Bod op huis: Voorbeeldbrief

Biedingsformulier voorbeeld

Heb je een woning gevonden die geheel aan jouw wensen aansluit en bijna bij jouw budget past? Dan is het tijd op een bod te plaatsen op dit huis. Een bod op een huis plaatsen wil je het liefst zo goed mogelijk doen. Geen standaard mailtje naar de verkoper en makelaar, maar op een professionele manier opgesteld. Zo weet je namelijk zeker dat je alles volgens de regels hebt gedaan. Je kunt bij een bod op een huis een voorbeeldbrief gebruiken om niets over het hoofd te zien. Maar wat staat er dan allemaal in zo’n brief en hoe zorg je ervoor dat je het echt volgens de regels hebt gedaan? Onderstaande informatie legt het allemaal voor jou uit.

Voor de voorbeeldbrief bij een bod op een huis

Een bod op een huis door middel van een voorbeeldbrief kan jou helpen om op een goede manier jouw openingsbod door te geven aan de verkoper en de makelaar. Maar wanneer breng je dit bod uit? Dit doe je meestal pas na een tweede bezichtiging. Je weet dan immers zeker dat het jouw droomhuis is. Het kan echter ook eerder. Bij het bieden op een woning zitten niet direct regels, maar wel zaken om rekening mee te houden. Zo moet er niet alleen een bedrag in de brief staan, maar ook de ontbindende voorwaarden. Het totaalplaatje zorgt ervoor dat de koop van de woning geheel naar wens kan gaan belonen.

Een bod op het huis met voorwaarden

De ontbindende voorwaarden zijn belangrijk bij een bod op een huis. Dit zijn namelijk de voorwaarden die in het voorlopig koopcontract komen te staan. Wanneer je onverhoopt niet aan deze voorwaarden kunt voldoen, kun je de koop ontbinden. Denk bijvoorbeeld aan het rondkrijgen van de hypotheek. Lukt dit niet, dan kom je er nog onder uit. Stel je deze voorwaarden niet op, dan kan het zijn dat je een flink bedrag moet gaan betalen als boete. De voorwaarden moeten vanaf jouw eerste bod al opgesteld worden. Deze worden dus ook meegenomen in de voorbeeldbrief en kun je geheel naar wens aan gaan passen. Zo kan de verkoper ook bepalen of er onderhandeld gaat worden.

De keuze die je kunt maken

Bij het bod op een huis kun je ook melden welke roerende zaken je graag over zou willen nemen. Op voorhand is er door de verkoper al een lijst opgesteld met zaken die niet meegaan naar hun nieuwe woning. Zo kunnen een vloer, enkele meubelstukken en zonwering bijvoorbeeld onder deze zaken vallen. In de voorbeeldbrief worden deze ook altijd meegenomen, omdat er dan misverstanden kunnen worden voorkomen. Maar dan is het nog aan jou of je jouw bod daadwerkelijk met een brief door gaat geven of toch liever gaat bellen. Bellen is natuurlijk altijd sneller en je kunt al een beetje aanvoelen wat de reactie van de verkoper is. Echter kan de verkoper jou ook al peilen. Hierdoor kan de prijs ook al snel opgedreven worden.

Het opstellen van de brief

Wanneer je het lastig vindt om jouw bod op een huis uit te brengen via de telefoon, is een brief of e-mail handiger. Hier kun je de voorbeeldbrief dus voor gaan gebruiken. Hiervoor moet je als eerste alles voor jezelf op een rijtje zetten en eventueel met een aankoopmakelaar overleggen wat het beste gaat zijn. Je kunt dus ook altijd rustig nadenken en de spanning wordt door de (online) makelaar bij je weggehaald. Daarbij is het ook altijd verstandig om jouw bod schriftelijk te bevestigen, dus de voorbeeldbrief volgen kan sowieso geen kwaad. Je weet op deze manier zeker dat er geen verwarring kan ontstaan.

