De wandklok is de meest voorkomende soort klok

Klokken zijn al sinds jaar en dag onmisbaar in ieder huishouden. Over de periode waarin de klok is ontstaan valt te discussiëren, want al in de prehistorie werd er al gewerkt met zonnewijzers wat je in principe al zou kunnen beschouwen als de voorloper van de klok. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende klokken beschikbaar dat je soms tussen de bomen het bos niet meer ziet.

Er is echter voor iedereen en voor in elk huis of ruimte wel een passende klok te vinden. Een van de meest voorkomende en ook populairste type klokken, is de wandklok. Wandklokken zie je niet alleen terug in de huishoudens, maar ook in openbare ruimtes en op verschillende werkplekken en kantoren.

Wandklokken zijn zeer uiteenlopend qua vormgeving en design

De meest bekende wandklok is de eenvoudige ronde wandklok van het formaat van een pizza die in zeer veel ruimtes terug te vinden is. Er zijn echter ook meer bijzondere wandklokken, zoals bijvoorbeeld de klassieke koekoeksklok die al meer dan 300 jaar oud is.

Het design van de klok is vaak ook sterk afhankelijk van in welke ruimte de klok hangt en waar deze vooral voor gebruikt wordt. In een huiskamer is de vormgeving bijvoorbeeld vaak een stuk belangrijker dan bij een klok op de slaapkamer of op kantoor, waar het weer belangrijk is dat de tijdsaanduiding en de wijzerplaat vooral heel duidelijk is. In de keuken kan een een digitale klok heel goed werken, omdat deze dan ook als kooktimer gebruikt kan worden.

Een wandklok met een zelfontworpen wijzerplaat is een origineel en uniek cadeau

Een klok kopen is tegenwoordig een stuk toegankelijker dan voorheen en door het online aanbod en de gebruiksvriendelijke webshops, is het ook een stuk makkelijker om uit te komen bij de juiste klok.

Een klok is niet alleen mooi voor binnen je eigen inrichting, maar ook een leuk en origineel cadeau. Zo kun je bijvoorbeeld zelf je eigen wandklok laten maken door te kiezen voor je eigen wijzerplaat met daarop bijvoorbeeld een mooie foto of collage. Hiermee kun je iemand een erg leuk persoonlijk en origineel cadeau geven. Het printen of zelf vormgeven van de wijzerplaat van de wandklok is ook voor bedrijven vaak een interessante optie om bijvoorbeeld een bedrijfslogo op af te beelden.