Jouw woning beter isoleren met voorzetramen

Voorzetramen

Intro

Het loont vandaag de dag meer dan ooit om spaarzaam met energie om te gaan. Logisch dat veel mensen dan ook hun best doen om hun woning goed te isoleren. Er is dan ook heel veel mogelijk op het gebied van isolatie. In dit artikel vind je meer informatie over voorzetramen.

Voorzetramen worden vaak van de kunststoffen plexiglas en polycarbonaat gemaakt. Deze zijn met het blote oog bijna niet van normaal glas te onderscheiden. Daarnaast zijn ze slagvaster dan glas, en hebben minimaal onderhoud nodig om lang mooi te blijven.

Wat zijn voorzetramen?

Een voorzetraam is simpelweg een extra raam dat je kunt plaatsen aan de binnen- of buitenkant van een bestaand raam. Dit extra raam zorg voor stilstaande lucht, net zoals bij dubbelglas. Hierdoor isoleert het voorzetraam nog beter en zo verliest je woning dus nóg minder warmte. Tegelijkertijd wordt je woning ook beter geïsoleerd tegen geluid.

Voorzetramen vs. dubbelglas

Ten opzichte van dubbelglas hebben voorzetramen een aantal voordelen. Allereerst is een voorzetraam zelf maken heel eenvoudig. Voorzetramen zijn daarbij een budgetvriendelijkere isolatiemethode dan bijvoorbeeld het laten plaatsen van dubbelglas.

Zelf een voorzetraam maken?

Je kunt een voorzetraam op verschillende manieren zelf maken. Zo kun je ‘m zowel aan de binnen- als buitenzijde van je raam monteren. Wanneer je hier tussen hebt gekozen, heb je nog keuze uit montagemethoden. De twee meest gangbare montagemethoden zijn vaste montage of montage met knevels.

Montage met knevels

De meest gekozen montagemethode is die met knevels. Hierbij wordt het voorzetraam op het kozijn gemonteerd met knevels en isolatieband. Je kan de knevels draaien zodat je het voorzetraam voor bijvoorbeeld schoonmaken of onderhoud kunt weghalen, waarna je ‘m heel eenvoudig weer op zijn plek klemt met de knevels.

Montage met schroeven

Het kan zijn dat de montagemethode met knevels niet mogelijk is. Dan is de montagemethode met schroeven aan te raden. Bij deze montagemethode is het voorzetraam niet eenvoudig tijdelijk weg te halen, maar qua isolatie doet deze montagemethode hetzelfde als die met knevels.

Een monumentaal pand of glas-in-loodramen isoleren met voorzetramen

Wanneer het niet mogelijk is of zelfs niet is toegestaan om dubbelglas te laten plaatsen, zijn voorzetramen een gunstige oplossing. Dit komt vaak voor bij monumentale panden, of bij gla-in-loodramen. Met voorzetramen behoud je de originele materialen van de woning, maar geniet je tegelijkertijd van de voordelen van dubbelglas.

Hoe effectief is het isoleren met voorzetramen?

Een voorzetraam werkt dus isolerend. Maar in hoeverre is een voorzetraam een effectieve isolatiemethode? Dit is natuurlijk een technisch verhaal, maar het zit zo.

De warmtegeleidingscoëfficiënt is de constante waarde waarmee de isolatiewaarde van een bepaald materiaal wordt aangeduid. In het kort: hoe lager de warmtegeleidingscoëfficiënt, hoe beter. Bij enkelglas ligt de warmtegeleidingscoëfficiënt op 0,80 W/(K*m). In vergelijking met kunststof is dat nog vrij hoog. Plexiglas heeft bijvoorbeeld een waarde van 0,19 W/(K*m) en polycarbonaat doet het bijna net zo goed, met 0,20 W/(K*m).

Voorbeelden van voorzetramen

In de voorbeelden hieronder zie je hoe voorzetramen er in de praktijk uit zien.

Woningmarkt dwingt huizenkopers inventief te zijn

Woningmarkt dwingt huizenkopers inventief te zijn

De huizenmarkt wijzigt continu. Moest je van 2018 tot 2021 nog € 100.000,- hoger bieden dan de vraagprijs, hoe anders zit de woningmarkt nu in elkaar. Problemen met de hypotheek of aankoop van een woning worden wat lastiger maar hoger bieden dan de vraagprijs hoeft niet meer. Wij behandelen de volgende onderwerpen en geven hier graag oplossingen voor.