Ook de mogelijke extra kosten vermelden

Maar wat staat er nou precies in de voorbeeldbrief en hoe stel je hem op? Een bod op een huis uitbrengen, begint met de plaats en de datum. Ook het onderwerp zet je erbij. Hierbij begin je met het woord ‘bod’ en daarna met het adres van de nieuwe woning. Daarna zet je de informatie erin wat erin moet. Zo meld je dat je voor een tweede keer de woning bent gaan bekijken en om welke woning het precies gaat. Dit wordt gevolgd door het bod, welke je zowel in cijfers als volledig uitgeschreven meldt. Je moet ook nadenken over de extra kosten die je verwacht te maken, omdat deze wellicht opgevallen zijn. Ook vertel je de ontbindende voorwaarden die voor jou krijgen, zoals de hypotheek, het krijgen van een NHG, tot wanneer het bod geldig blijft en wat de uitkomst van de bouwtechnische keuring is. Mocht je nog roerende zaken over willen nemen, dan dien je dit ook te vermelden.

Nog een extra keer nadenken

Je hebt de voorbeeldbrief hiermee geheel naar eigen wens gemaakt en kunt een bod op een huis uitbrengen zonder uiteindelijk voor verrassingen te staan. Check daarbij wel altijd of alles volledig ingevuld is en of je zeker bent over het bod dat je gaat plaatsen. Neem de onderhandelingen daarbij ook in gedachten. Je wilt immers niet dat je uiteindelijk ver boven jouw budget moet gaan zitten om het droomhuis te kunnen kopen. Daarna stuur je de brief door naar zowel de verkoper als de makelaar, zodat jouw bod vast staat. Daarna is het alleen nog maar afwachten voor antwoord.

Wat is de Funda toppositie?

Funda toppositie

Funda.nl is de grootste verkoopsite voor koop- en huurwoningen in Nederland met het breedste aanbod. Maandelijks komen ruim 40 miljoen bezoekers op de website van Funda en als je je huis op deze website wilt verkopen kan je dus niks anders doen dan proberen op te vallen. Eén van de manieren om dat voor elkaar te krijgen is door gebruik te maken van de Funda toppositie. Deze positie zorgt ervoor dat je bij een zoekfunctie naar keuze direct bovenaan in het scherm verschijnt en je dus een grotere potentie hebt om gevonden te worden. Wat houdt deze positie bovenaan de pagina nog meer in?

Beter zichtbaar

De Funda toppositie zorgt ervoor dat je aanwijsbaar beter wordt gevonden. Als individueel object wordt je dan niet meer willekeurig tussen een lange lijst van woningen geplaatst, maar valt jouw woning extra op. Je kunt de Funda toppositie voor langere tijd bezitten, bijvoorbeeld voor een week of maand, maar dan dien je wel een vergoeding te betalen. De hoge vindbaarheid geldt zowel voor desktop, tablet als voor de mobiele website/app.

Relevante zoektermen

Een Funda toppositie is leuk, maar hoe weet je of je ook daadwerkelijk wordt gevonden door je target groep? Dat kan met de matching op relevantie. Zo kan je de plaats of het gebied aangeven als locatievoorziening waarop mensen kunnen zoeken, bijvoorbeeld ‘appartement Amsterdam’ of ‘huurwoning Utrecht’. Bezoekers van Funda kunnen tevens een streefprijs instellen en jouw woning komt dus niet alleen op locatie bovenaan te staan, maar ook nog op de juiste streefprijs. Al met al heb je door de Funda toppositie bewezen 7x meer kans dat er op je advertentie wordt geklikt. De prijs daarvoor is 60 euro per week.

Hoe ziet het eruit?

De Funda toppositie wordt standaard boven de algemene zoekresultaten getoond. Dit kan je vergelijken met een advertentie op een zoekterm in de Google zoekmachine. Op de desktop versie van de website van Funda.nl heb je drie topposities, bij de tablet versie twee en op de mobiele website is er maar één toppositie en dat wil jij natuurlijk zijn. Gedurende de periode die je uitkiest om op de Funda toppositie te willen staan, sta je ook daadwerkelijk bovenaan. De toppositie kan worden ingesteld voor koopwoningen, huurwoningen, nieuwbouwprojecten en bedrijfsobjecten. Wil je de kans op een verkoop- of huur via de grootste verkoopsite van Nederland ook vergroten? Kies dan voor de Funda toppositie.

