Hoe gaat een scheiding als je samen een huis hebt?

Scheiding

Scheiden kan een enorm gedoe zijn en al helemaal wanneer je samenwoont. Er zijn dan namelijk een hoop dingen waar je naar moet kijken met een goede mediator scheiding. Zo zal je moeten beslissen wie er in het huis blijft wonen, maar is het ook belangrijk om te kijken wat er contractueel geregeld is. Wil jij weten wat je moet doen als je gaat scheiden, terwijl je samen een huis hebt? Lees snel verder. 

Wie gaat er in het huis wonen?

Eigenlijk is de eerste vraag waar je antwoord op wilt weten: ‘Wie blijft er in het huis wonen?’. Dit is vanzelfsprekend, maar het is natuurlijk ook geen makkelijke vraag. Er zit vaak een behoorlijke emotionele waarde aan een huis verbonden, waardoor de keuze niet altijd makkelijk is. Een scheidingsmediator kan hierbij helpen, dus dat is iets wat in ieder geval scheelt. Het is belangrijk dat je de belangen van elkaar afweegt en samen beslist wie er blijft wonen. Willen jullie beide weg? Dan ga je weer een heel ander proces in. Het verkoopproces is namelijk weer een heel ander verhaal.

Kan je de woning wel betalen?

Kies je ervoor om een iemand aan te wijzen als eigenaar van de woning? Dan is het natuurlijk wel handig dat diegene de woning kan betalen. Je kan wel heel graag in een huis willen blijven wonen, maar toch kan dit niet altijd. Vaak onderschatten mensen het feit dat de kosten door twee delen écht een financiële meevaller is. Het is voor heel veel mensen niet te doen om een huis zelfstandig te betalen. De kosten vallen hoe dan ook hoger uit en soms moet je dat niet willen. Vergeet dus absoluut het financiële aspect van een scheiding niet. Reken jezelf niet rijk en leg inkomens naast elkaar. Het hoeft geen strijd te zijn. Het gaat om de slimste oplossing.

Hoe is het geregeld op papier?

Je kan wel graag eigenaar willen worden van de woning, maar hoe staat dat eigenlijk op papier? Ook dit zijn dingen die heel erg belangrijk zijn bij het uitzoeken wie er in de woning gaat blijven. Eigenlijk is dit heel makkelijk om uit te zoeken. Toen jullie gingen trouwen, hebben jullie namelijk het ja-woord gezegd op meer dan alleen liefde. Je trouwt namelijk ook onder bepaalde voorwaarden. Je kunt namelijk in gemeenschap van goederen trouwen en dan zijn jullie automatisch beide eigenaar van de woning. Zijn jullie getrouwd door middel van een ander contract? Dan is de kans groot dat er slechts een iemand de eigenaar is van de woning. In principe gaat dit een stuk makkelijker, aangezien er dan niets gedeeld hoeft te worden. Check dus goed wat er op papier staat om erachter te komen waar een ieder recht op heeft, zoals uitkopen van partner.

Gratis WOZ bezwaar: is dat wel echt gratis?

WOZ waarde

Er zijn verschillende redenen waarom je WOZ bezwaar zou willen maken. Het kan zijn dat je de waarde van je woning te hoog vindt en dat je je belastingdruk graag wilt verlagen. Wat de reden ook is, er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om WOZ bezwaar in te dienen. Maar is WOZ bezwaar indienen wel echt gratis? Waar heeft de WOZ waarde invloed op en hoe dien je eigenlijk een WOZ bezwaar in Lees er hier meer over!

Waarom zou je WOZ bezwaar indienen?

Iedere gemeente is verplicht om op een correcte wijze de WOZ waarde te bepalen. Gebeurt dit niet? Jij staat dan in jouw recht om de vastgestelde waarde aan te vechten. Je kunt dit in principe zelf doen, maar je kunt je ook laten helpen door een specialist. In beide gevallen kost het de gemeente geld. Ze moeten namelijk opnieuw gaan overwegen of de waarde correct is vastgesteld of niet. Deze waarde wordt vastgesteld door een extern taxatiebureau. Zij starten een procedure om de WOZ waarde grondig te beoordelen. Hiervoor wordt een gespecialiseerd team ingeschakeld. De hoogte van de WOZ waarde heeft invloed op verschillende belastingen. Je betaald ieder jaar netjes de OZB, maar misschien vind je het niet correct hoeveel je hiervoor betaald. Op dat moment zou je bezwaar kunnen indienen tegen de WOZ waarde van je woning. Als de gemeente akkoord gaat met alle nieuwe voorgestelde waarden wordt je WOZ waarde verlaagd. Op dat moment ontvang je het teveel betaalde belastinggeld retour. Je kunt contact opnemen met Kosteloos Bezwaar om ervoor te zorgen dat je het WOZ bezwaar goed indient.