  1. Startende huizenkopers helpen met startershypotheek
  2. Wat bedraagt de woningwaarde i.v.m. bod
  3. Huis kopen met 4 personen als hypotheek niet lukt

Starters op de woningmarkt

Ben jij starter op de woningmarkt let dan even goed op. Het nadeel van starters is dat er vaak meer eigen geld nodig is om een woning te kopen. Startende huizenkopers hebben geen overwaarde en moeten elke cent wat ze teveel bieden uit eigen zak betalen. Een startershypotheek via Lexwonen bied uitkomst.

Lexwonen helpt namelijk met de aankoop van de woning, taxatie en de koopakte. Omdat je nooit meer mag financieren dan de waarde van de woning moet je wel vooraf een indicatie van de woningwaarde hebben. Weet je vooraf geen woningwaarde dan kan het dus zo maar zijn dat je € 50.000,- eigen geld kwijt bent voor de hypotheek.

Taxatiewaarde vooraf weten

Het is belangrijk om vooraf de taxatiewaarde te weten. De meeste hypotheekadviseurs gaan niet vooraf vragen stellen aan taxateurs. Dat is ook niet hun functie. Een geldverstrekker of hypotheekadviseur houd zich bezig met de aanvraag van de hypotheek. Door vooraf dus de taxatiewaarde te vragen weet je exact hoeveel eigen geld je nodig hebt voor de hypotheek.

Er zijn taxateurs die jou vertellen dat ze eerst de woning moeten bezoeken alvorens een waarde doorgegeven kan worden. Ten dele klopt dit zeker. Een kadastraal onderzoek vooraf en de laatste verkoopcijfers van woningen in die regio vertelt meer over de woningwaarde.

Voorbeeld van een niet passend bod

Geert uit Veenendaal kon op inkomen maximaal € 460.000,- lenen. Hij deed een bod op een woning in Veenendaal Zuid van € 400.000,-. Vraagprijs bedroeg € 390.000,-. Koop is gesloten en de koopakte getekend. De taxatiewaarde van de woning bedroeg € 375.000,-.  Omdat Geert € 400.000,- heeft geboden en de taxatiewaarde slechts € 375.000,- bedraagt had hij € 25.000,- eigen geld extra nodig. Hier kwamen de kosten koper van € 8.000,- bij.

Het bod paste wel op basis van zijn inkomen maar niet op basis van de woningwaarde. Helaas kreeg Geert een afwijzing van de bank omdat hij niet voldoende eigen geld had. Je ziet dat vooraf alle cijfers weten belangrijk is.

Inventieve oplossing woningmarkt is kopen met 4 personen

Het was Geert dus niet gelukt om alleen een huis te kopen. Via Lexwonen heeft Geert een huis gekocht samen met 3 vrienden. Het kopen van een woning met meerdere personen is de oplossing tegen hoge huizenprijzen. Ook is er samen meer eigen geld aanwezig.

Een veel geadviseerde hypotheek is ook de familiehypotheek met ouders. Een huis kopen met ouders gebeurd dagelijks tot 4 personen. Een veel voorkomende hypotheek is de hypotheek dat ouders met zoon en schoondochter een woning kopen. Het maximum aantal personen in de hypotheekakte en koopakte bedraagt dan 4 personen.

Overwaarde meenemen in hypotheek met 4 personen

Als ouders samen met eigen kind een huis koopt dan moet er meestal 1 of 2 woningen worden verkocht. Uit deze overwaarde wordt dan een andere woning met eigen kind gekocht. Het is belangrijk dat voor de aankoop van een huis samen met ouders dat de familie naar een notaris gaat.

Overwaarde van elk huis wordt beschreven. Mocht ooit de woning verkocht worden dan krijgt iedereen eerst zijn eigen inleg of overwaarde terug. Wat daarna overblijft is de overwaarde welke verdeeld moet worden. Samen met ouders een huis kopen is een inventieve oplossing gezien de woningmarkt.

De slaapkamer van je huis inrichten? 3 Tips voor een sfeervolle inrichting!

Slaapkamer inrichten

Waar de slaapkamer vroeger nog gezien werd als een plek waar een bed stond met een functionele kledingkast, is het tegenwoordig één van de belangrijkste kamers van je woning. Niet alleen tot rust komen, maar ook nog van een prachtige uitstraling voorzien waar je gelukkig van wordt.
Het inrichten van je slaapkamer kan op verschillende manier en we laten je graag de laatste trends zien om van jouw slaapkamer een trendy en sfeervolle slaapkamer te maken.