Funda toppositie toevoegen als extra dienst op HuisPortaal.nl?

Via ‘Extra Diensten‘ in de beheeromgeving kun je de Funda toppositie toevoegen. Maak de keuze tussen 1 week à 65,- of 1 maand à 130,-.

Zuidelijke bruiloft? Ga trouwen in Breda!

Zuidelijke bruiloft

De nadelen kun je op één hand tellen. Geen eigenlijk, want die zijn er niet! Deze schitterende stad heeft ook voor jullie de perfecte plek om met elkaar de liefde te vieren!

Voor iedere sfeer en elk budget heeft Breda wel iets! Zo kunnen jullie grootschalig trouwen of het juist meer intiem houden. Dat hangt natuurlijk helemaal van jullie wensen, eisen en voorkeuren af. Het is dan ook heel verstandig om eerst na te gaan wat jullie precies willen en vervolgens te kijken naar welke locatie wat te bieden heeft. Want let wel: in geen enkel opzicht zouden jullie met minder dan het allerbeste genoegen moeten nemen!

Kijk even mee naar enkele voorbeelden. Wellicht zit jullie ideale trouwlocatie in Breda hier wel tussen!

Oude Kerk Dongen

Willen jullie een schitterend historisch pand dat qua kleur en uitstraling helemaal met jullie kleuren wordt versierd? Dan is de Oude Kerk Dongen dé plek voor jullie! De loper ligt uit en zowel binnen als buiten kunnen jullie je gasten ontvangen. Eenmaal binnen weet iedereen zeker: dit wordt een dag en avond om nooit meer te vergeten! Gaan jullie in Breda en omstreken een intieme bruiloft tegemoet met maximaal 150 gasten? Nou, dan is de keuze snel gemaakt!

Zout&Citroen

Voor een iets ruimere bezetting – tot 200 personen – is Zout&Citroen precies wat jullie nodig hebben. Natuurlijk moeten jullie wel het weer mee hebben, maar buiten trouwen kan op weinig plekken mogelijk nog romantischer zijn! Ook live muziek is mogelijk op deze schitterende plek aan een prachtige vijver. Is dat al niet reden genoeg om uit te wijken naar het stadspark van Oosterhout?

Restaurant Boswachter Liesbosch

Om een gezelschap van 300 man te herbergen op een prachtige plek die verscholen ligt in de bossen, kunnen we je Restaurant Boswachter Liesbosch van harte aanbevelen. Alle onderdelen van jullie grote dag kunnen hier worden gefaciliteerd, van het jawoord tot het daarop volgende feest! En vergeten jullie niet om foto’s te (laten) maken in de adembenemende Franse tuin die onderdeel uitmaakt van het erf?

Wil je er toch voor kiezen om een trouwerij bij huis te houden? Besteed je bruiloft budget dan aan een upgrade van je interieur!

Positief besluit van jouw vergadering? Dat heb je helemaal zelf in de hand!

positief besluit van jouw vergadering

Kijk, ruimte voor improvisatie mag er altijd zijn, hoor. Maar het is toch het allerbeste om niets aan het toeval over te laten? Dat hoeft ook niet wanneer jij de perfecte plek kiest om te vergaderen!

De Tweede Kamer is de bekendste vergaderlocatie van Den Haag en zelfs van Nederland. Die is er geheel op ingericht om resultaten te boeken. Jammer dat die altijd is volgestouwd met politici die mekaar continu in de haren vliegen, maar qua interieur is er helemaal niks mis mee. Er is immers plek voor iedereen en de indeling laat ook weinig te wensen over. Kamerleden kunnen immers zo uit hun stoel komen en naar die bekende lessenaar stappen.

Maar goed. Ook jij wilt vergaderen in onze hofstad, maar zult wel moeten uitwijken naar een andere plek dan de Tweede Kamer, want die is al bezet! Waar moet jouw vergaderlocatie minimaal aan voldoen?