Waar heeft de WOZ waarde invloed op?

Wist jij dat de WOZ waarde invloed heeft op verschillende belastingen? Deze WOZ waarde wordt namelijk gebruikt om de hoogte van verschillende belastingen vast te stellen. De WOZ waarde heeft invloed op de OZB. Dit is de onroerendezaakbelasting van je woning. Daarnaast heeft de WOZ waarde invloed op de waterschapsbelasting, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, vermogensbelasting, schenkbelasting en erfbelasting. Vrij veel belastingen toch? Het is daarom erg belangrijk dat je huis de juiste WOZ waarde heeft. Wanneer je huis een te hoge WOZ waarde heeft, betaal je de veel meer belasting. Het loont dus zeker om een bezwaar in te dienen

Hoe maak je WOZ bezwaar?

Zoals je hebt gelezen kan het erg voordelig zijn om de WOZ waarde van je woning te verlagen. Je zult namelijk een stuk minder belasting betalen. Maar hoe maak je WOZ bezwaar? Je kunt kijken in de bijlage van de WOZ beschikking hoe je precies bezwaar kunt maken bij je gemeente. Je schrijft in dit bezwaarschrift op waarom je het niet eens bent met de WOZ waarde van je woning. Daarnaast kun je een taxatierapport aanvragen bij de gemeente. Op deze manier kun je zien hoe de WOZ waarde momenteel bepaald is. De eerste stop om een bezwaar in te dienen is door te controleren en onderbouwen. Lijkt het erop dat je WOZ mogelijk onjuist is? Dan volg je een bepaalde procedure. Ten eerste dien je het bezwaar in bij de gemeente. Je moet het termijn van 6 weken in de gaten houden. Vervolgens zal de gemeente een uitspraak doen. Het kan zijn dat deze wordt afgewezen of wordt geaccepteerd. Ze kunnen je bezwaar ook gedeeltelijk accepteren. Vervolgens zou je nog een beroep kunnen gaan als je het niet eens bent met de gemeente. Er zijn verschillende voorbeeldbrieven die je kunt gebruiken om bezwaar te maken. 

Wees kort en duidelijk in je bezwaarschrift

Met een helder en beknopt bezwaarschrift kun je je bezwaren tegen de beoordeling op een begrijpelijke manier toelichten. Het bestuur zal begrijpen dat je bezwaar maakt op juridische gronden en niet alleen omdat de uitkomst je niet bevalt. Gebruik eenvoudige taal zonder jargon of technische termen die alleen advocaten begrijpen. Vraag desnoods om hulp van een advocaat als het niet duidelijk is hoe je je juridisch vrij kunt uiten. Vermeld alle relevante informatie over de evaluatie. Wat wordt er precies betwist? Waarom maak je bezwaar? Welke invloed heeft dit op je eigen belangen? Geef ook duidelijk aan waarom de waardering niet klopt. Zo weten beide partijen waar ze juridisch aan toe zijn en kunnen ze op basis van deze informatie weloverwogen beslissingen nemen.

Kost het geld om WOZ bezwaar in te dienen?

Iedere inwoner van Nederland heeft recht op een correcte WOZ waarde. Wanneer jij denkt dat de WOZ waarde onjuist is vastgesteld, mag je een bezwaar indienen. Sommige mensen denken dat de gemeente deze diensten doorberekend in de belastingen die ze rekenen aan de bewoners. Dat is echter niet waar! Je hebt namelijk recht op een juiste WOZ waarde, en daarom zijn de kosten voor de gemeente. Fijn toch? Jij als inwoner van een gemeente hoeft dus NIET op te draaien voor de kosten. Ook als de gemeente specialisten en taxateurs moet inschakelen, zul jij daar niet voor betalen. Het is dus compleet gratis!

Drie eigenschappen om te overwegen vóór de verkoop van je huis

Drie eigenschappen om te overwegen vขขr de verkoop van je huis

Ben jij van plan om je huis te koop te zetten? Dit kan een hele onderneming zijn. Vanzelfsprekend wil je dat de verkoop van je woning vlekkeloos verloopt en je qua winst het onderste uit de kan haalt. Wanneer je een bepaald aantal aspecten van je woning voor de verkoop aanpakt, zal je zeker weten dat alles goedkomt. Ben jij nieuwsgierig naar wat deze aspecten precies zijn? In deze blog bespreken we ze uitvoerig voor je. Zodoende zal je verkoopproces straks perfect zijn.