Tip #1: Sfeervolle kleuren zijn steeds meer in trek

Waar je vroeger veelal witte tinten gebruikte in je slaapkamer, is het tegenwoordig steeds vaker een gewoonte om de tinten van je woonkamer door te trekken in je slaapkamer. Waar vroeger vooral witte en crème tinten populair waren zijn tegenwoordig de uniek kleuren een veelgemaakte keuze.
Okergeel, Okerbruin, maar ook groene en rode tinten. Kies je voor landelijk of heb je toch liever een romantische rode uitstraling. Stem de kleuren van je slaapkamer af op je kledingkast en je dekbedovertrek en creëer een sfeervolle slaapkamer.

Tip #2: Planten maken je slaapkamer helemaal af!

Het aankleden van je slaapkamer met behulp van accessoires is helemaal trendy. Niet langer een saaie uitstraling, maar een moderne look waar je vrolijk van wordt. Planten zouden onderdeel moeten zijn van iedere slaapkamer. Het brengt de slaapkamer tot leven en geeft zoveel meer uitstraling dan zonder planten. Planten zijn uitstekend te combineren met landelijke meubilair, groene- en bruine hoeslaken en aanvullende accessoires, zoals een dierenvelletje.

Tip #3: Trek de stijl van je woonkamer door naar boven

Om je slaapkamer helemaal in je eigen stijl in te richten zie je vaak dat men de keuze van de woonkamer doortrekt naar de slaapkamer. Wanneer je jouw woonkamer landelijk wilt inrichten, dan zal je niet snel kiezen voor een moderne slaapkamer. Heb je landelijk en industrieel meubilair in je woonkamer, richt dan je slaapkamer ook op deze manier in. Voor iedere andere stijl geldt hetzelfde principe.

Je eigen huis: deze verzekeringen heb je nodig

Kieswijzer

Een eigen huis! Je hebt het contract getekend, de hypotheek is rond en je kan met de sleutel gaan klussen en inrichten. Een nieuw hoofdstuk in je leven is begonnen. Maar… sta daarbij ook nog even stil bij alles wat je voor je huis moet regelen. Je hebt namelijk als huiseigenaar een aantal verzekeringen nodig, zodat je bijvoorbeeld bij stormschade of een inbraak geld ontvangt om de schade te repareren en spulletjes terug te kopen. Je hebt sowieso een opstalverzekering en inboedelverzekering nodig. Deze worden door verschillende verzekeringsmaatschappijen aangeboden. Voor een compleet overzicht van beschikbare verzekeringen voor een koopwoning raadpleeg je bijvoorbeeld deze vergelijker voor woonverzekeringen.

Voorwaarden van een verzekering

Lees altijd goed de voorwaarden door. Zo weet je zeker wat er wel en niet verzekerd wordt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Vooral de uitzonderingen waarop een verzekering niet geldt, moet je goed doornemen. Misschien wil je dan toch liever een andere verzekering uitkiezen.

Opstalverzekering: verzeker je huis

Wanneer je een hypotheek gaat aanvragen, heb je eigenlijk al een opstalverzekering nodig (samen met een overlijdensrisicoverzekering). De opstalverzekering is een verplichte verzekering die je nodig hebt voor een koophuis. Hiermee verzeker je je huis tegen brand, blus- en rookschade, inbraak, diefstal, vandalisme, schade door regen, hagel, sneeuw en storm, waterschade door een leidingbreuk of overstroming, omvallende bomen en omvallende hijskranen. Je verzekert je dus eigenlijk voor alles wat de buitenkant en de binnenkant van het huis zelf kan beschadigen. Voorkomen van dergelijke schade is natuurlijk altijd beter, maar een ongeluk zit altijd in een klein hoekje. En hoe voorkom je die omvallende boom of hoog water in huis? Dat zijn zaken waar je geen controle over hebt en daar kun je maar beter voor verzekerd zijn. Je hebt bij sommige verzekeraars de mogelijkheid om voor een allrisk variant te kiezen. Hierbij wordt schade die door jou wordt veroorzaakt aan je huis ook meeverzekerd. Dus als jij die waterleiding per ongeluk breekt of door verkeerd te zagen een boom op je garagedak belandt, dan dekt je opstalverzekering dit ook.