Omgeving

Onderschat het belang van een inspirerende omgeving niet! Of jullie nu alleen als team vergaderen of ook een partij tegenover je hebben zitten waarmee jullie zaken willen gaan doen, je zult altijd willen dat de speer perfect is. En blijft! Kies daarom altijd voor een vergaderruimte die ene positieve weerslag heeft op alle aanwezigen. Zorg ervoor dat jouw ideale zaal voldoende licht heeft, het liefste natuurlijk licht van de zon dat door de ramen naar binnen stroomt. De ruimte zou niet kaal moeten zijn maar ook niet te druk.

Ruimte

Over ruimte gesproken, weet je al hoeveel mensen er komen? Kijk van te voren goed of de locatie van jouw dromen wel plek heeft voor iedereen die aanwezig dient te zijn! Ook moet over de opstelling van tafels en stoelen worden nagedacht.

Bereikbaarheid

Of de plek waar jullie om de tafel gaan nou binnen of buiten jullie stad ligt, iedereen moet er gemakkelijk kunnen komen met openbaar dan wel eigen vervoer. In dat laatste geval moet er dus ook voldoende parkeerplek aanwezig zijn.

Faciliteiten

Wellicht hebben jullie diverse audiovisuele hulpmiddelen die jullie mee willen nemen. Idealiter zijn die bij jullie locatie in Den Haag al aanwezig! Ga na wat je nodig hebt en controleer vervolgens of al deze onderdelen niet al door de beheerders worden aangeboden.

Catering

Zoals je zelf wellicht maar al te goed weet, maakt een vergadering hongerig. Zeker wanneer die lang duurt! Dus wil je catering laten aanrukken, vanaf de locatie zelf of van buitenaf. Wederom, controleer wat de mogelijkheden van het zalencomplex zelf zijn op dit gebied.

Alvast heel veel succes met vergaderen! Wil jij nou ruimte besparen op de werkvloer? Bekijk dan eens de mogelijkheden met een hoekkast.

Het nut van een energielabel

Energielabel

Wanneer je op zoek bent naar een woning of je wilt je woning verkopen, dan zul je veel op Funda kijken. Naast een omschrijving van de woning, kun je ook op kenmerken klikken, waarbij puntsgewijs de belangrijkste kenmerken van de woning worden genoemd. Een van de kenmerken is het ‘Energieprestatieadvies’. Wat is dit?

Invoer energielabel

Het energieprestatieadvies wat je op Funda ziet staan, is het zogenaamde energielabel. Hieraan is te zien hoe energiezuinig de woning is. Dit is vandaag de dag erg belangrijk, want hoe beter het energielabel is, des te zuiniger is de woning. Je profiteert nog meer met energie vergelijken, als je woning een energielabel A of B heeft. Hierbij gaat er nauwelijks meer energie verloren. Het energielabel is in 2015 ingevoerd door de Nederlandse overheid. Alle vijf miljoen woningeigenaren hebben toen een voorlopig energielabel ontvangen. Dat een energielabel voorlopig is, is niet voor niets. Op deze wijze wil de overheid mensen stimuleren om energiezuinige maatregelen te nemen. Wanneer je de woning gaat verkopen ben je verplicht om het voorlopige label definitief te maken. Heb je in de periode dat je je voorlopige energielabel ontving en het moment van verkoop energiezuinige maatregelen getroffen, dan zal het definitieve energielabel beter zijn dan het voorlopige label.

Klassen van een energielabel

Een energielabel bestaat uit de klassen A t/m G. Een woning met energielabel A is een groene en zeer zuinige woning. Energielabel B is nog steeds energiezuinig, maar wel minder dan een woning met energielabel A. Woningen met energielabel A t/m C worden als relatief zuinig gezien. Een woning met energielabel G daarentegen, is een woning waarin absoluut geen energiebesparende maatregelen zijn genomen. Het is voor te stellen dat de waarde voor een woning met energielabel G negatief beïnvloed wordt. Woningen met een hogere energielabel zijn juist meer waard.