Knap de grootste tekortkomingen op

In de eerste plaats is het belangrijk dat je de grootste tekortkomingen van je woning aanpakt. Kijk goed rond en bepaal wat er verbeterd dient te worden. Dat kunnen probleemplekken zijn zoals bijvoorbeeld een zwakke fundering of een ouder dak. Maar ook kleinere tekortkomingen zoals kieren in de muren en versleten vloeren zijn het aanpakken waard. Ga vervolgens na wat je wilt doen om deze te repareren.

Taxeer je woning voor inzichten

Ten tweede is het zaak om je woning te taxeren. Wanneer je precies weet wat de waarde is van je woning, zal je geen onderwaardering meer maken bij mogelijke kopers. Laat desnoods een professional de waarde inschatten. Door een taxatie amsterdam toe te passen, weet je precies wat je woning waard is. Daarnaast geeft het je ook inzicht wat mogelijk verlagingen of verhogingen van de prijs moeten zijn om de verkoop vlot te laten verlopen.

Overweeg het zonder makelaar te doen

Tot slot is het ook verstandig om te overwegen of je je woning zonder makelaar kan verkopen. Natuurlijk is de hulp van een makelaar vaak cruciaal, maar als je zelf een aantal zaakjes uitvoert, dan kun je mogelijk een aanzienlijke som geld besparen. Dit kan je later weer investeren in het opknappen van de woning of als onderdeel van je verhuiskosten gebruiken. Onderzoek alle opties zorgvuldig en overweeg wat voor jou het meest aantrekkelijk is.

Al met al kun je door van al deze tips gebruik te maken, ervoor zorgen dat je woning zo optimaal mogelijk verkocht wordt. Trek er daarom gerust de tijd voor uit om een goed beeld te creëren van de waarde van je woning, knap de grootste tekortkomingen op en overweeg of je de verkoop van je woning al dan niet met een makelaar doet. Zo weet je zeker dat jij het maximale hieruit haalt bij de verkoop.

Met deze tips sluit jij jezelf nooit meer buiten

reserve sleutel buitenshuis

Ben jij iemand die van nature vergeetachtig is? Dan zijn er vast en zeker veel horrorscenario’s door je hoofd gesloten vanwege deze eigenschap. Een van de horrorscenario’s is dat je vergeten bent de sleutels van je huis mee te nemen terwijl je de voordeur al dicht hebben gedaan. Wat nu? Wij zullen je in dit artikel een flink eind op weg helpen. Je leert hier namelijk precies wat je kunt doen om jezelf nooit meer buiten te sluiten.

Hanteer een vaste routine en opbergplek wanneer je binnenkomt

In de eerste plaats is het belangrijk dat je altijd een vaste routine en opbergplaats hanteert als je binnenkomt. Zorg ervoor dat je sleutels altijd in dezelfde plek worden opgeborgen of bewaard, zodat je ze nooit meer kwijt raakt. Als je binnenkomt, zorg er dan voor dat je altijd even controleert of je sleutels in de juiste plek zitten. Je hoeft hiervoor niet minutenlang de tijd te nemen, maar een korte check is al meer dan voldoende.

Plaats een reserve sleutel buitenshuis

Ten tweede kan het helpen als je een reserve sleutel buitenshuis plaatst. Dit kan bijvoorbeeld in een klein vakje aan de buitenzijde van de voordeur of zelfs bij een buurman of -vrouw. Op deze manier heb je altijd een back-up als je jezelf toch buitensluit. Zorg er echter wel voor dat niemand anders weet waar de reserve sleutel ligt, om misbruik te voorkomen.

Gebruik een keyfinder

Tot slot kan het ook handig zijn om een keyfinder te gebruiken. Dit is een klein apparaatje dat je aan je sleutelbos hangt en waarmee je de verloren sleutels gemakkelijk terug kunt vinden. Je hoeft alleen maar je telefoon te gebruiken om de locatie van je sleutels te traceren. Dit is een uiterst handig hulpmiddel en zeker het overwegen waard als je regelmatig vergeten bent waar je sleutels zijn.

Met deze tips sluit jij jezelf nooit meer buiten. Als je er zeker van wilt zijn dat je de sleutels altijd binnen handbereik hebt, kun je een van bovenstaande opties gebruiken om jezelf te beschermen tegen buitensluiting. In het ergste geval kan je nog altijd een locksmith gebruiken. Vergeet dus nooit meer je sleutels en sluit jezelf nooit meer buiten met deze tips.

Tips bij het huren van opslagruimte Rotterdam

Opslagruimte Rotterdam

Wanneer je in Rotterdam meer inboedel dan ruimte in huis hebt of wanneer je tussen twee verhuizingen in zit, biedt het huren van een opslagruimte uitkomst. Zo heb je direct meer ruimte met een externe opslagbox op locatie. Het is echter wel slim om van te voren goed na te denken over wat je daar wilt opslaan en waar je nog meer aan moet denken bij het huren van een opslagruimte. Wij helpen je hier graag bij!

