Verkeerde voorspelling over energierekening: start met energie vergelijken

Onlangs was er woede in de Tweede Kamer over het verkeerd voorspellen van de energierekening. Vroege waarschuwingen over een forse stijging werden bestempeld als bangmakerij. Totdat bekend werd dat het kabinet achterhaalde gegevens gebruikte bij de ramingen van de gemiddelde energienota van burgers. De energierekening zal dus inderdaad hoger uitvallen. Dat betekent energie vergelijken nog belangrijker wordt!

Switchen van energieleverancier extra interessant

Als de gemiddelde energierekening hoger wordt, wil je al helemaal niet nog meer betalen dan strikt noodzakelijk is. Dan doe je er goed aan om een energievergelijk te maken om direct de goedkoopste energieleverancier te vinden. Met een gratis online vergelijking heb je je overstap zo geregeld. Vul slechts enkele basisgegevens in en je krijgt direct een compleet overzicht van alle energieleveranciers die voldoen aan jouw eisen, gesorteerd op prijs. De overstap zelf zet je vervolgens ook meteen in gang, zodat je het besparen niet langer hoeft uit te stellen.

Oeps, berekeningsfoutje

De berekeningsfout lijkt te zijn ontstaan toen er gedacht werd aan een gemiddeld verbruik van 2500 kWh stroom en 1100 kubieke meter gas per huishouden. Daarnaast werd er gerekend met een lagere marktprijs voor energie. Inmiddels gaat het CBS uit van een jaarlijks verbruik van ruim 3000 kWh elektriciteit en een kleine 1500 kubieke meter aardgas per huishouden.

Wordt wakker en switch van energiemaatschappij!

Het is geen leuke ontwikkeling dat de energierekening omhoog gaat, en veel huishoudens zullen flink in de portemonnee geraakt worden. Het betekent anderzijds wel dat er verhoudingsgewijs meer te besparen valt. Als je blijft slapen bij dezelfde energieleverancier met dure tarieven, zal je energierekening helemaal hoog uitvallen. Wordt daarom wakker en beperk de schade door van nu af aan jaarlijks over te stappen zodat je profiteer van actiekortingen en de extra kosten van energie beperkt tot het minimum!