Energielabel definitief maken

Bij verkoop van een woning moet het energielabel definitief gemaakt worden. Wanneer je dit niet doet, riskeer je een boete die voor natuurlijke personen kan oplopen tot €170,- en voor rechtspersonen €340,-. De overheid misleiden door foute gegevens in te voeren en hierdoor een beter energielabel te verkrijgen is niet mogelijk. De gegevens worden namelijk naar een erkend deskundige gestuurd, die de gegevens gaat controleren. Pas als de deskundige akkoord geeft kan het energielabel definitief gemaakt worden. Het kan ook zijn dat je geen energiebesparende maatregelen hebt genomen. Je energielabel zal wel definitief gemaakt worden, maar behoudt dezelfde klasse als het voorlopige energielabel. Wel is het verstandig om energiebesparende maatregelen te treffen. Je geniet zo van meer comfort en met een beter energielabel brengt de woning aanzienlijk meer op.

Wat betekent het Coronavirus voor onze dienstverlening

Coronavirus huis verkopen

De gezondheid van onze klanten en medewerkers staat bij ons op nummer 1. Dit betekent dat wij geen enkel risico nemen en de richtlijnen van het RIVM strikt opvolgen.

Coronavirus leidt tot aangepaste werkwijze bij HuisPortaal.nl

Het Coronavirus treft op dit moment de hele samenleving en leidt tot een ontwrichting van vele sectoren. We willen in deze tijd zorgvuldig te werk gaan, omdat gezondheid ieders belang overstijgt. Om die reden willen we graag wijzen op onderstaande standpunten die wij als HuisPortaal.nl hebben ingenomen:

 1. Zolang je zelf in staat bent (lees: niet verkouden of erger) kunnen de bezichtigingen bij jouw woning doorgaan. Wel is het verstandig aan kijkers bij het maken van de afspraak te vragen of zij ziekteverschijnselen hebben. In dat laatste geval is het verstandig de afspraak NIET door te laten gaan.
 2. Tijdens de bezichtigingen adviseren wij een gepaste afstand te houden (ca. 1,5 meter) en geen handen te schudden.
 3. Het kan zijn dat op dit moment mensen thuiswerken of aanwezig zijn i.v.m. de schoolsluitingen. Uiteraard hebben wij daarvoor begrip. Wij verzoeken dan wel voor sommigen in huis om even een klein eindje te gaan wandelen zodat er zo min mogelijk mensen in de woning aanwezig zijn.
 4. Via Whatsapp is het mogelijk om geïnteresseerden de woning op afstand te laten bezichtigen. Wanneer je de mobiele nummers met elkaar deelt is het mogelijk om een videoverbinding te maken. Hierdoor is het mogelijk om de camera te richten op de woonvertrekken en deze dus te delen met de potentiële koper.
 5. Mocht je ons telefonisch willen bereiken? Dan kan het zo zijn dat de wachttijd aan de telefoon langer is en dat we minder snel kunnen reageren op mail. Hiervoor vragen wij ieders begrip.
 6. Voor onze nieuwe opdrachtgevers: Het is mogelijk dat afspraken m.b.t. styling, inmeten en fotografie van de woning wat langer op zich laat wachten dan normaal gebruikelijk is. Daardoor zal aanmelding van een woning op Funda ook meer wachttijd geven.

Onze kantoren blijven voorlopig gewoon open op de normale tijden.

Conform het advies van het RIVM laten wij onze medewerkers zoveel als mogelijk thuiswerken. Zij zijn uiteraard telefonisch en per mail bereikbaar.

De wachttijden aan de telefoon kunnen langer zijn

Zoals hierboven aangegeven werken er veel collega’s momenteel thuis. Wij doen er alles aan om u te woord te staan, maar mogelijk zijn de wachttijden aan de telefoon langer dan u van ons gewend bent.