Opslagruimte in Rotterdam vergelijken

Er zijn tal van verhuurders van opslagruimte in Rotterdam. Iedere partij heeft andere voorwaarden, andere huurprijzen enzovoort. Het is daarom slim om locaties die dicht bij u in de buurt zitten, eerst te vergelijken. Dit kun je bijvoorbeeld doen op basis van huurprijs, maar ook beschikbaarheid. Is de benodigde grootte van een opslagbox beschikbaar? En zit je er dan direct voor langere tijd aan vast, of is het maandelijks of zelfs dagelijks opzegbaar? Dit zijn allemaal belangrijke aandachtspunten waar bij het huren van een opslag in Rotterdam goed op gelet moet worden. Daarnaast is het ook altijd slim om na te gaan wat er opgeslagen mag worden en of je inboedel is verzekerd daar.

Hoeveel opslag je moet huren

Het is begrijpelijk dat je niet direct weet hoe groot de opslag in Rotterdam moet zijn, om jouw spullen in op te slaan. Hier zijn eenvoudige opslagcalculators voor bedacht. Hiermee kun je doorgeven wat je in de opslagruimte wilt zetten, waarna het systeem gaat uitrekenen hoe groot de opslagbox dient te zijn. Zo ben je er zeker van dat je niet een te kleine ruimte hebt, maar ook niet iedere maand teveel betaald voor een te grote box.

Inboedel inpakken

Je wilt je opslagruimte uiteraard zo efficiënt mogelijk benutten, zodat je er zoveel mogelijk spullen in kwijt kunt. Maak daarom gebruik van kartonnen dozen die je eenvoudig op kunt stapelen. Hier kun je veel spullen netjes in kwijt, zonder dat het beschadigd raakt, en je zet het allemaal eenvoudig bovenop elkaar in de opslag. Tip: schrijf aan de buitenkant van de doos met een stift op wat er in de doos zit. Indien je tussentijds iets van jouw inboedel of spullen nodig hebt, hoef je niet je opslagruimte in Rotterdam helemaal uit te pluizen.

Opslagruimte Rotterdam inrichten

Bedenk van te voren goed welke spullen je waar in jouw opslag in Rotterdam neer wilt zetten. Heb je het tussentijds nodig? Zet het dan niet ergens achteraan of onderop, maar juist op een plek waar je eenvoudig bij kunt komen. Zo kun je meubels het beste achteraan neerzetten, evenals andere zware spullen. Daarnaast is het handig om een rek neer te zetten, waarin je allerlei spullen kunt plaatsen en het zodoende eenvoudiger in te richten is. Op die manier huur jij een opslag in Rotterdam, waar je optimaal gebruik van maakt!

Drie tips voor het boeken van een groepsaccommodatie voor je vriendengroep

Vakantiehuis Nederland

Op vakantie gaan is voor iedere vriendengroep een ware droom, maar er zijn ook enkele beren op de weg. Je moet een datum vinden waarop iedereen kan, en dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Een ander bijkomstig probleem is dat iedereen waarschijnlijk een ander budget heeft voor de vakantie. De een heeft 1000 euro gereserveerd, terwijl de ander slechts een luttele 300 euro te besteden heeft. Dit maakt het boeken van een vakantie nog lastiger. Het is voor iedereen prettig om een accommodatie te vinden die niet al te veel geld kost. Hieronder staan een aantal tips, zodat jij de volgende keer weet waar je die luxe groepsaccommodatie Nederland kan vinden voor een zacht prijsje!

Goedkope groepsaccommodatie

Een groepsaccommodatie lijkt op het eerste gezicht vrij ingewikkeld, maar het is in werkelijkheid een koud kunstje. Als je met z’n allen in een grote groepsaccommodatie in Nederland verblijft, dan hoef je niet de hoofdprijs te betalen voor je vakantie met vrienden. Daarnaast is het handig om buiten het hoogseizoen te boeken, omdat de prijzen daar gemiddeld veel lager liggen dan tijdens juni, juli of augustus. Als jouw vriendengroep dus niet afhankelijk is van de schoolvakanties, is dit zeker een grote aanrader! Een andere tip is om een huisje te boeken met een keukentje, zodat je niet elke avond uiteten te moet in een prestigieus restaurant. Op deze manier kan je zelf elke avond een speciale maaltijd koken, wat een stuk goedkoper is dan uiteten gaan. Als je liever niet elke avond kookt, kan je ook met elkaar afspreken dat iedereen van de vriendengroep een bepaalde dag voor zijn/haar rekening neemt, zodat je toch nog een soort vakantiegevoel hebt! Heerlijk genieten met z’n allen!

