3 tips om inbrekers buiten te houden

Het is een van de vervelendste dingen die je kan meemaken; een inbraak. Het is een enorme inbreuk op je privéleven. Je moet er niet aan denken dat er een inbreker rondloopt in je woning terwijl jij op vakantie bent of even boodschappen doet. Om inbraak te voorkomen geven wij 5 tips om inbrekers buiten te houden.

Kwaliteit sloten

Op het moment dat jouw woning is voorzien van kwaliteit sloten is de kans groot dat inbrekers niet eens de moeite doen om binnen te komen. Ten eerste is het erg lastig voor ze en daarnaast duurt het ook nog erg lang om deze sloten open te breken. Bij kwaliteit sloten lopen inbrekers jouw huis liever voorbij om een makkelijkere slachtoffer te vinden. Kies dus altijd voor gecertificeerde sloten van hoge kwaliteit.

Bewoonde indruk

Zorg ervoor dat een inbreker niet kan zien dat je op vakantie bent. Zorg ervoor dat je woning er bewoond uitziet. Ruim dus niet het huis helemaal op, laat gerust wat kopjes koffie op de tafel staan met een open krant. Op het moment dat een inbreker denkt dat een woning bewoond is zal hij nooit het risico nemen om betrapt te worden. Let er dus goed op dat je geen signalen achterlaat waaraan een inbreker kan zien dat je niet aanwezig bent.

Gebruik tijdschakelaars

Misschien wel de belangrijkste tip om een bewoonde indruk achter te laten is het gebruiken van tijdschakelaars. Zet de verlichting op tijdschakelaars als je op vakantie bent en doe dit op verschillende plekken. Denk aan de keuken, de slaapkamer en de keuken.

Extra tip: beperk de schade

Hoeveel maatregelen je ook tegen inbrekers neemt. Als ze binnen willen komen, dan komen ze in de meeste gevallen gewoon binnen. Het is al vervelend genoeg dat vreemde mensen in je huis zijn geweest, moet je nagaan als ze al jouw persoonlijke, waardevolle en belangrijke spullen hebben meegenomen. Je moet er waarschijnlijk niet aan denken. Echter kan je dit voorkomen door een kluis te bestellen, bijvoorbeeld via deze webshop. Plaats al deze spullen in je kluis en verberg deze, dit verkleind de kans aanzienlijk dat inbrekers jouw waardevolle spullen buit maken.

3 antwoorden op “3 tips om inbrekers buiten te houden”

  1. Dankjewel voor dit artikel over het weren van inbrekers. Je hebt gelijk dat kwaliteits sloten inbrekers afschrikken. Immers wil een inbreker zo snel mogelijk de klus klaren, elke horde werkt daarom afschrikwekkend.

  2. Jammer genoeg zullen de meeste mensen dit artikel pas lezen wanneer het te laat is… En dit terwijl een inbraak echt een traumatische ervaring kan zijn die je de rest van je leven bij je kunt dragen.

  3. In mijn wijk is inbraakbeveiliging geen overbodige luxe. Omdat ik recent een dure tv heb gekocht, ben ik meer over dit onderwerp gaan nadenken. Goede sloten heb ik zeker al, maar een bewoonde indruk achterlaten is iets waar ik beter op letten. Is een lichtje aan laten voldoende?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.