Inboedelverzekering: voor je spulletjes

Daarnaast is het handig om een inboedelverzekering af te sluiten om ook je spulletjes in en om het huis te verzekeren. Want je kan met de opstalverzekering je huis wel verzekeren bij inbraak, maar je wil ook graag dat je waardevolle spulletjes zijn verzekerd die bij de inbraak worden buitgemaakt. En als die boom door storm op je huis belandt, dan wil je ook dat de spullen die daardoor beschadigd raken, verzekeren. Daarom kies je dus voor een inboedelverzekering. Het is niet verplicht, maar wel handig. Een goede inboedelverzekering dekt dezelfde schades als een opstalverzekering, maar dan voor de inboedel. Inbraak, brand, stormschade en waterschade worden allemaal gedekt. Biedt de verzekeraar een allrisk variant dan is schade door je eigen schuld ook meeverzekerd. Overigens behoren spullen in de schuur en garage van het huis bij de inboedel en in sommige gevallen kun je zelfs de spulletjes van je uit huis wonende studerende kind meeverzekeren.

Aansprakelijkheidsverzekering: voor als er iets gebeurt

Tot slot is het handig om een aansprakelijkheidsverzekering aan te schaffen. Hiermee ben je verzekerd voor door jou, kind of huisdier veroorzaakte schade aan spulletjes of het huis van een ander. Bijvoorbeeld aan een fotocamera die je hebt geleend of wanneer je een ander helpt met verhuizen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Een aansprakelijkheidsverzekering is dan best handig om te hebben, maar het is geen verplichting om deze aan te schaffen bij het kopen van een eigen huis.

Vergelijken voor de beste prijs

Er zijn natuurlijk heel veel aanbieders voor verzekeringen voor een eigen huis. Omdat het kopen van een huis al best veel geld kost, wil je natuurlijk wel de beste verzekeringen voor de beste prijs. Daarom is het aan te raden om de kosten en de voorwaarden van de verschillende verzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Sommige verzekeraars bieden een combinatie aan van de diverse woonverzekeringen, voor een all-in prijs waardoor je goedkoper uit kan zijn dan wanneer je alles los afneemt. Laat je na het vergelijken ook nog even goed voorlichten over de verschillende verzekeringen. Wat verwacht bijvoorbeeld de verzekeraar van je en wat mag jij van je verzekeraar verwachten? In een gesprek kun je daar achter komen. Voel je je goed bij de prijs en de aangeboden verzekeringen, dan kun je via een vergelijkingswebsite vaak direct de verzekering afsluiten bij de aanbieder. Daar woon je toch wel weer wat prettiger van.

Droge blusleidingen zijn belangrijk voor brandbestrijding in hoge gebouwen

Misschien heb je weleens van die hele brede stalen pijpen of leidingen gezien op elke verdieping van een flat of zelfs in gedeeltes van een kantoorgebouw met meerdere verdiepingen en je afgevraagd waar deze eigenlijk voor dienen, want het lijkt alsof ze nergens op aangesloten zijn. Deze leidingen zijn zogenaamde droge blusleidingen en bedoeld om te gebruiken bij de bestrijding van een brand indien deze plaatsvindt op andere verdiepingen dan de begane grond.

De brandweer heeft de mogelijkheid om op de begane grond de watervoorziening en de kraan aan te sluiten op de droge blusleidingen beneden, waarmee onder hoge druk zeer grote volumes water omhoog gepompt kunnen worden, zodat er op elke verdieping voldoende bluswater aanwezig is. Uiteraard worden droge blusleidingen nauwelijks gebruikt, wat op zich een goed teken is en deze dienen daarom wel goed gecontroleerd te worden om ervoor te zorgen dat ze wanneer ze nodig zijn in een goed werkende conditie verkeren.

Droge blusleidingen in Nederland dienen te voldoen aan NEN 1594

Een droge blusleiding is niet iets dat je makkelijk zelf installeert en dit dient dan ook door een professioneel bedrijf gedaan te worden. In veel gevallen kan een brandbeveiligingsbedrijf hiermee assisteren. De blusleidingen moeten voldoen aan de Nederlandse normering genaamd NEN 1594. Wanneer de blusleidingen geïnstalleerd worden dan vindt er ook direct een test plaatst waarbij er water door de leidingen gepompt wordt. Deze test vindt hierna ook nog een keer in de vijf jaar plaats. Na deze test met waterdruk die vijfjaarlijks plaatsvindt, zijn er ook nog jaarlijkse controles op defecten waarbij de leidingen schoongehouden worden. In de meeste gevallen wordt er bij de installatie van de leidingen ook direct een onderhoudscontract afgesloten.