Vakantiehuis Nederland

Je hoeft helemaal niet naar het buitenland te reizen om onvergetelijke herinneringen met elkaar te maken: ons koude Kikkerlandje heeft voldoende te bieden. Groepsaccommodaties Nederland zijn helemaal niet lastig om op het wereldwijde web te vinden. Je kan ze eenvoudig vinden op diverse websites. Je kan zien welke faciliteiten bij welk vakantiehuis Nederland horen, en wat anderen van deze locatie en accommodatie precies vonden. Op deze manier krijg jij een goed overzicht van de mogelijkheden van een bepaalde accommodatie. Ben jij op zoek naar een luxe villa met zwembad, of toch een verstopt hutje in het bos? De keuze is reuze!

Gratis waardebepaling van je huis aanvragen doe je zo

Gratis waardebepaling huis

Een gratis waardebepaling van je huis kan in veel opzichten voor een goede basis van de verkoop dienen. Je hoeft er niets voor te betalen, terwijl er wel een beeld ontstaat van de waarde van de woning. Deze waarde kan van pas komen wanneer je jouw woning voor de juiste prijs op de markt wilt brengen, maar ook om te bekijken waar er eventueel veranderingen aangebracht moeten worden. Zo voorkom je dat jouw woning tegen een te lage prijs weggaat. Bekijk daarom snel hoe je deze bepaling uit kunt laten voeren.

Met een gratis waardebepaling van het huis ontstaat er een beeld

Een gratis waardebepaling van je huis kan bij verschillende makelaars aangevraagd worden. Voornamelijk internetmakelaars bieden deze dienst vrijblijvend aan, waardoor je direct kunt bekijken welke pakketten er nog meer aan te schaffen zijn om jouw woning te verkopen. Deze bepaling wordt gedaan aan de hand van een aantal basisgegevens, waardoor er een eerste beeld ontstaat van de waarde. Je moet wel in het achterhoofd houden dat een gratis bepaling niet gebruikt kan worden voor een hypotheek.

Vrijwel iedere makelaar biedt deze mogelijkheid aan

De gratis waardebepaling van jouw huis is alleen bedoeld om een eerste beeld te krijgen van de mogelijkheden. Een makelaar biedt deze aan, waardoor je vrijblijvend de gegevens in handen kunt krijgen over de woning. Zo zou je deze gegevens op kunnen vragen wanneer je tot de verkoop van een woning over wilt gaan, maar ook wanneer je een woning op het oog hebt en wilt bekijken of de vraagprijs reëel is. Dit kan helpen wanneer je nog twijfels hebt, zonder dat je hierdoor geld verliest aan de aanvraag.

Ga direct aan de slag met het maken van een afspraak

Wanneer je op de websites van makelaars gaat kijken kun je de gratis waardebepaling van het huis direct aanvragen. Hiervoor is altijd een speciale plek op de website ingericht. Je hoeft hiervoor alleen maar een aantal basisgegevens in te vullen, waarna de makelaar contact met je opneemt om alles te bespreken en een afspraak te maken. Wacht daarom niet te lang en zorg ervoor dat je jouw waardebepaling binnen enkele klikken aangevraagd hebt. Zo kun je direct aan de slag met de verkoop van jouw woning.

5 redenen waarom je een schoonmaker thuis zou moeten inhuren

Schoonmaker

Misschien ken je het wel: na een lange dag werken ligt er nog een berg afwas op je te wachten en kan de badkamer wel een poetsbeurt gebruiken. Daar heb je eigenlijk geen tijd, maar vooral geen energie meer voor. 

Gelukkig hoeft dat ook niet, wanneer je een bedrijf gespecialiseerd in schoonmaak Amsterdam of een andere plek in Nederland inhuurt. Het inhuren van een externe schoonmaker levert jou namelijk veel meer rust op! In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van zo’n schoonmaker thuis.

Meer vrije tijd na en naast je werk

Een van de grootste redenen om een schoonmaker of een schoonmaakbedrijf in te huren, is omdat je zelf geen tot weinig tijd hebt om je huis regelmatig schoon te maken. Dat resulteert in een vieze en rommelige leefomgeving wat uiteindelijk weer van invloed kan zijn op je geestelijke en zelfs lichamelijke gezondheid. Het is niet voor niets het geval dat mensen in een gezonde en opgeruimde leefomgeving gelukkiger en gezonder zijn.

Wat daarbij erg prettig is, is dat je meer tijd over houdt voor leuke dingen en de dingen die er voor jou echt toedoen. Waar je normaal na werk misschien meteen moet beginnen met opruimen, dweilen en schrobben kun je nu even bijkletsen met je gezin of met een vriendin wat gaan eten. Die extra vrije tijd doet een mens echt goed.

