Beveiligingstips van de slotenmaker Zoetermeer voor de vakantie

De meeste Nederlanders verlaten hun woning in de zomervakantie om elders vakantie te vieren. Dit kan in het buitenland, maar natuurlijk ook in eigen land. Het merendeel van onze landgenoten gebruikt de vakantie om tot rust te komen en onbezorgd te genieten. Toch kan een vakantie ook voor de nodige stress zorgen. Dit is zeker het geval wanneer jij weet dat inbrekers vaak in de vakantieperiode toeslaan. Op zich logisch natuurlijk, want in die periode kunnen zij ongehinderd hun gang gaan. Uiteraard wil jij voorkomen dat inbrekers zich tijdens jouw vakantie tegoed doen aan jouw woning. Daarom geeft deze slotenmaker uit Zoetermeer jou hieronder een aantal tips om jouw huis te beveiligen voor de vakantie!

1. Extra controle voor vertrek

Sta jij op het punt van vertrekken? Maak dan altijd nog even een inspectieronde door en rondom jouw woning. Let er hierbij goed op dat ramen en deuren zijn afgesloten. Voel voor de zekerheid ook even aan de deuren, zodat u zeker weet dat deze op slot zitten.

2. Vraag de buren een oogje in het zeil te houden

Zijn de buren thuis in de periode dat jij op vakantie bent? Vraag hen dan een oogje in het zeil te houden. Laat hen de post uit de brievenbus halen en laat ze eventueel hun auto op jouw oprit zetten. Op deze manier creëer je een bewoonde indruk en hierdoor zal een inbreker jouw woning sneller links laten liggen.

3. Ruim bruikbare spullen rondom uw woning op

Veel mensen hebben een trap of ladder achter of naast hun huis liggen. Dit is natuurlijk hartstikke bruikbaar voor inbrekers. Zij kunnen dit namelijk gebruiken om bij ramen en deuren op de eerste verdieping te komen. Zorg er dan ook altijd voor dat jij dergelijke spullen opbergt voor jij op vakantie gaat.

4. Laat anti-inbraakbeveiliging plaatsen

Inbrekers laten zich vandaag de dag niet meer tegenhouden door een beetje hang- en sluitwerk. Ben jij bang dat jouw sloten geforceerd worden tijdens je vakantie? Laat dan anti-inbraakbeveiliging plaatsen. Dit kan in de vorm van kentrekbeveiliging, maar jij kunt ook voor een alarmsysteem of camera’s kiezen. Zoek jij nog een slotenmaker die dit voor jou kan realiseren? Kijk in dat geval eens op Slotenmakerszoetermeer.nl.