We passen onze werkzaamheden aan

Wij hebben als uitgangspunt ‘overleggen/ bijeenkomsten uitstellen waar het kan, en door laten gaan waar het moet’. Dit betekent dat wij extra kritisch kijken welke overleggen/ bijeenkomsten verzet kunnen worden en wat eventueel kan wachten. Veiligheid gaat uiteraard boven alles. Wij sturen geen collega’s, die verkouden zijn op pad. Bent u ziek of verkouden, geef dit op voorhand telefonisch door aan degene met wie u een afspraak heeft, zodat de afspraak verzet kan worden. Als wij bij u aan de deur staan en u heeft klachten (verkoudheid, hoesten, koorts) dan besluiten wij om niet bij u naar binnen te gaan en de afspraak te verzetten.

Wij volgen de situatie rondom het Coronoa-virus continue. Zolang verantwoord en volgens de richtlijnen van het RIVM doen wij er alles aan om jouw huis te verkopen of jouw te helpen in het vinden van jouw droomhuis!

Woningopnames en fotografie-afspraken gaan voor alsnog gewoon door. Daarbij houden wij ons uiteraard aan de eerder gemelde maatregelen en adviezen van het RIVM.

Heb je een vraag of wil je een bezichtiging plannen, waardebepaling plannen of deze liever verplaatsen naar een later tijdstip? Onze medewerkers zijn thuis aan het werk maar staan gewoon voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via de telefoon, mailen of je vraag stellen via de chat op de website! Wij staan ook in deze rare tijden voor je klaar.

Kijk voor meer informatie en het laatste nieuws op de website van het RIVM.

Wij rekenen op uw begrip!

Ik wil graag mijn huis verkopen, maar ik twijfel of dit het juiste moment is.

Onze makelaars adviseren je graag over de juiste stap! Het is mogelijk om de woning in verkoop te zetten. Daarnaast kunnen wij ook de verkoop van de woning in voorbereiding nemen, zoals het opnemen van de woning, het maken van een fotoreportage etc. wanneer jij het aangeeft kunnen we dan starten met de verkoop. Ten slotte kan er ook voor worden gekozen om de afspraken voor de opstart van de woning in te plannen tot een nader te bepalen datum. In de tussentijd kun jij rustig starten met de voorbereidingen en kunnen wij ook alvast voor je aan de slag. De woning gaat dan op een later moment in de verkoop.

Effect Coronavirus op de woningmarkt​

Wij krijgen veel vragen over het effect van het Coronavirus op de woningmarkt. Uiteraard is het voor ons heel lastig om hier een bevredigend antwoord op te geven. Ons inziens is er op dit moment geen reden tot paniek. Wij zien zeker een afname in het aantal afspraken, maar ook worden er nog steeds nieuwe afspraken ingepland. Zolang we de richtlijnen van het RIVM goed blijven volgen en alle adviezen goed in acht blijven nemen, verwachten wij onze dienstverlening gewoon uit te kunnen blijven voeren.
We wensen iedereen in deze tijd sterkte en wijsheid toe en willen benadrukken dat wij ten alle tijden voor iedereen klaar zullen staan!

Schimmel in huis? Hoe kom ik ervan af?

Schimmel op de muur

Help! Schimmel in huis! Dit kan vervelende problemen veroorzaken. Vaak begint het met een onaangename, muffe geur in de woning en lelijke plekken op de muren in de woning. Als er geen actie ondernomen wordt op schimmel kan het zelfs zo erg worden dat er gezondheidsproblemen optreden. Denk aan allergische reacties of luchtwegproblemen. Het kan zelfs astma ontwikkelen bij mensen of de situatie verergeren bij astmapatiënten.

Het is dus belangrijk om schimmel te verwijderen, maar ook in het vervolg te voorkomen.

Schimmel verwijderen

Schimmel kan zich op diverse plekken ontwikkelen. Het belangrijkste is: hoe komt u ervan af? Er zijn een aantal tips voor het verwijderen van schimmel.