Minder stress over huishouden naast werk

Meer vrije tijd na(ast) je werk zorgt er dus automatisch voor dat je je gezonder en gelukkiger gaat voelen. Die schone leefomgeving draagt daar overigens ook aan bij. Het is dus niet zo gek dat je ook minder stress ervaart wanneer je geen zorgen hoeft te maken over het opruimen en schoonmaken van je woning.

Wanneer dat immers al wordt gedaan, heb jij tijd over voor andere dingen waar je echt blij van wordt. Minder stress betekent weer: meer geluk, beter slapen, energieker het leven door en daardoor ook minder lichamelijke klachten. Stress kan zich namelijk uiten in hart- en vaatproblemen en problemen met onder andere je nek en rug.

Je huis wordt op professionele wijze schoongemaakt

Kies je voor een professioneel bedrijf zoals een schoonmaakbedrijf Haarlem of op een andere plek in Nederland dan weet je zeker dat je huis tot in de puntjes goed wordt schoongemaakt. Een schoonmaker van zo’n bedrijf weet immers precies wat er moet gebeuren om jouw huis spic en span te krijgen. Hij of zij doet het als beroep en ziet de kleine dingen die jij misschien niet ziet.

Dat betekent: een superschoon huis zonder dat je daar zelf ook maar iets voor hoeft te doen. Schoonmakers maken zelfs achter die ene kast schoon waar jij nooit bij kunt komen en tillen met liefde even de bank of de relaxstoel op om daaronder te reinigen. Half werk kennen ze niet en daar pluk jij de vruchten van met een schone woning als je thuiskomt van werk. Ideaal!

Schoonmakers zijn vaak flexibel qua tijden

Sommige mensen vinden het een gek idee om iemand in hun huis te laten als ze er zelf niet zijn. Je kunt, als je dat wenst, gewoon thuisblijven wanneer een schoonmaker aan de slag gaat met de ruimtes in je woning. Dit soort afspraken kun je vrijblijvend maken met een professionele schoonmaker. Samen bepalen jullie wanneer hij of zij komt en hoe lang de schoonmaker aan het werk gaat.

Heb je eenmaal het vertrouwen dan kun je hem of haar een sleutel geven of leg je ergens een sleutel neer die de schoonmaker kan pakken. Dat zorgt voor meer flexibiliteit in je eigen dagelijks leven. Wat daarbij goed is om te weten, is dat de meeste schoonmakers ook nog eens flexibel zijn in werktijden. Sommigen vinden het geen probleem om in de avond of in het weekend te werken.

Verschillende taken kunnen worden uitgevoerd

Tot slot is het handig om te weten dat een schoonmaker vaak multi-inzetbaar is. Je huurt hem of haar niet alleen maar in voor het schrobben van het toilet en het stofzuigen van de woonkamer. Een professionele schoonmaak in Amsterdam (of ergens anders in Nederland)  ruimt meestal ook de rommel in huis op en kun je inschakelen voor het wassen en drogen van kleding en andere was.

Sommige schoonmakers zijn zelfs inzetbaar als verzorger van huisdieren en/of kinderen. Daar moet je natuurlijk niet altijd van uitgaan, omdat je hiervoor ook gewoon een oppas of babysitter in kunt huren. Gelukkig zijn de overige bovenstaande voordelen al voldoende om in ieder geval eens te overwegen om een schoonmaker in te huren voor thuis.

Huis (ver)kopen? Laat de woning taxeren

Taxatie huis

Een woning kopen of verkopen doe je niet even tussendoor. Het is geen impulsaankoop bij de kassa. Om een huis te verkopen of kopen is het belangrijk om precies te weten wat de woning waard is. Een taxateur kan je daarin van dienst zijn. Maar waarom zou je een taxatierapport laten opstellen als je een huis koopt? En waarom als je deze weer gaat verkopen?

Huis kopen

Als je je eerste huis gaat kopen, dan wil je zeker weten dat je aan de ene kant niet teveel betaalt voor een huis en aan de andere kant of je genoeg budget hebt om een hypotheek aan te vragen. Het is namelijk belangrijk voor een hypotheekverstrekker om te weten of je in bepaalde gevallen eigen geld zou moeten inbrengen of niet. Banken en hypotheekverstrekkers zijn bereid om 100% van de woningwaarde aan je te lenen.

Heb je echter meer geboden dan de taxatiewaarde van het huis, dan zal je de rest van de koopsom zelf moeten kunnen financieren. Stel je bent een koopsom overeengekomen van 90.000 euro, maar de woning is 75.000 euro waard, dan zal de hypotheekverstrekker je 75.000 euro lenen (op basis van het taxatierapport). Die overige 15.000 euro zal je zelf moeten inbrengen. Heb je dit niet, dan kan een hypotheekverstrekker de aanvraag afkeuren. Iets om dus rekening mee te houden als je een bod gaat uitbrengen op je droomhuis.