Brandbeveiligingsbedrijven zijn de aangewezen partij om te helpen bij de plaatsing en keuring van de blusleidingen

Brandbeveiligingsbedrijven zijn gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met de brandveiligheid. Dit gaat van brandpreventie tot brandbestrijding. Een brandbeveiligingsbedrijf is dan ook de aangewezen partij om advies te geven met betrekking tot droge blusleiding onderhoud.

Eventuele reparaties worden ook door hetzelfde bedrijf uitgevoerd, alsook de periodieke keuringen. In de meeste gevallen zijn deze bedrijven dan ook dusdanig deskundig dat deze garant staan voor een certificering van de blusapparatuur waar ook de droge blusleidingen onder vallen. Voor onder andere de verzekering zijn dit soort certificeringen vaak gewenst.

Zo maak je je huis snel schoon!

Schoonmaaktips

Wil jij je woning erg snel schoon hebben omdat je wellicht geen tijd hebt? Dan is het handig om te kijken naar de juiste tips om je woning goed schoon te maken. Je kunt een woning efficiënter schoonmaken door de juiste middelen in te zetten. Naast dat je er tijd mee bespaart op de korte termijn, bespaar je er ook tijd mee op de lange termijn. Zo hoef je bijvoorbeeld minder vaak de woning schoon te maken.

De juiste tips is al de helft

Goede schoonmaaktips kunnen ervoor zorgen dat je aanzienlijk minder tijd kwijt bent aan schoonmaken. Zo leer je wat handig is tijdens het schoonmaken, maar ook wat je vooral niet moet doen. Vergroot je kennis over schoonmaken en heb daar profijt van. Plan gedurende een langere periode elke dag een halfuur in om je kennis over schoonmaken te vergroten. Op de lange termijn heb je hier ongelofelijk veel profijt van.

Verdeel het werk

Schoonmaken kun je het beste verdelen over de week. Pak bijvoorbeeld elke dag een ander klusje op. Zo blijft het schoonmaken dragelijk en voorkom je dat je er na verloop van tijd helemaal klaar mee bent. Bovendien start je elke klus met veel energie en ga je daardoor sneller werken. Let er wel op dat je elke klusje zorgvuldig doet. Zo voorkom je dat je na een langere periode alles alsnog grondig moet poetsen. Als je een wat groter gezin hebt, dan kun je het schoonmaakwerk ook verdelen. Ieder krijgt een eigen taak en dient die zorgvuldig uit te voeren. Neem elke zondag de tijd om de klusjes in huis te verdelen. Bespreek dit met de rest van het gezin en zorg er daarmee voor dat je huis lang schoon blijft. Daarnaast zorg je er daarmee ook voor dat het schoonmaakwerk ook voor jezelf een stuk dragelijker blijft.

Het voorlopig koopcontract: Voorbeeld

Voorbeeld koopcontract

Heb je na een aantal bezichtigingen een bod uitgebracht op een woning en is dit bod geaccepteerd door de verkoper? Dan komt het voorlopig koopcontract in beeld. Dit contract wordt voorlopig genoemd omdat er verschillende factoren bij komen spelen. Ondanks het ondertekenen van het contract, kan er namelijk alsnog een mogelijkheid zijn om de koop te ontbinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ontbindende voorwaarden en de bedenktijd van de koper. Om het contract op een goede manier op te stellen kan het belangrijk zijn om te weten wat erin staat. Zo voorkom je dat er iets over het hoofd wordt gezien. Maar waar moet je dan allemaal op letten?

Het voorlopig koopcontract kent veel informatie

Het voorlopig koopcontract is een beetje misleidend. Het koopcontract is namelijk wel degelijk bindend als aan alle voorwaarden voldaan wordt. Je kunt dus niet altijd onder de koop uitkomen. De term wordt daarom ook niet altijd meer gebruikt. De verkopend makelaar stelt het contract op en neemt hierin alle afspraken van de koper en verkoper mee. Zo zie je hier de verkoopprijs in terug en de ontbindende voorwaarden die vanuit de koper zijn aangegeven. Ook de datum van de overdracht komt erin te staan. Al deze zaken moeten ervoor zorgen dat de rechten en plichten duidelijk worden en er geen misverstanden kunnen ontstaan over de afspraken. Het staat immers zwart op wit en er is altijd een extra partij bij betrokken om een controle uit te voeren.