 • Schimmelverwijderaar uit de bouwmarkt
  Bij de bouwmarkt zijn vele soorten en maten Schimmelverwijderaars te koop. Ieder product werkt net want anders. Het is daarom raadzaam om van tevoren goed de gebruiksaanwijzing te lezen. Niet elke schimmelverwijderaar is namelijk geschikt voor elke plek.
 • Gebruik soda in combinatie met water
  Een ander middel dat goed werkt tegen schimmel is soda. Meng soda samen met water in een emmer of iets soortgelijks. Met dit mengsel kan je gemakkelijk de muur schoon schrobben. Wij raden aan om per liter water ongeveer 6 gram soda te gebruiken.
 • Azijn
  Voor mildere vormen van schimmel kan azijn de oplossing zijn. Azijn werkt op schimmel vanwege de lage pH-waarde dat azijn heeft en de hoge pH-waarde dat schimmel heeft. Azijn is geen agressief middel waardoor het niet in alle gevallen werkt.

Veelvoorkomende plekken van schimmel

Schimmel wordt voornamelijk veroorzaakt door vochtproblemen in huis en komt dus voor op plekken waar het vochtig is. Denk aan de badkamer en de keuken. Maar ook in een vochtige kelder of een garage komen met regelmaat vochtproblemen voor.

Schimmel voorkomen

Nu u de schimmel verwijderd heeft is het belangrijk om dit te voorkomen voor in de toekomst. Welke maatregelen kunt u hiervoor nemen om problemen in de toekomst te voorkomen:

 • Ventileer uw woning
  Schimmel werkt goed in vochtige ruimte waar weinig lucht bij komt. Het is daarom verstandig om uw huis met regelmaat (misschien wel dagelijks) te ventileren. Dit is zeker belangrijk als u aan het koken of douchen bent. Ook als u veel mensen in huis gehad heeft, zoals bij een feestje.
 • Schimmelwerende verf gebruiken
  Er zijn diverse soorten muurverf die voorkomen dat u schimmel krijgt in uw woning. Zeker op vochtige plekken zoals de badkamer en in de keuken kan dit erg handig zijn.

Verkeerde voorspelling over energierekening: start met energie vergelijken

Onlangs was er woede in de Tweede Kamer over het verkeerd voorspellen van de energierekening. Vroege waarschuwingen over een forse stijging werden bestempeld als bangmakerij. Totdat bekend werd dat het kabinet achterhaalde gegevens gebruikte bij de ramingen van de gemiddelde energienota van burgers. De energierekening zal dus inderdaad hoger uitvallen. Dat betekent energie vergelijken nog belangrijker wordt!

Switchen van energieleverancier extra interessant

Als de gemiddelde energierekening hoger wordt, wil je al helemaal niet nog meer betalen dan strikt noodzakelijk is. Dan doe je er goed aan om een energievergelijk te maken om direct de goedkoopste energieleverancier te vinden. Met een gratis online vergelijking heb je je overstap zo geregeld. Vul slechts enkele basisgegevens in en je krijgt direct een compleet overzicht van alle energieleveranciers die voldoen aan jouw eisen, gesorteerd op prijs. De overstap zelf zet je vervolgens ook meteen in gang, zodat je het besparen niet langer hoeft uit te stellen.

Oeps, berekeningsfoutje

De berekeningsfout lijkt te zijn ontstaan toen er gedacht werd aan een gemiddeld verbruik van 2500 kWh stroom en 1100 kubieke meter gas per huishouden. Daarnaast werd er gerekend met een lagere marktprijs voor energie. Inmiddels gaat het CBS uit van een jaarlijks verbruik van ruim 3000 kWh elektriciteit en een kleine 1500 kubieke meter aardgas per huishouden.

Wordt wakker en switch van energiemaatschappij!

Het is geen leuke ontwikkeling dat de energierekening omhoog gaat, en veel huishoudens zullen flink in de portemonnee geraakt worden. Het betekent anderzijds wel dat er verhoudingsgewijs meer te besparen valt. Als je blijft slapen bij dezelfde energieleverancier met dure tarieven, zal je energierekening helemaal hoog uitvallen. Wordt daarom wakker en beperk de schade door van nu af aan jaarlijks over te stappen zodat je profiteer van actiekortingen en de extra kosten van energie beperkt tot het minimum!