Andersom is ook mogelijk, dat je 90.000 euro biedt maar de woning eigenlijk 110.000 euro waard is. In dat geval zou je voor de taxatiewaarde een hypotheek kunnen aanvragen en hou je 20.000 euro over om in je woning te steken.

Voordat je een bod doet, kun je een waardebepaling laten uitvoeren op een woning. Dit is geen taxatie, maar helpt je wel om een goede prijs te bepalen. Is de koop gesloten en ga je een hypotheek aanvragen, dan heb je dus een taxatierapport nodig.

Huis verkopen

Als je je huis gaat verkopen, wil je precies weten wat je woning waard is. Aan de hand daarvan kun je de verkoopprijs bepalen. Om deze precieze prijs vast te kunnen stellen, is het aan te raden om een taxatierapport op te laten stellen. Het huis kan in de loop der tijd namelijk zijn veranderd. Misschien heb je het na een verbouwing wel veel energiezuiniger gemaakt. Of heb je de muur tussen die twee kleine kamertjes afgebroken om er een mooie slaapkamer met badkamer en suite van te maken. Al deze veranderingen zijn van invloed op de prijs. Hou er wel rekening mee dat je investeringen die je in het huis hebt gedaan, niet 1 op 1 in de vraagprijs kan opnemen en dat misschien het getaxeerde bedrag lager ligt dan je van te voren zou denken.

Wanneer is taxatie nodig?

Samengevat laat je een taxatie van een woning uitvoeren als:

– je een al bestaand huis gaat kopen;

– je een huis gaat verkopen;

– je een eigen huis in eigen beheer laat bouwen.

Taxatie is niet nodig wanneer je een nieuw, net opgeleverd huis koopt. De waarde is hiervan namelijk al vastgesteld en is voor iedere nieuwbouwwoning met gelijke oppervlakte en voorzieningen hetzelfde. Bij al bestaande woningen kan het huis in de loop der tijd zijn aangepast en verbeterd waardoor bijvoorbeeld de waarde is gestegen. Oudere woningen kunnen juist weer door achterstallig onderhoud in waarde zijn gedaald.

Schakel een goede taxateur in

Taxateurs zijn altijd onafhankelijk en zullen met droge feiten een prijskaartje aan het huis hangen. Je kan kiezen voor verschillende taxatiemogelijkheden. Zo kan de taxateur langskomen om het huis zelf te bekijken. Heb je een uitgebreid taxatierapport nodig, dan is dat zeker aan te raden. Een volledig taxatierapport op locatie is natuurlijk wel duurder dan een zogeheten ‘desk top taxatie’. Dit laatste houdt in dat je foto’s of filmpjes van de woning aan de taxateur stuurt en degene op basis daarvan de taxatie uitvoert. Voor veel hypotheekverstrekkers is dit vaak voldoende, maar vraag het altijd even na, zodat je niet voor verrassingen komt te staan (die daarna weer meer geld kosten). Via Taxatie.help kan je een taxateur bij jou uit de regio vinden.

Taxatie vs. bouwkundig rapport

Voor het taxatierapport zal de taxateur verschillende kenmerken van het huis beoordelen. Zoals de locatie van het huis, het huistype (flat, vrijstaand), het totale woonoppervlak, bouwjaar en energielabel van het huis, de staat van de woning, isolatie en andere energiebesparende maatregelen en hoe een vergelijkbare woning op de woningmarkt te vinden is. Aan de hand van deze gegevens wordt de prijs van het huis bepaald.

Let wel dat de taxateur geen bouwkundige keuring uitvoert. In een bouwkundig rapport wordt er dieper gekeken naar de staat waarin het huis bouwkundig verkeert. Hier wordt gekeken naar bijvoorbeeld de aanwezigheid van schimmels, de staat van de vloeren, muren en dak en of er vochtproblemen zijn. Als je de precieze bouwkundige staat wil weten dan laat je naast een taxatie een bouwkundige keuring uitvoeren.

Taxeren is verplicht

Ga je een huis kopen of juist verkopen? Vergeet dan niet om je taxatierapport op te laten stellen, voordat je een hypotheekaanvraag gaat doen, door een gecertificeerde taxateur.

Nooit meer je huissleutels kwijt met deze 3 tips!