Het voorbeeld als leidraad voor het opstellen

Een voorbeeld van een voorlopig koopcontract geeft jou daarbij ook de mogelijkheid om te bekijken wat er allemaal bij komt kijken en welke voorwaarden je hierin kunt stellen. In principe kun je het voorbeeld dus al gebruiken om jouw bod door te geven. Het bod dat geaccepteerd is, is de eerste leidraad van de partijen. Jij moet als koper aan dit bedrag voldoen en de verkoper mag ook geen wijzigingen meer aanbrengen in de vraagprijs. Daarbij moet de verkoper zich ook aan de datum van de overdracht houden. Op dat moment moet het volledige huis leeg zijn. Alleen de zaken die jij over wilt nemen blijven staan. Je zou daarom gelijk kunnen beginnen met de verbouwing en het inrichten van de woning zodra je de sleutel in handen hebt.

De ontbindende voorwaarden in het koopcontract

Om alles in goede banen te leiden zijn er ook ontbindende voorwaarden opgenomen in het voorlopig koopcontract. In ieder voorbeeld ga je deze ook terug zien. Een van de ontbindende voorwaarden heeft te maken met de hypotheek. Je kunt namelijk op laten nemen dat je het huis alleen koopt onder voorbehoud van financiering. Mocht je de hypotheek niet rondkrijgen, dan kun je met het bewijs de koop ontbinden. Hiervoor wordt vaak zes tot acht weken gegeven. Ook de bouwkundige keuring kan opgenomen worden in het contract. In deze keuring wordt de staat van de woning in kaart gebracht en zie je welke reparaties noodzakelijk zijn voordat je er kunt gaan wonen. Als dit bedrag onacceptabel hoog wordt, kun je afzien van de koop.

De bedenktijd voor de koper doorgegeven

Het voorlopig koopcontract kent in het voorbeeld ook de wijzing op de bedenktijd. Als koper kun je namelijk binnen drie dagen na het ondertekenen van het contract de koop nog ontbinden zonder dat hier een reden voor hoeft te zijn. Dit brengt geen financiële gevolgen met zich mee. Als je na deze drie dagen alsnog van de koop af wilt zien, zul je wel een boete moeten betalen. Houdt er rekening mee dat deze bedenktijd ingaat zodra zowel jij als de verkoper de getekende koopovereenkomst hebben ontvangen. Ook moet je schriftelijk doorgeven dat je van de koop afziet. Zo ontstaat er geen verwarring en kunnen grote narigheden voorkomen worden.

Het voorbeeld geheel naar wens aanpassen

Het voorlopig koopcontract is lastig op te stellen. Een makelaar weet altijd hoe dit moet, maar als je particulier jouw woning gaat verkopen, dan moet je goed weten wat er allemaal in meegenomen moet worden. Een voorbeeld kan hierbij helpen. Hierdoor zie je een standaardbrief, die jij alleen maar aan hoeft te vullen met de informatie van beide partijen. Je kunt alles zelf aanvullen, zodat het klopt aan de hand van de afspraken die gemaakt zijn. Je hebt dus nooit te maken met de standaard afspraken. Verschillende bedragen moeten bijvoorbeeld aangepast worden, extra afspraken moeten meegenomen worden in het document en je hebt daarbij ook met andere data te maken. Je kunt hierdoor alles goed instellen.

De rechten en plichten worden duidelijk

Het voorlopig contract en het voorbeeld hiervan kunnen in ieder geval helpen om de verkoop zo soepel mogelijk te laten verlopen. Je hebt voldoende hulpmiddelen bij de hand en kunt samen met de makelaar of zelfs particulier jouw woning gaat verkopen. Doordat alles meegenomen wordt, kunnen de afspraken ook altijd nageleefd worden. Alle partijen hebben een goede houvast en de rechten en plichten worden hierdoor ook duidelijk. Het is daarom noodzakelijk om het contract zo uitgebreid mogelijk op te laten stellen en te laten nakijken door iemand die er verstand van heeft. Er wordt niets meer over het hoofd gezien en uiteindelijk is het voor zowel de koper als verkoper alleen nog maar genieten van de nieuwe woning en het inrichten hiervan.

In een paar stappen je woning verkocht of verhuurd

Wil je gemakkelijk en voordelig je woning aanbieden op Funda en Pararius (voor verhuur), dan bieden wij als internetmakelaar de juiste service. Met de verschillende pakketten kun je vooraf exact bepalen welke dienstverlening je wilt. Door vaste, lage en transparante pakketprijzen kom je nooit voor verassingen te staan.

In deze animatie worden alle stappen weergegeven en wordt aangegeven welke stappen jij moet uitvoeren en welke wij voor onze rekening nemen.

Wil je het gehele stappenplan nog eens rustig nalezen, download dan ons stappenplan.