Snel ingrijpen bij ongedierte in huis

Ongedierte in huis

Ongedierte komt in meerdere soorten voor binnen en rondom woningen. Denk niet alleen aan een muis of rat, maar ook aan mieren, motten en vlooien. Om de kans op een ongedierteplaag tegen te gaan, is snel ingrijpen noodzakelijk. Des te sneller je het ongedierte bestrijd, des te kleiner is de kans op overlast van deze beestjes. Zelf ongedierte bestrijden is een mogelijkheid die je hebt. In bouw- en supermarkten vind je tegenwoordig diverse hulpmiddelen voor de bestrijding van ongedierte. Lees hier hoe jij van ongedierte in huis af kunt komen!

Zelf ongedierte bestrijden of dit laten doen

Reeds is er al beschreven, dat je ongedierte zelf kunt bestrijden. In de bouw- en supermarkt vind je chemische bestrijdingssprays, die verschillende ongediertesoorten zullen doden. Houd er rekening mee, dat het gebruik van deze middelen niet zonder risico is. Denk jezelf eens in, dat je kinderen per ongeluk met het bestrijdingsmiddel in aanraking komen als zij over de vloer kruipen. Of wat te denken van je huisdieren?

Het kan om deze reden slim zijn om voor professionele hulp te kiezen. Wij spraken met een ongediertebestrijder, die hier meer over vertelde. Hij gaf aan: “bel ons bij last van ongedierte, om verzekerd te zijn van een efficiënte oplossing!” Bestrijdingssprays zijn vaak bepaald niet efficiënt.

Hitte en kou gebruiken tegen ongedierte

De ongediertebestrijder die wij hebben gesproken, gaf aan dat hij voornamelijk gebruik maakt van hitte en kou. Door ruimtes of bijvoorbeeld tapijten hevig te verwarmen of te koelen, zal het ongedierte doodgaan. Bestrijdingssprays zijn vaak alleen efficiënt bij de bestrijding van zichtbare ongediertesoorten. In veel gevallen hebben deze ongediertesoorten hun larven elders in huis achtergelaten. Het maakt dat je al snel opnieuw te maken zal krijgen met ongedierte.

Zelf een internetverbinding aanleggen in uw woning

Internetkabel leggen

Wilt uzelf een internetverbinding aansluiten? Dan moet u het volgende weten. U kunt kiezen voor een bekabelde internetverbinding of draadloze verbinding zoals draadloze router of Wifi. Daarnaast kunt u kiezen om gebruik te maken van het bestaande stroomnetwerk in huis door middel van powerline adapters. Bij een bekabelde internetverbinding moet uzelf kabels trekken. Nieuwbouwwoningen zijn in alle ruimtes (meestal) voorzien van wandcontactdozen voor aansluiting op internet. De meeste woningen bezitten deze voordelen niet. U wilt de kabels netjes wegwerken (cablemanagment). Het is de moeite waard, want bekabelde internetverbinding is een stabiele verbinding. Mocht u het kabel trekken niet zien zitten, kunt u altijd kiezen voor een draadloze internetverbinding door plaatsing van modem en een router. Daarna installeert u de router, u moet u IP-adres invoeren. Daarna kunt u de Wifi router instellen. U kunt u Wifi-router beter buiten de meterkast plaatsen! U kiest met uw computer verbinding met Wifi.

Zorg bij een bekabelde internetverbinding ervoor dat u de juiste kabels heeft en dat gaten die u maakt naar verschillende ruimten groot genoeg zijn, waardoor u de connector er soepel doorheen kunt steken. Wat u nodig heeft om een internetkabel te maken? U heeft een Cat 5- of een Cat 6 kabel, een kabelstripper, connectoren en een krimptang nodig. U bevestigt met een krimptang de connectoren. Deze zitten aan het uiteinde van een Cat-kabel. Wilt u weten welke krimptangen er allemaal zijn? Klik dan hier voor mogelijkheden. U stript de kabel, daarna legt u de kleuren van de aders op volgorde. Knip deze recht en schuif deze in de connector door het klepje van de connector naar beneden te houden. Knijp de connector vast met de krimptang. Een bekabelde internetverbinding sluit u aan via de LAN-poort. Uw internet is aangesloten!