Keycord

Mensen zouden een keycord voor hun huissleutels moeten kopen. Op deze manier kun je  alle sleutels veilig op één plaats bewaren. Hoewel de aankoop van een huis voor veel mensen een belangrijke ervaring is, is de zorg voor je bezittingen ook noodzakelijk. Je sleutels verliezen is nadelig omdat je veel tijd moet besteden om ze weer te vinden. Niet alleen verliezen mensen sleutels door een slecht geheugen, maar ook doordat ze uit hun broekzak vallen als ze hun telefoon of portemonnee willen pakken. Er zijn gelukkig verschillende oplossingen voor dit probleem. Je kunt sleutelkoorden kopen, sleutels bevestigen aan je riem of gewoon goed nadenken waar je je sleutels hebt gedaan.

Tip 1: Een sleutelhanger kopen

De beste oplossing om je huissleutels nooit te verliezen is de aanschaf van een sleutelhanger, bijvoorbeeld bij een gerenommeerde winkel zoals Promofit. Je kunt deze personaliseren met namen, logo’s of afbeeldingen. Zo kan iedereen makkelijk zien van wie de sleutels zijn in het geval je deze verliest. Bovendien zijn er verschillende kleuropties. Maak je sleutels eraan vast en draag ze overal zonder zorgen. De meeste kwaliteit sleutelhangers komen met een multi was functie, aangepast ontwerp, metalen slot en een digitale druk. Pas hem aan op basis van je voorkeuren, en zoek een betrouwbaar bedrijf dat de beste sleutelhangers met de hoogste kwaliteit levert.

Hoe kun je een sleutelhanger kiezen?

Er zijn verschillende producten met verschillende merken en aanbieders. Vergelijk in dit geval enkele producten en kies er een uit die bij je behoeften past. Kies de juiste maat voor je huissleutels. Ze mogen niet te groot of te klein zijn. Sleutelhangers met een ideale maat zien er het beste uit en kunnen al je sleutels opbergen. Wees dus voorzichtig. Ten tweede moet je kijken naar de materialen. De meeste producten zijn gemaakt van metaal of plastic. Er zijn echter ook andere materialen zoals papier, rubber, hout of stof. Elk materiaal heeft z’n eigen duurzaamheid en schoonheid. Kies er dus een die het beste bij je past.

Tip 2: Je huissleutels aan een riem bevestigen

Je zult nooit meer je huissleutels verliezen als je deze bos aan je riem bevestigt. Hoewel de aankoop van sleutelhangers een goed idee is, kun je ze nog steeds verliezen. In dat geval is het handig om ze aan de riem te bevestigen als je het huis uitgaat. Je zult namelijk geen sleutels kwijtraken als je ze fysiek aan je riem hangt. Je kunt een riem apparaat of karabijnhaak met een uitschuifbare band gebruiken om die sleutels intact te houden. Op deze manier bouw je een gewoonte op waardoor je je meer bewust wordt van hun aanwezigheid. Bovendien blijven ze intact terwijl je verschillende activiteiten uitvoert.

Combineer je kettingen met houders

Huissleutels aan je riem bevestigen is een handige manier om je huissleutels nooit te verliezen. In dit geval heb je kettingen of ringen nodig om sleutels aan je riemlus te hangen. Het goede nieuws is dat er verschillende opties zijn, waaronder sleutelhangers. Zo kan iedereen veilig sleutels dragen voor dagelijkse activiteiten, waarbij die sleutels toegankelijk en bereikbaar blijven. Deze kettingen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen, kleuren en materialen. Je kunt er een kiezen die het beste bij je riem past.

Tip 3: Beter beheer

Een andere handige methode is om thuis georganiseerd te blijven. De meeste mensen verliezen hun sleutels thuis door rommel of misplaatsing. Ongeorganiseerde kamers verhogen het risico op verlies. Je sleutels kunnen namelijk gemakkelijk worden weggestopt tussen andere spullen. De beste oplossing is een beter beheer: leg je sleutels telkens op dezelfde plaats als je thuiskomt. Zo kun je een nuttige gewoonte ontwikkelen en hoef je je niet meer af te vragen waar je sleutels zijn. Zorg er ook voor dat je huis geordend of goed onderhouden is. Op deze manier voorkom je dat je gemakkelijk sleutels of andere spullen kwijtraakt.

Hoe kun je thuis sleutels organiseren?

Sleutelbeheer of organisatie is verplicht. Je kunt een oude lade gebruiken als opbergstation. Je hoeft geen nieuwe lade te kopen omdat je een oude kunt hergebruiken door hem opnieuw te verven. Bewaar je huissleutels in deze lade en je zult ze nooit meer verliezen. Het volgende idee is om ze te voorzien van een tape code. Op deze manier kun je de verschillen zien tussen elke sleutel in huis, inclusief de primaire sleutel, sleutels voor slaapkamers, buiten sleutels en nog veel meer. Een ander idee is om een specifieke kleur op elke sleutel aan te brengen voor een betere organisatie. Dit is niet alleen effectief, maar het houdt ook je huissleutels georganiseerd.