de eettafel kan iedereen horen wat er in het toilet gebeurt.

Let daarom bij het plannen van jouw badkamer op de locatie:

 • Vanuit welke kamer is het te bereiken? Keuken, woonkamer en eetkamer zouden taboe moeten zijn.
 • Aan welke andere kamers grenst het?
 • Hoe goed zijn geluiden te horen?

Doe jezelf, jouw gezin en jouw gasten een plezier en plan de badkamer en/of toilet zo ongestoord mogelijk in.

Watertoevoer te zwak

Het is een fout die vaak voorkomt bij het renoveren van oude gebouwen. Bij de nieuwe renovatie willen mensen vaak uitbreiden en betere producten installeren. Maar de watertoevoer loopt via een kleine doorstroom verwarmer. Geen kans om het chique dubbele ligbad of de ruime inloopdouche met regendouche te realiseren. Pas je badkamerinrichting aan je watervoorziening aan.

Haastig tegels kiezen

De juiste tegels maken de badkamer mooi en onderhoudsvriendelijk. Neem daarom altijd de tijd bij het kiezen van de juiste kleur, vorm, materialen en indeling van jouw tegels. XL-tegels zijn momenteel erg populair en kunnen kleine badkamers groter doen lijken – maar ze zijn niet goedkoop en moeten professioneel worden gelegd.

Waarom kiezen voor een ervaren badkamer aannemer

De badkamer is een van de belangrijkste kamers in een woning, waarbij potentiële kopers bij de aankoop van een woning bijzondere aandacht besteden aan de huidige staat van de badkamer. Ondanks dat het een van de kleinste kamers in een huis is, kunnen badkamers een van de duurste zijn om te renoveren. Vanwege de kosten die ermee gemoeid zijn, is een badkamerrenovatie iets dat je de eerste keer goed wilt doen, om verdere kosten te besparen bij het repareren van fouten in de badkamerrenovatie later. Een badkamerrenovatie kan van alles zijn: bijvoorbeeld een nieuw badkamermeubel ophangen of een nieuwe douchewand plaatsen.

Het goede nieuws is dat deze fouten zeker te vermijden zijn. De zekerste manier om een ​​ramp met de badkamerrenovatie te voorkomen, is door een ervaren badkamerrenovator te kiezen om jouw project uit te voeren.

Kan je zelf een badkamer renoveren?

Met de stijgende kosten van levensonderhoud is het niet meer dan normaal zoveel mogelijk geld te besparen. Het kan heel verleidelijk zijn om kosten te besparen en zelf jouw badkamer te renoveren. Met een schat aan renovatieprogramma’s op televisie om je te inspireren, voel je misschien zelfverzekerd genoeg om zelf een kleine badkamerrenovatie uit te voeren. Als je echter geen gekwalificeerde vakman bent, kunnen de gevolgen van een doe-het-zelf badkamerrenovatie achteraf zeer kostbaar en zelfs behoorlijk gevaarlijk zijn. Toch kan je zelf wel klusjes oppakken zoals het ophangen van een badkamerspiegel.

Hoewel het vervangen van tegels, voegen en het installeren van opbergoplossingen haalbaar is voor beginnende doe-het-zelvers, zijn er bepaalde aspecten van een badkamerrenovatie, zoals loodgieterswerk, elektrische werkzaamheden en waterdichting, die altijd aan de professionals moeten worden overgelaten. Om het waterdicht te maken, raden wij ten zeerste aan om een profesionnal in te huren, aangezien waterdichting een essentiële rol speelt bij het handhaven van de structurele integriteit van het huis. Als het verkeerd wordt gedaan, kunnen de gevolgen zeer ernstig en kostbaar zijn.

Vooral het uitvoeren van jouw eigen elektrische en loodgieterswerk kan uiterst gevaarlijk zijn als je geen ervaring hebt. Zelfs mensen met jarenlange ervaring krijgen soms te maken met gevaarlijke ongelukken die letsel tot gevolg hebben. Om jouw veiligheid en die van anderen te garanderen, dient je altijd contact op te nemen met een gekwalificeerde vakman voordat je zelf werkzaamheden uitvoert, om te bepalen of deze door een bevoegde professional moeten worden uitgevoerd.

Hoe vindt je een ervaren badkamer aannemer?

Wat is nu handig om te doen als je een aannemer zoekt? De meest makkelijk manier om een ervaren badkamer aannemer te vinden is om rond te vragen in jouw directe omgeving. Het belangrijkst is het om een betrouwbare hem in je huis te laten die je met een gerust hart kunt laten verbouwen. De ervaringen die jouw vrienden of familie hebben gehad met een aannemer kunnen hierbij helpen. Een aannemer zoeken renovatie is namelijk niet zomaar iets kleins. Je zoekt iemand die je in je huis toe kunt laten en waarbij je weet dat het goed komt en hij je niet oplicht. Als je weet dat een aannemer bij een vriend of familielid al een verbouwing naar tevredenheid heeft uitgevoerd dan is de kans groot dat het bij jou ook goed gaat.  Maar het is ook slim om online te zoeken en offertes aan te vragen, zo kan je de kosten vergelijken en de meest voordelige keus maken.